Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
OmerD

#14976 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by OmerD »

mirsek wrote:
JoseMujica wrote:ljudi najbolji potez koji možete napraviti je da ignorište ovu temu i bilo koju drugu o NS....i neka onda blogaju qorcu svome o liberalnim vrijednostima i pravnoj državi i programima i ostalim ublehama
Suma sumarum, niko ne valja...SDA krala 20 godina minder politikom i kroz malverzacije i donacije, SDP se 2 puta ne zna snaci ili iskoristiti momenat kad su na vlasti, pa na kraju sto je najgore pocnu da nepotizmom prestizu SDA koja se doduse namirila u ovih 20 godina do sada, ali je SDP-u socijalni momenat naglaseniji po ideologiji pa jos gore sto to forsiraju ovako otvoreno..NS je tu po meni nebitan faktor da se neko moze razocarati u njih, nesto u rangu zelenih u Njemackoj.. Njihovih je po glasovima par pozicija u Kantonu i to je to, njihov realni limit...Al eto barem diskutuju na forumu pod svojim imenima pa su izlozeni direktnijoj kritici sto je za pohvalu jer su barem u dodiru sa nama, obicnim ljudima makar i preko foruma... Pozdrav svima :bih:
cuj nesto poput zelenih u njemackoj. o oni su za ns jaki ko komunisticka partija u kini. ns je vise nesto kao FK Rudar u ligi prvaka...
Pedja Kojovic

#14977 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

libero

Na vase pitanje je odgovoreno mnogo puta na onim stranicama foruma na kojima sam pisao sta je predmet pregovora sa blokovima koje smo imali u proteklih par mjeseci. Uspostavljanje opstinskih i gradskih vlasti.
Dakle. Sve one pozicije koje su bile predmet sporazuma su izglasane sukladno govoru. Ono sto nije dogovoreno niti sa jednim blokova je izbor izvrsne gradske vlasti iz razloga i pod okolnostima koji su vam sigurno poznati.
G.Delalic ima sve predispozicije da bude odlican predsjedavajuci vijeca. Vrlo stalozen i otvoren covjek. Najbolji od ponudjenih kandidata. Zao mi je da taj standard nije zadrzan i za zamjenicki nivo, ali zahtjev etnicke strukture u rukovodstvu GV znatno suzava izbor.

p.k.
mirnisan

#14978 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by mirnisan »

-LIBERO- wrote:
-LIBERO- wrote:
Kojovicu, Zuhricu...hoce li barem jedan od vas dvojice odgovoriti?

Na osnovu cega ste podrzali Delalica, i zamjenike mu Gojera i Lazovica?

Na osnovi shvatanja NS da su to adekvatni ljudi za ta mjesta?
Na osnovu njihovih strucnih kvaliteta za ta mjesta?
Na osnovu programa kojeg su "prezentovali"???
ne diraj nam gojera i lazovica...to su POŠTENI hrvat i srbin. ako ih izgubimo gdje naci zamjenu? :D
djugum

#14979 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by djugum »

Nista, prekrizio sam i ovu stranku...jos mi ostaje da se u Zeljka razocaram i za izbore ostanem kuci.
Nermin123

#14980 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Nermin123 »

NKVD. Na osnovu cega si misljenja da Delalic nije dobar kandidat. Na osnovu toga sto ga nisi upoznao,i sto ti se cini da se lose ponasa,da nepere kosu i da galami. Izgledas mi ko lagumdzijin NKVD ,ti i Izet Fazlinovic ista ruska skola Libero. Zbog cega nepruziti sansu Delalicu.ON je vise uradio na promociji ove zemlje od svi politicara zajedno,Za razliku od njega oni nas brukaju na svakom koraku,za drugu dvojicu ti je Pedja objasnio.Nasa nesreca je sto smo sastavljeni od tri plemena,a od neki dan i od cetvrtog.
DiplomataSaSela

#14981 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by DiplomataSaSela »

iz zadnje klupe wrote:
Ali ovo sa Finciom, nema tog argumenta niti spina da to objasnite svojim glasačima. :zzzz:
.jer Finci,nemam nista protiv njega,al znali su da nema sansi...sluzio im je samo za trgovinu,al ocito su malo preracunali se...pa dalje cemo vidjet "koce vise dati"...

ovo sam ranije napisao...
mikasa

#14982 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by mikasa »

Pa Pedja, pitanja je bilo:
-LIBERO- wrote: Na osnovu cega ste podrzali Delalica, i zamjenike mu Gojera i Lazovica?
Pedja Kojovic wrote: Ono sto nije dogovoreno niti sa jednim blokova je izbor izvrsne gradske vlasti iz razloga i pod okolnostima koji su vam sigurno poznati.
p.k.
Na ponudjena tri odgovora, ne moze se staviti X.... Libero, pokusaj sa drugim odgovorom, ja nemam inspiraciju.
-LIBERO- wrote: Na osnovi shvatanja NS da su to adekvatni ljudi za ta mjesta?
Na osnovu njihovih strucnih kvaliteta za ta mjesta?
Na osnovu programa kojeg su "prezentovali"???
Pedja Kojovic wrote: G.Delalic ima sve predispozicije da bude odlican predsjedavajuci vijeca. Vrlo stalozen i otvoren covjek. Najbolji od ponudjenih kandidata. Zao mi je da taj standard nije zadrzan i za zamjenicki nivo, ali zahtjev etnicke strukture u rukovodstvu GV znatno suzava izbor.
p.k.
slucajni prolaznik

#14983 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by slucajni prolaznik »

djugum wrote:Nista, prekrizio sam i ovu stranku...jos mi ostaje da se u Zeljka razocaram i za izbore ostanem kuci.
Imas li kakvu pametniju mogucnost od "ostajanja kuci"?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#14984 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Pedja Kojovic wrote:libero

Na vase pitanje je odgovoreno mnogo puta na onim stranicama foruma na kojima sam pisao sta je predmet pregovora sa blokovima koje smo imali u proteklih par mjeseci. Uspostavljanje opstinskih i gradskih vlasti.
Dakle. Sve one pozicije koje su bile predmet sporazuma su izglasane sukladno govoru. Ono sto nije dogovoreno niti sa jednim blokova je izbor izvrsne gradske vlasti iz razloga i pod okolnostima koji su vam sigurno poznati.
G.Delalic ima sve predispozicije da bude odlican predsjedavajuci vijeca. Vrlo stalozen i otvoren covjek. Najbolji od ponudjenih kandidata. Zao mi je da taj standard nije zadrzan i za zamjenicki nivo, ali zahtjev etnicke strukture u rukovodstvu GV znatno suzava izbor.

p.k.

Znaci cista trgovina, stolice za stolicu...ili...mi cemo vama izglasati treceg clana umjesto dva koliko ste mogli imati u gradskom vijecu, a vi njima morate podrzati, koga god oni predloze (poenta!!!) za mjesto predsjedavajuceg i na mjestima dva zamjenika.

Pedja, to nije trgovina stolicama????

Kamo srece da detaljno nisam pratio vase istupe, cijele stranke, i toboze pozivanje na principe, politiku, programe i slicno.

Stolica za stolicu = jako veliki zaokret u rezonovanju NS.
NKVD

#14985 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by NKVD »

Nermin123 wrote:NKVD. Na osnovu cega si misljenja da Delalic nije dobar kandidat. Na osnovu toga sto ga nisi upoznao,i sto ti se cini da se lose ponasa,da nepere kosu i da galami. Izgledas mi ko lagumdzijin NKVD ,ti i Izet Fazlinovic ista ruska skola Libero. Zbog cega nepruziti sansu Delalicu.ON je vise uradio na promociji ove zemlje od svi politicara zajedno,Za razliku od njega oni nas brukaju na svakom koraku,za drugu dvojicu ti je Pedja objasnio.Nasa nesreca je sto smo sastavljeni od tri plemena,a od neki dan i od cetvrtog.
Možda si Nermine preletio preko onoga što sam ja napisao ali ja o Delaliću, kao kandidatu na tu funciju nisam iznio svoje mišljenje. Već pitao Albina na osnovu čega on misli da je Delalić dobar, najbolji kandidat. Pitao sam i za ovu dvojicu jebivjetara zamjeničkih.

Ovo je tema o NS a mene ta stranka interesuje jer mislim za nju i u budućnosti glasati (trenutno najbolja opcija, ubjedljivo). I intetresuju me stavovi i ponašanja ljudi koji su u rukovodstvu stranke. Stalo mi je ta su ti ljudi principijelni a njihovi stavovi jasniji.

Ja sam svoje mišljenje o SDA formirao još prije rata i ni za mrvicu se nisam od njega odmakao.
Gradski

#14986 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Gradski »

Nećete ovaj put preći ni izborni cenzus sa ovakvim vođenjem politike i stranke, sami ste se zapetljali, i to vam od srca i želim jer ste čista utopija.
El_comadante

#14987 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by El_comadante »

g. Kojoviću ako može odgovor šta sada za gradonačlnika odnosno ko su kanditati? jeli samo ova dvojica Kljujić i Kadomačaji ili če se ponovo procedura ponoviti? ako su samo ova dvojica kandidati kojeg če te Vi odnosno vaša stranka podržati?
Nermin123

#14988 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Nermin123 »

NKVD. Kad nekome postavis pitanje normalno je sacekati odgovor,a ne sam na postavljeno pitanje davati sugestije,ocjene,savjete pa i kvalifikacije o izabranim kandidatima. Slazem se daje NS trenutno najbolja,a mozda i jedina opcija za koju vrijedi glasati.
Banksy

#14989 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

U zemlji u kojoj je jedan Božo Matić predsjednik Akademije nauka i umjestnosti BiH, Nermin Nikšić premijer, Šanko Mesihović ministar zdravlja, Damir Mašić ministar obrazovanja, Salmir Kaplan ministar kulture, Fahrudin Radončić državni ministar sigurnosti, Alija Behmen gradonačelnik glavnog grada, itd,
pretresati kvalifikacije, znanja i sposobnosti novoimenovanog predsjedavajućeg Gradskog vijeća je ... Pa ne znam ... Smiješno? Ljigavo?
ultima_palabra

#14990 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

Što je Božo u toj grupi?
Banksy

#14991 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote:Što je Božo u toj grupi?
Da ne idemo u ot, eto, briši Božu s liste ...
Corto Maltese

#14992 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

Banksy wrote:U zemlji u kojoj je jedan Božo Matić predsjednik Akademije nauka i umjestnosti BiH, Nermin Nikšić premijer, Šanko Mesihović ministar zdravlja, Damir Mašić ministar obrazovanja, Salmir Kaplan ministar kulture, Fahrudin Radončić državni ministar sigurnosti, Alija Behmen gradonačelnik glavnog grada, itd,
Je li ovo igra "Pronađi uljeza!"?
veljaca

#14993 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

NKVD wrote:

Ovo je tema o NS a mene ta stranka interesuje jer mislim za nju i u budućnosti glasati (trenutno najbolja opcija, ubjedljivo). I intetresuju me stavovi i ponašanja ljudi koji su u rukovodstvu stranke. Stalo mi je ta su ti ljudi principijelni a njihovi stavovi jasniji.

Ja sam svoje mišljenje o SDA formirao još prije rata i ni za mrvicu se nisam od njega odmakao.
Nemam nista protiv necijeg misljenja, pa i tvoga.
Mozes li samo da potkrijepis ( ili neko iz NS ) ovu tvoju tvrdnju. Bilo bi dobro to za NS.
Da nabrojis taksativno zasto su trenutno najbolja opcija.

Hvala na odgovoru,

Veljaca,
s.r.
Pedja Kojovic

#14994 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

el comadante

Proces je vracen na pocetak.
Ponovo mogu predlozeni isti ili novi kandidati.

Osim neformalnih, licnih, kontakata, jos uvijek nisu zakazani zvanicni sastanci na kojima bi se pokusalo iznaci rjesenje.
(Neki politicki subjekti su svojim izjavama nakon sjednice ocito zeljeli sebe iskljuciti iz daljih dogovora).

p.k.
VjecitiStudent

#14995 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:U zemlji u kojoj je jedan Božo Matić predsjednik Akademije nauka i umjestnosti BiH, Nermin Nikšić premijer, Šanko Mesihović ministar zdravlja, Damir Mašić ministar obrazovanja, Salmir Kaplan ministar kulture, Fahrudin Radončić državni ministar sigurnosti, Alija Behmen gradonačelnik glavnog grada, itd,
pretresati kvalifikacije, znanja i sposobnosti novoimenovanog predsjedavajućeg Gradskog vijeća je ... Pa ne znam ... Smiješno? Ljigavo?
Ukoliko je i ovo glasanje bilo "business as usual", smiješno i uzaludno pitati svakako jeste, no ovdje imamo umiješane i glasove ručica visokomoralne stranke, kojoj čak Kantova filozofija, po Peđinom priznanju, određuje kako će glasati.

Kako i nakon visokomoralnog glasanja budu opet izabrane Kurte i Murte, paradoks je koji vapi za razjašnjenjem.
dječak sa šibicama

#14996 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by dječak sa šibicama »

Ne pratim temu revnosno, pa pitam, jel se moze podvuci crta i napisati "Nasa stranka, satelit SDA"???
mirsek

#14997 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by mirsek »

dječak sa šibicama wrote:Ne pratim temu revnosno, pa pitam, jel se moze podvuci crta i napisati "Nasa stranka, satelit SDA"???
Ne moze , to bi vec mogao biti naslov za Stranku za BIH, ovdje je slucaj Nasa stranka-ko nam ponudi vise uticaja u odlucivanju i ko nas vise uvazava sa njim smo.To izgleda u narcisoidnom SDP-u niko nece da dokuci pa stalno nastupaju sa stavom niko kao ja ( i zbog cega je otislo 3 godine vladavine u prepirkama i nadmudrivanjima bez ikakvih rezultata kojima se mogu prodavati glasacima 2014 ).

Opet ponavljam, u ovom slucaju Nasa stranka nateze situaciju bez potrebe jer ako ste u koaliciji sa nekim koji je sve iz dogovora ispunio, vas kandidat nije prosao, koalicioni kandidat ima vecu podrsku i legitimitet i vas glas je odlucujuci, zasto ne glasati za koalicionog kandidata.. Razlog??
Nermin123

#14998 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Nermin123 »

Mirsek. Koalicija i dogovor nije isto. Da postoji koalicija sa nekim od dva bloka koalicioni stranaka,nebi bila 3 kandidata. Sda-Sdu, Kljuic, Sdp-Sbb,Kamocaj. Pedja,Ostanite dosljedni i ponovo kandidujte Fincija,jer je u odnosu na drugu dvojicu sigurno bolji kandidat za Gradonacelnika.
Pedja Kojovic

#14999 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

mirsek

Slazete li se da bi gradonacelnik Sarajeva trebao biti covjek koji ima visoko obrazovanje, govori barem jedan strani jezik i moze saradjivati sa gradonacelnicima u regionu i EU?

p.k.
pare dare samo pare

#15000 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by pare dare samo pare »

Pedja Kojovic wrote:mirsek

Slazete li se da bi gradonacelnik Sarajeva trebao biti covjek koji ima visoko obrazovanje, govori barem jedan strani jezik i moze saradjivati sa gradonacelnicima u regionu i EU?

p.k.
Peđa, iskreno, mislim da su to vrlo jadni kriteriji kao osnov za izbor gradonačelnika/ce. Zašto onda niste kandidovali nekoga od žena iz stranke - sve imaju visoko obrazovanje, govore minimalno jedan strani jezik, izgledaju vrlo prijatno i pouzdano bi mogle komunicirati sa gradonačelnicima u regiji (i šire)? Čemu ova farsa sa Fincijem?
Locked