Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
-
kakavdanakneiskustvu
#14977 Re: Gledate seriju - preporucite je
skafiskafsnjak wrote:
jedva je docekam,brzo prodje
- dale cooper
#14978 Re: Gledate seriju - preporucite je
Lova moja ti.omar little wrote:okej sam sa svim platformama i nacinima gledanja, stvar je samo zelje za klikanjem i izborom materijala. film cu gledati kad me prodje ovo sto me drzi trenutno naspram njega.Tito_i_Partija wrote:Nisi ljubitelj Kodija?omar little wrote:
slajdram neki dan po rogersovom onom vodicu, reko da pogledam barem jedan film za sve silne pare sto im dajem mjesecno, tamo, naravno, nista, ali na on demand za $7.99 reklamiraju mother!. nasmijah se grohotom i prebacih na netflix. znam da ga ima na torrentima, ali nacekace se jos.
Ja sam jos prije tri i po godine odjeb'o i Rogers i Bell, i nikad mi nije bilo bolje. Oni nisu normalni koliko deru sa cijenama, a njihov customer service je nesto najgore na ovoj planeti.![]()
da nisam ljubitelj sporta ja bih kablovsku eliminirala prije 10-15 godina, ali nemam ni volje ni zivaca patiti se sa strimovima za nesto sto mi je nepatvoren uzitak i sto je vrlo cest gost mog ekrana. kablovska, posebice sportska, prava su odvratan, odvratan, biznis. prije samo desetak godina si mogao gledati la ligu i seria a za $2.99 na goltv i engleze na tsn-u. neko je prenosio francuze zbog kanadske jezicke budalastine. sad oni djazira lesinari i madridiste ( supci) uzimaju $15-20 mjesecno za la ligu, malo francuza i par talijanskih vecih tekmi, tsn i sportsnet prenose razlicite tekme lige prvaka i engleza koje su, naravno, razvucene po razlicitim paketima pa moras uzeti 2 ili 3. plus ono sto je nekad bila setanta je ekstra $15-20 dolara i tamo stave udarnu tekmu dana lige prvaka. pa mamu vam svima redom. smecari. ali sta cu.
Ja televiziju da više gotovo i ne gledam, čak ni sport.
Eh da, i sretna ti nova godina.
- Tito_i_Partija
#14979 Re: Gledate seriju - preporucite je
omar little wrote: okej sam sa svim platformama i nacinima gledanja, stvar je samo zelje za klikanjem i izborom materijala. film cu gledati kad me prodje ovo sto me drzi trenutno naspram njega.![]()
da nisam ljubitelj sporta ja bih kablovsku eliminirala prije 10-15 godina, ali nemam ni volje ni zivaca patiti se sa strimovima za nesto sto mi je nepatvoren uzitak i sto je vrlo cest gost mog ekrana. kablovska, posebice sportska, prava su odvratan, odvratan, biznis. prije samo desetak godina si mogao gledati la ligu i seria a za $2.99 na goltv i engleze na tsn-u. neko je prenosio francuze zbog kanadske jezicke budalastine. sad oni djazira lesinari i madridiste ( supci) uzimaju $15-20 mjesecno za la ligu, malo francuza i par talijanskih vecih tekmi, tsn i sportsnet prenose razlicite tekme lige prvaka i engleza koje su, naravno, razvucene po razlicitim paketima pa moras uzeti 2 ili 3. plus ono sto je nekad bila setanta je ekstra $15-20 dolara i tamo stave udarnu tekmu dana lige prvaka. pa mamu vam svima redom. smecari. ali sta cu.
GolTV je bio fenomenalan, prenosio je La Ligu i Bundesligu redovno. Jace utakmice EPL-sam gled'o preko Fox Sports-a dok ga nisu skroz ukinuli u Kanadi. Oni su ujedno imali i daleko najjace preglede svih velikih liga, mescini da je isla emisija svaku noc oko 10 sati, bila mi je bas super. Nekad bi i Sportsnet prenosio koju EPL utakmicu, al' to je bila vecinom neka talasika tipa Crystal Palace vs West Brom.
Sad je sve ili skupo ili nedostupno, jebem li im pohlepnu nanu svima. Razumijem da ne zelis da se patis sa streamovima, al' ja im ne dam vise ni centa, pa makar mor'o samo gledat' rezultate preko Livescore-a.
- Tito_i_Partija
#14980 Re: Gledate seriju - preporucite je
Cak ni sport?dale cooper wrote:Lova moja ti.Kitu bi mogli kupovati igrače po 200 miliona da, između ostalog, ne naplaćuju tv prava u basnoslovnim sumama novca.
Nemoj me razumit' pogresno, al' uvijek sam nekako im'o dojam da si totalno operisan od sporta. Ne znam zasto, mozda zato sto te nikako ne vidjam na fudbalskom pdf-u.
- dale cooper
#14981 Re: Gledate seriju - preporucite je
Nisam totalno, ali moram priznati da ga iz godine u godinu sve manje pratim. Mislim sport generalno, a fudbal posebno. PrevišeTito_i_Partija wrote:Cak ni sport?dale cooper wrote:Lova moja ti.Kitu bi mogli kupovati igrače po 200 miliona da, između ostalog, ne naplaćuju tv prava u basnoslovnim sumama novca.
Ja televiziju da više gotovo i ne gledam, čak ni sport.![]()
Nemoj me razumit' pogresno, al' uvijek sam nekako im'o dojam da si totalno operisan od sporta. Ne znam zasto, mozda zato sto te nikako ne vidjam na fudbalskom pdf-u.
je tu novca i kalkulacija, a premalo sportskog duha i duše. Ja sam jedan od onih koji misle da su recimo i fudbal i košarka nekada
prije bili mnogo bolji. Nostalgija vjerovatno...kao jedan od simptoma starenja.
Al' jebaji ga.
A ove sportske pdf-ove izbjegavam, jer su nažalost slični politici po količini gadosti i žući koje se tamo izlijevaju.
-
omar little
#14982 Re: Gledate seriju - preporucite je
ma, naravno da su pare. zbog svega toga se ja sekunde i zere ne prezam skidati sa neta. sport, serije, filmovi. sasvim dovoljno milijardi cirkulira tim trulim industrijskim modelima da me briga sto kmece i patetisu oko naseg daunlodovanja.dale cooper wrote:
Lova moja ti.Kitu bi mogli kupovati igrače po 200 miliona da, između ostalog, ne naplaćuju tv prava u basnoslovnim sumama novca.
Eh da, i sretna ti nova godina.![]()
hvala, i tebi takodjer, sve najbolje, puno zdravlja, veselja i dobre umjetnosti raznih vrsta.
-
nema me tamo
#14983 Re: Gledate seriju - preporucite je
Us Callister - Ah-aa u better run, king od space right here 
- thekupus
#14984 Re: Gledate seriju - preporucite je
Nova epizoda Lucifera izasla 
- banjaluka078
#14985 Re: Gledate seriju - preporucite je
"Slistila" dvije sezone za tri dana.
- Saian
#14986 Re: Gledate seriju - preporucite je
Kad smo kod te duse, jucer Benfica - Sporting utakmica vr' , ljudi trce, umiju, vrte na salveti jedan drugog, nema daljedale cooper wrote:Nisam totalno, ali moram priznati da ga iz godine u godinu sve manje pratim. Mislim sport generalno, a fudbal posebno. PrevišeTito_i_Partija wrote:Cak ni sport?dale cooper wrote:Lova moja ti.Kitu bi mogli kupovati igrače po 200 miliona da, između ostalog, ne naplaćuju tv prava u basnoslovnim sumama novca.
Ja televiziju da više gotovo i ne gledam, čak ni sport.![]()
je tu novca i kalkulacija, a premalo sportskog duha i duše. Ja sam jedan od onih koji misle da su recimo i fudbal i košarka nekada
prije bili mnogo bolji. Nostalgija vjerovatno...kao jedan od simptoma starenja.Što ne znači da sam u pravu (vjerovatno nisam)
Al' jebaji ga.![]()
A ove sportske pdf-ove izbjegavam, jer su nažalost slični politici po količini gadosti i žući koje se tamo izlijevaju.![]()
Ja u zadnje vrijeme gledam fudbala vise nego sto sam ga ikad gledao, izmedju sport kluba i arene ne ostane nista ne pokriveno, a da me zanima. Kontam nesto da se pravim kobajagi da me masu zanima Juznoafricka liga pa kao nema. Nesto ko oni sto stave kamencic u cipelu
- johnnykola
#14987 Re: Gledate seriju - preporucite je
Kakav ba sport. Sve nadrogirano. 150 kila onim u američkom fudbalu, a 100 metara pretrče haman ispod 9 sekundi. Fudbal, 22jica trče k'o morončine za loptom, i sve jedno te isto. Jednom godišnje pogledam Messija, a ni to ne radim već dvije-tri godine. Gotivim samo odbojku. Nema kontakta, a valja dumat. Opet, ni nju ne gledam, a skupiti raju za igrati - nemoguća mizija visija!:ppp Šah majka! 
- medvjed23
#14988 Re: Gledate seriju - preporucite je
super je šah.. a sport i sportiste poštujem zbog relativno poštene raspodjele šansi, novca i odgovornosti.. recimo, ja ću teško zaigrati za real, čak i ako mi je njihov direktor najbliži rod, dok neko bez rodbinskih veza u klubu, a sa zavidnom igračkom kvalitetom, već ima šanse..
zadnjih noći na foxu, doduše na preskoke, pratim wayward pines .. ono što upratih ne djeluje loše.. mislim da sam na ovoj temi pročitao da je većina forumaša stekla suprotan dojam
zadnjih noći na foxu, doduše na preskoke, pratim wayward pines .. ono što upratih ne djeluje loše.. mislim da sam na ovoj temi pročitao da je većina forumaša stekla suprotan dojam
-
omar little
#14989 Re: Gledate seriju - preporucite je
igraju kao sto se i uvijek igralo. svasta se oko nogometa promijenilo, ali sam nogomet bas i nije. iz cistunske gledateljske perspektive. pasovi, vicevi, nadmudrivanja, kreativnost, golovi, lijepo, organizirano, uzbudljivo, inventivno, sve je prisutno i zanimljivo kao sto je i uvijek bilo. pragmaticnost i kalkuliranje su nogometna konstanta, ugradjeni u koncept, nije ih se izmislilo za naseg zivota. vazda je bilo odlicnih temi, kao sto ih ima i sada, i vazda je bilo daveza za iskopat si oci, kao sto ih ima sada.
dobra tekma je kao dobar album ili dobar film, moze okrijepiti i popraviti rasplozenje. kad se soraju, lete, napadaju, prolaze, ne daju proci, paradiraju, bla bla, sva ta intenzivna aktivnost kreira vrtlog energije, kao i muzika, koja se onda odrazi na tebe. pa ti usran/los/bezvoljan/problematican/stavec ili samo dobar i okej dan odjednom postane bolji od te injekcije vigora i poleta, pepa (ne u smislu celavog manekena
). uvijek bilo, uvijek bice.
dobra tekma je kao dobar album ili dobar film, moze okrijepiti i popraviti rasplozenje. kad se soraju, lete, napadaju, prolaze, ne daju proci, paradiraju, bla bla, sva ta intenzivna aktivnost kreira vrtlog energije, kao i muzika, koja se onda odrazi na tebe. pa ti usran/los/bezvoljan/problematican/stavec ili samo dobar i okej dan odjednom postane bolji od te injekcije vigora i poleta, pepa (ne u smislu celavog manekena
- johnnykola
#14990 Re: Gledate seriju - preporucite je
Poštivam sve, ali ipak mislim da je zanimljivije gledati u plafon nego provesti jedno stotinu života gledajući jedna te ista dodavanja, nadmudrivanja i sve ostalo. Samo promijenjeni dresovi. Booooooring!!!!
- Tito_i_Partija
#14991 Re: Gledate seriju - preporucite je
Haman zena otisla kod matere na par dana, pa si sad sam svoj gazda.Saian wrote:Kad smo kod te duse, jucer Benfica - Sporting utakmica vr' , ljudi trce, umiju, vrte na salveti jedan drugog, nema dalje
Ja u zadnje vrijeme gledam fudbala vise nego sto sam ga ikad gledao, izmedju sport kluba i arene ne ostane nista ne pokriveno, a da me zanima. Kontam nesto da se pravim kobajagi da me masu zanima Juznoafricka liga pa kao nema. Nesto ko oni sto stave kamencic u cipelu
-
omar little
#14992 Re: Gledate seriju - preporucite je
to vec nema nista sa samim sportom nego osobnim i relativnim percepcijama. one man's excruciating dullness is another man's tv coverage of golf. 
edit:
dzoniju ja ovo.
edit:
dzoniju ja ovo.
-
The 51st State
#14993 Re: Gledate seriju - preporucite je
pusta li sta netflix ovih dana?
-
omar little
- zomri
#14995 Re: Gledate seriju - preporucite je
Konkretno fudbal nikad zanimljiviji. Najbolji igrač koga je planeta ikad vidjela trenutno igra, a tu je i još jedan skoro jednako fantastičan. Pa onda je tu i najveći trenerski rivalitet ikada od kojih je jedan, jedan od najbriljantnijih umova koji su ikad vodili fudbalsku ekipu. Što često kažu na super zabavnom podcastu Football Ramble - what a time to be alive!
Isto vrijedi i za serije, a johnny će i to propustiti gledajući jedne te iste obiteljske drame, tisuću puta viđene. Ipak, poštivam :p
Isto vrijedi i za serije, a johnny će i to propustiti gledajući jedne te iste obiteljske drame, tisuću puta viđene. Ipak, poštivam :p
- SanskiBiser
#14996 Re: Gledate seriju - preporucite je
X-files 11 sezona pocela, prva epizoda na torentima, navodno je gledanost jako losa i rejting narocito valjda u odnosu na 10 sezonu...
-
omar little
#14997 Re: Gledate seriju - preporucite je
zomri wrote: Isto vrijedi i za serije, a johnny će i to propustiti gledajući jedne te iste obiteljske drame, tisuću puta viđene. Ipak, poštivam :p
- johnnykola
#14998 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ne gledam ja to uvijek i iznova, ja to preporučujem zato što sam pogledao i ustanovio da valja.zomri wrote:Konkretno fudbal nikad zanimljiviji. Najbolji igrač koga je planeta ikad vidjela trenutno igra, a tu je i još jedan skoro jednako fantastičan. Pa onda je tu i najveći trenerski rivalitet ikada od kojih je jedan, jedan od najbriljantnijih umova koji su ikad vodili fudbalsku ekipu. Što često kažu na super zabavnom podcastu Football Ramble - what a time to be alive!
A ovako se raja edukuje i ne gleda kenjaže, a za serije valja sjesti i gledati, sad odvaliti
58.000 epizoda (lupam) House of Cards koje te uče samo i jedino - biti pakašem.
Ko će pogledati Mladog papeta, Leftovers, Childhood's End s osamnaest godina?
Niko, raja traži veselo. Senke na Balkanom? Ionako smo u dubiozi
i kroje nam kapu s istoka i zapada, sjevera i juga, još sad gledamo serviranu povijesnu
fikciju da nam se još malo mozak razvuče, pa da se namah zapitamo
kako je to i šta bilo prije osamdeset godina, što li je istina, a što li je laž?
Kao što će nam, za deset godina, uvaljivati muda pod bubrege
vezano za Srebrenicu, k'o da gledam. A šta će tek raditi kad ne bude živ više
nijedan preživjeli genocida, a nejač mu bude gledala neku novu Senku ili
tad Smog, Izmaglicu.
Bolje sjesti pročitati načertanije, par povijesnih knjiga različitih izvora nego gledati te ublehe.
Sa Žabom od osamdeset minuta sve završiti kako je bilo, i nažalost, će nam i nadalje biti.
Ali gdje ćeš to, domaći film, bljaaaaaaaaaak, de da vidimo šta nam je Bjela pripremio?
Možda sad da pređemo na Nemanjiće, Zrinjske? Kole ublehe!
Šta nam je Francuz, Švaba, Amerikanos pripremio, j*bo naše!
Stoga, preko umjetnosti (tj.) filma, do proizvodnje, tj., iole manje odvojenosti od realnosti
i manjoj težnji dijaboliknesu.
I tih rivlaiteta srazove i najboljeg igrača si vidio bar 50 puta, sad hoće li nešto novo
izvesti u 0,00000025% isto kao prethodni put - za zapitati
se u šta uloženo vrijeme? Ponavljam, bolje gledati u plafon. Zato što je to - realnost.
-
BJB
#14999 Re: Gledate seriju - preporucite je
Lucy je postao tako dosadan, vec neko vrijeme..Still open all hours S04 izasla 1.1....predobra, kao i uvijek pregledam jednom, pa za koji dan opet..thekupus wrote:Nova epizoda Lucifera izasla
oplacem svaki put..
- bingov buraz
#15000 Re: Gledate seriju - preporucite je
Od DARK me mozak zabolio i ne raspetlja se u prvoj sezoni,nije spoiler a ljudi imaju pravo znati