HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
kakaljin

#14976 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

maraccana wrote:
nedims wrote:
suad-sarajevo wrote:Ima li neko ko je bio KID 22 paket na HS-u a da je sada već prebačen na telemach mrežu da nam kaže šta se dobije a šta gubi?
Dobro pitanje...i mene to zanima
Već se bilo oko toga pričalo prije desetak ili koliko već stranica. Gubiš Pink paket, Arena paket, Discovery science, HBO adria i comedy, a dobiješ SK kanale 3 komada i ovaj d3go web tv. Internet je 50/3 umjesto 40/4.
Pa zar nebi sve trebali prebacivati na one pakete i usluge koje su cijenovno jednake, a gdje su razlike veoma male da se kontaktira korisnik da se pita hoce te li veci ili manji paket nastaviti koristiti.

Konkretno cijena digitale kod HS-a je 13,50 KM i sta se u digitalnoj ponudi moze uzeti za taj iznos da se na to prebace korisnici, a dalje ko sta zeli vise ili manje da korisnik kaze. Jer po ovoj cijeni bi svi HS korisnici trebali imati prosireni paket plus SK HD paket ili cinemax paket jer ukupna cijena je skoro ista i razlika je u 0,50 KM. Ili da daju prosireni paket i dodatni stb ili modul pa da na dva tv-a gledas prosireni paket od 10 KM i placas 3,50 KM dodatni stb ili modul na drugom tv-u, sto je identican iznos digitale koji se do sada placao. I to bez ikakvog potpisivanja novog ugovora jer nastavljas korisiti cjenovno jednaku uslugu. Vec dalje paketi i ostale stvari je druga stvar.

Dok bi KID paketi trebali da idu KID 8 = DUO NET jer je cijena 36,30 naprema 39,30 jer je najbliza cjenovno.
KID 14 je vec izmedju DUO NET i DUO NET GRANDE sa cijenom pa ce tu biti zezancije, ali primjer da se KID 14 zamjeni sa DUO NET plus OSNOVNI paket, sto bi bilo priblizno cjenovno, 42,30 KM naprema 39,90 KM + 2 KM
KID 22 bi trebao da bude DUO NET GRANDE 47,30 KM naprema 47,90 KM.

Ovo bi otprilike bilo najpostenije po meni da se HS korisnici prebace na telemach pakete, bez ikakvih dodatnih obaveza od strani korisnika.
MH i HS kablovska

#14977 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

Raigor Stonehoof wrote:ovo postaje sve gore i gore :-)

http://sendvid.com/fsm8esaz
Molimo Vas da nam u pp dostavite korisničke podatke kako bismo korigovali sve što je potrebno.
MH i HS kablovska

#14978 Re: HS kablovska

operacija labrador wrote: Evo javno pozivam ili TM ili HS a oba su uredno obaviještena o problemu ... i nikom ništa a skoro 8 godina sam na HS Kablovska ...
Ima penzionera u mojoj zgradi koju još ne znaju šta se desilo, pojedinačno sam svakome ko mi se obratio ,"preskenirao kanale" ali za ostalo mora se
uključiti HS ili TM (iz TM vele da je HS nadležan).Ostavite neki telefon.
Zdravo operacija labrador,
zahvaljujemo Vam na saradnji i molimo Vas da nam u inbox javite tačne korisničke podatke kako bismo provjerili Vašu internet uslugu i korigovali sve što je potrebno.
Broj kontakt centra dostupan 24/7 je 1360.
MH i HS kablovska

#14979 Re: HS kablovska

zdruzdjo wrote:Vec sigurno tri godine koristim digitalu hs-a.
Modul sa karticom. Radilo sve besprijekorno i super. Cak i u ovom tranzicijskom periodu.
Danas nesto radili i cjeli dan nije bilo digitalnog signala. Nazovem veceras. Kaze preskenirajte. Haj' preskenirao. Prvo nema more kanala koje sam imao. Nadje ih na spisku ali nista. Pravo glupavi kanali koji nema sanse da su u dodatnom paketu.
Ovi sto imaju 90% su u kockicama, pucaju teksture, puca zvuk......goooovno. Veliko. Jos kontam da uzmem neki trio paket i da ukinem adsl.
Ako im bude ovako, bogami cemo gledati selameta na dugom mjestu
Molimo Vas javite nam se u inbox sa tačnim korisničkim podacima.
MH i HS kablovska

#14980 Re: HS kablovska

@all
Poštovani korisnici,
u slučaju da imate problema u korištenju naših servisa, najljubaznije vas molimo da nam opis problema i tačne korisničke podatke, kontakt boj dostavite u inbox, kako bismo u najkraćem roku provjerili i korigovali sve što je potrebno.
zdruzdjo

#14981 Re: HS kablovska

Post by zdruzdjo »

MH i HS kablovska wrote:
Molimo Vas javite nam se u inbox sa tačnim korisničkim podacima.
Prijavio sam odmah "kvar" na 033 974 444.
Nadam se da je to dovoljno.
kakaljin

#14982 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

MH i HS kablovska wrote:@all
Poštovani korisnici,
u slučaju da imate problema u korištenju naših servisa, najljubaznije vas molimo da nam opis problema i tačne korisničke podatke, kontakt boj dostavite u inbox, kako bismo u najkraćem roku provjerili i korigovali sve što je potrebno.
Postovani,

Poslao sam Vam poruke u inbox i vidim da su procitane, pa se nadam da cu u veoma kratkom roku dobiti odgovore.

Pozdrav
quoter

#14983 Re: HS kablovska

Post by quoter »

Bolovanje 7 dana i korisnici i podrška, oporavljanje od tranzicijske traume. Pa ovo ni Novalic ne bi ovako zakuhao
kemox

#14984 Re: HS kablovska

Post by kemox »

#OprosiFalile... Što nam pezioneri ne znaju preskenirati digitalni resiver za kablovsku televiziju
operacija labrador

#14985 Re: HS kablovska

Post by operacija labrador »

Image

Jopet se "prebacilo" na HS ... brzine od 0.5 do 19 mbs ping od 8ms do 300ms upload od 0.2mbs do 1.8mbs ... zabavno :D

:bih:
r_faruk

#14986 Re: HS kablovska

Post by r_faruk »

Zna li neko da li je zavrseno prilagodjavanje kid 8 paketa. Hoce li se jos nesto mijenjati ili ostaje ovako...
supercali

#14987 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Dobih email na tv da preskeniram kanale zbog mjenjanja seme
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#14988 Re: HS kablovska

Post by suad-sarajevo »

A to je to! I meni je maloprije nešto stiglo na ekranu tipa new mail ali kada sam kliknuo OK ništa se nije desilo. Šta nam je činiti? Ne redaju mi se opet kanali, vala.
supercali

#14989 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Ja sad manuelno preskenirao nista se nije ni dodalo ni oduzelo
A ni frekvencije kanala kad skeniram ne poklapaju se sa listom na njihovoj stranici
suad-sarajevo

#14990 Re: HS kablovska

Post by suad-sarajevo »

Ništa, onda neka stoji do daljnjeg ovako. Ja ću skenirati jedino u slučaju da mi se pogube kanali ili nešto tome slično.
supercali

#14991 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Preskeniraj slobodno
chakany

#14992 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Kako vidim, ostalo je još šest kanala koje ima Telemach, a mi trenutno još nismo dobili: RTS 1, B92 INFO, RTV VISOKO, TV VI-NET, TV JASMIN i SAUDI ARABIA.
Jedino čekam RTS 1, ostalo me ne zanima.
suad-sarajevo

#14993 Re: HS kablovska

Post by suad-sarajevo »

Kanali sam poredao po nekom mom već ustaljenom rasporedu i ne štima mi se opet. To je jedini razlog.
Benq

#14994 Re: HS kablovska

Post by Benq »

suad-sarajevo wrote:A to je to! I meni je maloprije nešto stiglo na ekranu tipa new mail ali kada sam kliknuo OK ništa se nije desilo. Šta nam je činiti? Ne redaju mi se opet kanali, vala.
Samo preskeniraj tv i uzivaj ;)
Benq

#14995 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Mrezno skeniranje:
Frekvencija : 610000
256QAM
6956Ks/S
MH i HS kablovska

#14996 Re: HS kablovska

Poštovani korisnici,
shodno najavljenim promjenama u programskim šemama, obavještavamo vas da ćemo od danas 22.01.2016. god. do ponedjeljka 25.01. tekuće godine, vršiti radove na području djelovanja akviziranih kompanija i to:

Adema Buće, Amira Krupalije, Asima Čamdžića, Bana Borića, Bana Mateja Ninoslava, Banjalučka, Blagajska, Bosanskih banova, Braće Kovačević, Bratunačka, Bratunačka čikma, Bugojanska, Bužimska, Derviš Fevzi Mostarca, Dolačka, Džavida Haverića, Esada Midžića, Feriza Tumbula, Fra Matije Divkovića, Glasinačka, Goraždanska, Grada Bobovca, Hekim Oglu Alipaše, Kasima Hadžića, M.Bušatlije Čikma, Mahmuta Bušatlije, Mahmuta Bušatlije čikma, Nazifa Hadžovića, Nusreta Prohića, Omera Kovača, Omera Kovača čikma, Osmana Đikića, Otona Župančića, Potu Sahidina, Rafaela Gaona, Ragiba Džinde, Reisa Fehima Spahe, Reisa Fehima Spahe čikma, Remzije Pehlivanovića, Safeta Isovića, Safeta Isovića čikma, Safeta Zajke, Saliha Behmena, Skopljanska, Smaila Šikala, Sulje Jahića, Šerifa Loje - 15, Trebevićka, Trebinjska, Tuzlanska, Tuzlanska čikma, Vitkovac, Vladimira Preloga, Zahira Panjete, Zmaja Od Bosne.
Nakon završetka radova, neophodno je da preskenirate vaš TV uređaj, STB-a ili CAM modul na način kako je prikazano u uputstvu koje možete pogledati na linku http://www.hs-hkb.ba/korisnicki-centar/ ... nje-stb-a/

Za dodatne informacije i podršku pozovite naš kontakt centar na broj 1360.
TT987

#14997 Re: HS kablovska

Post by TT987 »

suad-sarajevo wrote:A to je to! I meni je maloprije nešto stiglo na ekranu tipa new mail ali kada sam kliknuo OK ništa se nije desilo. Šta nam je činiti? Ne redaju mi se opet kanali, vala.
Koristis li stari risiver,onaj sivi?Meni bila ekipa HS-a,kazu da se mora mijenjat oprema da bi to sve funkcionisalo kako treba.
suad-sarajevo

#14998 Re: HS kablovska

Post by suad-sarajevo »

Nije risiver. Kartica je kod mene.
kakaljin

#14999 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

MH i HS kablovska wrote:Poštovani korisnici,
shodno najavljenim promjenama u programskim šemama, obavještavamo vas da ćemo od danas 22.01.2016. god. do ponedjeljka 25.01. tekuće godine, vršiti radove na području djelovanja akviziranih kompanija i to:

Adema Buće, Amira Krupalije, Asima Čamdžića, Bana Borića, Bana Mateja Ninoslava, Banjalučka, Blagajska, Bosanskih banova, Braće Kovačević, Bratunačka, Bratunačka čikma, Bugojanska, Bužimska, Derviš Fevzi Mostarca, Dolačka, Džavida Haverića, Esada Midžića, Feriza Tumbula, Fra Matije Divkovića, Glasinačka, Goraždanska, Grada Bobovca, Hekim Oglu Alipaše, Kasima Hadžića, M.Bušatlije Čikma, Mahmuta Bušatlije, Mahmuta Bušatlije čikma, Nazifa Hadžovića, Nusreta Prohića, Omera Kovača, Omera Kovača čikma, Osmana Đikića, Otona Župančića, Potu Sahidina, Rafaela Gaona, Ragiba Džinde, Reisa Fehima Spahe, Reisa Fehima Spahe čikma, Remzije Pehlivanovića, Safeta Isovića, Safeta Isovića čikma, Safeta Zajke, Saliha Behmena, Skopljanska, Smaila Šikala, Sulje Jahića, Šerifa Loje - 15, Trebevićka, Trebinjska, Tuzlanska, Tuzlanska čikma, Vitkovac, Vladimira Preloga, Zahira Panjete, Zmaja Od Bosne.
Nakon završetka radova, neophodno je da preskenirate vaš TV uređaj, STB-a ili CAM modul na način kako je prikazano u uputstvu koje možete pogledati na linku http://www.hs-hkb.ba/korisnicki-centar/ ... nje-stb-a/

Za dodatne informacije i podršku pozovite naš kontakt centar na broj 1360.
Postovani, vec dva dana cekam odgovor na pitanja koja sam poslao u inbox. Pitanja su uredno procitana sa Vase strane.

Hvala
The Realist

#15000 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

A kad ce biti zavrseni radovi, jer kod mene nema nista ni nakon pumog skeniranja?
Locked