PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

insomnia78

#14976 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by insomnia78 »

Ahahaha

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Alfons Kauders

#14977 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote:ošo Nazif, sad ode Aldin...ubi nas ovi odliv mozgova
jos 5-10 hiljada ljudi iz tuzle da ode i rijesili smo masu problema

ne tako davno svoje budale smo izvozili u sarajevo, ali jebi ga - prezasiceno trziste, nismo vise konkurentni... satra nas konkurencija iz gusinja, uvozni lobi mamu im jebem
costacurta

#14978 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by costacurta »

Genije wrote:
zaista mi je u ovoj priči žao ovih 58 momaka iz Tuzle koji su već dobili krivične prijave i ovih po Sarajevu što će zaplatiti. Žrtvovani su i sad svi od njih okreću leđa, ne daj Bože nikom sugrađana ovakvih k'o što oni imaju
šta će mi ih biti žao, pa niko ih nije ćero da pale :roll:
Govorim o Tuzli,
u zgradu kantona se ušlo 5-10 minuta nakon dolaska veće grupe sa transparentima "Gradačac", nisu se zadržali u masi ni 5 minuta kad je haos nastao, kad masa od 10000 ljudi vrišti i galami "ZAPALI JE!" šta misliš kako to mozak jednog 18godišnjaka percipira?
goran16v wrote:
Da banalizujemo stvar, recimo vrlo je realna opcija da taj latentni ortanizator bude FR i njegov SBB, da im je plan da preko svojih ljudi (sto akticivista, sto placenih) ubacenih na plenume i proteste proguraju svoje ciljeve i prikazati da je aktuelna vlast losa, a cilje je jednostavan, smjena aktuelne vlasti i dolazak na vlast. Kako im ne bi islo u prilog, paljevina stvara iluziju anarhije i haosa dok nereagovanje policiije stvara utisak njene nemoci, a obe stvar zajedno stvaraju utisak da je vlast losa. Spas za narod je taaaa - naaaa Fahro - Saver Of The Universe!

Na pitanje nekih kako se od prvog dana znalo da bez kljucnih elemenata od protesta nema nista. Jednostavno, istorija, pogotovo novija je pokazala da nije postojao nijedan slican dogadjaj koji je uspio, a da nije imao predhodno utvrdjeni plan, program ako se uspije u namjeri, zahtjeve, ciljeve i predstavnike koji ce preuzeti odgovornost.

Znači Fahro, ok hvala na pojašnjenju.

Sad ne kontam što Fahro da pali kad je najavio partnerstvo sa Komšićem i DF, a barem u Tuzli SDP se opasno boji DFa, a neću ti reći šta običan svijet misli o SBBu kontra SDA i SDP, i za mene je bio šok.
Hoću da kažem da bi DF i SBB zajedno uzeli ladno sledeće izbore, bez ovih paljevina i "državnih udara", sa ovim optuživanjem Fahrudina ja mislim da mu se rejting diže još više, par gostovanja kod Senada u CDu i uspijeh zagarantovan :D
madner

#14979 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by madner »

JoseMujica wrote:ošo Nazif, sad ode Aldin...ubi nas ovi odliv mozgova
Sto jest jest, jedan povelik mozak je otisao samo u tome. :D
weredsf

#14980 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by weredsf »

KatarinaKosaca wrote:
weredsf wrote:Ti ozbiljno mislis da ovom kretenu neko prijeti????...Ako mislis daj barem jedan objektivan razlog za to
Jasno sam napisala šta mislim. I dijete od 7 godina razumije šta piše. O represiji režima danima pišem, tako da ne bih da se ponavljam da bi ti nastavio guslati, pljenumi, ovo, ono, vidi kretena, vidi mu glave, vidi joj tena, joj mamlaza.
Neka teta Keti sutra kaže šta ima, a kad vam gazde počMu klimati glOvama, onda ču se baš nasmijati i izrugivati.
Znaci nista konkretno, osim uvreda za ljude koji imaju takav akcenat, bravo bravo :thumbup:
weredsf

#14981 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by weredsf »

KatarinaKosaca wrote:
insomnia78 wrote:Daj ba katarina da se ne lazemo iz lika vristi neka psihicka bolest

Svijet nije društvo lijepih, pametnih sa plavim očima... Ima svakakvih, ne treba dalje od političara i njihovog izgleda i "vrištanja" iz fizionomije. To, opet ne znači, da nisu i ne trebaju biti ravnopravni građani. Prije nekoliko decenija jedan čovjek je spominjao narod lijepih, plavih, a ove sa psihološkim bolestima je slao negdje drugdje. Sve mi se čini da naši političari imaju iste vlažne snove, koji se samo usljed pukog straha od sankcija MZ zadržavaju na snovima.
U tom smislu kakav je Almir Širanović ili kako se već zove, potpuno m je nebitno, ali jeste smiješno da mu se ismijavaju kao za sklop rečenice ljudi koji je ne znaju ni napisati. Pri tom, ovo zadnje , se ne odnosi na tebe.
a kad vam gazde počMu klimati glOvama, onda ču se baš nasmijati i izrugivati.
Ima smisla :-) :-) :-)
Platformas

#14982 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Platformas »

Specijalac sa Klixove fotografije: Suza je krenula zbog nepravde, a ne straha

par komentara ispod clanka
Jbt niko vise ne prica da su nas politicari doveli u ovu situaciju da se obracunavamo sami protiv sebe i da palimo nase institucije jer je pljacka koja traje 20 godina presla sve mjere i granice. Niko vise ne prica da su SDA i SDP koji su vladali doveli omladinu u ocajnicki polozaj gdje nema posla ni perspektive nego samo mozes zapalit zgradu vlade ili predsjednistvo da te neko pogleda i cuje. Danas su teroristi oni koji su se borili protiv vlasti, a da je narod pobjedio teroristi bi bili Bakir, Zlaja, Covic, Dodik i ostala ekipa..... E moj narode kako padate na ove spinove gdje se ide na emocijalnu stranu covjeka, a odvraca ona prava strana.
Jbg, u BiH se ne protestuje protiv raznih Bakira, Fahra i Lagumdzija, nego zli huligani napadaju jadnog policajca, ratnog heroja i ljubitelja zivotinja, koji u slobodno vrijeme cita slijepoj djeci i pomaze starim nanama da predju cestu. Vidis kakva su bescutna gamat ti sto protestuju. Ako Bog da, Insallah, Muhamed Sallah takvi ce se smiriti pa ce opet moto nase domovine (koju smo naravno svi odjednom branili od cetnika '92) biti "Ne talasaj stoko sitnog zuba".
Respekt tebi paša moj za tvoje ratne zasluge a što se tiče tvoje borbe na demonstracijama boli me qurac. Znaš ti dobro da su vas političari zavalili ali ne smiješ da kazeš da nebi ostao bez posla, baš kao i mnogi što nesmiju da pisnu jer imaju kakve takve poslove. Fala bogu pa niste koristili oruzje jer bi vam danas umjesto druzenja ti licemjeri organizirali dzenaze, proučili fatihu i za par dana bi vas zaboravili kao i vaše porodice. Sutra bi vaša djeca morala plaćati po 10-15 milja tim istim licemjerima da ih zaposle baš kao što plaćaju djeca narodnih heroja i nosilaca zlatnih ljiljana iz rata!!
Postoje države gdje policija puca na demonstrante, a znamo i koje su. Tako da ovo prikazat ko neko junaštvo i žrtvu su obične manipulacije.
Vatrogasci su kukali više nego u ratu, policija je radila isto, mediji su također pričali o ratnom stanju, a političari na vlasti o državnom udaru, policija je prvo objavila priče o spidu, o dovoženju kamenja i ostalom, pa su te priče pričali i političari i to uživo na dnevnicima.
Dakle, sva mašinerija je bila u punom pogonu a cilj im je bio samo jedan, spasiti i ojačati svoju vladavinu. Uspjeli su 100% i vjerujem da je SDA ovim apsolutno profitirala. SDP je i onako gotov. A SBB je možda dobio ponekog novog ograničenog ekstramistu na svojoj strani.
Alfons Kauders

#14983 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

costacurta wrote:
Genije wrote:
zaista mi je u ovoj priči žao ovih 58 momaka iz Tuzle koji su već dobili krivične prijave i ovih po Sarajevu što će zaplatiti. Žrtvovani su i sad svi od njih okreću leđa, ne daj Bože nikom sugrađana ovakvih k'o što oni imaju
šta će mi ih biti žao, pa niko ih nije ćero da pale :roll:
Govorim o Tuzli,
u zgradu kantona se ušlo 5-10 minuta nakon dolaska veće grupe sa transparentima "Gradačac", nisu se zadržali u masi ni 5 minuta kad je haos nastao, kad masa od 10000 ljudi vrišti i galami "ZAPALI JE!" šta misliš kako to mozak jednog 18godišnjaka percipira?
goran16v wrote:
Da banalizujemo stvar, recimo vrlo je realna opcija da taj latentni ortanizator bude FR i njegov SBB, da im je plan da preko svojih ljudi (sto akticivista, sto placenih) ubacenih na plenume i proteste proguraju svoje ciljeve i prikazati da je aktuelna vlast losa, a cilje je jednostavan, smjena aktuelne vlasti i dolazak na vlast. Kako im ne bi islo u prilog, paljevina stvara iluziju anarhije i haosa dok nereagovanje policiije stvara utisak njene nemoci, a obe stvar zajedno stvaraju utisak da je vlast losa. Spas za narod je taaaa - naaaa Fahro - Saver Of The Universe!

Na pitanje nekih kako se od prvog dana znalo da bez kljucnih elemenata od protesta nema nista. Jednostavno, istorija, pogotovo novija je pokazala da nije postojao nijedan slican dogadjaj koji je uspio, a da nije imao predhodno utvrdjeni plan, program ako se uspije u namjeri, zahtjeve, ciljeve i predstavnike koji ce preuzeti odgovornost.

Sad ne kontam što Fahro da pali kad je najavio partnerstvo sa Komšićem i DF, a barem u Tuzli SDP se opasno boji DFa, a neću ti reći šta običan svijet misli o SBBu kontra SDA i SDP, i za mene je bio šok.
Hoću da kažem da bi DF i SBB zajedno uzeli ladno sledeće izbore, bez ovih paljevina i "državnih udara", sa ovim optuživanjem Fahrudina ja mislim da mu se rejting diže još više, par gostovanja kod Senada u CDu i uspijeh zagarantovan :D
ja ne znam da li mi zivimo u istom gradu i da li imamo isto godina... ali ja u tuzli ne znam nikog ko je za sbb... al bukvalno nikog

znam ljudi bliskih sda, sdp, df, sbih, ns, bps i masi drugih stranaka... nikog ko ima ikakve veze sa sbb

e sad, moguce je da si pravo mlad (a sudeci prema tvojim postovima nisi bas ni mlad ni zelen)... pa je moguce da medju mladjom rajom ima onih koji bas i ne znaju sta je i ko je fahro - ali to nije pravilo vec izuzetak... to sto su ljudi ogorceni i sto ne podnose sda i sdp ne znaci da su za sbb... vece su sanse da ce bivsi glasac sda ili sdp glasati za komsica i masu drugih opcija nego za fahru
Alfons Kauders

#14984 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Platformas wrote:Specijalac sa Klixove fotografije: Suza je krenula zbog nepravde, a ne straha

par komentara ispod clanka
Jbt niko vise ne prica da su nas politicari doveli u ovu situaciju da se obracunavamo sami protiv sebe i da palimo nase institucije jer je pljacka koja traje 20 godina presla sve mjere i granice. Niko vise ne prica da su SDA i SDP koji su vladali doveli omladinu u ocajnicki polozaj gdje nema posla ni perspektive nego samo mozes zapalit zgradu vlade ili predsjednistvo da te neko pogleda i cuje. Danas su teroristi oni koji su se borili protiv vlasti, a da je narod pobjedio teroristi bi bili Bakir, Zlaja, Covic, Dodik i ostala ekipa..... E moj narode kako padate na ove spinove gdje se ide na emocijalnu stranu covjeka, a odvraca ona prava strana.
Jbg, u BiH se ne protestuje protiv raznih Bakira, Fahra i Lagumdzija, nego zli huligani napadaju jadnog policajca, ratnog heroja i ljubitelja zivotinja, koji u slobodno vrijeme cita slijepoj djeci i pomaze starim nanama da predju cestu. Vidis kakva su bescutna gamat ti sto protestuju. Ako Bog da, Insallah, Muhamed Sallah takvi ce se smiriti pa ce opet moto nase domovine (koju smo naravno svi odjednom branili od cetnika '92) biti "Ne talasaj stoko sitnog zuba".
Respekt tebi paša moj za tvoje ratne zasluge a što se tiče tvoje borbe na demonstracijama boli me qurac. Znaš ti dobro da su vas političari zavalili ali ne smiješ da kazeš da nebi ostao bez posla, baš kao i mnogi što nesmiju da pisnu jer imaju kakve takve poslove. Fala bogu pa niste koristili oruzje jer bi vam danas umjesto druzenja ti licemjeri organizirali dzenaze, proučili fatihu i za par dana bi vas zaboravili kao i vaše porodice. Sutra bi vaša djeca morala plaćati po 10-15 milja tim istim licemjerima da ih zaposle baš kao što plaćaju djeca narodnih heroja i nosilaca zlatnih ljiljana iz rata!!
Postoje države gdje policija puca na demonstrante, a znamo i koje su. Tako da ovo prikazat ko neko junaštvo i žrtvu su obične manipulacije.
Vatrogasci su kukali više nego u ratu, policija je radila isto, mediji su također pričali o ratnom stanju, a političari na vlasti o državnom udaru, policija je prvo objavila priče o spidu, o dovoženju kamenja i ostalom, pa su te priče pričali i političari i to uživo na dnevnicima.
Dakle, sva mašinerija je bila u punom pogonu a cilj im je bio samo jedan, spasiti i ojačati svoju vladavinu. Uspjeli su 100% i vjerujem da je SDA ovim apsolutno profitirala. SDP je i onako gotov. A SBB je možda dobio ponekog novog ograničenog ekstramistu na svojoj strani.
ne javi se ti za onu paljevinu :D
goran16v

#14985 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

VjecitiStudent wrote:
goran16v wrote:
costacurta wrote: Vidi,
možda ja ispadam duduk ali zaista ZAISTA mi nikako nije jasno niti ima neko da hoće jasno da kaže, ako je tačno ovo što si boldirao ko je ta latentna paralelna organizacija, koji im je bio cilj i plan?! Kom je išlo u prilog da se pali i zašto narediti policiji/policijama da ne reaguje?!
...
To odavno nije opcija, već realnost protesta.
Cisto da ne budem 100% iskljuciv i sa pojmom realna opcija da dam malo prostora ako nije tako...
goran16v

#14986 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

costacurta wrote:
goran16v wrote:

Ne bih se ja bas zakleo u tu kalkulaciju, bilo je trakvih uzleta sa SDU i Nasom strankom... Elem, nista ne skodi placenim demonstrantima i paljevinom fingirati haos i nemoc vlasti i policije ma kako ti dobre sanse na izborima bile.
say_cheese

#14987 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by say_cheese »

goran16v wrote:
Ne bih se ja bas zakleo u tu kalkulaciju, bilo je trakvih uzleta sa SDU i Nasom strankom... Elem, nista ne skodi placenim demonstrantima i paljevinom fingirati haos i nemoc vlasti i policije ma kako ti dobre sanse na izborima bile.
Snaga jaceg je ustaljena metoda. Treba za faraona rezervisati jedno mjesto u muzeju krapinskih neandertalaca. :twisted:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#14988 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

weredsf wrote:
KatarinaKosaca wrote:
weredsf wrote:Ti ozbiljno mislis da ovom kretenu neko prijeti????...Ako mislis daj barem jedan objektivan razlog za to
Jasno sam napisala šta mislim. I dijete od 7 godina razumije šta piše. O represiji režima danima pišem, tako da ne bih da se ponavljam da bi ti nastavio guslati, pljenumi, ovo, ono, vidi kretena, vidi mu glave, vidi joj tena, joj mamlaza.
Neka teta Keti sutra kaže šta ima, a kad vam gazde počMu klimati glOvama, onda ču se baš nasmijati i izrugivati.
Znaci nista konkretno, osim uvreda za ljude koji imaju takav akcenat, bravo bravo :thumbup:
Sve konkretno i jasno. Uvreda političarima sa takivim naglaskom, što i jasno , opet piše. Ko ne zna čitati, isto je ravnopravan građanin :thumbup: Ko ima svjesne ili podsvjesne autoprojekcije, jednako :thumbup:
costacurta

#14989 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by costacurta »

Genije wrote:
costacurta wrote: Govorim o Tuzli,
Drugi put će malo bolje percipirati.
U to nema sumnje obzirom da će na proteste intelektualci: profesori, nastavnici, policija, GRAS, administracija ipak su oni emancipovaniji od huligana, terorista, nezaposlenih, poljpoprivrednika itd.
Alfons Kauders wrote:
ja ne znam da li mi zivimo u istom gradu i da li imamo isto godina... ali ja u tuzli ne znam nikog ko je za sbb... al bukvalno nikog

znam ljudi bliskih sda, sdp, df, sbih, ns, bps i masi drugih stranaka... nikog ko ima ikakve veze sa sbb

e sad, moguce je da si pravo mlad (a sudeci prema tvojim postovima nisi bas ni mlad ni zelen)... pa je moguce da medju mladjom rajom ima onih koji bas i ne znaju sta je i ko je fahro - ali to nije pravilo vec izuzetak... to sto su ljudi ogorceni i sto ne podnose sda i sdp ne znaci da su za sbb... vece su sanse da ce bivsi glasac sda ili sdp glasati za komsica i masu drugih opcija nego za fahru

Dođi do Mosnika i Mejdana, od estradnih ličnosti (Merima Džafić) do direktora (OŠ Mejdan) a tek da vidiš mjesnog odbora :shock: .
Gotivim SBB samo zbog jedne stvari a to je što su jedini tj. njihov osnivač, uspjeli preveslati i ispaliti SDA :D
HM 2011

#14990 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by HM 2011 »

Potrebno je prvo shvatiti par stvari prije bilo kakvog komentarisanja:

1. U BiH nije stanje građanskog društva - nema građana - koliko god to ljudi umislili u svojoj glavi da ima i da jeste građansko društvo - nema ga jer je to protivno ZAVNOBIH-u....
70 godina od ZAVNOBIH-a utuvljuje se u glavu kako ovdje žive tri naroda minimalno i kako oni imaju nekakva narodna prava pravija od ostalih naroda... to su narodi Muslimani tada danas Bošnjaci, Hrvati i Srbi... te ostali.... Priča glasi ni ni ni nego i i i ....

Kad god se priča o nečemu priča se o nekom nacionalnom paritetu prilikom zapošljavanja (ne priča se o narodnom paritetu nego nacionalnom), priča se o nekim poslanicima i njihovoj nacionalnoj pripadnosti (ne o narodnoj), mjeri se ko je veći šta, priča se i o njima i nama u istoj državi..... Pojedinci poput mene pokušavaju staviti stvari na mjesto ali ne ide, pa ne ide...

Svi pametni i najpametniji....

Situacija je dovedena do apsurda - jer niti je unutar teritorije RS-a - super bolje stanje, niti je unutar teritorije Širokog Brijega bolje stanje - ali vidi vraga - tamo nema protesta protiv vlade i parlamenta iako u njemu sjede samo pojedine ikebane drugih nacija (misli se na narode a govori se nacija to je tako divno, jupi).... Tamo vlada uvjerenje da je sada ogromna borba da se odupre bošnjačkom centralizmu i stane u kraj gubitku stečenih prava njihove nacije (misli se na narod ali se kaže nacija - što li je to tako - da nije zbog blizine državne granice strane države ?)...

U nekom Sarajevu, Tuzli, Zenici, Bihaću pak - pojavljuju se neki GRAĐANI - i kažu GRAĐANI da su oni Bosansko proljeće i da im se ne sviđa niti vlada niti parlament i da oni znaju šta je dobro za njih....

i tu i tamo se kamenuje i spali vlada kantona pokoja općina u Sarajevu, Tuzli, Zenici a Mostarci u svoj svojoj mudrosti spale i sjedišta HDZ-a i SDA koliko sam shvatio uz pokušaj paljenja vlade kantona....

Jupi Hura uzviknuše svi - i tu sve vlade Kantona u Tuzli, Sarajevu, Zenici mahom podnesoše ostavke....

Jupi Hura uzviknuše svi....

Niko da pogleda šta se dešava u RS, šta se dešava u Širokom Brijgu - ali svi uzvikuju Jupi Hura i raduju se....

Traže se i nekave glave, traži se paljenje vikednica po Poljinama, traže se strijeljanja pismeno preko interneta - ali samo u Sarajevu, Zenici, Tuzli... Niko da pogleda šta se dešava u RS, šta se dešava u širokom Brijegu - ali svi uzvikuju Jupi, Hura i raduju se i GRAĐANI su....

Postavljena je lista prijedloga: a to su - Smanjenje primanja poslanicima i svima u vladi i parlamentu u Tuzli, Zenici i Sarajevu, određivanje mandatara od strane GRAĐANA u Tuzli, Zenici i Sarajevu, prijedlozi za pokretanje zapošljavanja u Tuzli, Zenici i Sarajevu, veće penzije,

(kao vlada će finansirati privatne poduzetnike da otvore radna mjesta za nove zaposlene jer - eto - poduzetnici imaju prostora za proširenje svojih poslovnih aktivnosti - smatraju da im treba više zaposlenih jer ne mogu stići obaviti sve ugovorene poslove ?????? :lol: (pa ako imaš ugovorene poslove otvori radna mjesta od profita iz ugovorenih poslova) :lol: Ili da Vlada uštedi na platama ili nečemu sličnome i da dodjeli koji miliončić nekom početniku da on "pokuša" da pokrene neki potpuno novi, inovativni posao koji bi zaposlio ljude, pa ako ide ide, a ako ne ide - ne ide i kad se spiska lova nikom ništa - a jamstvo za lovu nije niti potrebno jer polažemo velike nade u taj poslovni poduhvat :lol: GRANT ili ti ga BESPOVRATNI KREDIT :lol: .... Ili možda da Vlade kantona pokrenu serijal investicionog bankarstva u stilu Razvojne Banke FBiH pa malo razvijaju Kantone (što u suštini i nije loša ideja samo je pitanje hoće li lekcije Razvojne Banke biti implementirane u svemu tome) Razvojna Banka umjesto Razvojne Banke Kalif umjesto Kalifa :lol: ....... Penzije će nakon smanjenja plata svima biti povećane za jedan mjesec a onda duplo smanjene za sledećih nekoliko godina i slično...

Sve se to odvija u Tuzli (posebno ovo sa fondovima za zapošljavanje), Sarajevu, Zenici od GRAĐANA za GRAĐANE - a niko da pogleda šta se dešava u RS, šta se dešava u Širokom Brijegu - ali svi uzvikuju Jupi Ura i raduju se..

Spomeneš im da nema građana kao što ih i nema - to diže pobunu i pita kako nema, a u istoj rečenici par puta spomene i ugroženi nacionalni paritet prilikom zapošljavanja, nužnost stvaranja trećeg entiteta, nužnost postojanja ostalih entiteta, ali mi smo GRAĐANI -

NISMO GRAĐANI - MI SMO NACIJE ("kad to kažem mislim da smo narodi jer je to isto" - isto je al u k...u) i imamo baš onakav sistem kakav smo i zaslužili

i sve ovo iznad ovog teksta - to je sve ispričano u Tuzli, Zenici, Sarajevu i spomenuto u Mostaru uz naznaku "da svi prosvjednici nakon prosvjeda idu kući na istočnu obalu grada" - i niko, ama baš niko, niko i niko i niko i niko i niko da pogleda šta se dešava u RS, šta se dešava u Širokom Brijegu - ali svi uzvikuju Jupi Ura i raduju se kako su GRAĐANI kako se i njihova riječ čuje....

------------------------------------------------------------------------------------------------

Da ne bude samo palamudim - izašao sam na plenum iznjeo prijedloge - previše specifični i prepoznatljivi da bi ih iznosio ovdje...

Naravno nije bilo komentara na iste nije bilo niti odobravanja istih... Čula se čak i muha kako zuji koliko su se svi ušutili....

Kao što vjerovatno niko neće pročitati ni sve napisano ovdje....

U suštini, boli me briga - to je problem naroda - neka i bude sjaši kurta da uzjaše murta - tako Vam svima grah pao, a i meni sa Vama, kad ni sami nećete nikakve promjene osim što bi iz neba veće penzije, iz neba nova radna mjesta ali bez da se radi nego da svi sjede u kancelariji i da budu direktori, i da svi budemo premijeri i predsjednici, usput uzimajući maksimum od društva i budžeta u smislu novca a zauzvrat dajući apsolutno ništa pa i da imamo milione maraka...

Svako ko Vam napiše i opiše problem detaljno i ukaže na rješenje je blebletalo, ludak, nacista, fašista i sve najgore.....

A blebletala, luđaci, nacisti, fašisti i sve najgore nemaju nikakve šanse da budu Vaši političari - to mjesto je rezervisano za nekog ublehaša koji će vas priklati dok vas ljulja ko bebu u bešici.....

-----------------------------------------------------------------------------------

Nije Bosna i Hercegovina samo Sarajevo, Tuzla, Zenica, Mostar uz naznaku "da svi prosvjednici nakon prosvjeda idu kući na istočnu obalu grada" - Bosna i Hercegovina je sve u Bosni i Hercegovini - samo to sve se satra boreći protiv bošnjačkog unitarizma a za slobodu entiteta i entitetlija i svog naroda od ugrozbe od strane drugog naroda....

Konkretno nema građana niti građanskog društva - problem u Srbima i Hrvatima - satraše se braneći tekovine ZAVNOBIHa kroz gradnju entiteta - i borbu protiv bošnjačke unitarzacije.

A "Građani" bi i dalje da pale vlade kantona, smjenjuju vlade i postavljaju nove ali samo u Sarajevu, Tuzli, Zenici i Mostaru uz naznaku "da svi prosvjednici nakon prosvjeda idu kući na istočnu obalu grada"..... Nakon toga ne daj bože da postave nekog novog - nego samo sjaši kurta da uzjaše murta......

Nisam ni ja za takve građane i takvo građanstvo koje važi samo za Bošnjaka - Jer ko mu je kriv što nije pravio etničko čišćenje i genocid.... I bošnjačka politika posebno sa 100 stranki, manipulisanjem javnim mijenjem putem novina i tv-a u namjeri skretanje pažnej sa bitnijih stvari - sve to se svima odbija od glavu....

Mržnja prema istini - njegovanje laži, prevare i skretanja pažnje sa sebe kao nevinog na nekog većeg kriminalca, prozivanje ljudi ružnima nazivima u svrhu umanjenja njihove vrijednosti u javnosti i tako ukrug - to je problem koji je eskalirao i koji će ciklično da eskalira.....

Ne ide njegovanje laži, prevare i skretanja pažnje sa sebe kao nevinog na nekog većeg kriminalca, prozivanje ljudi ružnima nazivima u svrhu umanjenja njihove vrijednosti u javnosti i tako ukrug pod ruku sa njegovanjem, pravde, vjere, istine i pravde.....

Ili jedno ili drugo.....

Za sada već dugo živimo u ovom prvom - i živjeti ćemo dok neko ne prekine tu priču na izrazito brutalan i nasilan način - kao i obično.... Samo tada neće biti drugog krivca osim samoga bošnjaka/bosanca...
costacurta

#14991 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by costacurta »

Genije wrote:
Od protesta hajra nema, valjda je to sad svima jasno.
Aham,

vidi ovo:
Predsjednik Sindikata „BH Pošte" Muhamed Bajramović rekao je za „Dnevni avaz" da je policiji već prijavio proteste, a za početak doći će samo sindikalisti.

- Imamo vrlo jasne poruke - u zakonu ne smije biti odredba kojom će ukinuti djelatnost platnog prometa, nakon čega bi stotine radnika ostale bez posla. Ako ne udovolje našim zahtjevima, niko ne zna u šta će se protesti pretvoriti - rekao je Bajramović.
:lol:
AdoCka

#14992 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by AdoCka »

insomnia78 wrote:Zar plenum nije izganjo amnestiju?

Kakva amnestija,odakle ti to ? :-D
Janjicar

#14993 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

Dezurni pljuvaci kako stoje stvari ?
Alfons pale dionice u SODASO? Da si prod'o dok moRes jer posliej izbora opet ista stvar :D
HM 2011

#14994 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by HM 2011 »

costacurta wrote:
Genije wrote:
Od protesta hajra nema, valjda je to sad svima jasno.
Aham,

vidi ovo:
Predsjednik Sindikata „BH Pošte" Muhamed Bajramović rekao je za „Dnevni avaz" da je policiji već prijavio proteste, a za početak doći će samo sindikalisti.

- Imamo vrlo jasne poruke - u zakonu ne smije biti odredba kojom će ukinuti djelatnost platnog prometa, nakon čega bi stotine radnika ostale bez posla. Ako ne udovolje našim zahtjevima, niko ne zna u šta će se protesti pretvoriti - rekao je Bajramović.
:lol:

Najoblji primjer u kolikoj kaljuži živimo možemo vidjeti na primjeru Prijedloga zakona o unutrašnjem platnom prometu koji je ko biva ugrpzio pošte u FBiH....

Nacrt zakona prošao zakonodavnu pravnu komisiju bez primjerdbi:

U zakonodavno pravnoj komisiji parlamenta FBiH sjede:

PREDSJEDAVAJUĆI
NASIR BEGANOVIĆ, predsjednik, zastupnik Saveza za bolju budućnost BiH

ZAMJENIK
TOMO VIDOVIĆ, zamjenik predsjednika, zastupnik Socijaldemokratske partije BiH

ČLANOVI
MAHMUT ALAGIĆ, zastupnik Socijaldemokratske partije BiH
SEAD HASANHODŽIĆ, zastupnik Stranke demokratske akcije
LJILJANA SAKIĆ, zastupnica Stranke demokratske akcije
ŽELJKO TOMIĆ, zastupnik Hrvatske demokratske zajednice BiH

Iz reda stručnih, naučnih, kulturnih i javnih radnika:
SIMO SIMIĆ
MELIHA POVLAKIĆ
OSMAN JAŠAREVIĆ
FEHIM PLEH
JASNA RAJIĆ

KONTAKT
Sekretar Zakonodavno-pravne komisije
Kemal Zulić
Tel: 387 33 222-668

Izvor : http://predstavnickidom-pfbih.gov.ba/bs/page.php?id=27

-------------------------------------------------

19.12.2012 je razmotren nacrt Zakona o unutrašnjem platnom prometu:

Rezultati razmatranja su:
11. Nacrt zakona o unutrašnjem platnom prometu

U općem pretresu Komisija je utvrdila da postoji ustavni osnov za donošenje
Zakona o unutrašnjem platnom prometu, sadržan u odredbi člana III. 1. tačka
c. koji je izmijenjen amandmanima VIII, LXXXIX i CVI i članu IV. A 20. (1) d) 5

Ustava Federacije Bosne i Hercegovine, prema kojima je u isključivoj
nadležnosti Federacije Bosne i Hercegovine donošenje propisa o finansijama,
a Parlament Federacije BiH uz ostala ovlaštenja predviđena Ustavom,
odgovoran je za donošenje zakona o vršenju dužnosti u federalnoj vlasti.
Komisija smatra da Nacrt zakona o unutrašnjem platnom prometu može
poslužiti kao osnov za izradu prijedloga zakona, te podržava zaključak
Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH da se organizira i sprovede
javna rasprava u trajanju od šezdeset (60) dana.

Izvor:
http://parlamentfbih.gov.ba/dom_naroda/ ... jestaj.pdf

--------------------------------------------------------------------------

Ponavljam ovo su nadležnosti zakonodavno pravne komisije:

akonodavno-pravno povjerenstvo obavlja sljedeće poslove:

razmatra nacrte i prijedloge zakona, drugih propisa i općih akata koje donosi Zastupnički dom u pogledu njihove usklađenosti sa Ustavom Federacije i pravnim sustavom, kao i u pogledu pravne obrade i o tome podnosi izvješće s mišljenjem i prijedlozima Zastupničkomu domu;
razmatra pitanja zakonodavne metodologije i druga pitanja od značaja za ujednačavanje pravno-tehničke obrade akata koje donosi Zastupnički dom;
razmatra, na zahtjev Zastupničkoga doma, opće akte organizacija i zajednica na koje Zastupnički dom daje potvrdu, odnosno suglasnost sa stanovišta usklađenosti sa Ustavom Federacije i zakonom i o tome podnosi izvješće s mišljenjem i prijedlozima;
utvrđuje pročišćene tekstove zakona, drugih propisa i općih akata Zastupničkoga doma, ako je za to ovlaštena;
sudjeluje u pripremanju programa rada zakonodavne djelatnosti Zastupničkoga doma; i
vrši i druge poslove određene ovim poslovnikom.
Prijedlozi Povjerenstva što su formulirani kao izmjene ili dopune prijedloga zakona i drugih propisa i općih akata unose se u njezino izvješće i smatraju se amandmanima.

ZAKONODAVNO-PRAVNO POVJERENSTVO
Ime i prezime zastupnika
Stranka - koalicija
pozicija
1.
Tomo Vidović
SDP
predsjednik
2.
Nasir Beganović
SBB
zamjenik
3.
Mahmut Alagić
SDP
član
4.
Simo Simić
SDP
član
5.
Meliha Povlakić
SBB
član
6.
Osman Jašarević
NSRzB
član
7.
Sead Hasanhodžić
SDA
član
8.
Ljiljana Sakić
SDA
član
9.
Fehim Pleh
SDA
član
10.
Željko Tomić
HDZ BiH
član
11.
Jasna Rajić
HDZ 1990
član

Izvor:
http://www.parlamentfbih.gov.ba/hrv/pre ... ravno.html
---------------------------------------------------------------------------------

Mudraci predložili i mudraci amandamanima spašavaju ko biva i strogo konferencija za medije:

KONFERENCIJA ZA MEDIJE SBB-AUstamujić: Uspjeli smo sačuvati 1.000 radnih mjesta u "BH Pošti" i HP Mostar

Klub zastupnika Saveza za bolju budućnost u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH održao je danas press konferenciju, a povodom odluke Vlade FBiH i premijera Nermina Nikšića (SDP) da sa sutrašnje sjednice Predstavničkog doma povuče Prijedlog zakona o unutrašnjem platnom prometu FBiH, kojim je Vlada predvidjela uništenje „BH Pošte“ i „Hrvatske pošte“ (HP) Mostar.

- Za nas je u SBB-u ovo svečan dan jer smo uspjeli zaustaviti odluku, koju je premijer Nikšić danas povukao, i tako sačuvati skoro 1.000 radnih mjesta u „BH Pošti“ i HP Mostar. Posebno nas raduje što smo spriječili usvajanje prijedloga zakona, koji su oni isforsirali i nepotrebno pustili u proceduru, a koji bi definitivno doveo u propast „BH Pošte“ i HP Mostar. Imali bi istu situaciju kakva je nastala u RS-u kada je Milorad Dodik uradio sličnu stvar, pa danas „Poše Srpske“ uzimaju komercijalne kredite da isplate plaće zaposlenicima – rekao je zastupnik Mirza Ustamujić.

Prema njegovim riječima, zbog akcije koju je Klub SBB-a poduzeo, dobili su bezbroj pohvala i zahvala sindikata obje pošte i građana. Istakao je da je Klub njegove stranke, u svakom slučaju uputio amandman kojim se pošte spašavaju, ali da je Nikšić povukao prijedlog zakona, kako taj amandman ne bi bio usvojen na Parlamentu.

- Ponavljam, ovo je poseban dan za nas, jer smo uspjeli da spriječimo jednu vrlo lošu stvar koja se mogla desiti odlukom Vlade FBiH. Obzirom da su se pojavile insinuacije da Vlada povlači ovaj zakon, a odgovornost prebacuju jedni na druge, ministar finansija Ante krajina na Vladu, a premijer Nikšić na Krajinu, izvještaj sa 101. sjednice pokazuje da je Vlada FBiH odbila amandman, kojim je trebalo ostaviti platni promet poštanskim operaterima – istakao je Ustamujić.

To u prijevodu, dodao je on, znači da je Vlada bila pod utjecajem bankarskog lobija, gdje je htjela pošte ostaviti u takvoj situaciju da ostaju bez 30 milona KM prihoda i da oko 1.000 radnika ostane bez posla.

izvor:
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... -hp-mostar

----------------------------------------------------------------------------------------------------

I šta da čovjek radi u ovoj situaciji ?

Takvi Vam ne mogu donjeti bolju budućnost - takvi Vam samo mogu dati materijala da se glođete međusobno dok oni navijaju jer:

Mržnja prema istini - njegovanje laži, prevare i skretanja pažnje sa sebe kao nevinog na nekog većeg kriminalca, prozivanje ljudi ružnima nazivima u svrhu umanjenja njihove vrijednosti u javnosti i tako ukrug - to je problem koji je eskalirao i koji će ciklično da eskalira.....
Ne ide njegovanje laži, prevare i skretanja pažnje sa sebe kao nevinog na nekog većeg kriminalca, prozivanje ljudi ružnima nazivima u svrhu umanjenja njihove vrijednosti u javnosti i tako ukrug pod ruku sa njegovanjem, pravde, vjere, istine i pravde.....

Ili jedno ili drugo.....

Za sada već dugo živimo u ovom prvom - i živjeti ćemo dok neko ne prekine tu priču na izrazito brutalan i nasilan način - kao i obično.... Samo tada neće biti drugog krivca osim samoga bošnjaka/bosanca...
Janjicar

#14995 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

HM2011 ja koliko znam Zakonodavno Pravna komisija je samo dala saglasnost da je nacrt zakona u skladu s ustavom i zakonima BiH? Ne mogu oni odredjivati nije zakon dobar za Poste i nemate nasu saglasnost...
HM 2011

#14996 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by HM 2011 »

Janjicar wrote:HM2011 ja koliko znam Zakonodavno Pravna komisija je samo dala saglasnost da je nacrt zakona u skladu s ustavom i zakonima BiH? Ne mogu oni odredjivati nije zakon dobar za Poste i nemate nasu saglasnost...
Što ne daju saglasnost za nacrt zakona legalizacije proizvodnje, prometa i konzumiranja marihuane - onako slučajno da im se omakne .... :lol: :lol: :lol:

Samo ? dala sagalasnost na nacrt zakona ? I sad zamislimo nacrt amandmana koji u samom početku ne predviđa nigdje ni blizu nikakve pošte u vezi sa platnim prometom ?

I ide sve ide, ide, ide.....

Pa je onda na kraju balade, nakon javnih rasprava i svega, navodno prema novinskom članku i pressici SBB-a odbijen i amandman na 101. sjednici vlade:

Evo i izvještaja sa 101 sjednice vlade - nigdje prijedloga amandmana nikavih ?

Priča o ugroženosti platnog prometu unutar JPT Pošta se vuče još od bekanjenja Poštanske banke....

I sad stvar spašava SBB i samo SBB ?

Ljudi kao loptu pred golom postavili i izvode penal i spašavaju platni promet pošte koja je u državnom vlasništvu jer eto država se ne brine o pošti ?

Kako li je prošao Unutrašnji platni promet u RS-u ? I dalje pošte rade platni promet - http://postesrpske.com/sites/state/sr/p ... ometu.aspx

Samo čovjeku nisu dali prvi primjerak uplatnice prije neki dan ??????????????????????

:

http://www.fbihvlada.gov.ba/hrvatski/ak ... kt_id=3725
27.02.2014.

Danas je u Sarajevu započela 101. sjednica Vlade FBiH, na kojoj je utvrđen Prijedlog zakona o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima i u Parlament FBiH upućen po hitoj proceduri.

Također je utvrđen i u hitnu parlamentarnu proceduru upućen Prijedlog zakona o dopuni Zakona o Poreznoj upravi Federacije BiH.

Prijedlogom zakona o izmjenama Zakona o federalnim ministarstvima i drugim tijelima federalne uprave predviđeno je da sadašnje Federalno ministarstvo zdravstva promijeni naziv u Federalno ministarstvo zdravlja.

Danas su razmatrani i prihvaćeni izvještaji o radu Federalnog tužilaštva u 2012. i 2013. godini, uz izvještaje o radu na predmetima iz oblasti kriminala, posebno privrednog i onog počinjenog u privatizacijskim postupcima.

Federalna vlada je dala suglasnost na Akcijski plan o hitnim slučajevima zaštite stanovništva od jonizirajućeg zračenja u slučaju izvanrednog događaja, nuklearnog udesa ili nuklearne štete, čiji je Nacrt sačinila Državna regulatorna agencija za radijacionu i nuklearnu sigurnost.

Doneseno je i više rješenja i odluka iz oblasti kadrovske politike.

Zbog drugih neodložnih obaveza članova Vlade FBiH, 101. sjednica bit će nastavljena sljedeće sedmice, a o danu i vremenu održavanja sjednice bit ćete blagovremeno obaviješteni.

http://www.fbihvlada.gov.ba/hrvatski/ak ... kt_id=3742
06.03.2014.

U Sarajevu je danas završen nastavak 101. sjednice Vlade FBiH na kojoj je, uz ostalo, utvrđen Nacrt zakona o porezu na dobit čiji je cilj poboljšanje rješenja u sadašnjem tekstu Zakona iz 2008. godine, odnosno otklanjanje nedostataka uočenih tokom primjene Zakona koji su dovodili do dvojbe, te usuglašavanje s drugim zakonskim propisima.

Vlada FBiH prihvatila je zaduženje Federacije BiH po Sporazumu o zajmu i projektu između Kreditanstalt fur Wiederaufbau (KfW), Bosne i Hercegovine, Federacije BiH i Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo u iznosu od 30.000.000 eura, u cilju izgradnje hidroelektrane Janjići. Prihvaćena je i informacija o sporazumu s KfW-om, kojim Elektroprivredi HZ HB d.d. Mostar treba biti osigurano 100.000.000 eura za izgradnju crpne hidroelektrane Vrilo.

Federalna vlada je podržala i inicijativu da kreditnim zaduženjem kod Kreditanstalt fur Wiederaufbau (KfW) Frankfurt na Majni budu osigurana sredstva za realizaciju druge faze Projekta vodosnabdijevanja i zbrinjavanja otpadnih voda u BiH, za općine Tuzla i Zenica, u iznosu do 11.000.000 eura.

Usvojen je i Program o prestrukturiranju elektroenergetskog sektora u FBiH, a ključne promjene i obaveze koje proizilaze na osnovu odredbi Zakona o električnoj energiji u Federaciji BiH koje će biti obuhvaćene ovim programom su funkcionalno razdvajanje svih djelatnosti, pravno razdvajanje i neovisnost za djelatnost distribucije, te računovodstveno razdvajanje djelatnosti snabdijevanja na regulisano i tržišno snabdijevanje.

Vlada FBiH je danas imenovala predsjednika i članove Upravnog odbora Finansijsko-informatičke agencije, na period od četiri godine. Za direktora ove agencije imenovan je Edah Ćerimagić, a za njegovog zamjenika Ivan Đogić.

Mehmedaliju Sijarića danas je Vlada predložila za imenovanje na poziciju člana Regulatorne komisije za energiju u FBiH iz reda bošnjačkog naroda, na mandatni period od pet godina.

Vlada je također izvršila više imenovanja u preduzećima sa većinskim državnim kapitalom.

Nakon završetka 101. sjednice Vlada Federacije počela je 102. sjednicu.
Last edited by HM 2011 on 11/03/2014 20:06, edited 2 times in total.
HM 2011

#14997 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by HM 2011 »

Ispada da spamam - ali jesu li to ti GRAĐANI ?
Janjicar

#14998 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

Pa kako ce dati saglasnost ako zakon o proizvodnji marihuani nije u skladu s ustavom ili zakonima FBIH ?

Covjece oni ti daju samo procjenu da je u skladu sa zakonom...Oni ne donose zakone!
iz dna duše

#14999 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by iz dna duše »

Razmisljam upravo kako se protesti rasplinuse kao baloncici od sapunice....
Politicari nastavise po starom, smijenila se poneka Vlada... Oni najgori, na vrhu ostadose, "neokrnjeni"...

Gledam u TK, prihvacen prijedlog Udruzenja poslodavaca, da novi mandatar bude g. Umihanic...Nista protiv njega licno, ne poznajem njega, sem kao profesora Tuzlanskog univerziteta, ali da prijedlog daje Udruzenje poslodavaca u cijim redovima sjede veliki duznici drzavi, radnicima, ciji su racuni blokirani, kod nekih i godinama, to mi je van pameti... U UP je bitno da se redovno plati članarina, i onda ti "biznismeni" u okviru UP ili ispred njega i dalje nastupaju kao "strucnjaci", "ugledni privrednici" itd, koji u vlastitim firmama nisu bili u stanju da urede poslovanje, to mi je tako licemjerno.
Poznajem neke "ugledne" biznismene među njima, to su ljudi čiji radnici nisu plate primili dugo vremena ili su dobijali u zamjenu bonove (govorimo o minimalnim platama, cca 350 KM, jer su na toliko prijavljeni, ako su prijavljeni), doprinosi i ovjerena knjizica misaona imenica...

Plenumi pukli po savovima, podijelili se i oni u TZ i u SA...i tu nastala neka gadna borba za vlast....

Moj zakljucak: pobijedila je Vlast, jos ce ucesnici protesta dobiti status terorista... u Plenume je vjerovatno, kao i medju protestante ubacila svoje ljude... Protesti su počeli smetati "nama" koji imamo posao, jer "zaboga, izgubimo i po pola sata iduci i vracajuci se sa posla".

Napravili smo korak naprijed, korak dva!
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#15000 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

iz dna duše wrote:Razmisljam upravo kako se protesti rasplinuse kao baloncici od sapunice....
Politicari nastavise po starom, smijenila se poneka Vlada... Oni najgori, na vrhu ostadose, "neokrnjeni"...

Gledam u TK, prihvacen prijedlog Udruzenja poslodavaca, da novi mandatar bude g. Umihanic...Nista protiv njega licno, ne poznajem njega, sem kao profesora Tuzlanskog univerziteta, ali da prijedlog daje Udruzenje poslodavaca u cijim redovima sjede veliki duznici drzavi, radnicima, ciji su racuni blokirani, kod nekih i godinama, to mi je van pameti... U UP je bitno da se redovno plati članarina, i onda ti "biznismeni" u okviru UP ili ispred njega i dalje nastupaju kao "strucnjaci", "ugledni privrednici" itd, koji u vlastitim firmama nisu bili u stanju da urede poslovanje, to mi je tako licemjerno.
Poznajem neke "ugledne" biznismene među njima, to su ljudi čiji radnici nisu plate primili dugo vremena ili su dobijali u zamjenu bonove (govorimo o minimalnim platama, cca 350 KM, jer su na toliko prijavljeni, ako su prijavljeni), doprinosi i ovjerena knjizica misaona imenica...

Plenumi pukli po savovima, podijelili se i oni u TZ i u SA...i tu nastala neka gadna borba za vlast....

Moj zakljucak: pobijedila je Vlast, jos ce ucesnici protesta dobiti status terorista... u Plenume je vjerovatno, kao i medju protestante ubacila svoje ljude... Protesti su počeli smetati "nama" koji imamo posao, jer "zaboga, izgubimo i po pola sata iduci i vracajuci se sa posla".

Napravili smo korak naprijed, korak dva!
Uglavnom se slažem, samo ne u dijelu proglašavanja konačne pobjede ili konačnog kraha. Da bi nešto bilo pobjeđeno, treba da to bude "konačno rješenje", pošto nije pobjeđeno nezadovoljstvo svom korupcijom i kriminalom i odronom moralnih vrijednosti generriranih isključivo od strane političkog establišmenta, tako se i ne može proglasiti definitivna režimska pobjeda. Samo ugušenje, i to jeste tačno, iako baš i nije ni teško, a još manje viteški sa policijom, medijima i svim resursima kao i zadovoljnim uhljebljenicima "pobjediti" nezadovoljne građane. Utoliko, proces se tek otvorio. Kojim će on tokom ići, teško je predvidjeti, ali nikako više neće biti povoljna konjuktura za vlast kao što je bila kao puter svih predhosnih godina. A nezadovoljstvo se ne može ugušiti ni šaljući na formu 100 novih nikova da kao nešto pojasne. Nezadvooljstvo se ne može ugušiti nikakvim gumenim palicama ni vodenim tenkovima, koliko god da ih naručuješ. Ono samo tinja i pitanje je kad i u kojem će se obliku pojaviti .
Post Reply