Ima ih mnogo takvih, nije rijedak slučaj.kakavdanakneiskustvu wrote:danas saznadoh da je moguce postati policajac čak iako osoba ima prekršaje zbog narušavanja javnog reda i mira
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
jubix
#14951 Re: Zeničani
-
kakavdanakneiskustvu
#14952 Re: Zeničani
jubix wrote:Ima ih mnogo takvih, nije rijedak slučaj.kakavdanakneiskustvu wrote:danas saznadoh da je moguce postati policajac čak iako osoba ima prekršaje zbog narušavanja javnog reda i mira
ja danas vidjeh podatke za jednog koji je tek poceo raditi
- Ajatolah_
#14953 Re: Zeničani
Koja?Casual's wrote:Tuzla je dovela nekoliko extra firmi koje zapošljavaju programere i dizajnere. Nekoliko kolega iz Ze već radi tamo. Kod nas je trenutno jedna takva firma.
- Casual's
#14954 Re: Zeničani
Mislim da tek od ove godine rade, i nisam siguran za ime. Ugl. outsourcing za USA, i imaju oko 10 zaposlenih.Ajatolah_ wrote:Koja?Casual's wrote:Tuzla je dovela nekoliko extra firmi koje zapošljavaju programere i dizajnere. Nekoliko kolega iz Ze već radi tamo. Kod nas je trenutno jedna takva firma.
Druga pozitivna stvar za IT u Zenici je http://icc.zeda.ba/
-
kakavdanakneiskustvu
#14955 Re: Zeničani
Casual's wrote:Tuzla je dovela nekoliko extra firmi koje zapošljavaju programere i dizajnere. Nekoliko kolega iz Ze već radi tamo. Kod nas je trenutno jedna takva firma.belfy wrote: zahvaljujem na linku. pogledao sam i ne bih rekao da je previse odstupio od price koju je pricao. ja sam vec davno (ono kada sam se sa Batom prepisivao) napisao da Fudo ozivljava KTG uveliko. no, interesantna emisija svakako i vidjeti prioritete. jednoj Tuzli je prioritet IT kamp pored onoliko obradivog zemljista, dok je nama u Zenici prioritet poljoprivreda pored vec postojecih inkubacijskih zona i Zede... bas interesantno i pomalo nevjerovatno...
@danak Neki dan sam čuo da je "neko" frajeru izbrisao 1000 KM saobraćajnih kazni kako bi dobio dokumente.
ne mora mu izbrisati,moze mu i dati saobraćajnu ili vozačku iako ima k,bar je moglo dok nisu otkriveni oni sa odjela registracija u vršenju svakakvih radnji
-
belfy
#14956 Re: Zeničani
ma nisam tvrdio da nije tacno, cak ne sumnjam u to. samo mi interesantno gledati kako nacelnici razmisljaju. ne znam da li je Jasmin u prvom mandatu krenuo od poljoprivrede pa da je vremenom dosao do IT-a, ali je cinjenica da gore ima puno vise mjesta za istu. dok kod nas gdje ima dosta manje mjesta za poljoprivredu ona se stimulise... na to sam mislio.Casual's wrote:Tuzla je dovela nekoliko extra firmi koje zapošljavaju programere i dizajnere. Nekoliko kolega iz Ze već radi tamo. Kod nas je trenutno jedna takva firma.belfy wrote: zahvaljujem na linku. pogledao sam i ne bih rekao da je previse odstupio od price koju je pricao. ja sam vec davno (ono kada sam se sa Batom prepisivao) napisao da Fudo ozivljava KTG uveliko. no, interesantna emisija svakako i vidjeti prioritete. jednoj Tuzli je prioritet IT kamp pored onoliko obradivog zemljista, dok je nama u Zenici prioritet poljoprivreda pored vec postojecih inkubacijskih zona i Zede... bas interesantno i pomalo nevjerovatno...
@danak Neki dan sam čuo da je "neko" frajeru izbrisao 1000 KM saobraćajnih kazni kako bi dobio dokumente.
- nadžak
#14957 Re: Zeničani
Joj tebe, ko da nisi nikad vidio uslove prijema u naše policijske agencije! Čuj danas tek to saznao!kakavdanakneiskustvu wrote:danas saznadoh da je moguce postati policajac čak iako osoba ima prekršaje zbog narušavanja javnog reda i mira
Svaki oglas i konkurs unazad 20 godina koji sam vidio i čitao nije ni tražio da nisi prekršajno kažnjavan, Jedino se tražilo da nisi krivično odgovarao i da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak, osim za djela u saobračaju za koji su bile predviđene manje kazne.
-
kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu
#14959 Re: Zeničani
nadžak wrote:Joj tebe, ko da nisi nikad vidio uslove prijema u naše policijske agencije! Čuj danas tek to saznao!kakavdanakneiskustvu wrote:danas saznadoh da je moguce postati policajac čak iako osoba ima prekršaje zbog narušavanja javnog reda i mira![]()
Svaki oglas i konkurs unazad 20 godina koji sam vidio i čitao nije ni tražio da nisi prekršajno kažnjavan, Jedino se tražilo da nisi krivično odgovarao i da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak, osim za djela u saobračaju za koji su bile predviđene manje kazne.
jbg,da bi neko postao obični zaštitar mora donijeti uvjerenje o nakažnjavanju gdje piše da nije kažnjavan po prekršajima iz oblasti javnog reda i mira,znači obični zaštitar,za očekivati bi bilo da isto vrijedi i kad neko hoce postati policajac
- Casual's
#14960 Re: Zeničani
Večeras kod centra dižu automobile uz prisustvo policije. Da li je to parking grada ili centra (privatluk) ?
Dalje, da li je uredno zvati policiju ako neko urinira na javnom mjestu, izrazito javnom ? Frajer urinirao prekoputa Bešlića u Travničko čovjeku u avliju. Nisam mogao vjerovati.
Dalje, da li je uredno zvati policiju ako neko urinira na javnom mjestu, izrazito javnom ? Frajer urinirao prekoputa Bešlića u Travničko čovjeku u avliju. Nisam mogao vjerovati.
-
kakavdanakneiskustvu
#14961 Re: Zeničani
Casual's wrote:Večeras kod centra dižu automobile uz prisustvo policije. Da li je to parking grada ili centra (privatluk) ?
juce su pisali naloge kod soping centra,navodno onima koji nisu bili parkirani na oznacenim mkjestima
jeste,neki dan covjek u po bijela dana piša kod zenica stana
-
clio_dci120
#14962 Re: Zeničani
Prije nekoliko dana bas sam napisao post kako smetaju oni sto se parkiraju onako sa strana na uglovima mimo oznacenih parking mjesta...isto i oni sto se bocno parkiraju na onom dijelu sto spaja parking ispred centra sa parkingom iza Arene ( a ima i znak da pauk odvozi). Jos kad naidju pjesaci bude bas tjesno...
A cuo sam pricu, ne znam je li istina, kao planiraju naplatu onog parkinga iza Arene.
A cuo sam pricu, ne znam je li istina, kao planiraju naplatu onog parkinga iza Arene.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#14963 Re: Zeničani
Kakva je situacija kod Muzicke skole?
-
clio_dci120
#14964 Re: Zeničani
Kod muzicke se placa koliko sam skotnao..zabranjeno parkiranje u onoj ulicici sto vodi na onaj parking...koliko sam cuo, pisu redovno kazne. Sad ovi sto cooliraju sa autima ako hoce biti vidjeni u CP moraju platiti parking.
Edit: CP-carpe diem
- nadžak
#14966 Re: Zeničani
Na onom parkingu treba malo obratit pažnju na horizontalnu signalizaciju ( strelice na asfaltu) jer po tom osnovu se takođe pišu prekršajni nalozi. Novija promjena je ta da više nije dozvoljeno ići pravo parkingom prema donjem izlazu već se mora skrenuti desno kako pokazuju strelice ( Kada siđete sa nadvožnjaka i skrenete desno na parking pa odmah lijevo prema drugom izlazu sa parkinga, prema auto pijaci).kakavdanakneiskustvu wrote:Casual's wrote:Večeras kod centra dižu automobile uz prisustvo policije. Da li je to parking grada ili centra (privatluk) ?
juce su pisali naloge kod soping centra,navodno onima koji nisu bili parkirani na oznacenim mkjestima
jeste,neki dan covjek u po bijela dana piša kod zenica stana
Znate da ih ima masa koji bezobrazno prođu kroz parking i zaobiđu dio kolone niz nadvožnjak prema lameli. To mi je vazda bilo fascinantno koliko ih to radi. Sad policija ima osnova da piše naloge ako se tu zatekne. Takođe parkiranje dole je jedan pokazatelj bezobrazluka velikog broja nas samih. Uvijek ima mjesta tamo na onom dijelu parkinga kod pruge da je ne znam ti koliko krcato ovamo! Redovno zbog "gužve" na parkingu bahati vozači ostavljaju vozila na mjestima gdje ometaju saobračaj i drago mi je vidjet svaki put kad policija piše naloge za takvo ponašanje!
Za to uriniranje ( u daljem tekstu pišanje
- nadžak
#14967 Re: Zeničani
Već nekih mjesec dana je stavljen automat za naplatu parkiranja na onom parkingu kod muzičke s tim da se Nedjeljom i državnim praznicima ne plaća.clio_dci120 wrote:Kod muzicke se placa koliko sam skotnao..zabranjeno parkiranje u onoj ulicici sto vodi na onaj parking...koliko sam cuo, pisu redovno kazne. Sad ovi sto cooliraju sa autima ako hoce biti vidjeni u CP moraju platiti parking.
Onaj prolaz prema tom parkingu je najnormalnija saobračajnica u oba smjera i volio bih da se više ljudi odviknu od parkiranja tu jer je jako nezgodna situacija kad se sretneš sa drugim vozilom na tom mjestu i obojica nemate gdje! Po pravilu bi morao da se vraća nazad onaj vozač čija je traka zauzeta ali sto puta sam gledao kad ne može jer ima npr. ima auto iza njega ili se već vraća sa punog parkinga. Ovaj drugi mora onda u rikverc na prometnu cestu (u Školsku ulicu) dok ovaj hudnjak izađe sa parkinga. Dok te neko tu pusti da se uključiš prođe podosta vremena. Zato je to problem parkiranja na onom dijelu.
Ti likovi koji idu u C Diem i ostavljaju auta gdje stignu su za mene zadnji klošari i kabadahije. Ode on na kafu od 2km, da malo bude viđen jelte, i ne da marku za sat parkinga, koji se nalazi 50 metara dalje ispred bivše IK banke. Primitivizam žešči...
-
clio_dci120
#14968 Re: Zeničani
Inace, i meni je glupost to pokazivanje "necega" sa autom pred kaficima...ali svakome njegovo.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#14969 Re: Zeničani
Jbg, još samo fali da počnu kod Arene naplaćivat parking i da čovjek nema gdje besplatno ostavit auto.
- nadžak
#14970 Re: Zeničani
To su imali u planu već prošle godine, kako sam čuo iz izvora bliskih općiniJimmy McNulty wrote:Jbg, još samo fali da počnu kod Arene naplaćivat parking i da čovjek nema gdje besplatno ostavit auto.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#14971 Re: Zeničani
Kad bi to u praksi znacilo smanjenje guzvi, prvi bih podrzao. Medjutim to bi samo dovelo do jos gore situacije sa divljim parkiranjem.
Opet, valjalo bi razmisliti o mogucnosti da prvih 15 minuta ili pola sata bude besplatno, uvesti povoljne paket aranzmane poput mjesecnih, polugodisnjih ili godisnjih parking karti.
Mada, sve je to sviranje qrtzu, nit raja zeli red niti ga ima ko zavesti.
Opet, valjalo bi razmisliti o mogucnosti da prvih 15 minuta ili pola sata bude besplatno, uvesti povoljne paket aranzmane poput mjesecnih, polugodisnjih ili godisnjih parking karti.
Mada, sve je to sviranje qrtzu, nit raja zeli red niti ga ima ko zavesti.
-
channel10
#14972 Re: Zeničani
Pa da je SDA na vlasti, to bi se sigurno desilo. Posto nisu, idemo dalje.
- notsure
#14973 Re: Zeničani
Da ste vi živi i zdravi, već dvije godine općina iz budžeta plaća Džananoviću naknadu za taj parking.nadžak wrote:To su imali u planu već prošle godine, kako sam čuo iz izvora bliskih općiniJimmy McNulty wrote:Jbg, još samo fali da počnu kod Arene naplaćivat parking i da čovjek nema gdje besplatno ostavit auto.. Iskreno se nadam da se to neće desiti jer bi to bio neviđeni kolaps po tom pitanju.
![]()
Mrki dobio zemlju besplatno od svoje SDA da napravi šoping i arenu, zatim je on, da bi to stavio pod hipoteku, tražio da se prepiše zemlja na njega, dobio zemlju, onda arenu općina napravila svojim parama od pdv-a na (od tada) njegovoj zemlji i sad mu plaća naknadu da bi se "smanjilo zagađenje od saobraćaja".
http://www.ekoforumzenica.ba/pdf/Tacka% ... rkinga.pdf
- nadžak
#14974 Re: Zeničani
Ne znadoh ovo...danke 
- Norm
#14975 Re: Zeničani
ja dvije godine trunim o tome ovdje a proglasise me paranoicnim...nejse...i trunim i da se 'problem' pasa lutalica, a po vazecem zakonu, moze rijesiti za 7 dana...notsure wrote:Da ste vi živi i zdravi, već dvije godine općina iz budžeta plaća Džananoviću naknadu za taj parking.nadžak wrote:To su imali u planu već prošle godine, kako sam čuo iz izvora bliskih općiniJimmy McNulty wrote:Jbg, još samo fali da počnu kod Arene naplaćivat parking i da čovjek nema gdje besplatno ostavit auto.. Iskreno se nadam da se to neće desiti jer bi to bio neviđeni kolaps po tom pitanju.
![]()
Mrki dobio zemlju besplatno od svoje SDA da napravi šoping i arenu, zatim je on, da bi to stavio pod hipoteku, tražio da se prepiše zemlja na njega, dobio zemlju, onda arenu općina napravila svojim parama od pdv-a na (od tada) njegovoj zemlji i sad mu plaća naknadu da bi se "smanjilo zagađenje od saobraćaja".
http://www.ekoforumzenica.ba/pdf/Tacka% ... rkinga.pdf