IRAN

Post Reply
jeza u ledja

#14951 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Point. wrote:Ah, taj Iran..
Roma’s club badge has gone viral after Iranian TV censored part of it during Champions League coverage against Barcelona.

The crest includes the image of Romulus and Remus suckling on the Capitoline Wolf, as legend has it these abandoned brothers founded the city of Rome.

However, Iranian television station Voice and Vision seemingly found the image of two cartoon infants suckling on lupine teats to be too much for their sensitive viewers and blurred that part of the logo.
:lol:

Nisam htio ovo komentarisati jer mi mrsko bilo provjeravati jel tacno. Da se ko ne uvrijedi :roll:

Dodje mi haver Iranac na kafu i prvo sto mi pokaza je ovo :lol: . I onda mi pokazuje razne meme-ove iz Irana sto se raja sprdaju s ovim. Grb Rome s vucicom pokrivenom :D i slicne stvari. Onda slika pakovanja mlijeka na kojoj su vimena krave u krupnom planu i sl. :roll: :lol: Garant ima stosta jos toga na netu.
Mislim...wtf. :roll:

Eh da, i pokaza mi sliku negdje iz Rima (ili negdje drugo iz Italije) kad su dolazili neki Iranci u diplomatsku posjetu i trazili da svi kipove golotinje prekriju ili zatvore u n'akav sanduk. Da se ko ne uvrijedi, jel. :oops:

Al eto znaju i u Iranu mnogi koliko je to besmisleno pa se sprdaju...nista im drugo ne preostaje.
Point.

#14952 Re: IRAN

Post by Point. »

Mislim, jebo takvo društvo koje 2018 godine nije dalje doguralo.
insomnia78

#14953 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Ovo je smjesno samo kad veabije to rade. Raja iz Irana to radi i podrzava svojevoljno
jeza u ledja

#14954 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Point. wrote:Mislim, jebo takvo društvo koje 2018 godine nije dalje doguralo.
Ma nije to toliko "drustvo" nego vlast. Mislim, vjerovatno vecina u raznim nijansama tako razmislja, kao i vlast...ali to je cak napredno u odnosu na okolne zemlje. Otprilike za razliku od Irana, u drugim zemljama vlast drze liberalniji ljudi, a nOrod je konzervativniji. U Iranu je obratno, iako je vise liberalnijih ljudi, vlast je konzervativnija. Ovi kao se bune, ovi im kao ne daju.

Ma sve ce to bit u redu, samo ako odigraju prave karte. Do sad su odigrali i previse pogresnih. :roll:
rajv0sa

#14955 Re: IRAN

Post by rajv0sa »

insomnia78 wrote:Ovo je smjesno samo kad veabije to rade. Raja iz Irana to radi i podrzava svojevoljno
Naporan si ko proljev, imal dana da ne ponavljaš to.
I da pašće mulanski režim zbog ove retardiranosti, dok god ovakve gluposti zaokupljaju pažnju zapadnih klilbejt medija nema straha za Iran. A to da je vlast koznervativnija nego prije pokazuje vaše neznanje.
jeza u ledja

#14956 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

rajv0sa wrote:A to da je vlast koznervativnija nego prije pokazuje vaše neznanje.
Ili mozda pokazuje tvoje nepoznavanje bosanskog jezika. :D

Nigdje nisam rekao da je vlast konzervativnija nego prije.
rajv0sa

#14957 Re: IRAN

Post by rajv0sa »

Amerikanac, Francuz i Šveđanin od sada podučavaju i bosanski jezik. Aferim :mrgreen: Hvala Bogu što nam podari tako inteligentnu dijasporu.
insomnia78

#14958 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Znas kako kaze Rambo. “Otišo je svak ko valja”
Nesto slicno ko i u Iranu
Idemedosumom

#14959 Re: IRAN

Post by Idemedosumom »

rajv0sa wrote:Amerikanac, Francuz i Šveđanin od sada podučavaju i bosanski jezik. Aferim :mrgreen: Hvala Bogu što nam podari tako inteligentnu dijasporu.
Mora neko i strane čučavce čistiti :thumbup:

Znam da slijedi prijava, ali morao sam :D
jeza u ledja

#14960 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

rajv0sa wrote:Amerikanac, Francuz i Šveđanin od sada podučavaju i bosanski jezik. Aferim :mrgreen: Hvala Bogu što nam podari tako inteligentnu dijasporu.
Eh, pa nije neko drugi kriv sto ti ne razumijes napisano.
rajv0sa

#14961 Re: IRAN

Post by rajv0sa »

8-)
insomnia78 wrote:Znas kako kaze Rambo. “Otišo je svak ko valja”
Nesto slicno ko i u Iranu
Šta ćeš, neko ima plemenitiju životnu svrhu od hranjenja svog uzvišenog ega piskaranjem po forumu. Što se mene tiče otišli i ne vratili se.
Isto ko i ovi što odoše iz Irana.
jeza u ledja

#14962 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Sha ima plemeniti? 8-)

:lol:
Point.

#14963 Re: IRAN

Post by Point. »

Pa kad tebi ne ide, mora te neko naučiti malo. :thumbup:
Tip koji jedva da je otišao do Slavonskog Broda i Tučepa, mudruje o Iranu i Assadu.
rajv0sa

#14964 Re: IRAN

Post by rajv0sa »

Point. wrote:
Tip koji jedva da je otišao do Slavonskog Broda i Tučepa, mudruje o Iranu i Assadu.
Hahahahaha pa koji vas kompleksi pucaju. Nek si ti druže vidio, sigurno si zbog toga vrjedniji od nas bosanskih jadnika. Svaka čast.
jeza u ledja

#14965 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Sta ocekujes kad zapocnes sa tim gdje je ko, odakle je ko?

Fakat iznova fascinira ovaj fenomen, kad neko nicim izazvan spusti raspravu na licni nivo i onda pocne kukati o ponasanju ljudi koji mu odgovore. :roll: Gdje je ko, cim se bavi...

Al fakat mi nije jasno, sta ocekujes da ti neko kaze na "ta ti znas, Svecka ovo ono"? Pa ne pricamo o Dom kulture u Gracanici nego o Iranu jbt. Sta ocekujes fakat? Da ce ljudi presutat i rec "jes jes u pravu si, evo nicu vise" ili sta?

Ne znate ni podjebavat kako treba. :roll: :D
Point.

#14966 Re: IRAN

Post by Point. »

rajv0sa wrote:
Point. wrote:
Hahahahaha pa koji vas kompleksi pucaju. Nek si ti druže vidio, sigurno si zbog toga vrjedniji od nas bosanskih jadnika. Svaka čast.
Pa ne znam bas koga kompleksi drmaju, nicim izazvan si uvukao dijasporu i u ovu temu o jebenom Iranu. Mislim zamisli ogranicenosti da mislis da ljudi koji zive u dijaspori slabije znaju bosanski jezik od vas dole. Saberi se malo, pobogu.
rajv0sa

#14967 Re: IRAN

Post by rajv0sa »

Ma pokazo' si ti svoju (ne)ograničenost.
jeza u ledja

#14968 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Jos ja kontam, haj napisao sam jos i relativno afirmativan post o Iranu...al ne, mora odmah neka svadja da se trazi. Ta ti znas i ta prica. :roll:
Point.

#14969 Re: IRAN

Post by Point. »

rajv0sa wrote:Ma pokazo' si ti svoju (ne)ograničenost.
De malo o dijaspori, nisi evo cijeli sat.
Kakav lik.
Point.

#14970 Re: IRAN

Post by Point. »

jeza u ledja wrote:Jos ja kontam, haj napisao sam jos i relativno afirmativan post o Iranu...al ne, mora odmah neka svadja da se trazi. Ta ti znas i ta prica. :roll:
On najpametniji. Jos kad uvuče dijasporu u svaku temu, ta pamet zaista blista. Radijus kretanja mu Alipašino - Vogošća al zna frajer sve o svemu. Šta ti znaš. :roll: :)
rajv0sa

#14971 Re: IRAN

Post by rajv0sa »

Pa svakako puno bolje nego radijus švedska guzica - švedski klozet. :thumbup:
Point.

#14972 Re: IRAN

Post by Point. »

rajv0sa wrote:Pa svakako puno bolje nego radijus švedska guzica - švedski klozet. :thumbup:
To vam je jedino i ostalo, vama kompleksasima, da se time tjesite, da vam bude lakse dok vam jos jedan minimalac kasni. A gazda tjera na gradjevinu, a upeko zvizgan 40+.

Kakav kapacitet, on bi ko da sukne sa Svedskom da odbrani mulce u Iranu. Nema sta, te dvije zemlje su bare-bare :lol:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#14973 Re: IRAN

Post by japin_mutapi »

joj ovome gore plemenite svrhe da brani iran i sirijskog krvoloka

po pitanju dijaspore i pranja klozeta - ja bih se sad mijenjao - rintam ko konj svaki dan polomih se a plata kurac - vise svabo placa pranje wc-a nego ove nase gazde najboljeg radnika

a i posten je poso, ne krades i ne varas nikog
Idemedosumom

#14974 Re: IRAN

Post by Idemedosumom »

Ništa, zaleti se na kurs dojća. :autic:
insomnia78

#14975 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

500 njemackih, engleskih i francuskih parlamentaraca potpisalo pismo svojim americkim kolegama u kongresu zeleci ih tako upozoriti na vaznost nuklearnog sporazuma sa Iranom
Post Reply