BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
smartXL

#14951 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

Asiklar wrote:Halo padobranac spusti loptu. Imas 5 postova i nesta pametujes. Opet te pitam ko to ima bolju ponudu od BHT-a?

A to za ledjenje izmisljas. Ako nekad i zaledi fino zovnes 1444 i rjesen problem. Sad odgovori na moje pitanje koje sam ti postavio. Da ponovim, ko to ima bolju ponudu od BHT-a?

Halo placenik oladi malo. Kid 14 super ponuda, odnos placenog i dobivenog izuzetno povoljno ali sacekat cu jos mjesec dana da vidim sta ce bit dalje i sta ce mi ponuditi jos ostala 2 dostupna. Sigurno ce bit njihovog odgovora na ovu famoznu telekomovu dugoocekivanu ponudu
vitezovi

#14952 Re: BHTelecom All About

Post by vitezovi »

Asiklar wrote:
Nije tacno. Logosoft ima samo vece net brzine. Ostalo je kilometrima ispod BHT-a (broj kanala, stabilnost, pokrivenost, VoIP ponuda,...).
a da uporedis prvo pa onda pises?
Pitarrr82

#14953 Re: BHTelecom All About

Post by Pitarrr82 »

@Asiklar

I "rekao" sam mozda :mrgreen: ali za mene su zanemarljivi kao i vecinu gradjana zbog lose pokrivenosti...
smartXL

#14954 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

iceman2010 wrote:Elektroprivreda nije morala mijenjati kompletnu infrastrukturu. Elektroprivreda trazi da sve sam pripremis, uradis ateste i jos platis 1120 KM za pisljivih 4,3 KW angazovane snage iako im je sve pripremljeno. Tri malo jaca potrosaca i iskace osigurac. Pitao bih te ja za elektroprivredu da ti moraju dati prikljucak za 1 KM i jos potrositi nekoliko stotina maraka za tvoju opremu. Plus struja uvijek samo poskupi. Nikada nije pojeftinila. Pusti ba suplju. Ne moze bht preko noci iskopati stari grad i svima dovuci optiku do stana. Razumijes li ti da je to potpuno nova mreza? Ti mislis to ide samo tako? Dodjes i zakopas?

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Daj molim te poredit ep i bht je smijesno. Pa kolika je pretplata telekoma, koristio il ne koristio telefon a kolika ep? Neki dan je bila info da je ep ulozila pare u neko naselje, obnovila im put, dovela rasvjetu... barem negdje ulazu dobit a gdje bht? Koliko su para izmuzli od korisnika, barem su mogli telekomunikacionu infrastrukturu obezbjediti svima podjednako. Ne radi se o citavoj BiH nego o pola Federacije.
frngla

#14955 Re: BHTelecom All About

Post by frngla »

iceman2010 wrote: Elektroprivreda nije morala mijenjati kompletnu infrastrukturu. Elektroprivreda trazi da sve sam pripremis, uradis ateste i jos platis 1120 KM za pisljivih 4,3 KW angazovane snage iako im je sve pripremljeno. Tri malo jaca potrosaca i iskace osigurac. Pitao bih te ja za elektroprivredu da ti moraju dati prikljucak za 1 KM i jos potrositi nekoliko stotina maraka za tvoju opremu. Plus struja uvijek samo poskupi. Nikada nije pojeftinila. Pusti ba suplju. Ne moze bht preko noci iskopati stari grad i svima dovuci optiku do stana. Razumijes li ti da je to potpuno nova mreza? Ti mislis to ide samo tako? Dodjes i zakopas?

Struja u BiH je najjeftinija u Evropi , jedan stub za ugradnju košta preko tih 1120 KM... Pametnom i išaret dovoljan... Platiš povećanje angažovane snage i neće iskakati limitator, to što bi ti za marku 100 kW angažovane snage, to je nešto drugo...
Last edited by frngla on 18/07/2013 15:04, edited 1 time in total.
Asiklar

#14956 Re: BHTelecom All About

Post by Asiklar »

smartXL wrote:
Asiklar wrote:Halo padobranac spusti loptu. Imas 5 postova i nesta pametujes. Opet te pitam ko to ima bolju ponudu od BHT-a?

A to za ledjenje izmisljas. Ako nekad i zaledi fino zovnes 1444 i rjesen problem. Sad odgovori na moje pitanje koje sam ti postavio. Da ponovim, ko to ima bolju ponudu od BHT-a?

Halo placenik oladi malo. Kid 14 super ponuda, odnos placenog i dobivenog izuzetno povoljno ali sacekat cu jos mjesec dana da vidim sta ce bit dalje i sta ce mi ponuditi jos ostala 2 dostupna. Sigurno ce bit njihovog odgovora na ovu famoznu telekomovu dugoocekivanu ponudu
A ti si dakle HS-ovac. Umjesto da gubis vrijeme po forumu, pmetnije bi ti bilo da radis svoj posao i da svojim korisicima koliko toliko odrzavas jadnu, mizernu i propalu uslugu.

Porediti HS i BHT je isto ka porediti fabriku sokova Jukan iz Gracanice sa Coca-Colom.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Jadan si bas i kao i tvoj gazda.
Maharadza

#14957 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

Asiklar wrote:
Pitarrr82 wrote:
vitezovi wrote:Opet te pitam ko to ima bolju ponudu od BHT-a?
realno Logosoft ima bolju ponudu i kvalitetniju uslugu, sada do tebe je da to prihvatis ili i dalje omalovazavas sve koji ne misle kao ti....

Mozda i ima ali koliko pokriva?
Nije tacno. Logosoft ima samo vece net brzine. Ostalo je kilometrima ispod BHT-a (broj kanala, stabilnost, pokrivenost, VoIP ponuda,...).
Nije tačno. LoL kao jedini u BiH u ponudi ima I arene i SK kanale, +pink paket kao i sve ostale kanale kao i ostali provajderi što znači da imaju i najbolju tv ponudu. To što BHT ima možda više kanala možeš okačiti mačku o rep kad je najmanje 20-ak istih regionalni šund bez sopstvenog programa ili web kamera na bjelašnici. Nekada je kvalitet ipak iznad kvantiteta. :D

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta
Last edited by Maharadza on 18/07/2013 15:06, edited 1 time in total.
Asiklar

#14958 Re: BHTelecom All About

Post by Asiklar »

frngla wrote:
iceman2010 wrote: Elektroprivreda nije morala mijenjati kompletnu infrastrukturu. Elektroprivreda trazi da sve sam pripremis, uradis ateste i jos platis 1120 KM za pisljivih 4,3 KW angazovane snage iako im je sve pripremljeno. Tri malo jaca potrosaca i iskace osigurac. Pitao bih te ja za elektroprivredu da ti moraju dati prikljucak za 1 KM i jos potrositi nekoliko stotina maraka za tvoju opremu. Plus struja uvijek samo poskupi. Nikada nije pojeftinila. Pusti ba suplju. Ne moze bht preko noci iskopati stari grad i svima dovuci optiku do stana. Razumijes li ti da je to potpuno nova mreza? Ti mislis to ide samo tako? Dodjes i zakopas?

Struja u BiH je najjeftinija u Evropi , jedan stub za ugradnju košta preko tih 1120 KM... Pametnom i išaret dovoljan... Platiš povećanje angažovane snage i neće iskakati limitator, to što bi ti za marku 100 kW angažovane snage, to je nešto drugo...

Jao bombi majko draga. Uskoro cu morati u skloniste. Ohladite ljudi malo. Prosle sedmice gledam jedno istrazivanje u kojem se kaze da je struja u BIH najskupla u evropi a infrastruktira najslabija. O cemu ti pricas?
Asiklar

#14959 Re: BHTelecom All About

Post by Asiklar »

Maharadza wrote:
Nije tačno. LoL kao jedini u BiH u ponudi ima I arene i SK kanale, +pink paket kao i sve ostale kanale kao i ostali provajderi što znači da imaju i najbolju tv ponudu. To što BHT ima možda više kanala možeš okačiti mačku o rep kad je najmanje 20-ak istih regionalni šund bez sopstvenog programa ili web kamera na bjelašnici. Nekada je kvalitet ipak iznad kvantiteta. :D

Sta ce ti gazda Željko Batistić reci kad procita da hvalis LOL. La Havle Vela Kuvvete İlla Billah :lol: :lol: . Ne bih ti bio u kozi :D
Maharadza

#14960 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

Asiklar wrote:
Maharadza wrote:

Sta ce ti gazda Željko Batistić reci kad procita da hvalis LOL. La Havle Vela Kuvvete İlla Billah :lol: :lol: . Ne bih ti bio u kozi :D
Vidim da u nedostatku argumenata napadaš i optužuješ na ličnoj osnovci. Jel' vas tako uče u SDA 'training kampu'?! Bome fino. Nadam se da ne postiš jer si se upravo omrsio. ;)

PS. Šućur Allahu dž. š. pa mi ne možeš biti u koži a ni ja u tvojoj, jer bi se prvi ja bacio sa zgrade da je tako. :mrgreen:

iceman2010

#14961 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

frngla wrote:

Evo gledam sa prozora svoje zgrade u koju sam prije neki dan uselio i znas sta? Ne vidim te famozne stubove. Vidim samo da u zgradi ima skoro 300 stanova. 300 x 1120 KM. Ma sica. A i sta je jos 600, 700 KM za jos 2,5 KW. Tako reci sitnica. Jedan sicusni detaljcic. Znaci skoro pa dvije milje za ozbiljan prikljucak. Aferim. I ne kontam zasto je uopste skuplji. Znaci mozes mi dati 6,7 ali samo ako doplatim jos 700 maraka. 700 maraka za sta? Ako uzmem veci prikljucak vjerovatno cu vise trositi, a samim tim i vise platiti. A to kod telecoma sve dzaba? Dslam dzaba, optika dzaba, modemi dzaba, stb dzaba, pa moze prikljucak za marku? A ovaj postavi 10 stubova, sa jednog stuba pokrije nekoliko prikljucaka i uzme po 1120 markica. Vec visestruko otplatio taj pisljivi stub.

iceman2010

#14962 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

smartXL wrote:
iceman2010 wrote:Elektroprivreda nije morala mijenjati kompletnu infrastrukturu. Elektroprivreda trazi da sve sam pripremis, uradis ateste i jos platis 1120 KM za pisljivih 4,3 KW angazovane snage iako im je sve pripremljeno. Tri malo jaca potrosaca i iskace osigurac. Pitao bih te ja za elektroprivredu da ti moraju dati prikljucak za 1 KM i jos potrositi nekoliko stotina maraka za tvoju opremu. Plus struja uvijek samo poskupi. Nikada nije pojeftinila. Pusti ba suplju. Ne moze bht preko noci iskopati stari grad i svima dovuci optiku do stana. Razumijes li ti da je to potpuno nova mreza? Ti mislis to ide samo tako? Dodjes i zakopas?

Daj molim te poredit ep i bht je smijesno. Pa kolika je pretplata telekoma, koristio il ne koristio telefon a kolika ep? Neki dan je bila info da je ep ulozila pare u neko naselje, obnovila im put, dovela rasvjetu... barem negdje ulazu dobit a gdje bht? Koliko su para izmuzli od korisnika, barem su mogli telekomunikacionu infrastrukturu obezbjediti svima podjednako. Ne radi se o citavoj BiH nego o pola Federacije.
Pa majstore slabo pratis. Ako iko ulaze ulaze telecom. Koliko samo dogadjaja, humanitarnih akcija i sl. Nedavno je cini mi se bio raspisan i oglas da se dostave zahtjevi za donaciju a bilo je i koliko je sredstava izdvojeno. A uz to ti bht malo pogura budjet federacije sa preko 100 miliona godisnje za razliku od elektroprivrede koja je uvijek nekim cudom u minusu. Ali zato imaju vece plate.

Zaboravio sam napomenuti da naravno nemaju konkurencije. Struju moras imati, a moras je od njih uzeti. Dakle, doveden pred svrsen cin. Koliko god da kazu ti moras platiti ili zivjeti bez struje. BH Telecom vodi trzisnu utakmicu sa konkurencijom i mora da se prilagodi uslovima na trzistu. Da bht naplacuje prikljucak 1100 do 2000 maraka za fizicka lica i da nema konkurenciju, svi bi imali optiku u kuci.

Last edited by iceman2010 on 18/07/2013 15:51, edited 1 time in total.
escobar__

#14963 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Ice, džaba gubiš vrijeme na raspravu s ovim BH Telekom hejterima. Ne znam ti šta da postaviš, to će i dalje prosipat svoju priču koja s realnošću ima veze k'o i srpske bajke o ratnim pobjedama širom Balkana.
iceman2010

#14964 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

A vidim ja da se na ponudu niko vise ne zali. Sada se prica preselila na infrastrukturu. Haha. Znaci najbolja ponuda u drzavi, pa hajmo naci nesto drugo.

A svaka cast lol-u, ali lol je sada preskup i to momacki.

Za onog sto pita ko koristi fiksni telefon: Samo telecom ima, ako me sjecanje dobro sluzi, oko450.000 fiksnih prikljucaka. Dodaj ht i m:tel, dodaj alternativce, pomnozi sa prosjecnim brojem clanova domacinstva i sve ce ti biti jasno. I te kako je ogromna prednost bht-a najjeftinije telefoniranje u fiksnoj mrezi u BiH.

vitezovi

#14965 Re: BHTelecom All About

Post by vitezovi »

iceman2010 wrote: A svaka cast lol-u, ali lol je sada preskup i to momacki.

nisam bas previse pratio, ali haj uporedi pakete i pokazi koliko je to LOL skuplji...
neki

#14966 Re: BHTelecom All About

Post by neki »

Asiklar wrote:
frngla wrote:

Jao bombi majko draga. Uskoro cu morati u skloniste. Ohladite ljudi malo. Prosle sedmice gledam jedno istrazivanje u kojem se kaze da je struja u BIH najskupla u evropi a infrastruktira najslabija. O cemu ti pricas?
Nema nikakve veze sa temom ali ne mogu da ne reagujem...Stvarno ne znam gdje citas ta istrazivanja, to je totalna glupost
HB_BHF

#14967 Re: BHTelecom All About

Post by HB_BHF »

Ponuda je i prije bila solidna... Ovo sad je ništa revolucionarno što se mene tiče. A Telemach i ovi ostali kad budu u mogućnosti da ponude svoje usluge meni i ostalima koji smo daleko od Sarajeva, onda se mogu nazivati konkurencijom. Do tada su samo lokalni privatni poduzetnici 8)
frngla

#14968 Re: BHTelecom All About

Post by frngla »

iceman2010 wrote:
frngla wrote:

Evo gledam sa prozora svoje zgrade u koju sam prije neki dan uselio i znas sta? Ne vidim te famozne stubove. Vidim samo da u zgradi ima skoro 300 stanova. 300 x 1120 KM. Ma sica. A i sta je jos 600, 700 KM za jos 2,5 KW. Tako reci sitnica. Jedan sicusni detaljcic. Znaci skoro pa dvije milje za ozbiljan prikljucak. Aferim. I ne kontam zasto je uopste skuplji. Znaci mozes mi dati 6,7 ali samo ako doplatim jos 700 maraka. 700 maraka za sta? Ako uzmem veci prikljucak vjerovatno cu vise trositi, a samim tim i vise platiti. A to kod telecoma sve dzaba? Dslam dzaba, optika dzaba, modemi dzaba, stb dzaba, pa moze prikljucak za marku? A ovaj postavi 10 stubova, sa jednog stuba pokrije nekoliko prikljucaka i uzme po 1120 markica. Vec visestruko otplatio taj pisljivi stub.

Cijene diktira FERK, prvo to, drugo, ločino je da u zgradi manje troškova ima prilikom ugradnje brojila u ormar, ali zatim u sljedećem slučaju je moguće da ima 15 stubova za ugraditi do krajnjeg kupca koji isto tako plaća jednaku cijenu za priključak kao i ti kojem je potrebno samo ugraditi brojilo.... Poznajem materiju bolje nego ti, ali nemam namjeru da ulazim u dalju raspravu.
iceman2010

#14969 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

vitezovi wrote:
iceman2010 wrote: A svaka cast lol-u, ali lol je sada preskup i to momacki.

nisam bas previse pratio, ali haj uporedi pakete i pokazi koliko je to LOL skuplji...
Hocu cim sjednem za racunar. Cini mi se da je trio 50 KM plus pdv. Telecom-ov full+ je 39 plus pdv. Znaci razlika je 11 KM plus pdv. Jeste ponuda programa bolja, jeste brzi Internet, ali je zato kod bht-a telefoniranje znatno povoljnije. Recimo da za one koji imaju vecu potrebu za telefonom razlika jos izrazenija ako se uporedi full sa pomenutim trio. Isto tako duo je cini mi se oko 40 KM (moram kasnije provjeriti) a bht net paket 31 KM. Dakle, 9 KM plus pdv.

Asiklar

#14970 Re: BHTelecom All About

Post by Asiklar »

neki wrote: Nema nikakve veze sa temom ali ne mogu da ne reagujem...Stvarno ne znam gdje citas ta istrazivanja, to je totalna glupost
"Posljednjih godina u mnogim zemljama okruženja ali i širom svijeta poskupjela je električna energija. Prema mini istraživanju agencije Anadolija, najjeftiniju struju u jugoistočnoj Evropi plaćaju građani Srbije gdje kilovatsat košta 0,051 eura (9,9 feninga) što je skoro upola jeftnije nego u većini zemalja u regionu. Također, prema ovim podacima struja u Srbiji je najjeftinija i u Evropi. Međutim, ne smije se izgubiti iz vida i daje prosječna mjesečna plata u Srbiji skoro najniža u regionu i iznosi 380 eura.

Struja je u Srbiji posljednji put poskupjela 1. aprila 2011. godine za oko 15 posto, a prije toga je poskupjela i u martu 2010. godine za oko 10 posto. Međutim, postoji mogućnost da će struja u Srbiji od Nove godine poskupjeti za 20 ili 25 posto.

Poslije Srbije, najjeftiniju struju u regiji koriste građani Makedonije gdje kilovatsat košta 0,069 eura. Od ostalih zemalja jugoistočne Evrope, slijede Crna Gora sa 0,077, BiH 0,082 i Albanija 0,091 euro po kilovatsatu.

Međutim, iako građani BiH koriste skupu struju, treba imati na umu da je životni standard u većini evropskih zemalja znatno viši nego u BiH što dovodi u pitanje uvriježene izjave o vrlo jeftinoj struji. Primjerice, i pored činjenice da građani BiH imaju prosječna mjesečna primanja koja iznose oko 401 euro, što je približno primanjima građana Srbije, struja u BiH je skuplja nego u Srbiji.

Agencija Anadolija"
fortaleza

#14971 Re: BHTelecom All About

Post by fortaleza »

Koja glupost, uspoređivanje elektroprivrede i telekoma. :-)
iceman2010

#14972 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

frngla wrote:
iceman2010 wrote:
frngla wrote: Struja u BiH je najjeftinija u Evropi , jedan stub za ugradnju košta preko tih 1120 KM... Pametnom i išaret dovoljan... Platiš povećanje angažovane snage i neće iskakati limitator, to što bi ti za marku 100 kW angažovane snage, to je nešto drugo...

Cijene diktira FERK, prvo to, drugo, ločino je da u zgradi manje troškova ima prilikom ugradnje brojila u ormar, ali zatim u sljedećem slučaju je moguće da ima 15 stubova za ugraditi do krajnjeg kupca koji isto tako plaća jednaku cijenu za priključak kao i ti kojem je potrebno samo ugraditi brojilo.... Poznajem materiju bolje nego ti, ali nemam namjeru da ulazim u dalju raspravu.
Ok. Nije ni meni zelja da raspravljam o ep i ed na temi o bht-u. Neko je drugi spomenuo pa sam samo odgovarao. Nemoj sta zamjeriti. Siguran sam da si bolje upoznat sa tematikom. Ja sam upoznat toliko da sam morao iskesirati upravo danas tih 1120, a da za ovu razliku do 6,7 lovu imam ali onda nista od lcd- a, pa sada vagam. Da li 2,4 KW ili lcd :-)

vitezovi

#14973 Re: BHTelecom All About

Post by vitezovi »

Hocu cim sjednem za racunar. Cini mi se da je trio 50 KM plus pdv. Telecom-ov full+ je 39 plus pdv. Znaci razlika je 11 KM plus pdv. Jeste ponuda programa bolja, jeste brzi Internet, ali je zato kod bht-a telefoniranje znatno povoljnije. Recimo da za one koji imaju vecu potrebu za telefonom razlika jos izrazenija ako se uporedi full sa pomenutim trio. Isto tako duo je cini mi se oko 40 KM (moram kasnije provjeriti) a bht net paket 31 KM. Dakle, 9 KM plus pdv.
da ali ja ta svojih 58,5KM imam ukljucenih 15KM za telefon, dok kod BHT-a pozivi prema mobitelima se obracunavaju kao i uspostava poziva prema fiksnim. Logosoft obracunava telefonske pozive po sekundama, za BHT nisam mogao procitati.
LOL nema nikakvih uslova, dok kod telekoma je 24 mjeseca ili da placas dodatnih 10KM mjesecno.
snimalica je nesto sto pravi ogromnu razliku izmedju ova dva servisa, a ovi izbirljiviji mogu uzeti u obzir i to da kod LOLa dolazi signal bez ikakvih transkodiranja.
ovo je ovako iz glave, naravno da je dobra stvar sto je BHT spustio cijene jer ce se svi ravnati prema njima jer su najveci u BiH ali i sa ovim smanjenjima nisu povoljniji a ni kvalitetniji od konkurencije....
iceman2010

#14974 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

fortaleza wrote:Koja glupost, uspoređivanje elektroprivrede i telekoma. :-)
A vjerovatno jeste. Ne znam zasto sam se primio :-)

ForrestGump

#14975 Re: BHTelecom All About

Post by ForrestGump »

Ja sam izuzetno zadovoljan svim uslugama BHT. Po mom misljenju, daleko najozbiljnija i kad se sve sabere, najpovoljnija telecom firma od svih koje su prisutne na ovim prostorima (koristio sam i koristim na poslu i usluge drugih operatera, da ne kazete da ne mogu poredit).
Cak i da zanemarim patriotizam (a necu ga zanemariti) uvijek bi odabrao BHT.

Sta je konkretan problem?
(Ne znam ima li posebna tema za Moju TV, ali vidim da ovdje ima dosta ljudi koji se razumiju u ponudu BHT, pa da upitam ovdje.)
Roditelji mi koriste kablovsku TV od drugog provajdera i upravo razmisljam da ih prebacim na Moja TV.
Zna li iko da li je u ponudu Moja TV ukljucen program TVE (Television Espanola)?
Ja ga ne vidim na spisku na web stranici.
Ako ne, zna li iko ima li nade da bude ukljucen u skorije vrijeme?
Naime, mama mi obozava taj kanal i cesto ga gleda, pa ne mogu uzeti TV paket koji nema tog kanala.

Hvala unaprijed (ako ko zna odgovor).

BHT :thumbup:
Locked