Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Damir_5

#14951 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Damir_5 »

Paranoid wrote:Image

U prvi mah čitajući naslov pomislio sam da su govorili u svoje ime....međutim...

..gdje je demant?
Je li ovo onaj ** No links ** od onog bezveznjakovica Jasmina, ne znam kako se preziva? Mah, to je internet verzija 60 minuta. Ako im Bakir Hadziomerovic nije urednik, nista napravili nisu. Jos da kako mogu Ristu Djogu vratiti medju zive, gdje bi im kraj bio.
Banksy

#14952 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

Pedja Kojovic wrote:
Sporazum koji smo sklopili sa SDA/SDU blokom, a tice se uspostave opstinskih i gradskih vlasti, je juce u potpunosti ispunjen i ni jedna strana nema neispunjenih obaveza.

Na jednoj od pauza sjednice GV mi smo odlucili pokusati jos jednom predloziti SDP bloku da podrze FIncija i imenuju njegove zamjenike.

p.k.
Nevjerovatno ... :mrgreen:
Doktor29

#14953 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Doktor29 »

NKVD wrote:
Albin Zuhric wrote: Ostali koji se bavite pitanjem Sabahudina Delalica,

Upoznao sam gospodina, i ucinio mi se veoma pozitivno direktan, sposoban, i zainteresovan da radi svoj posao najbolje sto zna. Misljenja sam kako je on bio dobar kandidat.

Albine, na osnovu čega si mišljenja da je Delalić dobar kandidat? Na osnovu to ga što si ga upoznao i što ti se učinio ovakav ili onakav? Bio fin prema tebi, oprane kose, nije galamio? Znaš li još nešto o njegovim kvalitetima koji su bitni za posao koji je dobio?

Pa dijete drago, ne kupuješ keks u posluzi! Za podržati izbor nekoga na ipak bitnu funkciju treba dosta više od "učinio mi se". Ne dodjeljuje se medalja za herojstvo ili minuli rad nego se stavlja čovjeka na funkciju koja je odgovorna i zahtijevna.

Ovdje se, naravno i nažalost, ne radi o tome šta se tebi učinilo nego šta je sa SDA dogovoreno a to je bezuslovni klimoglav. I vrlo je kontraproduktivno da ti njihov izbor za ove funkcije, po meni neodbranjiv, "argumentovano" braniš. Nema za tim nikakve potrebe, to su stvari koje je najbolje prećutati jer ćeš upasti u još veći glib.

Šta je sljedeće - jesu li ti se i Gojer i Lazović, dva ozbiljna debila i hohštaplera, učinili pristojnim?

Moj ti je prijedlog da kad nemaš ništa pametno i argumentovano reći - ti šuti. Pogotovo u javnosti, a ovaj forum je javnost. Jer će te ovi kerberi kojima je jedini cilj da sebe (i druge) pokušaju ubijediti u bezizlaznost situacije pravdajući svoje glupave poteze i stavove - razvlačiti do besvijesti.

Ovo ti je sve od glasača NS kojeg činjenica da na i visokim funkcijama stranke sjede ljudi koji nisu kalibra kakvog bi ja želio neće spriječiti da za istu i dalje glasam i podržavam koliko mogu. A to ću raditi i kritikom stavova i pojedinaca.

Mislim da je na pristojan nacin rekao da je on bolji od one iz SBB-a Letif ili kako vec, sto je istina :thumbup:
iz zadnje klupe

#14954 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by iz zadnje klupe »

Ubijedjen sam da nećete naći ni jednog glasača NS ( ne govorim o rukovodstvu) koji bi se slozio sa vašim prijedlogom Fincija za gradonačelnika, taj prijedlog i vaša argumetacija za istog je uvreda za iole inteligentnog insana.

Zašto sami sebi jamu kopate i podcjenjujete svoju malu glasačku bazu ?

Izreću ovde jednu nevjerovatno bezobraznu konstataciju, a to je da su mala baza glasača NS-a vjerovatno prosječno najnačitanija, najširih životnih pogleda, najteža za obmanuti.

Propascete ko Titanik, nazalost, iz jednostavnog razloga zanemarivanja svoje izborne baze.

Sto se tice koketiranja sa SDA, mislim da vecina vasih glasaca shvata vase pobude, jer izmedju totaliristickog SDP-a ovakva SDA, šokatno, još i njeguje neke demokratke principe s vremena na vrijeme, što i predmet pedjinih čudjenja, jer je to i spomenuo u par svojih postova.

Ali ovo sa Finciom, nema tog argumenta niti spina da to objasnite svojim glasačima. :zzzz:
Banksy

#14955 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

Pedja Kojovic wrote:
Jucerasnja sjednica je pokazala da gradonacelnik nece moci biti izabran bez sireg konsenzusa medju politickim subjektima u GV.(Cinjenica da su oba bloka glasala protiv kandidata NS-a pokazuje se oni, teoretski, ipak mogu sloziti oko necega).

p.k.
Cinjenica da su oba bloka glasala protiv kandidata NS-a kao i činjenica da je njegova kandidatura dočekana u javnosti vrlo negativno, ili bar ravnodušno, pametnom govori da je zapravo izbor kandidata bio pogrešan.
plese robert

#14956 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plese robert »

Ako je nekome nejasno i muci ga pitanje zasto Sabahudin Delalic, umjesto da odgovaram
postavit cu vam par pitanja i samo sami sebi dajte odgovor:
dali je himna BiH ikada svirala na osnovu vase pobjede,
dali ste ikada obukli dres BiH i branili naše boje u bilo kojem sportu,
dali imate i jednu medalju, bilo koje boje i iz bilo kojeg sporta (barem iz lige mladih pljuvaca)
dali ste ikada trenirali i igrali u bilo kojem timu i bili trener grupi osoba razlicitih karaktera te doveli ih do NAJVIŠEG TRONA OLIMPIJADE, SVJETSKOG, EVROPSKOG i BH PRVENSTVA ????
i uz to sa veoma veoma veoma skromnim financijskim fondovima.

SRAM I STID DA VAS JE MIZERIJE homobalkanikus primitivus, dovodite u pitanje djela i karakter osobe koja je pored sportskih pokazala i upravljacke i najbolje ljudske osobine.
Miševi, pljuckate na sitno, stisnite petlju i izadjite hrabro pred ljude i branite svoje mišljenje i stavove.
Damir_5

#14957 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Damir_5 »

Pedja Kojovic wrote: Na jednoj od pauza sjednice GV mi smo odlucili pokusati jos jednom predloziti SDP bloku da podrze FIncija i imenuju njegove zamjenike. Rekli su da su spremni da razgovaraju o tome. Dogovorili smo vrijeme i mjesto. Nisu se pojavili.
Ali na stranu sve to, to je iza nas. Sadrzaj njihovog najnovijeg saopstenja je besmislen i nebitan osim u dijelu u kojem pokazuje da im razmisljanje o Nasoj stranci smanjuje uracunljivost.

p.k.
Vi tog Fincija gurate kao da je Emerik Blum licno, a ne vjerovatno gori i od Svena Alkalaja? Izabrati Fincija na celo Sarajeva je isto kao izabrati jalovog Aliju Behmena, znaci uzalud baciti cetiri godine. Vi gurate profesionalnog budzetliju koji ni sam ne zna koliko ima funkcija koje se placaju iz budzeta i to ga gurate po svaku cijenu? Gdje to vodi i sta nam to govori o vama kao stranci, na cijoj temi sam i ja i "previse" izgubio vremena, s obzirom na potencijale i "rezultate" kandidata i stranke u cjelini.
Gradski

#14958 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Gradski »

Classic123 wrote:Ako je nekome nejasno i muci ga pitanje zasto Sabahudin Delalic, umjesto da odgovaram
dali imate i jednu medalju, bilo koje boje i iz bilo kojeg sporta (barem iz lige mladih pljuvaca)
dali ste ikada trenirali i igrali u bilo kojem timu i bili trener grupi osoba razlicitih karaktera te doveli ih do NAJVIŠEG TRONA OLIMPIJADE, SVJETSKOG, EVROPSKOG i BH PRVENSTVA ????

SRAM I STID DA VAS JE MIZERIJE homobalkanikus primitivus, dovodite u pitanje djela i karakter osobe koja je pored sportskih pokazala i upravljacke i najbolje ljudske osobine.
Miševi, pljuckate na sitno, stisnite petlju i izadjite hrabro pred ljude i branite svoje mišljenje i stavove.
Idi budi trener sa njim nekog sportskog kolektiva šta će mi svirati koja himna i koja zastava ništa veze sa BIH nema u njenoj hiljadu godišnjoj istoriji i ti to smatraš svojom zastavom i himnom ?? Zastavom koja je nametnuta od amerikanaca i neka se tamo djeca po los anđelesu učila crtati na šta te podsjeća ta zastava koji simbol državnosti na njoj ima BiH-. ?
plese robert

#14959 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plese robert »

Gradski wrote:
Classic123 wrote:Ako je nekome nejasno i muci ga pitanje zasto Sabahudin Delalic, umjesto da odgovaram

Idi budi trener sa njim nekog sportskog kolektiva šta će mi svirati koja himna i koja zastava ništa veze sa BIH nema u njenoj hiljadu godišnjoj istoriji i ti to smatraš svojom zastavom i himnom ?? Zastavom koja je nametnuta od amerikanaca i neka se tamo djeca po los anđelesu učila crtati na šta te podsjeća ta zastava koji simbol državnosti na njoj ima BiH-. ?

KAKVA JE TAKVA JE I ZASTAVA I HIMNA, ti ne moras prihvatiti ali ne smijes po njoj pljuvati niti vrijedjati.
Gradski

#14960 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Gradski »

Meni je drago da ti sve prihvataš, ima vas još takvih pa imamo ovakvo uređenje kakvo imamo, samo možemo plakati iskobeljat se iz ovog ludila nikad nećemo--..
Co0l

#14961 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Co0l »

Banksy wrote:
Pedja Kojovic wrote:
Sporazum koji smo sklopili sa SDA/SDU blokom, a tice se uspostave opstinskih i gradskih vlasti, je juce u potpunosti ispunjen i ni jedna strana nema neispunjenih obaveza.

Na jednoj od pauza sjednice GV mi smo odlucili pokusati jos jednom predloziti SDP bloku da podrze FIncija i imenuju njegove zamjenike.

p.k.
Ovo me podsjeti na onu scenu iz filma kad Meksikanci razvale Alamo i kad hiljadu Meksikanaca okruzi onog jednog prezivjelog zapovjednika Alama a on Santa Anni kaze:'Predajte se!' :D
Corto Maltese

#14962 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

Co0l wrote:
Banksy wrote:
Pedja Kojovic wrote:

p.k.
Ovo me podsjeti na onu scenu iz filma kad Meksikanci razvale Alamo i kad hiljadu Meksikanaca okruzi onog jednog prezivjelog zapovjednika Alama a on Santa Anni kaze:'Predajte se!' :D
Ne diraj mi Davy Crocketta!
Bosnolog

#14963 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Bosnolog »

Co0l wrote:
Banksy wrote:
Pedja Kojovic wrote:

p.k.
:thumbup:
:lol: :lol: :lol:
Banksy

#14964 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

Co0l wrote: Ovo me podsjeti na onu scenu iz filma kad Meksikanci razvale Alamo i kad hiljadu Meksikanaca okruzi onog jednog prezivjelog zapovjednika Alama a on Santa Anni kaze:'Predajte se!' :D
Moje razmišljanje nije išlo u tom pravcu ... :mrgreen:

Neka scena iz kakve ulice crvenih fenjera bila bi prikladnija ...
Albin Zuhric

#14965 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

Ultimapalabra,

Mi ne razvlacimo nista. Borili smo se za naseg kandidata, on nije prosao, a po mom misljenju nisu ni preostala dva koja su uspjela skupiti samo 12 glasova, i time nemaju podrsku vecine u vijecu. SDA, SDU, SDP, SBB, SBiH/BOSS, mogu u svakom trenutku uci u pregovore sa bilo kojom strankom, promijeniti omjer u vijecu, i izabrati gradonacelnika.

Njihova medjusobna mrznja koja je dovela do percepcije prirodnih, Bogom postavljenih blokova koji imaju samo jednu opciju, da budu protiv drugog bloka, ne znaci da NS snosi odgovornost.

Hvala na komentaru u prijatno vam.
VjecitiStudent

#14966 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Albin Zuhric wrote:Ultimapalabra,

Mi ne razvlacimo nista. Borili smo se za naseg kandidata, on nije prosao, a po mom misljenju nisu ni preostala dva koja su uspjela skupiti samo 12 glasova, i time nemaju podrsku vecine u vijecu. SDA, SDU, SDP, SBB, SBiH/BOSS, mogu u svakom trenutku uci u pregovore sa bilo kojom strankom, promijeniti omjer u vijecu, i izabrati gradonacelnika.

Njihova medjusobna mrznja koja je dovela do percepcije prirodnih, Bogom postavljenih blokova koji imaju samo jednu opciju, da budu protiv drugog bloka, ne znaci da NS snosi odgovornost.

A to što je i vašim ručicama izglasano Kurta-Murta vođstvo gradskog vijeća, to ćemo sad pod tepih?
Doktor29

#14967 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Doktor29 »

Ok. Borili ste se za svog kandidata,on nije prosao, koji vam je plan B. u slucaju da on ne prodje??, nije valjda da ste bili sigurno da ce on proci ili....
Challenger__

#14968 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

VjecitiStudent wrote:
A to što je i vašim ručicama izglasano Kurta-Murta vođstvo gradskog vijeća, to ćemo sad pod tepih?
Ne mogu da vjerujem... Vi se još zamajavate sa - wannabe alternative - malom, interesnom organizacijom aka "NS"??
VjecitiStudent

#14969 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Doktor29 wrote:

Ok. Borili ste se za svog kandidata,on nije prosao, koji vam je plan B. u slucaju da on ne prodje??, nije valjda da ste bili sigurno da ce on proci ili....
Kakav plan B., to se na Grebinoj školici ne uči.
Izlevati ih SDA ko zadnje levate, potpuno zasluženo.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#14970 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

ma bavite se dimnom zavjesom
OmerD

#14971 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by OmerD »

Doktor29 wrote:

Zar stvarno mislis da ova narcisoidna skupina amatera politickih glumaca ima plan B? Pa sta si ocekivao od ljudi koji se stide svoga bosnjackog porijekla i naroda pa svoje ime od Muhamed Gracic mjenjaju u Dennis Gratz? Jos Dennis sa dva n kako niko ne bi pomislio da je iz BiH. I tako neko da nas predstavlja vani? Strani politicari nam se svakako smiju zbog nesposobnih politickih poltrona koje im saljemo ali ovo bi i njima bio vrh kad bi im dosao takav jedan. Mislili bi da im se hoce ulizivati pa je promijenio ime.
Zar si stvarno mislio da ljudi sa krizom identiteta mogu voditi narod, dok ni sami za sebe ne snalaze.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#14972 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

-LIBERO- wrote:
NKVD wrote: Albine, na osnovu čega si mišljenja da je Delalić dobar kandidat? Na osnovu to ga što si ga upoznao i što ti se učinio ovakav ili onakav? Bio fin prema tebi, oprane kose, nije galamio? Znaš li još nešto o njegovim kvalitetima koji su bitni za posao koji je dobio?

Pa dijete drago, ne kupuješ keks u posluzi! Za podržati izbor nekoga na ipak bitnu funkciju treba dosta više od "učinio mi se". Ne dodjeljuje se medalja za herojstvo ili minuli rad nego se stavlja čovjeka na funkciju koja je odgovorna i zahtijevna.

Ovdje se, naravno i nažalost, ne radi o tome šta se tebi učinilo nego šta je sa SDA dogovoreno a to je bezuslovni klimoglav. I vrlo je kontraproduktivno da ti njihov izbor za ove funkcije, po meni neodbranjiv, "argumentovano" braniš. Nema za tim nikakve potrebe, to su stvari koje je najbolje prećutati jer ćeš upasti u još veći glib.

Šta je sljedeće - jesu li ti se i Gojer i Lazović, dva ozbiljna debila i hohštaplera, učinili pristojnim?

Moj ti je prijedlog da kad nemaš ništa pametno i argumentovano reći - ti šuti. Pogotovo u javnosti, a ovaj forum je javnost. Jer će te ovi kerberi kojima je jedini cilj da sebe (i druge) pokušaju ubijediti u bezizlaznost situacije pravdajući svoje glupave poteze i stavove - razvlačiti do besvijesti.
Odlican osvrt na glasanje NS za ovu trojicu.

Upitah Pedju, vec dva puta do sada, na osnovu cega su digli ruke za ovu trojicu izglasanih. Na osnovu njihove adekvatnosti i strucnosi za te pozicije, ili programa( :lol: :zzzz: ) koji su predstavili prije izglasavanja ili..??????

I naravno, cijenjeni gos. Kojovic, preskace odgovoriti na ovo (dva puta postavljeno) sasvim jednostavno pitanje.

No dobro. Ti si ga detaljno obrazlozio i podcrtao. Bas me interesuje sta ce Kojovic i Zuhric odgovoriti na tvoj post.

Cetvrti put pokusavam dobiti odgovor na ovo pitanje.

Kojovicu, Zuhricu...hoce li barem jedan od vas dvojice odgovoriti?

Na osnovu cega ste podrzali Delalica, i zamjenike mu Gojera i Lazovica?

Na osnovi shvatanja NS da su to adekvatni ljudi za ta mjesta?
Na osnovu njihovih strucnih kvaliteta za ta mjesta?
Na osnovu programa kojeg su "prezentovali"???
rajvosa1

#14973 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by rajvosa1 »

Gospodine Kojovicu,

zao mi je sto ovo moram da vam kazem. Glasao sam za NS, kao sto znate, i veoma sam bio razocaran vasom koalicijom sa SDA. Ali ste ovim glasanjem za Gojera i co. otisli jos korak dalje. Gadi mi se ova stranka (izvinite na nepristojnosti, drugog izraza nemam).

P. S. valjda nemate nista protiv ni imenovanja gdje. Sebije, buduci da je to vas partner
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#14974 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

ljudi najbolji potez koji možete napraviti je da ignorište ovu temu i bilo koju drugu o NS....i neka onda blogaju qorcu svome o liberalnim vrijednostima i pravnoj državi i programima i ostalim ublehama
mirsek

#14975 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by mirsek »

JoseMujica wrote:ljudi najbolji potez koji možete napraviti je da ignorište ovu temu i bilo koju drugu o NS....i neka onda blogaju qorcu svome o liberalnim vrijednostima i pravnoj državi i programima i ostalim ublehama
Suma sumarum, niko ne valja...SDA krala 20 godina minder politikom i kroz malverzacije i donacije, SDP se 2 puta ne zna snaci ili iskoristiti momenat kad su na vlasti, pa na kraju sto je najgore pocnu da nepotizmom prestizu SDA koja se doduse namirila u ovih 20 godina do sada, ali je SDP-u socijalni momenat naglaseniji po ideologiji pa jos gore sto to forsiraju ovako otvoreno..NS je tu po meni nebitan faktor da se neko moze razocarati u njih, nesto u rangu zelenih u Njemackoj.. Njihovih je po glasovima par pozicija u Kantonu i to je to, njihov realni limit...Al eto barem diskutuju na forumu pod svojim imenima pa su izlozeni direktnijoj kritici sto je za pohvalu jer su barem u dodiru sa nama, obicnim ljudima makar i preko foruma... Pozdrav svima :bih:
Locked