Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
omar little

#14951 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

ekipici sa ove i filmske teme sretna nova godina, sve najbolje u 2018. :)
johnnykola

#14952 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

Hvala. Također, sretna Mrnlmndnda! :-D
kakavdanakneiskustvu

#14953 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

omar little wrote:ekipici sa ove i filmske teme sretna nova godina, sve najbolje u 2018. :)
hvala,takodje svima sretna nova godina
ferratilis

#14954 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ferratilis »

:lol:

Artest

#14955 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Artest »

Ne kontam ljude koji bindzuju Black Mirror. To je serija za ocejfit, jednom sedmicno.

Inace, druga sezona ST je totalni odron, jedva sam je otaljao. Reciklaza Resident Evila, Predatora... Heroja, Surfacea itd. Treca sezona je nepotrebna.
Last edited by Artest on 01/01/2018 22:01, edited 1 time in total.
karanana

#14956 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

Odgledo arhandjela i hang dj. Nisam skonto hang dj. Dze su bili cijelu epizodu da bi kraj bio kakav je bio?
Dobra treba.
Bloo
Globalna šefica

#14957 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Bloo »

ferratilis wrote::lol:
Procitah pinkerton i ostah zbunjena na sekundu :lol:
Tito_i_Partija

#14958 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tito_i_Partija »

omar little wrote:ekipici sa ove i filmske teme sretna nova godina, sve najbolje u 2018. :)
Hvala Omarka, i tebi sve najbolje u novoj godini, i da nam aBd odgledas Mother! pa da onda ovde kvalitetno Aronofskom poderes guzove (kako samo ti to znas). :-D :thumbup:
dale cooper

#14959 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

Pogledo' prve tri epizode novog Black Mirrora. Prva je sjebani i uvrnuti homage sci-fi fandomu. Druga prilično dobra drama, a treća je brutalna.
Nisam se nimalo iznenadio kad sam vidio da ju je režirao John Hillcoat. Zasad...sasvim dobro.

edit: Hang The DJ je San Junipero ove sezone. Dobro...ne baš onako dobra, ali nije predaleko. :D
dale cooper

#14960 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

karanana wrote:Odgledo arhandjela i hang dj. Nisam skonto hang dj. Dze su bili cijelu epizodu da bi kraj bio kakav je bio?
Dobra treba.
SPOILER:

Čitava epizoda je kompjuterska simulacija/aplikacija bazirana na stvarnim karakteristikama i emotivnim profilima korisnika.
Tako da nakon što su virtuelni Amy i Frank 998 od 1000 puta uradili istu stvar unutar simulacije, to jeste pokušali pobjeći i prevariti
sistem (što je i poenta, odnosno pravi test), aplikacija je zaključila da su 99,8% kompatabilan par pa su te informacije poslali pravom
Franku i Amy u stvarnom svijetu gdje se upoznaju od prave u onom pabu na kraju uz pjesmu The Smithsa.
:mrgreen:
omar little

#14961 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

Tito_i_Partija wrote:
Hvala Omarka, i tebi sve najbolje u novoj godini, i da nam aBd odgledas Mother! pa da onda ovde kvalitetno Aronofskom poderes guzove (kako samo ti to znas). :-D :thumbup:
slajdram neki dan po rogersovom onom vodicu, reko da pogledam barem jedan film za sve silne pare sto im dajem mjesecno, tamo, naravno, nista, ali na on demand za $7.99 reklamiraju mother!. nasmijah se grohotom i prebacih na netflix. znam da ga ima na torrentima, ali nacekace se jos. :D

on topic

odvrtila opetovano prvih par sezona rescue me. stoji jos uvijek. razsafunja se, neizbjezno i na zalost, kasnije, ali je prva trecina opusa odlicna.
Jack Be Nimble

#14962 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jack Be Nimble »

Poceo gledati ubicu mog oca, prava tinejdzerska. Al posto je sa nasih prostora moze se progledati kroz prste.

Black museum meni najbolja epizoda black mirror-a.
Altsa

#14963 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Altsa »

Bron IV sezona krenula. ima li ko kakav link?
vicious

#14964 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vicious »

Altsa wrote:Bron IV sezona krenula. ima li ko kakav link?
Moze se naci nekih snimaka na alluc, ali samo sa nekim skandinavskim titlovima, ne znam jesu li svedski ili danski...
ultima_palabra

#14965 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ultima_palabra »

Jack Be Nimble wrote: Black museum meni najbolja epizoda black mirror-a.
Jeste, ali generalno su ofalili. Još uvijek je bolje nego 99% serija, ali nije onako revolucionarno i zastrašujuće kao prethodne sezone (pogotovo treća). Izgleda da se Brooker počeo prilagođavati široj publici.
Tito_i_Partija

#14966 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tito_i_Partija »

omar little wrote:
Tito_i_Partija wrote:
slajdram neki dan po rogersovom onom vodicu, reko da pogledam barem jedan film za sve silne pare sto im dajem mjesecno, tamo, naravno, nista, ali na on demand za $7.99 reklamiraju mother!. nasmijah se grohotom i prebacih na netflix. znam da ga ima na torrentima, ali nacekace se jos. :D
Nisi ljubitelj Kodija?

Ja sam jos prije tri i po godine odjeb'o i Rogers i Bell, i nikad mi nije bilo bolje. Oni nisu normalni koliko deru sa cijenama, a njihov customer service je nesto najgore na ovoj planeti.
kakavdanakneiskustvu

#14967 Re: Gledate seriju - preporucite je

dobra serija,odlična zadnja epizoda,kao wild bunch od peckinpaha
Tito_i_Partija

#14968 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tito_i_Partija »

Danak, jel' to nesto u fazonu zene kaubojke? K'o npr.

Image

Ili latino verzija, k'o npr.

Image

:-D
dale cooper

#14969 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

ultima_palabra wrote:
Jeste, ali generalno su ofalili. Još uvijek je bolje nego 99% serija, ali nije onako revolucionarno i zastrašujuće kao prethodne sezone (pogotovo treća). Izgleda da se Brooker počeo prilagođavati široj publici.
Imam osjećaj da bi Black Museum mogla biti i zadnja epizoda Black Mirrora ikad. Ima taj nekakav zaključni feel, i sam format epizode
koji je Black Mirror u mini epizodama, a i oni razni eksponati u muzeju koji su se pojavljivali u drugim epizodama daju taj nekakav
osjećaj.
kakavdanakneiskustvu

#14970 Re: Gledate seriju - preporucite je

Tito_i_Partija wrote:Danak, jel' to nesto u fazonu zene kaubojke? K'o npr.

Image

Ili latino verzija, k'o npr.

Image

:-D

da,i ovde su žene kaubojke,u gradicu bez skoro i jednog muskarca
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 03/01/2018 15:11, edited 1 time in total.
SanskiBiser

#14971 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

dale cooper wrote:
ultima_palabra wrote:
Imam osjećaj da bi Black Museum mogla biti i zadnja epizoda Black Mirrora ikad. Ima taj nekakav zaključni feel, i sam format epizode
koji je Black Mirror u mini epizodama, a i oni razni eksponati u muzeju koji su se pojavljivali u drugim epizodama daju taj nekakav
osjećaj.

Pa valjda su narucene dvije sezone po 6 epizoda od Netflix, znaci jos jedna sezona bi trebala biti... :?
dale cooper

#14972 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

SanskiBiser wrote:

Pa valjda su narucene dvije sezone po 6 epizoda od Netflix, znaci jos jedna sezona bi trebala biti... :?
Pa ovo je čini mi se druga pod okriljem Netflixa. :zoka:
SanskiBiser

#14973 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

dale cooper wrote:
SanskiBiser wrote:

a joj :roll: sad da hoce jos HBO da ih preuzme dvije sezone pa da bude malo vise golotinje i seksa :D
dale cooper

#14974 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

SanskiBiser wrote:
dale cooper wrote:
SanskiBiser wrote:

a joj :roll: sad da hoce jos HBO da ih preuzme dvije sezone pa da bude malo vise golotinje i seksa :D
Mislim da je sve do Brookera. A čini mi se da se i on pomalo zasitio.
omar little

#14975 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

Tito_i_Partija wrote:
omar little wrote:
Nisi ljubitelj Kodija?

Ja sam jos prije tri i po godine odjeb'o i Rogers i Bell, i nikad mi nije bilo bolje. Oni nisu normalni koliko deru sa cijenama, a njihov customer service je nesto najgore na ovoj planeti.
okej sam sa svim platformama i nacinima gledanja, stvar je samo zelje za klikanjem i izborom materijala. film cu gledati kad me prodje ovo sto me drzi trenutno naspram njega. :D

da nisam ljubitelj sporta ja bih kablovsku eliminirala prije 10-15 godina, ali nemam ni volje ni zivaca patiti se sa strimovima za nesto sto mi je nepatvoren uzitak i sto je vrlo cest gost mog ekrana. kablovska, posebice sportska, prava su odvratan, odvratan, biznis. prije samo desetak godina si mogao gledati la ligu i seria a za $2.99 na goltv i engleze na tsn-u. neko je prenosio francuze zbog kanadske jezicke budalastine. sad oni djazira lesinari i madridiste ( supci :D) uzimaju $15-20 mjesecno za la ligu, malo francuza i par talijanskih vecih tekmi, tsn i sportsnet prenose razlicite tekme lige prvaka i engleza koje su, naravno, razvucene po razlicitim paketima pa moras uzeti 2 ili 3. plus ono sto je nekad bila setanta je ekstra $15-20 dolara i tamo stave udarnu tekmu dana lige prvaka. pa mamu vam svima redom. smecari. ali sta cu. :D
Post Reply