Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- jeza u ledja
#14951 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Eksi Pelosi Republikanac, ko bi reko. 
-
FreakyStyley
#14952 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
A sta je? Socijaldemokrata? Devedesetih se Demokratska partija pocela ubrzano pomjerati desno. Ljudi poput nje i Schumera su ono sto bi nekad bilo smatrano moderate Republican. To ti znas bolje od mene. Pelosi pripada neoliberalnom, centristickom, korporatistickom krilu demokratske partije. Dakle nije neki pobjesnjeli ljevicar, kako je pokusavaju predstaviti, daleko od toga.
- jeza u ledja
#14953 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nisam rekao da je socijaldemokrata, vec da nije Republikanac. Sta je bilo nekad, to nije sad. Ovo danas je ovakva Demokratska partija, isto vazi i za Republikansku.FreakyStyley wrote:A sta je? Socijaldemokrata? Devedesetih se Demokratska partija pocela ubrzano pomjerati desno. Ljudi poput nje i Schumera su ono sto bi nekad bilo smatrano moderate Republican. To ti znas bolje od mene. Pelosi pripada neoliberalnom, centristickom, korporatistickom krilu demokratske partije. Dakle nije neki pobjesnjeli ljevicar, kako je pokusavaju predstaviti, daleko od toga.
Inace, iako se slazem da su svi otisli udesno, ne bih rekao da je Demokratska partija ikad bila ekvivalent evropskoj socijaldemokratiji, a svi zajedno su uvijek bili vise udesno od Evrope.
Da ne govorimo o tome da je Demokratska partija bila partija robovlasnistva i segregacije.
Malo je to komplikovanije. U sustini, u dvopartijskom sistemu kakav u Americi postoji manje-vise 200+ godina, ne mozes imati stranke koje su ekstremne. Cak i danasnja Republikanska partija, koliko god se cini ekstremna, ce se postrojiti vrlo brzo. U obje partije imas razlicite struje i one si ne mogu dugorocno priustiti da budu taoc jedne ekstremne politike.
U Evropi kad se posvadjaju - osnuju novu stranku i hajmo.
- GandalfSivi
#14954 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Koju recenicu, da zna sta moze uciniti a sta ne? Lik koji nece da procita nista duze od jedne stranice, i to se mora ubaciti njegovo ime i par slika. Lik koji je do sada promijenio vise cabinet members-a od bilo koga u istoriji. Lik koji mijenja advokate kao carape, non stop ubacujuci nove (zadnji mu je nesretnik Guiliani, koji ga opet jucer zavali pred kamerama)?Irsar wrote:
Ne? Na tu treću državu (Afganistan) se referiram svojom drugom rečenicom posta kojeg citiraš.
Fakat se uozbilji, nije vise ni smijesno...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#14955 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ja volim haos pa mi je sve zanimljivo, ali fakat ne kontam ove "true supportere" Trumpa, tačnije one kultiste s r/TheDonald. Ne znam je li u pitanju neka bolest pa se sve ovo opravdava i naziva dobrom politikom? 
- jeza u ledja
#14956 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zna se sta im je uglavnom zajednicko. 
-
FreakyStyley
#14957 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
U pitanu je mentalna gimnastika. Pogledati pod Qanon.Velkoski wrote:Ja volim haos pa mi je sve zanimljivo, ali fakat ne kontam ove "true supportere" Trumpa, tačnije one kultiste s r/TheDonald. Ne znam je li u pitanju neka bolest pa se sve ovo opravdava i naziva dobrom politikom?
Trump se reklamirao kao anti-establisment, neintervencionista, koji ce isusiti mocvaru u Washingtonu. Naravno, on je sve suportno od toga (sto je i najvecem debilu moralo od pocetka biti jasno, ali eto nekima nije) pa je potrebno sebi iznova u glavi dokazivati da je on, zapravo, ono sto je tvrdio da ce biti.
Glasaci Republikanske partije glasaju u korist svoje stete, jer se radi o organizaciji kojoj je primarni zadatak da vrsi transfer bogatstva od dole prema gore. Dakle svrha njihovog postojanja je da bogate donorsku klasu. Velika vecina glasaca Republikanske partije, po svim mogucim istrazivanjima, podrzava new deal, demokratske platforme poput univerzalnog zdravstvenog osiguranja, vece minimalne plate, anti-korporatizma itd. S obzirom da Republikanskoj partiji ne pada na pamet da to ponudi glasacima, okrecu se tzv. identity politics. Dakle ugrozeni bijelci, zli imigranti nam otimaju Ameriku, crnci su u prednosti, islam dolazi da nas pokori, zene traze dominaciju nad muskarcima, krscanstvo ce da nastrada pod najezdom smedjih muslimana terorista s bliskog istoka...fearmongering.
I eto, kao sto vidis po ovom @irsaru veoma je ucinkovita ta vrsta demagogije.
Slican je kult postojao i oko Obame, koji je Ameriku uveo u 7 ratova (https://www.latimes.com/projects/la-na- ... ma-at-war/), deportovao vise ljudi nego ijedan njegov prethodnik, zatvorio vise whistleblowera i novinara nego ijedan predsjednik u historiji Amerike (koristeci espionage act), halalio Wall Streetu 2008, zapoceo kampanju ubijanja dronovima...I on se prodao kao anti-establisment, hope and change kandidat. Njegov kult i danas misli da je on bio FDR 2.0, jer se jednostavno ne usudjuje da pomisli drugacije.
In the field of psychology, cognitive dissonance is the mental discomfort (psychological stress) experienced by a person who simultaneously holds two or more contradictory beliefs, ideas, or values. This discomfort is triggered by a situation in which a person’s belief clashes with new evidence perceived by that person. When confronted with facts that contradict personal beliefs, ideals, and values, people will find a way to resolve the contradiction in order to reduce their discomfort
- jeza u ledja
#14958 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
U kojih 7 ratova je Obama uveo Ameriku? Mozes ih nabrojati, jer u tom clanku to ne pise?FreakyStyley wrote:
Slican je kult postojao i oko Obame, koji je Ameriku uveo u 7 ratova (https://www.latimes.com/projects/la-na- ... ma-at-war/), deportovao vise ljudi nego ijedan njegov prethodnik, zatvorio vise whistleblowera i novinara nego ijedan predsjednik u historiji Amerike (koristeci espionage act), halalio Wall Streetu 2008, zapoceo kampanju ubijanja dronovima...I on se prodao kao anti-establisment, hope and change kandidat. Njegov kult i danas misli da je on bio FDR 2.0, jer se jednostavno ne usudjuje da pomisli drugacije.
FDR je uveo Ameriku u WWII, da te podsjetim, koliko je to zemalja
Naravno da Obama nije jebeni FDR. Za takvo nesto treba mnogo mnogo vise. FDR je imao cijeli Kongres iza sebe, btw, a Obama debilnu Republikansku partiju.
Obamina vanjska politika se svodila na smanjenje, ne povecanje eskalacija, odnosno na pokusaje istog. To ti i clanak kojeg si postavio opisuje.
Druga je sad stvar sto neko misli da Amerika treba kopati nos dok se u svijetu desavaju previranja. Ja ne mislim. Cak naprotiv, mislim da Obama nije bio dovoljno hrabar da se suprostavi likovima poput Assada ostrije.
Sto se tice dronova, oni su nacin da se smanji broj americkih zrtava, i kao sto ti sam clanak kaze - u sustini su manje grozan nacin ubijanja od konvencionalnih.
Ovo za stavljanje novinara u zatvor je zesca glupost. Nisu trpani novinari u zatvor, vec njihovi izvori, likovi koji su radili za CIA, FBI, NSA, vojsku i koji su leak-ali "slobodnim platformama" tipa WikiLeaks, slobodarskim zemljama tipa Sjeverna Koreja, ili su zbrisali u Rusiju i tamo nasli utociste.
Ne da se slazem sa svim slucajevima istraga i hapsenja, ali ono cisto da se zna o cemu govorimo.
Sto se tice deportacija, preko 90% deportovanih su imali kriminalne dosijee (ovo ne ukljucuje saobracajne kazne). Mozes i o tome naci izvore. Ne vidim u cemu je tu problem?
U sustini, Obama nije mnogo toga uradio. Neki su ocekivali kao sto kazes kule i gradove, ali malo od toga se u stvarnosti desilo. Najveci doprinos Obame je po meni Obamacare, koji je proguran u one prve dvije godine kad je imao iza sebe Kongres. Medjutim, i to je ispalo nakaradno i nezgrapno, opet, da bi se udovoljile sve strane.
U preostalih 6 godina imao je protiv sebe izrazito nastrojen Kongres. Nista nije moglo proci. Sto se tice vanjske politike, opet kazem opozicija je htjela vise, ne manje uplitanja.
Najveci predsjednici su bili u stanju premostiti jaz izmedju dvije partije, a to Obama sigurno nije.
Sad, koliko je za to kriv Obama, koliko izrazito polarizovana politika, a koliko samo to sto Obama predstavlja, to je pitanje.
Obama je legalizovao gay marriage i u mnogome olaksao marijuana laws. U sustini, manje bitne stvari, ali za odredjenu lijevo orijentisanu populaciju neke od najvaznijih stavki. Mislim da je on vise u rangu Cartera, nego LBJ-a ili FDR-a. Ali opet ponavljam, te neke ikone americkih liberala su uveli Ameriku u najvece ratove, u kojima je izmedju ostalog pobijeno i milione nevinih ljudi. (ali bukvalno milioni) Tako da ono, valja staviti stvari u perspektivu. I ono na kraju, treba biti svjestan da Obama nikad nije bio toliko liberalan koliko su ga mediji predstavljali (i to pogotovo oni desnicarski mediji), a bogami i kako je omladina htjela da ga zamislja, samo zato sto je tako drukciji, u boji koze, u imenu, itd. U sustini on je uvijek bio centrista 1/1.
- ultima_palabra
#14959 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kae, Pelosi je politicar(ka)

-
FreakyStyley
#14960 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Za vrijeme njegovog mandata su bombardovani Pakistan, Somalija, Jemen, Afganistan, Sirija, Irak, Libija. Puno za nekoga ko je "peace candidate" pa na kraju ga proglase "drone president," slozices se. Ne treba Amerika kopati nos, ali evo mene bi - da sam gradjanin Amerike i potencijalni glasac Demokratske partije, naravno - vise interesovao svakodnevni zivot, zdravstvo i skolovanje na primjer, infrastruktura, nego zavodjenje reda na bliskom istoku. Eto samo Libija se smatra katastrofom njegove vanjske politike (ako se ne varam i Obama je kasnije manje-vise priznao to?).jeza u ledja wrote:U kojih 7 ratova je Obama uveo Ameriku? Mozes ih nabrojati, jer u tom clanku to ne pise?FreakyStyley wrote:
FDR je uveo Ameriku u WWII, da te podsjetim, koliko je to zemalja?
Naravno da Obama nije jebeni FDR. Za takvo nesto treba mnogo mnogo vise. FDR je imao cijeli Kongres iza sebe, btw, a Obama debilnu Republikansku partiju.
Obamina vanjska politika se svodila na smanjenje, ne povecanje eskalacija, odnosno na pokusaje istog. To ti i clanak kojeg si postavio opisuje.
Druga je sad stvar sto neko misli da Amerika treba kopati nos dok se u svijetu desavaju previranja. Ja ne mislim. Cak naprotiv, mislim da Obama nije bio dovoljno hrabar da se suprostavi likovima poput Assada ostrije.
Sto se tice dronova, oni su nacin da se smanji broj americkih zrtava, i kao sto ti sam clanak kaze - u sustini su manje grozan nacin ubijanja od konvencionalnih.
Ovo za stavljanje novinara u zatvor je zesca glupost. Nisu trpani novinari u zatvor, vec njihovi izvori, likovi koji su radili za CIA, FBI, NSA, vojsku i koji su leak-ali "slobodnim platformama" tipa WikiLeaks, slobodarskim zemljama tipa Sjeverna Koreja, ili su zbrisali u Rusiju i tamo nasli utociste.
Ne da se slazem sa svim slucajevima istraga i hapsenja, ali ono cisto da se zna o cemu govorimo.
Sto se tice deportacija, preko 90% deportovanih su imali kriminalne dosijee (ovo ne ukljucuje saobracajne kazne). Mozes i o tome naci izvore. Ne vidim u cemu je tu problem?
U sustini, Obama nije mnogo toga uradio. Neki su ocekivali kao sto kazes kule i gradove, ali malo od toga se u stvarnosti desilo. Najveci doprinos Obame je po meni Obamacare, koji je proguran u one prve dvije godine kad je imao iza sebe Kongres. Medjutim, i to je ispalo nakaradno i nezgrapno, opet, da bi se udovoljile sve strane.
U preostalih 6 godina imao je protiv sebe izrazito nastrojen Kongres. Nista nije moglo proci. Sto se tice vanjske politike, opet kazem opozicija je htjela vise, ne manje uplitanja.
Najveci predsjednici su bili u stanju premostiti jaz izmedju dvije partije, a to Obama sigurno nije.
Sad, koliko je za to kriv Obama, koliko izrazito polarizovana politika, a koliko samo to sto Obama predstavlja, to je pitanje.
Obama je legalizovao gay marriage i u mnogome olaksao marijuana laws. U sustini, manje bitne stvari, ali za odredjenu lijevo orijentisanu populaciju neke od najvaznijih stavki. Mislim da je on vise u rangu Cartera, nego LBJ-a ili FDR-a. Ali opet ponavljam, te neke ikone americkih liberala su uveli Ameriku u najvece ratove, u kojima je izmedju ostalog pobijeno i milione nevinih ljudi. (ali bukvalno milioni) Tako da ono, valja staviti stvari u perspektivu. I ono na kraju, treba biti svjestan da Obama nikad nije bio toliko liberalan koliko su ga mediji predstavljali (i to pogotovo oni desnicarski mediji), a bogami i kako je omladina htjela da ga zamislja, samo zato sto je tako drukciji, u boji koze, u imenu, itd. U sustini on je uvijek bio centrista 1/1.
Generalno je za medijske slobode, whistleblowere bio fantasticno negativna pojava. Znalo se da je opsjednut curenjem, zatvarao je i proganjao hrpu ljudi... generalno bio monumentalna prijetnja slobodi medija. Evo, samo malo o tome imas ovdje https://variety.com/2018/politics/news/ ... 202782264/ a to je vec opste mjesto lijevo od centra.
Ostalo ok, jeste bio klasicni establisment demokrata, centrist, kroz oba mandata. Naravno, uradio je i neke dobre stvari. I da se razumijemo, ovo je vise kritika Obame s lijeva, nego s desna.
- madner
#14961 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Donald je Eisenhower za Obamu.
-
FreakyStyley
#14962 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Trebali su ga poslusati.
https://www.npr.org/2011/01/17/13294224 ... ears-later"In the councils of government, we must guard against the acquisition of unwarranted influence, whether sought or unsought, by the military-industrial complex. The potential for the disastrous rise of misplaced power exists, and will persist."
-
FreakyStyley
#14963 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Jos jedna bombasticna najava (Cohen, Congress, Buzzfeed - ko je pratio zna sta govorim) se ispostavila kao cista laz. Demantovao Muellerov ured.

- jeza u ledja
#14964 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
To je poprilicno drukcije od tvoje izjave da je "Obama uveo Ameriku u 7 ratova".FreakyStyley wrote:
Za vrijeme njegovog mandata su bombardovani Pakistan, Somalija, Jemen, Afganistan, Sirija, Irak, Libija.
Je li to Amerika u ratu sa Pakistanom? Pakistan, Afganistan i Somalija - zvanicne vlasti tih zemalja, ono malo sto je imaju, saradjuju sa Amerikom, a bombardovanje ciljeva u istim je uz amin tih vlasti. Tako da to nije "rat". Dalje, Somalija, Pakistan, Afganistan i Irak su sukobi, odnosno problemi, koji su postojali i prije Obame. Dakle ni tu nije nista uveo sto vec nije Bush zapoceo.
Sto se tice dronova, mislim da bi se isto desilo sa bilo kojim predsjednikom. Jednostavno tehnologija je postala takva da se to vise isplati. Poziv na manje ucesce u raznim ratovima nije isto sto i prestanak borbe protiv Al Qaede, ISISa i ostalih kuraca palaca.Puno za nekoga ko je "peace candidate" pa na kraju ga proglase "drone president," slozices se. Ne treba Amerika kopati nos, ali evo mene bi - da sam gradjanin Amerike i potencijalni glasac Demokratske partije, naravno - vise interesovao svakodnevni zivot, zdravstvo i skolovanje na primjer, infrastruktura, nego zavodjenje reda na bliskom istoku. Eto samo Libija se smatra katastrofom njegove vanjske politike (ako se ne varam i Obama je kasnije manje-vise priznao to?).
Znas ta, ne zelim da branjim neodbranjivo, ali ne slazem se sa nekim karakterizacijama koje koristis - tipa "monumentalna prijetnja slobodi medija" ili da se "zatvaraju novinari". Taj clanak koji si postavio ne spominje bas puno, evo imas ovdje dosta bolji i detaljniji o svim slucajevima:Generalno je za medijske slobode, whistleblowere bio fantasticno negativna pojava. Znalo se da je opsjednut curenjem, zatvarao je i proganjao hrpu ljudi... generalno bio monumentalna prijetnja slobodi medija. Evo, samo malo o tome imas ovdje https://variety.com/2018/politics/news/ ... 202782264/ a to je vec opste mjesto lijevo od centra.
Ostalo ok, jeste bio klasicni establisment demokrata, centrist, kroz oba mandata. Naravno, uradio je i neke dobre stvari. I da se razumijemo, ovo je vise kritika Obame s lijeva, nego s desna.
https://freedom.press/news/obama-used-e ... ven-worse/
I ovo je izvor iz organizacije ciji je predsjednik Edward Snowden.
Sad kad citas ovako slucaj po slucaj vidis da to nije bas tako crno-bijelo. Mislim, bar ne za mene. Vecina ljudi su radili u tajnim sluzbama i kao takvi podlozni kojekakvim zakletvama. Iznosenje takvih stvari u javnost (tipa o tajnim akcijama na BI) nije nuzno korisno jer dovodi u opasnost obicne ljude koji nemaju veze sa kojekakvim politickim odlukama. Ili npr iznosenje tajne da je CIA htjela nesto petljati sa nuklearnim reaktorima u Iranu, pa im nije uspjelo. Kome to koristi?
Inace, i za ovo kao i za dronove mislim da ima veze sa tehnologijom. Razvitkom informacionih tehnologija, sve je lakse otkrivati i distribuirati informacije.
Ja znam da ti govoris s "lijeve" strane i bas zato i ulazim u raspravu jer me takvi nerviraju.
Nervira me sto su upravo takvi stavovi izmedju ostalog doprinjeli tome da je Trump danas na vlasti. Znaci ne samo da je rigidnost i korumpiranost elite lijevog centra dovela do toga, vec upravo i stavovi kakve ti prezentujes, a koji su na kraju najvise donjeli koristi - desnici.
Dobar primjer je Jill Stein iz stranke jel Zelenih, cije navodne pristalice ne mogu nikako zamisliti kao supportere Trumpa. Znaci ni u kom filmu. Da je vecina tih ljudi koji su glasali za nju glasala za Clintonovu - danas bi ona bila predsjednik, a Amerika sigurno ne bi izlazila iz Pariskog Dogovora i stavljala na celo EPA njenog najveceg protivnika. Na kraju se ispostavi da je Jill Stein imala potporu - Putina.
Ja imam jednog havera Iranca porijeklom (spominjem ga na drugoj temi cesto
Mislim to je samo mali primjer, a u globalu, to sto Trump razara americko vezivno tkivo i sve ono sto iole valja u ovom sistemu, to je meni bitnije od toga je li Clinton ili Romney predsjednik, iskreno.
Zakoni se donose na ho-ruk, niti se javni diskurs mijenja galamom. Sistem koji postoji i evolvira stotinama godina ne moze promjeniti ni Trump ni Clinton ni kunto panto. Ali zato moze od Amerike napraviti smijuriju u ocima svijeta i debelo poljuljati njene stvarne strateske interese u svijetu.
I vidim sad se vodi slicna rasprava izmedju lijevo ostrascenih i ovih ostalih. Mislim, nek se raspravlja, sta fali, ali izlaziti na generalne podjeljen, ne znati za kompromis, zajebavati se sa svojim glasom iako si regularno izgubio je licemjerno i bahato.
Generalno mislim da je drustvo sve vise odvojeno od stvarnosti, znanja, poznavanja historije, politike, ratova. Neke stvari su postale zajebancija. Ljudi vise ne znaju ni neke najosnovnije stvari, tipa da se mogu razboliti od najglupljih stvari, tipa od toga kako barataju hranom (lupam) pa neki misle da je zdravo samo jest sirove biljke ili jesti sirovo meso, ili da ima koristi od toga da dijete rodis u bolnici, a ne na proplanku jer je to cool, ili da Americi ne treba NATO, ne treba jaka vojska ili da mozes rjesavati svaki svjetski problem pregovorima i lijepim rijecima. Ili evo danas kao sto otkrivaju mnogi hard core Trumpovi supporteri da od vlade ne zivi gomila liberala oko DC-ja nego mnogi ljudi sirom zemlje, cesto u izrazito crvenim podrucjima. Jebo vlast, jebo takse, jebo vojsku, jebo sigurnost, jebo i EPA, jebo regulacije, jebo kontrolu oruzja, daj da se malo zajebavamo.
Eno neki dan umro ako sam dobro shvatio posljednji veteran WWII. Znaci zadnji koji se sjeca tog rata. Bojim se da ljudi zaboravljaju, ili ne znaju kakav svijet zna biti.
Isto tako mislim da je drustvo postalo previse podlozno amplificiranju odredjenih problema, opet zbog razvitka informacionih tehnologija, da su razni igraci u stanju vrlo precizno da kroje javno misljenje o odredjenom fenomenu u drustvu, politici, itd. Tako onda vidim da su problemi o kojim se zauzimaju stavovi cesto u nekoj disonanciji sa, bar po meni, stvarnim i mnogo bitnijim problemima koje drustvo ima.
- jeza u ledja
#14965 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Digla se ogromna halabuka jer bi ovo bio ono red alert da se pokrene impeachment. Zbog toga se valjda Muellerov ured odlucio za ovaj neobicni potez, jer obicno sute ko zaliveni.FreakyStyley wrote:Jos jedna bombasticna najava (Cohen, Congress, Buzzfeed - ko je pratio zna sta govorim) se ispostavila kao cista laz. Demantovao Muellerov ured.
Mada, ako citas pazljivo izjava govori o "opisu izjava" i "karakterizaciji dokumenata i svjedocenja pribavljenim od strane ovog ureda - netacna".
Vrlo moguce da se nije radilo o tome, vec o Cohenovim rijecima njima, ili se radi o nekom drugom uredu.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#14967 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Mueller - tražio Ruse, pronašao Jevreje.
LINK
E, ako je Shabbat goy, onda nije izdajnik već patriota.

Analysis The Countless Israeli Connections to Mueller’s Probe of Trump and Russia
The Israel-lobbyists, Netanyahu cronies, psyops manipulators and well-connected oligarchs — could it all be just one big coincidence?
E, ako je Shabbat goy, onda nije izdajnik već patriota.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#14968 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- Inače, u Izraelu je pokrenuta priča (plasirao je prvi čovjek
Shin Beta) da "neko veliki i jak namjerava da se miješa i u predstojeće izraelske izbore". Javnost je u ovome, naravno, prepoznala namjere Rusije.
Izgleda da nema idiota na planeti koji se ne osjeća dovoljno vrijednim ako se ne proglasi metom "Putina i Rusije".
Izgleda da nema idiota na planeti koji se ne osjeća dovoljno vrijednim ako se ne proglasi metom "Putina i Rusije".
- darius_maximus
#14969 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
https://qz.com/1527450/as-trump-grounds ... o-florida/Irsar wrote:Ne znam šta ti misliš ko je Nancy Pelosi? Političar(ka). A šta ti misliš šta su moderni Američki političari doli dno dna, uključujući ovu Demokratu? Nancy nije nikakvo nevinašce koja ne zna šta radi, ona jasno ima cilj da onemogući SVOM predsjedniku normalno funkcionisanje. Sama si je ovo sve spremila.Ja_Ja wrote:Nije samo onemogucio vec je pokusava poniziti svojim barbarskim rijecnikom. Naziva njenu posjetu americkim vojnim snagama ekskurzijom, i ostavljaja joj opciju da leti redovnim/komercijalnim letovima. Amerika je zemlja velika, i ima svega i svacega ali ovaj tip svaki dan uspije da produbi bar malo ono sto bi vec trebalo biti dno.Irsar wrote:Inače, ako koga zanima, evo Trumpov odgovor političarki Nancy Pelosi:
![]()
![]()
![]()
Ukratko: onemogućio joj da ima putovanje po službenoj dužnosti koristeći sredstva vlade SAD-a, bar dok traje ovaj problem sa nefunkcionisanjem vlade, naravno ako Nancy želi sama da plati putovanje to je u stanju učiniti. Cirkus, ali kvalitetan
"Barbarski rječnik" je ipak manje opasan od imbecilne unutrašnje (nekontrolisana imigracija) i vanjske (ratovi svake godine) politike SAD-a, tu bi se trebali složiti. Trump svom "barbarskom rječniku" unatoč ipak do sada nije razorio niti jednu zemlju, dok su mnogi drugi (Demokrate i Republikanci) do sada se kroz svoj valjda "prefinjeni rječnik" pobrinuli za milione ubijenih i raseljenih lica, plus osiromašenje i širenje dekadence ionako dekadentne Amerike.
- Irsar
#14970 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Koga zanima, evo primjera ljudi koji preziru svoga predsjenika:
Ukratko, u Kaliforniji, komitet/savjet/odbor za pravosuđe koji djeluje u sklopu senata Kalifornije je odlučio da iz svog rada tokom saslušanja izbaci spolne odrednice on/ona i zamijeni ih sa "neutralnim" "oni/ono" (engleski: they). To je kao u sklopu LGBTitd kampanje i usklađivanja rada institucija Kalifornije sa istom.
Naravno, u pitanju su Demokrate koji su ovo odlučili. Sve ovo su stvari koje su "tamo" (u SAD-u) već neko vrijeme goruće pitanje, ali "progres" se nastalja nesmanjenom brzinom. Ali ono, bitno je je li Trump rekao neke grube riječi na Twitteru, a to što dijelovi Amerike propadaju u moralni bezdan je posve nebitno, zapravo kao možemo reći da je ovo napredak i dobro, a nikako nešto loše (vjera se naravno ne pita ništa).
Video na stranici (gledati od 13:20): https://www.dailywire.com/news/42389/wa ... stigiacomo?On Thursday, State Senator and Senate Judiciary Committee chair Hannah-Beth Jackson (D-Santa Barbara) announced that only "gender neutral" pronouns will be permitted during committee hearings.
Ukratko, u Kaliforniji, komitet/savjet/odbor za pravosuđe koji djeluje u sklopu senata Kalifornije je odlučio da iz svog rada tokom saslušanja izbaci spolne odrednice on/ona i zamijeni ih sa "neutralnim" "oni/ono" (engleski: they). To je kao u sklopu LGBTitd kampanje i usklađivanja rada institucija Kalifornije sa istom.
Naravno, u pitanju su Demokrate koji su ovo odlučili. Sve ovo su stvari koje su "tamo" (u SAD-u) već neko vrijeme goruće pitanje, ali "progres" se nastalja nesmanjenom brzinom. Ali ono, bitno je je li Trump rekao neke grube riječi na Twitteru, a to što dijelovi Amerike propadaju u moralni bezdan je posve nebitno, zapravo kao možemo reći da je ovo napredak i dobro, a nikako nešto loše (vjera se naravno ne pita ništa).
- Irsar
#14971 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zapravo jeste smiješno, konkretno vaše prigovaranje sasvim legitimnim odlukama Trumpa kao predsjednika. Da je dotični nešto zaista skrivio, pa već bi se povlačio po sudovima a možda i zaista bio uklonjen sa funkcije. Ovako je jasno da Trump ima pravo činiti sve što čini, to što se Demokratama, Republikancima i dijelu stanovništva ne sviđa je druga priča.GandalfSivi wrote:Koju recenicu, da zna sta moze uciniti a sta ne? Lik koji nece da procita nista duze od jedne stranice, i to se mora ubaciti njegovo ime i par slika. Lik koji je do sada promijenio vise cabinet members-a od bilo koga u istoriji. Lik koji mijenja advokate kao carape, non stop ubacujuci nove (zadnji mu je nesretnik Guiliani, koji ga opet jucer zavali pred kamerama)?Irsar wrote:
Ne? Na tu treću državu (Afganistan) se referiram svojom drugom rečenicom posta kojeg citiraš.
Fakat se uozbilji, nije vise ni smijesno...
- Irsar
#14972 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Da, ne samo da su jadni, već i ljigavi u svojoj robotskoj koordiniranoj uhodanosti da šire laži i manipulišu ljudima. Indikativno je kako "različite" medijske kuće imaju gotovo identične nastupe, koristeći iste riječi, fraze i naravno "pouzdane izvore". Sve sa ciljem blaćenja Trumpa, kome očito ništa smisleno nisu mogli naći već 2 godine, ali zato ih to ne sprječava da se ponašaju kao sveci i sveznalice.Velkoski wrote:
dobar video
Trebalo bi se već sudski odgovarati za "proizvdonju" ili prenošenje lažnih informacija, valjda medijske kuće nisu izuzete odgovornosti za ono što iznose o drugima.
- GandalfSivi
#14973 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Hajde jos jednom cu te pouciti, pa necu vise, fakat nema smisla vise...Irsar wrote:
Zapravo jeste smiješno, konkretno vaše prigovaranje sasvim legitimnim odlukama Trumpa kao predsjednika. Da je dotični nešto zaista skrivio, pa već bi se povlačio po sudovima a možda i zaista bio uklonjen sa funkcije. Ovako je jasno da Trump ima pravo činiti sve što čini, to što se Demokratama, Republikancima i dijelu stanovništva ne sviđa je druga priča.
Sitting president cannot be indicted before being impeached.. Sjedi 1!!!
- GandalfSivi
#14974 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Sada da se vratimo ozbiljnim temama.
Gledam Trumpa kako drzi cerermoniju naturalizacije danas, i znam da je lose poredjenje, ali pade mi na pamet Mladic kada je dijelio slatkise djeci Srebrenice...
Crnjak pravo...
Gledam Trumpa kako drzi cerermoniju naturalizacije danas, i znam da je lose poredjenje, ali pade mi na pamet Mladic kada je dijelio slatkise djeci Srebrenice...
Crnjak pravo...
- Irsar
#14975 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
jeza u ledja wrote:Digla se ogromna halabuka jer bi ovo bio ono red alert da se pokrene impeachment.
Koje papagajsko ponavljanje, pa koji je ovo put da se "podigla halabuka" i "skoro pokreno proces uklanjanja predsjednika"? Rekao bih bar 100-ti.
Tresla se brda, rodio se miš. To je ukratko sva ova priča. Radujem se Trumpovoj novoj pobjedi u utrci za predsjednika 2020-e godine