Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
SA 071

#14951 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by SA 071 »

Maystor wrote:
SA 071 wrote:
Corto Maltese wrote:Ugrubo, na velikom uzorku, SDA na državnom i federalnom nivou ima više od trećine glasova iz federacije, što je više ili jednako koliko zajedno imaju SBB i DF.
Za formiranje vlasti im u Federaciji treba samo Hrvatski partner (ili dva).
Na državnom nivou se formira nacionalno trojstvo kao i poslije rata.
Ako je takav ishod DF-u, koji stavlja državu ispred partije, pobjeda, ko sam ja da protuvriječim?

Ovo što imam po kantonima je premalen uzorak da bi bio vrijedan objavljivanja. S tim da su trendovi isti. Kanton Sarajevo kao preslikan sa federalnog nivoa. Ali, kao što rekoh, još su mali uzorci u pitanju, pa neka to prenoći.
Svaka čast na informacijama.
Informacije su netačne, kao i sve drugo što je ovaj "anonimni forumaš" navodio proteklih godina :D
Pa ovo dosada se potvrdilo što se tiče ovih izbora... :-D
sanjin_1

#14952 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sanjin_1 »

madner wrote:
sanjin_1 wrote:
madner wrote:CIK tvrdi da je obradio tek 2%, tako da to mogu biti samo cifre od neke stranke.
po mojim, Df i Sbb mogu formirati vlade bez SDA.
eh madnere zaboravi...to ti je haveru naućna fantastika..

SDA je bukvalno "razvalio" na ovim izborima

"neki" forumaši su na takav scenarij odavno ukazivali... ;-)
Moći i biti dobra opcija su različite stvari.

SDA treba jednog partnera, no ne voli ih niko previše.
nema ti tu jaro moj "može" i "biti"..ovo je već gotova stvar.

Imat ćeš jedno vrijeme koaliciju SDA-SDP a poslije tog slijedi "kud koji mili moji"...uglavnom ista meta-isto odstojanje :mrgreen:
Corto Maltese

#14953 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Maystor wrote:
SA 071 wrote:
Corto Maltese wrote:Ugrubo, na velikom uzorku, SDA na državnom i federalnom nivou ima više od trećine glasova iz federacije, što je više ili jednako koliko zajedno imaju SBB i DF.
Za formiranje vlasti im u Federaciji treba samo Hrvatski partner (ili dva).
Na državnom nivou se formira nacionalno trojstvo kao i poslije rata.
Ako je takav ishod DF-u, koji stavlja državu ispred partije, pobjeda, ko sam ja da protuvriječim?

Ovo što imam po kantonima je premalen uzorak da bi bio vrijedan objavljivanja. S tim da su trendovi isti. Kanton Sarajevo kao preslikan sa federalnog nivoa. Ali, kao što rekoh, još su mali uzorci u pitanju, pa neka to prenoći.
Svaka čast na informacijama.
Informacije su netačne, kao i sve drugo što je ovaj "anonimni forumaš" navodio proteklih godina :D
Jes vala, opasan manipulator.
Vidimo da i CIK nasjeda na moje laži :D
Last edited by Corto Maltese on 13/10/2014 00:56, edited 1 time in total.
Maystor

#14954 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

SA 071 wrote: Pa DF je u KS u koaliciji sa SDA. Meni je problematičnije ako fakat Željko uđe sa Fahrom u koaliciju. U tom slučaju svi gube...
Nikad u životu. Sa vama je u koaliciji bila Hanka i njen potrčko Damir Marjanović, u vrijeme kad DF nije ni postojao. Sa sobom su u miraz donijeli taj teret DF-u, ali ko god je pratio SKS u proteklih godinu dana mogao se uvjeriti da je Hanka, ipak, poštovala odluke KO DF Sarajevo i prestala biti dio najgore parlamentarne većine u istoriji KS. Damir Marjanović, na moju veliku radost, više nije član DF-a.

Očigledno je da ste vi u SDA svjesni da DF i SBB sada komotno mogu napraviti većinu u KS i bez vas, pa ste se usrali do za vrat. S jedne strane ne bih volio da do toga dođe, a s druge strane, gledati kako se čeličnom metlom izbacuju kriminalci iz SDA iz upravnih i nadzornih odbora u KS - bilo bi neprocjenjivo iskustvo.
madner

#14955 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

CIK nije ništa objavio osim predsjedništva.
Maystor

#14956 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Corto Maltese wrote:Vidimo da i CIK nasjeda na moje laži :D
Ja ti garantujem da to što tvrdiš da SDA u KS ima više ili isto glasova nego DF i SBB zajedno - nema veze s istinom.
Za dan ili dva se čujemo po ovom pitanju.
Maystor

#14957 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

sanjin_1 wrote: nema ti tu jaro moj "može" i "biti"..ovo je već gotova stvar.

Imat ćeš jedno vrijeme koaliciju SDA-SDP a poslije tog slijedi "kud koji mili moji"...uglavnom ista meta-isto odstojanje :mrgreen:
SDP je mrtav. Zvanično.

"SDP demokratskim putem odlazi u opoziciju", rekao je Lagumžija.

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/izbo ... titamo-sda
ortodont

#14958 Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ortodont »

Fahrin govor veceras je dao naslutiti da je koalicija sa DF-om realnost sto svakako prizeljkujem. Sve samo da skinu zelene ublehe, naravno, ako matematika bude na njihovoj strani.
Last edited by ortodont on 13/10/2014 01:02, edited 1 time in total.
SA 071

#14959 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by SA 071 »

Maystor wrote:
SA 071 wrote: Pa DF je u KS u koaliciji sa SDA. Meni je problematičnije ako fakat Željko uđe sa Fahrom u koaliciju. U tom slučaju svi gube...
Nikad u životu. Sa vama je u koaliciji bila Hanka i njen potrčko Damir Marjanović, u vrijeme kad DF nije ni postojao. Sa sobom su u miraz donijeli taj teret DF-u, ali ko god je pratio SKS u proteklih godinu dana mogao se uvjeriti da je Hanka, ipak, poštovala odluke KO DF Sarajevo i prestala biti dio najgore parlamentarne većine u istoriji KS. Damir Marjanović, na moju veliku radost, više nije član DF-a.

Očigledno je da ste vi u SDA svjesni da DF i SBB sada komotno mogu napraviti većinu u KS i bez vas, pa ste se usrali do za vrat. S jedne strane ne bih volio da do toga dođe, a s druge strane, gledati kako se čeličnom metlom izbacuju kriminalci iz SDA iz upravnih i nadzornih odbora u KS - bilo bi neprocjenjivo iskustvo.
Ma ja ba, nije ni Fahro bio u vlasti. Je li Hanka u predsjedništvu DF-a, je li Marjanović to bio čitavo vrijeme? Pa o čemu pričamo? Ako neko misli da je časno sa Fahrom praviti vlast, e ond ajebi ga. U svakom slučaju, ja sam od početka i tvrdio da je to mogući razvoj događaja da DF i SBB (možda i sa SDP-om) formiraju vlast, ali takva vlast ne bi imala kapaciteta i u stanju bi bila samo zamijeniti ljude u nadzornim i upravnim odborima. A šta bi onda dobro bilo u tome?
madner

#14960 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

To jeste bio plan prije izbora i dio dogovora izet zlaja, no mislim da nisu sa ovim računali.
sanjin_1

#14961 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sanjin_1 »

madner wrote:CIK nije ništa objavio osim predsjedništva.
hebi ga drug moj...ako čekaš da ti CIK javi kakvi će biti rezultati izbora onda nisi "odradio" svoj posao...
madner

#14962 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

sanjin_1 wrote:
hebi ga drug moj...ako čekaš da ti CIK javi kakvi će biti rezultati izbora onda nisi "odradio" svoj posao...
:D
budi drug.
sanjin_1

#14963 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sanjin_1 »

madner wrote:To jeste bio plan prije izbora i dio dogovora izet zlaja, no mislim da nisu sa ovim računali.
ma jok bola...SDA i SDP već imaju dogovor još od prošlih izbora...

Jedino preostaje da se desi neki dramatičan zaokreti i Zlaja posustane (ćisto sumLJam ali eto..)
Maystor

#14964 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

SA 071 wrote:
Maystor wrote:

Ma ja ba, nije ni Fahro bio u vlasti. Je li Hanka u predsjedništvu DF-a, je li Marjanović to bio čitavo vrijeme? Pa o čemu pričamo? Ako neko misli da je časno sa Fahrom praviti vlast, e ond ajebi ga. U svakom slučaju, ja sam od početka i tvrdio da je to mogući razvoj događaja da DF i SBB (možda i sa SDP-om) formiraju vlast, ali takva vlast ne bi imala kapaciteta i u stanju bi bila samo zamijeniti ljude u nadzornim i upravnim odborima. A šta bi onda dobro bilo u tome?
Ko o čemu - kurva o poštenju. Gdje si bio kad je SDA sklepala nemoguću većinu sa najvećim skupštinskim nitkovima poput Radeljaša, pa su za svaku odluku morali dovoditi i poslanike iz bolničkih kreveta da skupe tih 18 ruku?
madner

#14965 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Znam za dogovor, znam ko će šta dobiti, no mislim da SDP nije ispunio svoju kvotu.
sanjin_1

#14966 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sanjin_1 »

madner wrote:
sanjin_1 wrote:
:D
budi drug.
ne vozi brigu...

:thumbup:
It_is_a_Leclerc

#14967 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Ko da je jučer bilo kad su pojedini forumaši ovdje prognozirali - "Malo nešto u KS-u, a ostalo...mrka kapa" :D
Kad ono, 150.000 glasova, otprilike 17 mandata u Paralementu Federacije, 4 u državnom..

Mogao bi Emir Suljagić biti premijer. Vlade FBiH, Vlade KS ili Vijeća ministara... :D
sanjin_1

#14968 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sanjin_1 »

madner wrote:Znam za dogovor, znam ko će šta dobiti, no mislim da SDP nije ispunio svoju kvotu.
tu je to negdje...sa "SzBiH" ili bez :D
Maystor

#14969 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

madner wrote:Znam za dogovor, znam ko će šta dobiti, no mislim da SDP nije ispunio svoju kvotu.
Iskreno, i ja sam iznenađen. Nisam očekivao ovakvu katastrofu SDP-a. Mislio sam da će im se broj glasova prepoloviti u odnosu na 2010. A oni ga pomnožili s nulom (haman) :lol:
VjecitiStudent

#14970 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

It_is_a_Leclerc wrote:Ko da je jučer bilo kad su pojedini forumaši ovdje prognozirali - "Malo nešto u KS-u, a ostalo...mrka kapa" :D
Kad ono, 150.000 glasova, otprilike 17 mandata u Paralementu Federacije, 4 u državnom..

Mogao bi Emir Suljagić biti premijer. Vlade FBiH, Vlade KS ili Vijeća ministara... :D
Ako hoćeš dobro DF-u, nemoj Emira za premijera bilo čega, vlade, općine, haustora.
VjecitiStudent

#14971 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Maystor wrote:
Iskreno, i ja sam iznenađen. Nisam očekivao ovakvu katastrofu SDP-a. Mislio sam da će im se broj glasova prepoloviti u odnosu na 2010. A oni ga pomnožili s nulom (haman) :lol:
Ja jesam. Znakova je bilo na sve strane, počevši od ovog foruma.
Corto Maltese

#14972 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

It_is_a_Leclerc wrote:Mogao bi Emir Suljagić biti premijer. Vlade FBiH, Vlade KS ili Vijeća ministara... :D
Svakako. "Ovo su izbori između mene i Bakira I", otkriva osobu koja je sposobna da pojmi realnost, i ima odlične sposobnosti predviđanja.
Premijer nego šta!
Last edited by Corto Maltese on 13/10/2014 01:13, edited 1 time in total.
Maystor

#14973 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

VjecitiStudent wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ko da je jučer bilo kad su pojedini forumaši ovdje prognozirali - "Malo nešto u KS-u, a ostalo...mrka kapa" :D

Ako hoćeš dobro DF-u, nemoj Emira za premijera bilo čega, vlade, općine, haustora.
DF je odradio fantastičan posao. Jedino što bi moglo upropastiti učinjeno bila bi koalicija sa SDA. To bi bio kraj DF-a već na sljedećim lokalnim izborima.
VjecitiStudent

#14974 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Maystor wrote:
VjecitiStudent wrote:

DF je odradio fantastičan posao. Jedino što bi moglo upropastiti učinjeno bila bi koalicija sa SDA. To bi bio kraj DF-a već na sljedećim lokalnim izborima.
Upravo tako.
pinkman

#14975 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pinkman »

Maystor wrote:
VjecitiStudent wrote:

Pa šta bi trebao uraditi? S nekim se mora u koaliciju...

Međutim, neko je napisao:
__Phoenix__ wrote:
-LIBERO- wrote:Fahro, skoro pa otvoreno, na pressu pozvao DF u koaliciju kontra SDA-SDP.
Ako u DF-u ima pameti, ovo je dobra prilika.
Vidjet ćemo šta će reći HDZ. Bez njih ništa neće moći. :-)
Post Reply