Pa ovo dosada se potvrdilo što se tiče ovih izbora...Maystor wrote:Informacije su netačne, kao i sve drugo što je ovaj "anonimni forumaš" navodio proteklih godinaSA 071 wrote:Svaka čast na informacijama.Corto Maltese wrote:Ugrubo, na velikom uzorku, SDA na državnom i federalnom nivou ima više od trećine glasova iz federacije, što je više ili jednako koliko zajedno imaju SBB i DF.
Za formiranje vlasti im u Federaciji treba samo Hrvatski partner (ili dva).
Na državnom nivou se formira nacionalno trojstvo kao i poslije rata.
Ako je takav ishod DF-u, koji stavlja državu ispred partije, pobjeda, ko sam ja da protuvriječim?
Ovo što imam po kantonima je premalen uzorak da bi bio vrijedan objavljivanja. S tim da su trendovi isti. Kanton Sarajevo kao preslikan sa federalnog nivoa. Ali, kao što rekoh, još su mali uzorci u pitanju, pa neka to prenoći.
Demokratska fronta Željko Komšić
-
SA 071
#14951 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-
sanjin_1
#14952 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
nema ti tu jaro moj "može" i "biti"..ovo je već gotova stvar.madner wrote:Moći i biti dobra opcija su različite stvari.sanjin_1 wrote:eh madnere zaboravi...to ti je haveru naućna fantastika..madner wrote:CIK tvrdi da je obradio tek 2%, tako da to mogu biti samo cifre od neke stranke.
po mojim, Df i Sbb mogu formirati vlade bez SDA.
SDA je bukvalno "razvalio" na ovim izborima
"neki" forumaši su na takav scenarij odavno ukazivali...
SDA treba jednog partnera, no ne voli ih niko previše.
Imat ćeš jedno vrijeme koaliciju SDA-SDP a poslije tog slijedi "kud koji mili moji"...uglavnom ista meta-isto odstojanje
- Corto Maltese
#14953 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jes vala, opasan manipulator.Maystor wrote:Informacije su netačne, kao i sve drugo što je ovaj "anonimni forumaš" navodio proteklih godinaSA 071 wrote:Svaka čast na informacijama.Corto Maltese wrote:Ugrubo, na velikom uzorku, SDA na državnom i federalnom nivou ima više od trećine glasova iz federacije, što je više ili jednako koliko zajedno imaju SBB i DF.
Za formiranje vlasti im u Federaciji treba samo Hrvatski partner (ili dva).
Na državnom nivou se formira nacionalno trojstvo kao i poslije rata.
Ako je takav ishod DF-u, koji stavlja državu ispred partije, pobjeda, ko sam ja da protuvriječim?
Ovo što imam po kantonima je premalen uzorak da bi bio vrijedan objavljivanja. S tim da su trendovi isti. Kanton Sarajevo kao preslikan sa federalnog nivoa. Ali, kao što rekoh, još su mali uzorci u pitanju, pa neka to prenoći.
Vidimo da i CIK nasjeda na moje laži
Last edited by Corto Maltese on 13/10/2014 00:56, edited 1 time in total.
- Maystor
#14954 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nikad u životu. Sa vama je u koaliciji bila Hanka i njen potrčko Damir Marjanović, u vrijeme kad DF nije ni postojao. Sa sobom su u miraz donijeli taj teret DF-u, ali ko god je pratio SKS u proteklih godinu dana mogao se uvjeriti da je Hanka, ipak, poštovala odluke KO DF Sarajevo i prestala biti dio najgore parlamentarne većine u istoriji KS. Damir Marjanović, na moju veliku radost, više nije član DF-a.SA 071 wrote: Pa DF je u KS u koaliciji sa SDA. Meni je problematičnije ako fakat Željko uđe sa Fahrom u koaliciju. U tom slučaju svi gube...
Očigledno je da ste vi u SDA svjesni da DF i SBB sada komotno mogu napraviti većinu u KS i bez vas, pa ste se usrali do za vrat. S jedne strane ne bih volio da do toga dođe, a s druge strane, gledati kako se čeličnom metlom izbacuju kriminalci iz SDA iz upravnih i nadzornih odbora u KS - bilo bi neprocjenjivo iskustvo.
- madner
#14955 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
CIK nije ništa objavio osim predsjedništva.
- Maystor
#14956 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja ti garantujem da to što tvrdiš da SDA u KS ima više ili isto glasova nego DF i SBB zajedno - nema veze s istinom.Corto Maltese wrote:Vidimo da i CIK nasjeda na moje laži
Za dan ili dva se čujemo po ovom pitanju.
- Maystor
#14957 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SDP je mrtav. Zvanično.sanjin_1 wrote: nema ti tu jaro moj "može" i "biti"..ovo je već gotova stvar.
Imat ćeš jedno vrijeme koaliciju SDA-SDP a poslije tog slijedi "kud koji mili moji"...uglavnom ista meta-isto odstojanje
"SDP demokratskim putem odlazi u opoziciju", rekao je Lagumžija.
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/izbo ... titamo-sda
- ortodont
#14958 Demokratska fronta Željko Komšić
Fahrin govor veceras je dao naslutiti da je koalicija sa DF-om realnost sto svakako prizeljkujem. Sve samo da skinu zelene ublehe, naravno, ako matematika bude na njihovoj strani.
Last edited by ortodont on 13/10/2014 01:02, edited 1 time in total.
-
SA 071
#14959 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma ja ba, nije ni Fahro bio u vlasti. Je li Hanka u predsjedništvu DF-a, je li Marjanović to bio čitavo vrijeme? Pa o čemu pričamo? Ako neko misli da je časno sa Fahrom praviti vlast, e ond ajebi ga. U svakom slučaju, ja sam od početka i tvrdio da je to mogući razvoj događaja da DF i SBB (možda i sa SDP-om) formiraju vlast, ali takva vlast ne bi imala kapaciteta i u stanju bi bila samo zamijeniti ljude u nadzornim i upravnim odborima. A šta bi onda dobro bilo u tome?Maystor wrote:Nikad u životu. Sa vama je u koaliciji bila Hanka i njen potrčko Damir Marjanović, u vrijeme kad DF nije ni postojao. Sa sobom su u miraz donijeli taj teret DF-u, ali ko god je pratio SKS u proteklih godinu dana mogao se uvjeriti da je Hanka, ipak, poštovala odluke KO DF Sarajevo i prestala biti dio najgore parlamentarne većine u istoriji KS. Damir Marjanović, na moju veliku radost, više nije član DF-a.SA 071 wrote: Pa DF je u KS u koaliciji sa SDA. Meni je problematičnije ako fakat Željko uđe sa Fahrom u koaliciju. U tom slučaju svi gube...
Očigledno je da ste vi u SDA svjesni da DF i SBB sada komotno mogu napraviti većinu u KS i bez vas, pa ste se usrali do za vrat. S jedne strane ne bih volio da do toga dođe, a s druge strane, gledati kako se čeličnom metlom izbacuju kriminalci iz SDA iz upravnih i nadzornih odbora u KS - bilo bi neprocjenjivo iskustvo.
- madner
#14960 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To jeste bio plan prije izbora i dio dogovora izet zlaja, no mislim da nisu sa ovim računali.
-
sanjin_1
#14961 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
hebi ga drug moj...ako čekaš da ti CIK javi kakvi će biti rezultati izbora onda nisi "odradio" svoj posao...madner wrote:CIK nije ništa objavio osim predsjedništva.
- madner
#14962 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
sanjin_1 wrote:hebi ga drug moj...ako čekaš da ti CIK javi kakvi će biti rezultati izbora onda nisi "odradio" svoj posao...madner wrote:CIK nije ništa objavio osim predsjedništva.
budi drug.
-
sanjin_1
#14963 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ma jok bola...SDA i SDP već imaju dogovor još od prošlih izbora...madner wrote:To jeste bio plan prije izbora i dio dogovora izet zlaja, no mislim da nisu sa ovim računali.
Jedino preostaje da se desi neki dramatičan zaokreti i Zlaja posustane (ćisto sumLJam ali eto..)
- Maystor
#14964 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ko o čemu - kurva o poštenju. Gdje si bio kad je SDA sklepala nemoguću većinu sa najvećim skupštinskim nitkovima poput Radeljaša, pa su za svaku odluku morali dovoditi i poslanike iz bolničkih kreveta da skupe tih 18 ruku?SA 071 wrote:Ma ja ba, nije ni Fahro bio u vlasti. Je li Hanka u predsjedništvu DF-a, je li Marjanović to bio čitavo vrijeme? Pa o čemu pričamo? Ako neko misli da je časno sa Fahrom praviti vlast, e ond ajebi ga. U svakom slučaju, ja sam od početka i tvrdio da je to mogući razvoj događaja da DF i SBB (možda i sa SDP-om) formiraju vlast, ali takva vlast ne bi imala kapaciteta i u stanju bi bila samo zamijeniti ljude u nadzornim i upravnim odborima. A šta bi onda dobro bilo u tome?Maystor wrote:Nikad u životu. Sa vama je u koaliciji bila Hanka i njen potrčko Damir Marjanović, u vrijeme kad DF nije ni postojao. Sa sobom su u miraz donijeli taj teret DF-u, ali ko god je pratio SKS u proteklih godinu dana mogao se uvjeriti da je Hanka, ipak, poštovala odluke KO DF Sarajevo i prestala biti dio najgore parlamentarne većine u istoriji KS. Damir Marjanović, na moju veliku radost, više nije član DF-a.SA 071 wrote: Pa DF je u KS u koaliciji sa SDA. Meni je problematičnije ako fakat Željko uđe sa Fahrom u koaliciju. U tom slučaju svi gube...
- madner
#14965 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znam za dogovor, znam ko će šta dobiti, no mislim da SDP nije ispunio svoju kvotu.
-
sanjin_1
#14966 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ne vozi brigu...madner wrote:sanjin_1 wrote:hebi ga drug moj...ako čekaš da ti CIK javi kakvi će biti rezultati izbora onda nisi "odradio" svoj posao...madner wrote:CIK nije ništa objavio osim predsjedništva.![]()
budi drug.
- It_is_a_Leclerc
#14967 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ko da je jučer bilo kad su pojedini forumaši ovdje prognozirali - "Malo nešto u KS-u, a ostalo...mrka kapa"
Kad ono, 150.000 glasova, otprilike 17 mandata u Paralementu Federacije, 4 u državnom..
Mogao bi Emir Suljagić biti premijer. Vlade FBiH, Vlade KS ili Vijeća ministara...
Kad ono, 150.000 glasova, otprilike 17 mandata u Paralementu Federacije, 4 u državnom..
Mogao bi Emir Suljagić biti premijer. Vlade FBiH, Vlade KS ili Vijeća ministara...
-
sanjin_1
#14968 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
tu je to negdje...sa "SzBiH" ili bezmadner wrote:Znam za dogovor, znam ko će šta dobiti, no mislim da SDP nije ispunio svoju kvotu.
- Maystor
#14969 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Iskreno, i ja sam iznenađen. Nisam očekivao ovakvu katastrofu SDP-a. Mislio sam da će im se broj glasova prepoloviti u odnosu na 2010. A oni ga pomnožili s nulom (haman)madner wrote:Znam za dogovor, znam ko će šta dobiti, no mislim da SDP nije ispunio svoju kvotu.
-
VjecitiStudent
#14970 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako hoćeš dobro DF-u, nemoj Emira za premijera bilo čega, vlade, općine, haustora.It_is_a_Leclerc wrote:Ko da je jučer bilo kad su pojedini forumaši ovdje prognozirali - "Malo nešto u KS-u, a ostalo...mrka kapa"![]()
-
VjecitiStudent
#14971 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja jesam. Znakova je bilo na sve strane, počevši od ovog foruma.Maystor wrote:Iskreno, i ja sam iznenađen. Nisam očekivao ovakvu katastrofu SDP-a. Mislio sam da će im se broj glasova prepoloviti u odnosu na 2010. A oni ga pomnožili s nulom (haman)madner wrote:Znam za dogovor, znam ko će šta dobiti, no mislim da SDP nije ispunio svoju kvotu.
- Corto Maltese
#14972 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Svakako. "Ovo su izbori između mene i Bakira I", otkriva osobu koja je sposobna da pojmi realnost, i ima odlične sposobnosti predviđanja.It_is_a_Leclerc wrote:Mogao bi Emir Suljagić biti premijer. Vlade FBiH, Vlade KS ili Vijeća ministara...
Premijer nego šta!
Last edited by Corto Maltese on 13/10/2014 01:13, edited 1 time in total.
- Maystor
#14973 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF je odradio fantastičan posao. Jedino što bi moglo upropastiti učinjeno bila bi koalicija sa SDA. To bi bio kraj DF-a već na sljedećim lokalnim izborima.VjecitiStudent wrote:Ako hoćeš dobro DF-u, nemoj Emira za premijera bilo čega, vlade, općine, haustora.It_is_a_Leclerc wrote:Ko da je jučer bilo kad su pojedini forumaši ovdje prognozirali - "Malo nešto u KS-u, a ostalo...mrka kapa"![]()
-
VjecitiStudent
#14974 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Upravo tako.Maystor wrote:DF je odradio fantastičan posao. Jedino što bi moglo upropastiti učinjeno bila bi koalicija sa SDA. To bi bio kraj DF-a već na sljedećim lokalnim izborima.VjecitiStudent wrote:Ako hoćeš dobro DF-u, nemoj Emira za premijera bilo čega, vlade, općine, haustora.It_is_a_Leclerc wrote:Ko da je jučer bilo kad su pojedini forumaši ovdje prognozirali - "Malo nešto u KS-u, a ostalo...mrka kapa"![]()
-
pinkman
#14975 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa šta bi trebao uraditi? S nekim se mora u koaliciju...Maystor wrote:DF je odradio fantastičan posao. Jedino što bi moglo upropastiti učinjeno bila bi koalicija sa SDA. To bi bio kraj DF-a već na sljedećim lokalnim izborima.VjecitiStudent wrote:Ako hoćeš dobro DF-u, nemoj Emira za premijera bilo čega, vlade, općine, haustora.It_is_a_Leclerc wrote:Ko da je jučer bilo kad su pojedini forumaši ovdje prognozirali - "Malo nešto u KS-u, a ostalo...mrka kapa"![]()
Međutim, neko je napisao:
Vidjet ćemo šta će reći HDZ. Bez njih ništa neće moći.__Phoenix__ wrote:Ako u DF-u ima pameti, ovo je dobra prilika.-LIBERO- wrote:Fahro, skoro pa otvoreno, na pressu pozvao DF u koaliciju kontra SDA-SDP.