Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- GAU8
#14951 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Čim se se popularizuje IPTV, ionako će "kablovska TV" otići sa scene. Treba ti samo internet priključak i sam sebi sastavljaš šemu
-
StupskaBitanga
#14952 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako Telemach preuzme HS trazi alternativu
-
StupskaBitanga
#14953 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
pa u Srbiji je SBB njihov Telemach ponudio D3i preko interneta pa ce to vjerovatno biti i sa TelemachomGAU8 wrote:Čim se se popularizuje IPTV, ionako će "kablovska TV" otići sa scene. Treba ti samo internet priključak i sam sebi sastavljaš šemu
-
iceman2010
#14954 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
LOL je premal da bi se smatrao ozbiljnom konkurencijom. Jedino ti onda ostane Telemach vs BH Telecom, s tim da se radi o razlicitim tehnologijama.StupskaBitanga wrote:Fakticki onda ce biti Telemach vs BH Telecom odnosno Mtel-LOL
-
iceman2010
#14955 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
IPTV ne radi preko interneta (iako IP znaci internet protocol). Internet nije pouzdan medij za kvalitetan prenos video signala.
-
doff
#14956 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kakaljin, zašto ih ne prijaviš RAK-u, BHTR-u? Zašto nas moriš tim glupostima godinu dana? Ubijeđen si da krše zakon, poduzmi neki korak, budi inicijator rješavanja problema, a ne samo kukat i smarat na forumu.
Uostalom, zar je tebi toliko bitan HRT2 kad svejedno koristiš Mojatv?
- GAU8
#14957 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne bih se složio s tobomiceman2010 wrote:IPTV ne radi preko interneta (iako IP znaci internet protocol). Internet nije pouzdan medij za kvalitetan prenos video signala.
Kao ni 90% amerikanaca
-
Jose_Mourinho
#14958 Re: Odg: Telemach - ALL ABOUT 4
Znaš i sam gdje živimo i ako svi primjete to misliš da bht nije?? Ocigledno je takav dogovor da se pusta HRT gdje je većina Hrvata jer nemaju svoj kanal sto traže, jbg od svih nepravdi u državi i lopovluka ispade ova glupost najvažnijakakaljin wrote:Nesvatas ocigledno poentu. Pitanje je za istu cijenu dva razlicita korisnika dobiju razliciti ponudu od istog operatera.Jose_Mourinho wrote:Bgm jesam ionako lijepo bht HD gledam bolje pozelit nisam mnogo, HRT nebi gledo i da nije zatamljen...kakaljin wrote: Znaci ti si zadovoljan ako ti neko nesto proda za 10 KM i da ti 5 nekih stvari, a nekome za istih tih 10 KM dobije 8 nekih stvari, a koje bi i ti trebao dobiti jer si isto platio.
dignete halabuku ko da nemate nigdje gledat svjetsko, a za pare koje dam kanal više-manje isto mi dodje jer nista ne propustam
Problem je taj sto se telemach poziva na dopise koje niko nije vidio da zatamni HRT-2 u Sarajevu, a kada se pojavi dopis od strane BHRT-a koji svi vide onda telemach ne reaguje na taj dopis, vec ostavlja dostupan HRT-2 na nekim podrucijima iako je duzan da zatamni na osnovu dostavljenog dopisa BHRT-a radi otkupljenih autorskih prava.
Normalno da bi svi bili zadovoljni da imas izbor pa ko hoce da bira gdje ce sta gledati nego da ti telemach odlucuje gdje ces sta gledati.
I ja dajem prednost BHRT-u za prava koja je on otkupio na teritoriji BiH, ali ako niko nije otkupio prava za neki dogadjaj neznam i nevidim potrebu zatamljivanja necega zata niko nije otkupio prava na teritoriji BiH.
A da ne govorim za obavezno zatamljivanje programa koji nema prava a gdje je neka tv kuca otkupila prava pa da se mora zatamniti na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.
Idi u rak ako hoćeš evo ti i adresa ili u bht i prijavi i gotova prica
-
kakaljin
#14959 Re: Odg: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako je takova dogovor kao sto kazes zasto ga onda svima ne puste jer Hrvata ima i u mjestima gdje zatamljuju HRT-2, tako da tesko da bi ta konstatacija pila vode. ALi eto fino onda puste svima, niko se ne buni i svi sretni.Jose_Mourinho wrote:Znaš i sam gdje živimo i ako svi primjete to misliš da bht nije?? Ocigledno je takav dogovor da se pusta HRT gdje je većina Hrvata jer nemaju svoj kanal sto traže, jbg od svih nepravdi u državi i lopovluka ispade ova glupost najvažnijakakaljin wrote:Nesvatas ocigledno poentu. Pitanje je za istu cijenu dva razlicita korisnika dobiju razliciti ponudu od istog operatera.Jose_Mourinho wrote: Bgm jesam ionako lijepo bht HD gledam bolje pozelit nisam mnogo, HRT nebi gledo i da nije zatamljen...
dignete halabuku ko da nemate nigdje gledat svjetsko, a za pare koje dam kanal više-manje isto mi dodje jer nista ne propustam
Problem je taj sto se telemach poziva na dopise koje niko nije vidio da zatamni HRT-2 u Sarajevu, a kada se pojavi dopis od strane BHRT-a koji svi vide onda telemach ne reaguje na taj dopis, vec ostavlja dostupan HRT-2 na nekim podrucijima iako je duzan da zatamni na osnovu dostavljenog dopisa BHRT-a radi otkupljenih autorskih prava.
Normalno da bi svi bili zadovoljni da imas izbor pa ko hoce da bira gdje ce sta gledati nego da ti telemach odlucuje gdje ces sta gledati.
I ja dajem prednost BHRT-u za prava koja je on otkupio na teritoriji BiH, ali ako niko nije otkupio prava za neki dogadjaj neznam i nevidim potrebu zatamljivanja necega zata niko nije otkupio prava na teritoriji BiH.
A da ne govorim za obavezno zatamljivanje programa koji nema prava a gdje je neka tv kuca otkupila prava pa da se mora zatamniti na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.
-
iceman2010
#14960 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
GAU8 wrote:Ne bih se složio s tobomiceman2010 wrote:IPTV ne radi preko interneta (iako IP znaci internet protocol). Internet nije pouzdan medij za kvalitetan prenos video signala.
Kao ni 90% amerikanaca![]()
![]()
Ne bi se slozio da IPTV ne radi preko Interneta ili da Internet nije pouzdan medij za kvalitetan prenos video signala?
-
Jose_Mourinho
#14961 Re: Odg: Telemach - ALL ABOUT 4
Jest al gdje ih ima vise nema i npr. u Sarajevu većina velika nisu hrvati i naravno neće ni pustat, a o gluposti se pise djabe se tema usere uvijek istom gluposti ja sam ti reko pravac rak i bht i mirna ti dusa 
-
kakaljin
#14962 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Prijavljeno je i BHRT-u i RAK-u. A koristim i Telemach i HS i Moja tv.doff wrote:Kakaljin, zašto ih ne prijaviš RAK-u, BHTR-u? Zašto nas moriš tim glupostima godinu dana? Ubijeđen si da krše zakon, poduzmi neki korak, budi inicijator rješavanja problema, a ne samo kukat i smarat na forumu.
Ja vise trazim da telemach postuje sve korisnike isto nego da li se treba gledati HRT-2 ili ne, za to postoje zakoni i kupljena autorska prava. Iako bi bilo najbolje da svi mogu gledati sve pa neka korisnik odlucuje gdje ce sta gledati, a ne da mu se namece.
-
doff
#14963 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ehhh ako si prijavio, nema onda potrebe da 5x nas dnevno maltretiraš istim pitanjem. Sačekaj odgovor pa nam javi. Ako si pitanje protokolisao, očekuj uskoro odgovor...
-
kakaljin
#14964 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ali ovdje nije dobijen odgovor od strane telemacha za slucaj HRT-2 na konkretna pitanja koja se nije udostojio da odgovori, vec dao neke odgovore koje nisu imali argumenata.doff wrote:Ehhh ako si prijavio, nema onda potrebe da 5x nas dnevno maltretiraš istim pitanjem. Sačekaj odgovor pa nam javi. Ako si pitanje protokolisao, očekuj uskoro odgovor...
I nezelim da me neko pravi budalom za nesto sto placam kao i ostali korisnici koji imaju nesto sto je meni uskraceno.
Last edited by kakaljin on 02/07/2014 14:45, edited 1 time in total.
- GAU8
#14965 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Eh upravo što nas ovakva pitanja "maltretiraju" i jest nam ovako kako je....doff wrote:Ehhh ako si prijavio, nema onda potrebe da 5x nas dnevno maltretiraš istim pitanjem. Sačekaj odgovor pa nam javi. Ako si pitanje protokolisao, očekuj uskoro odgovor...
- Maharadza
#14966 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mislim da je korisnije da dosađuje RAK-u i nekima koji se zapravo pitaju nešto u ovoj državi nego na forumu nekom kmečati i zahtjevati pravdu (što podržavam da se razumijemo) ali ako očekuješ da će oni odg. onda si mnogo naivan. Već treba natjerati nekako RAK da ih pita a s kojim se neće moći igrati 'gluhog telefona' kao s korisnicima po forumima i sl.GAU8 wrote:Eh upravo što nas ovakva pitanja "maltretiraju" i jest nam ovako kako je....doff wrote:Ehhh ako si prijavio, nema onda potrebe da 5x nas dnevno maltretiraš istim pitanjem. Sačekaj odgovor pa nam javi. Ako si pitanje protokolisao, očekuj uskoro odgovor...
btw Damn, znači HS ako ode telemachu a pošto je lol već otišao mtelu, ostadoh u zgradi sa 3 ISP-a: BHT, TM i mtel. Uzimajući u obzir da BHT ne može konkurisati TM-u ni po čemu, znači TM ima monopol totalni gdje god se nalazi a mtel u šumskom entitetu + nije im neka ponuda koliko vidim, barem je lol imao daleko bolju za xdsl i onim trio i trio+ paketima... I don't like this one bit.
Sent from my LG-D802
-
greyscale
#14967 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ko o cemu ovi o majorizaciji ovaj o krsenju zakona, a ovaj treci brat kako internet nije pouzdan za prenos video signala
a pouzdan je za multimilionske transakcije u stvarnom vremenu i sto drugih cuda, jes kad se nakacis na komsijin wifi pa ti prekida signal svako 2 minute
Jebo me svak kako vi niste na celu telemacha ili telekoma sa takvim znanjem, jbg grah vam pao da trolate po forumu umjesto da prodajete pristup tom istom drugim ljudima
Takodje predlazem da se otvori tema za ove teoreticare zavjera i nevezane diskusije a da ova bude konkretno za pitanja oko usluge
Jebo me svak kako vi niste na celu telemacha ili telekoma sa takvim znanjem, jbg grah vam pao da trolate po forumu umjesto da prodajete pristup tom istom drugim ljudima
Takodje predlazem da se otvori tema za ove teoreticare zavjera i nevezane diskusije a da ova bude konkretno za pitanja oko usluge
-
kakavdanakneiskustvu
#14968 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
doff wrote:Kakaljin, zašto ih ne prijaviš RAK-u, BHTR-u? Zašto nas moriš tim glupostima godinu dana? Ubijeđen si da krše zakon, poduzmi neki korak, budi inicijator rješavanja problema, a ne samo kukat i smarat na forumu.
prijavljeno RAK-u davno,nekoliko puta,kažu da u područjima u kojima postoji zemaljski signal HRT kabl. operatori ne moraju zatamniti taj program,na pitanje otkud signal HRT u vitezu kažu da nemaju pojma,BHT prijavljeno,niko ne odgovara na mailove
-
zeljko_mo
#14969 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
uspio sam u postavkama resivera napraviti željenu listu kanala
hvala na pomoći
hvala na pomoći
- mettallica
#14970 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sto puta je rečeno da se samo zatamnjuje na bošnjačkim područjima dok zbog nacionalnog interesa to nije slučaj sa hrvatskim područjima. Buni se ti koliko hoćeš ,ali tako je i tako će biti jer RAK ima pune ovlasti samo na područjima sa tzv. bošnjačkom većinomkakavdanakneiskustvu wrote:doff wrote:Kakaljin, zašto ih ne prijaviš RAK-u, BHTR-u? Zašto nas moriš tim glupostima godinu dana? Ubijeđen si da krše zakon, poduzmi neki korak, budi inicijator rješavanja problema, a ne samo kukat i smarat na forumu.
prijavljeno RAK-u davno,nekoliko puta,kažu da u područjima u kojima postoji zemaljski signal HRT kabl. operatori ne moraju zatamniti taj program,na pitanje otkud signal HRT u vitezu kažu da nemaju pojma,BHT prijavljeno,niko ne odgovara na mailove
-
kakavdanakneiskustvu
#14971 Re: Odg: Telemach - ALL ABOUT 4
Nesvatas ocigledno poentu. Pitanje je za istu cijenu dva razlicita korisnika dobiju razliciti ponudu od istog operatera.Jose_Mourinho wrote:Bgm jesam ionako lijepo bht HD gledam bolje pozelit nisam mnogo, HRT nebi gledo i da nije zatamljen...kakaljin wrote:Znaci ti si zadovoljan ako ti neko nesto proda za 10 KM i da ti 5 nekih stvari, a nekome za istih tih 10 KM dobije 8 nekih stvari, a koje bi i ti trebao dobiti jer si isto platio.Jose_Mourinho wrote:Oj jeste dosadni hoćete HRT odselite se u vitez i kraj problema
A da ne govorim za obavezno zatamljivanje programa koji nema prava a gdje je neka tv kuca otkupila prava pa da se mora zatamniti na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.[/quote]
Znaš i sam gdje živimo i ako svi primjete to misliš da bht nije?? Ocigledno je takav dogovor da se pusta HRT gdje je većina Hrvata jer nemaju svoj kanal sto traže, jbg od svih nepravdi u državi i lopovluka ispade ova glupost najvažnija
ma razumijemo se mi,ali ako nam @Telemach kaže da se pozivaju na neke evropske regulative oko puštanja programa regionalnih televizija i interesa nekih naroda što nam @Telemach ne odgovori zašto taj program negdje zatamne a negdje ne,ako je to nezatamnjivanje zbog interesa hrvatskog naroda zbog čega onda u sarajevu i zenici gdje žive i hrvati zatamne taj program?
-
kakavdanakneiskustvu
#14972 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
mettallica wrote:Sto puta je rečeno da se samo zatamnjuje na bošnjačkim područjima dok zbog nacionalnog interesa to nije slučaj sa hrvatskim područjima. Buni se ti koliko hoćeš ,ali tako je i tako će biti jer RAK ima pune ovlasti samo na područjima sa tzv. bošnjačkom većinomkakavdanakneiskustvu wrote:doff wrote:Kakaljin, zašto ih ne prijaviš RAK-u, BHTR-u? Zašto nas moriš tim glupostima godinu dana? Ubijeđen si da krše zakon, poduzmi neki korak, budi inicijator rješavanja problema, a ne samo kukat i smarat na forumu.
očito,tačnije ne zanima ih ono što bi ih trebalo zanimati
- mettallica
#14973 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zar se još niste navikli na zemlju apsurda? zakoni su jedno, a njihovo provođenje sasvim peta stvar.
Po zakonu svi mi moramo plaćati pretplatu, a većina ne plaća.. itd itd
Po zakonu svi mi moramo plaćati pretplatu, a većina ne plaća.. itd itd
-
Cyclops5
#14974 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tiger 033 wrote:Najblize ISTINI...mirise na novu akvizicijuiceman2010 wrote: Telemach kupuje HS?
A do juce si govorio da nema nista od toga.Sta ti bi odjednom da promjenis misljenje???
-
Cyclops5
#14975 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
StupskaBitanga wrote:pa ne moze tako
Mislim bice stara programska shema dok im ugovori traju i onda ih sigurno nece produziti i onda ce programska shema biti jedinstvena kao na Telemachu
Bye Bye Arene i Pinkovi