Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
novi.dan.nova.nafaka

#14926 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by novi.dan.nova.nafaka »

ultima_palabra wrote:
KatarinaKosaca wrote:
ultima_palabra wrote:Tema nisam ja... i prođi me se sa svojim klimaktičkim tersanjem :!:
Ne, izgleda sam tema ja.. :roll: I koja uvreda :D
Nego, odgovori na pitanje: Ko je taj "najsposobniji". valjda neko ime imaš
Pa očigledno ti se godinama toleriše da svaku temu pretvaraš u ad hominem obračun.
Neću uopšte da komuniciram na tom kromanjonskom nivou.
Ne ultima, i tvom bezobrazluku treba stati ukraj. Ti svekoliko forumsko pučanstvo možeš po želji proglašavati SDP/SDA jurišnicima, a kad te se pita za konkretan stav ti se nađeš uvrijeđen ko' mlada. Još prejudiciraš klimakeričku nervozu. Čemu toliko negativne energije !? :?:
KatarinaKosaca wrote:
ultima_palabra wrote:i prođi me se sa svojim klimakteričnim tersanjem
DakleN, poslije mudre izjave da državu treba da vode najsposobniji pitam da se daju imena i primjeri tih i takvih, dobivam odgovor da sam klimakterična :lol: :lol: :lol:
Sve rečeno :run:
Tipično od ultime - zna on ustati na lijevu nogu. Inače, čudno da nisi potegla zauzvrat: "jel' ti žena nije dala jutros, pa si tako nervozan". :lol:
Btw, kad će to glasanje za gradonačelnika, proklijasmo čekajući...
Last edited by novi.dan.nova.nafaka on 13/03/2013 13:58, edited 1 time in total.
Albin Zuhric

#14927 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

Banksy,

Na nasoj stranici mozete vidjeti za sta se zalazemo. U izborima ste imali priliku vidjeti nas program i sta smo nudili glasacima. U opcini Centar, kao i drugim gradskim opcinama nasi vijecnici su se vec izborili za neke incijative, amandmane, i u Centru za izmjene u planu rada vijeca. Ja sam vec rekao ranije da cete imati priliku vidjeti sve to.
Sto se tice vase opaske da mi drzimo grad taocem, postujem vase misljenje, ali je isto potpuno nelogicno. Dva bloka nismo kreirali mi, niti ih posvadjali, i bilo koja stranka iz bilo kojeg bloka je u situaciji da promijeni situaciju u vijecu, ukoliko to zele. Vi uzimate kao prirodnu nepromjenljivu pojavu da postoje dva bloka koja su jednostavno tu, a Nasa stranka u sredini gdje treba da odluci ili u suprotnom blokira procese. Ne. To su sve pojedinacni politicki subjekti koji mogu rijesiti situaciju u bilo kojem trenutku, ali to nisu spremni uraditi.

VjecitiStudent,

Mozda zelite dovesti stvari do absurda i vaditi izjave iz konteksta. To je uredu. Mi nemamo tajne planove za spas zemlje, i uvjeravam vas da to nema niko. Madjionicari u ovom kontekstu ne postoje. Ono sto sam rekao je da bi mi ponudili platformu/program ukoliko bi postali dio vlasti, kao i obecanja sta cemo uraditi u odredjenom periodu, a vi bi onda bili slobodni da nas kritizirate ako se ne pridrzavamo toga, medjutim nismo spremni ponuditi drugim strankama bilo kakve ideje koje imamo kako bi oni sami iste promovisali i skupljali politicke poene.

DiplomatasaSela,

Govorio sam o gradskoj vlasti.

DreadWing,

Nemam nikakvu potrebu da vam odgovaram nakon vasih iznesenih stavova, koje pri tome nije potrebno komentarisati.

Ostali koji se bavite pitanjem Sabahudina Delalica,

Upoznao sam gospodina, i ucinio mi se veoma pozitivno direktan, sposoban, i zainteresovan da radi svoj posao najbolje sto zna. Misljenja sam kako je on bio dobar kandidat.

Hvala svima na komentarima i prijatno vam.
VjecitiStudent

#14928 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Albin Zuhric wrote: VjecitiStudent,

Mozda zelite dovesti stvari do absurda i vaditi izjave iz konteksta. To je uredu. Mi nemamo tajne planove za spas zemlje, i uvjeravam vas da to nema niko. Madjionicari u ovom kontekstu ne postoje. Ono sto sam rekao je da bi mi ponudili platformu/program ukoliko bi postali dio vlasti, kao i obecanja sta cemo uraditi u odredjenom periodu, a vi bi onda bili slobodni da nas kritizirate ako se ne pridrzavamo toga, medjutim nismo spremni ponuditi drugim strankama bilo kakve ideje koje imamo kako bi oni sami iste promovisali i skupljali politicke poene.

...
Grebo, Grebo, ... :(
Doktor29

#14929 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Doktor29 »

Albin Zuhric wrote:Banksy,

Na nasoj stranici mozete vidjeti za sta se zalazemo. U izborima ste imali priliku vidjeti nas program i sta smo nudili glasacima. U opcini Centar, kao i drugim gradskim opcinama nasi vijecnici su se vec izborili za neke incijative, amandmane, i u Centru za izmjene u planu rada vijeca. Ja sam vec rekao ranije da cete imati priliku vidjeti sve to.
Sto se tice vase opaske da mi drzimo grad taocem, postujem vase misljenje, ali je isto potpuno nelogicno. Dva bloka nismo kreirali mi, niti ih posvadjali, i bilo koja stranka iz bilo kojeg bloka je u situaciji da promijeni situaciju u vijecu, ukoliko to zele. Vi uzimate kao prirodnu nepromjenljivu pojavu da postoje dva bloka koja su jednostavno tu, a Nasa stranka u sredini gdje treba da odluci ili u suprotnom blokira procese. Ne. To su sve pojedinacni politicki subjekti koji mogu rijesiti situaciju u bilo kojem trenutku, ali to nisu spremni uraditi.

VjecitiStudent,

DiplomatasaSela,

DreadWing,

Nemam nikakvu potrebu da vam odgovaram nakon vasih iznesenih stavova, koje pri tome nije potrebno komentarisati.

Ostali koji se bavite pitanjem Sabahudina Delalica,

Upoznao sam gospodina, i ucinio mi se veoma pozitivno direktan, sposoban, i zainteresovan da radi svoj posao najbolje sto zna. Misljenja sam kako je on bio dobar kandidat.

Hvala svima na komentarima i prijatno vam.
Imate li konkretan prijedlog kako rijesiti ovu pat poziciju??
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#14930 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

Albin Zuhric wrote:VjecitiStudent,

Vi nas naravno mozete prekriziti ako vam se ne svidja na koji nacin vodimo politiku.

Ono sto nije istina je da nas program ne interesuje. O tri ozbiljne tacke se razgovaralo u slucaju da NS postane dio vlasti u gradu, medjutim u pregovorima smo jasno rekli svima da ce, u slucaju da bude dogovora o izboru gradonacelniku, i ostatku gradske vlasti, NS insistirati na jasnom programu kojeg ce se cijela administracija prihvatiti. Program bi bio prioritet u NS-u, a mislim da smo odbijanjem mnogih funkcija i fotelja u posljednje vrijeme, i cinjenicom da smo se borili za nestranackog kandidata, pokazali da se ne radi u postavljanju stranackih ljudi na platne liste. Da ste bili prisutni na pregovorima, bilo bi vam jasno da smo mogli mnogo ljudi zaposliti, da nam je to bio cilj.

Mi nismo zainteresovani za kreiranje politike ili programa ukoliko necemo biti dio vlasti, jer kao opoziciona stranaka nismo duzni davati dobre prijedloge 'velikim' i 'iskusnim' na vlasti. To je njihov posao.

Hvala vam na komentaru i prijatno.

Prekrižiće vas Albine svako , ukoliko vašu "principijelnost" nastavite održavati perifernim "sporazumima o konstituisanju OV i GV " sa SDA-om i njenim satelitima čime ste direktno pogazili gotovo 90 % glasova koje ste dobili jer ljudi za Vas ne glasaju da sklapate "sporazume"sa raznoraznim foteljašima nego da provodite politike Naše Stranke. To što NS nema većinu (i što ne provodite vaše politike) je problem one većine koja bira neku drugu vlast , promjena neće biti i naše samouništenje će se nastaviti brzo efikasno pa možda brže dođe iz d***** u glavu. Ali za to nisu odgovorni oni koji su glasali ZA promjene , jasno , decidno i nedvosmisleno.
Opet da ste se "sporazumjeli" sa strankom Lagumdžije dr. Zlatka efekta ne bi bilo. Prvo treba dosta sode da se "svari" "Utemeljitelj" a SDP-ovci su brzi i efikasni kao i izbor novog šefa im. Dakle ćorak. I pošteni.

"Biti isti,biti,poseban,biti slobodan,biti samo svoj"...................................;-)
StupskaBitanga

#14931 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by StupskaBitanga »

znači NS će biti suzdržana i dernek se nastavlja
VjecitiStudent

#14932 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

StupskaBitanga wrote:znači NS će biti suzdržana i dernek se nastavlja
Mi bez tog fikusa definitivno možemo, štaviše trebali bi ga potpuno ukinuti, nikakvih posljedica za građane tu ne može biti.

No, kao test (ne)sposobnosti ove skupine mladeži porijeklom iz onog najgoreg dijela nevladinog sektora, prije koju godinu registrovane i kao politička stranka, izvanredno je poslužilo.
dado100

#14933 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by dado100 »

tvsabina wrote:
Albin Zuhric wrote:VjecitiStudent,

Vi nas naravno mozete prekriziti ako vam se ne svidja na koji nacin vodimo politiku.

Mi nismo zainteresovani za kreiranje politike ili programa ukoliko necemo biti dio vlasti, jer kao opoziciona stranaka nismo duzni davati dobre prijedloge 'velikim' i 'iskusnim' na vlasti. To je njihov posao.

Prekrižiće vas Albine svako , ukoliko vašu "principijelnost" nastavite održavati perifernim "sporazumima o konstituisanju OV i GV " sa SDA-om i njenim satelitima čime ste direktno pogazili gotovo 90 % glasova koje ste dobili jer ljudi za Vas ne glasaju da sklapate "sporazume"sa raznoraznim foteljašima nego da provodite politike Naše Stranke. To što NS nema većinu (i što ne provodite vaše politike) je problem one većine koja bira neku drugu vlast , promjena neće biti i naše samouništenje će se nastaviti brzo efikasno pa možda brže dođe iz d***** u glavu. Ali za to nisu odgovorni oni koji su glasali ZA promjene , jasno , decidno i nedvosmisleno.
Opet da ste se "sporazumjeli" sa strankom Lagumdžije dr. Zlatka efekta ne bi bilo. Prvo treba dosta sode da se "svari" "Utemeljitelj" a SDP-ovci su brzi i efikasni kao i izbor novog šefa im. Dakle ćorak. I pošteni.

"Biti isti,biti,poseban,biti slobodan,biti samo svoj"...................................;-)
Upravo tako. U ovom trenutku niko u NS ne zna sta je zapravo politika te stranke niti sta oni trenutno zastupaju. Toliko protivrjecnosti su iznije u posljedjih nekoliko mjeseci.
Albine, samom cinjenicom da ste usli u izbor vijecnika za Gradsko vijece (na nacin na koji ste to uradili) direktno ste kreirali trenutni omjer snaga. Nemate program a ulazite u raspodjelu funkcija!?
Pedja Kojovic

#14934 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Sasvim je sigurno da bi proces u kojem gradjani direktnim glasanjem biraju gradonacelnika, pa i clanove gradskog vijeca,
bio najposteniji, i nadam se da je ovo posljednji put da Sarajevo svog prvog covjeka bira na ovaj, indirektni, nacin.

Za razliku od prethodnih mandata, ovaj put, vjecnici gradskog vijeca imaju pred sobom vise od jednog kandidata i to je dobro. Svi predlozeni kandidati imaju neke kvalitete i potpuno je prirodno da stranke koje ih predlazu smatraju da su kvaliteti koje njihovi kandidati imaju upravo ono sto Sarajevu, u ovom trenutku, treba.

Kampanja koja se vodi u medijima je, po meni, bila korektna i u okvirima politickog, a ne licnog, sukoba.
(U direktnim, medjustranackim, pregovorima bilo je mnogo vise emocija nego u javnosti i neki su ucesnici izgovorili rijeci i stavove, za koje ce kasnije, kad se "ohlade", nadam se, pozeliti da nisu).
I g.Kljuic i g. Finci su kroz ovaj proces imali priliku da se predstave javnosti.
G. Kamocaji se kasno pridruzio utrci, ali je on javnosti poznat odranije, kada je obavljao duznost zamjenika gradonacelnika Behmena.
Dakle, moze se reci da je u odsustvu najbolje opcije (direktan izbor) proces za sada demokraticniji nego prije kada se predlagao samo jedan kandidat.

(Ja ne mogu da prihvatim tumacenje odredbi poslovnika GV, od strane sekretara GV, po kojem se u drugom krugu, kao "podjednak broj glasova" ,podrazumjeva samo situacija 14:14, a ne i 12:12 ili 11:11.
A) To ne pise dokumentu na koji se on poziva.
B) Odsustvo sa sjednice nekog vjecnika moze opravdano.
C)Pravo vjecnika da bude suzrdzan po nekom pitanju se ne moze ukinuti).

Sta dalje?
Vjerovatno se i u drugim strankama kao i u nasoj danas bave tim pitanjem.
Jucerasnja sjednica je pokazala da gradonacelnik nece moci biti izabran bez sireg konsenzusa medju politickim subjektima u GV.(Cinjenica da su oba bloka glasala protiv kandidata NS-a pokazuje se oni, teoretski, ipak mogu sloziti oko necega).
Ja mislim da ne bi bilo dobro da prekid sjednice traje duze od 72 sata i da bi se intenzivnim pregovorima, u ovom pokusaju, mozda i moglo doci do rjesenja.
Medju vjecnicima je moza jos uvijek isuvise emocija, ali pregovaracki timovi ce, ja se nadam, vec danas ponovo stupiti u kontakt.

Pitanje gradonaclenika je ocigledno "probudilo" i ovu temu i prosirilo krug posjetioca koji odavno i redovno dolaze na ovu temu. Neki postovi nisu vrijedni vremena koje covjek potrosi da ih procita, jedan dio ocigledno dolazi od clanova jednog od blokova koji su "ljuti" sto NS nije podrzala njihovog kandidata. ali to je neizbjezno i oni koji odluce da ostanu na ovoj temi ce vidjeti da se ovdje uglavnom argumengovano diskusije i da se neslaganja prihvataju uz obostrano postovanje.
Ako nista, vidjece da je interakcija brza i otvorena i da svoja neslaganja/protivljenja/ljutnju nigdje i nikom drugom ne mogu iskazati tako direktno kao sto to mogu ovdje.

p.k.
Last edited by Pedja Kojovic on 13/03/2013 15:41, edited 1 time in total.
Co0l

#14935 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Co0l »

Ako opet bude nerijesen ishod je li se tad pristupa nagradnoj igri 'Ko zeli biti gradonacelnik' i izvlacenje odlucuje sretnog dobitnika?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#14936 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Pedja..

Vec sam postovio ovo pitanje, ali ocito ga nisi vidio.

Ponovit cu. Zasto je NS glasala za izabrane kandidate predsjadavajuceg gradskog vijeca i njegove zamjenike, i to iz bloka stranaka SDA-SDU-SBiH? Ne znaci li to, identicno kao sto ste uzajamno izglasavali sa ovim blokom i opstinska vijeca...da ste fakticki prevareni jer ste se potajno nadali da ce barem jedan dio ovog bloka podrzati Fincija? Ili zaista stojite iza kvalitete i strucnosti ta tri covjeka??

Kako samo naivno djelujete u svo ovoj prici..izradjeno i naivno. :shock: :roll:
Doktor29

#14937 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Doktor29 »

KO SDP BiH SARAJEVO: Naša stranka je skup političkih neznalica i analfabeta i pod apsolutnom je kontrolom SDA

Srijeda | 13.03.2013.

Nakon jučerašnje konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva na kojoj je trebao biti izabran gradonačelnik Grada Sarajeva, postalo je očigledno da je Naša stranka skup političkih neznalica i analfabeta, stoji u saopštenju SDP-a

"Ostaje pitanje da li se rukovodstvo ove skupine, nazovi političara, poslužila gospodinom Jakobom Fincijem, kandidatom za gradonačelnika ispred ove stranke, za stjecanje jeftinih političkih poena ili su bili potpuno nesposobni da procjene svoju vlastitu snagu i posljedice svoje odluke.

U svakom slučaju, priredili su ovom uglednom Sarajliji veliko poniženje a da nisu uspjeli kamuflirati prisnost i usku saradnju rukovodstva NS-a sa SDA.

Tako je gospodin Finci ispao kolateralna šteta NS-ove providne političke igre koja se najbolje ogleda u bespogovornoj podršci SDA-ovim kandidatima za predsjedavajućeg i zamjenike predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva Sabahudinu Delaliću, Miri Lazoviću i Gradimiru Gojeru. Stoga, nema sumnje da je NS pod apsolutnom kontrolom SDA.

Nakon raspetljavanja klupka odnosa SDA i NS postaje sve izvjesnije da će NS podržati onog kandidata koji će Našoj stranci ponuditi mjesto zamjenika gradonačelnika, čime će NS u političkoj trgovini sa svojim partnerima SDA i SDU podržati one ljude koji uspostavljaju nove principe u politici - sve je na prodaju i sve ima svoju cijenu i politiku čija je personifikacija Esed Radeljaš i beskrupulozna otimačina i politizacija javnih ustanova koje su postale mjestom uhljebljenja vladajućih stranačkih funkcionera i njihovih familija. Postavlja se pitanje, zašto NS od javnosti, ali i svog članstva krije koaliciju sa SDA, i kakve će u konačnici biti konzekvence ovih političkih ustupaka. Stoga, pozivamo rukovodstvo NS-a da informiše građane i građanke Grada Sarajeva o cijeni njihove podrške SDA, kao i o tome ko će tu cijenu uistinu naplatiti a ko platiti", navodi se u saopštenju.

Kao da je pisala ona Latif :-) :-)
Co0l

#14938 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Co0l »

-LIBERO- wrote:Pedja..

Vec sam postovio ovo pitanje, ali ocito ga nisi vidio.

Ponovit cu. Zasto je NS glasala za izabrane kandidate predsjadavajuceg gradskog vijeca i njegove zamjenike, i to iz bloka stranaka SDA-SDU-SBiH? Ne znaci li to, identicno kao sto ste uzajamno izglasavali sa ovim blokom i opstinska vijeca...da ste fakticki prevareni jer ste se potajno nadali da ce barem jedan dio ovog bloka podrzati Fincija? Ili zaista stojite iza kvalitete i strucnosti ta tri covjeka??

Kako samo naivno djelujete u svo ovoj prici..izradjeno i naivno. :shock: :roll:
Mozda ti pomogne ovaj odgovor:
Albin Zuhric wrote: Ostali koji se bavite pitanjem Sabahudina Delalica,

Paranoid

#14939 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Paranoid »

Image

U prvi mah čitajući naslov pomislio sam da su govorili u svoje ime....međutim...

..gdje je demant?
StupskaBitanga

#14940 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by StupskaBitanga »

Kako NS komentariše to da SDA stavlja ženu člana predsjedništva na direktorsko mjesto OBS a ipak vi imate ne koaliciju već kako vi to zovete programsku saradnju sa SDA
Pedja Kojovic

#14941 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

stupskabitanga

Mi smo na prosloj sjednici SKS govorili o izboru ljudi u UO zdravstvenih ustanova onoliko koliko je to dopustala tacka dnevnog reda iz te oblasti. Na sljedecoj sjednici cemo u toku pitanja i inicijativa imati daleko vise mogucnosti da kazemo sta mislimo o etnickom, profesionalnom i etickom kriteriju koji su potpuno zanemareni prilikom izbora kandidata u UO.
Ukoliko do tada spekulacije oko imenovanja osobe o kojoj vi govorite budu potvrdjene toj cemo cinjenici posvetiti posebnu paznju.
Sporazum koji smo sklopili sa SDA/SDU blokom, a tice se uspostave opstinskih i gradskih vlasti, je juce u potpunosti ispunjen i ni jedna strana nema neispunjenih obaveza. Mi smo ostvarili cilj koji smo zeljeli postici. Nasi su zahtjevi tokom pregovora bili ponudjeni svim pregovaracima u identicnoj formi. SDP i SBB su ih smatrali nerealnim. Njihov prijedlog se od naseg razlikovao po broju NS vjecnika u GV. Jednog manje, dakle dva.
SDP zna da u NS-u postoji veliki otpor prema bilo kakvoj saradnji NS-a sa SDA i zbog toga je pregovore umjesto za dogovor koristio iskljucivo kao priliku za postavljanje ultimatuma. O bahatom ponasanju SDP-ovog tima na sastancima koje smo imali necu trositi rijeci. (Pregovaracki tim SDA se u procesu pregovora pokazao razumniji, pristojniji i posteniji).

Na jednoj od pauza sjednice GV mi smo odlucili pokusati jos jednom predloziti SDP bloku da podrze FIncija i imenuju njegove zamjenike. Rekli su da su spremni da razgovaraju o tome. Dogovorili smo vrijeme i mjesto. Nisu se pojavili.
Ali na stranu sve to, to je iza nas. Sadrzaj njihovog najnovijeg saopstenja je besmislen i nebitan osim u dijelu u kojem pokazuje da im razmisljanje o Nasoj stranci smanjuje uracunljivost.

p.k.
Last edited by Pedja Kojovic on 13/03/2013 21:37, edited 1 time in total.
slucajni prolaznik

#14942 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by slucajni prolaznik »

StupskaBitanga wrote:Kako NS komentariše to da SDA stavlja ženu člana predsjedništva na direktorsko mjesto OBS a ipak vi imate ne koaliciju već kako vi to zovete programsku saradnju sa SDA
Sebija Izetbegović prvoplasirana na listi kandidata za direktora Opće bolnice

Nezvanično saznajemo da je prvorangirana Sebija Izetbegović, supruga člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i trenutna direktorica Discipline za ginekologiju i akušerstvo KCUS-a. Proteklih dana u javnosti se često moglo čuti kako je dosadašnji direktor Opće bolnice dr. Bakir Nakaš smijenjen da bi na njegovo mjesto bila imenovana Izetbegović. Također, nezvanično saznajemo da je od četiri kandidata koji su konkurisali na ovu poziciju upravo Nakaš dobio najmanje bodova.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sebija-i ... /130313131
StupskaBitanga

#14943 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by StupskaBitanga »

Sporazum koji smo sklopili sa SDA/SDU blokom, a tice se uspostave opstinskih i gradskih vlasti, je juce u potpunosti ispunjen i ni jedna strana nema neispunjenih obaveza
Vuk sit i ovce na broju
DiplomataSaSela

#14944 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by DiplomataSaSela »

Albin Zuhric wrote:
DiplomatasaSela,

Pa i za gradsku vlast se prave programi,planovi i prijedlozi bez obzira ako je neko opozicija...ako necete zasto ste onda tamo...odgovor se sam namece...BTW dvoumiti se izmedju Kljujica koji zbog svog patriotizma ne smije cestito ni na more i nekakvog lagumdjijinog klimoglavca je po meni samo vasa politicka trgovina i pokazatelj da vi sa politikom nemate pojma...ako mislite da ste sa Fincijem htjeli nesto da usicarite da dobijete nesto od SDP-a ili SDA jer ste znali da Finci nema sanse...ocito ste pogrijesili...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#14945 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

DiplomataSaSela wrote:...BTW dvoumiti se izmedju Kljujica koji zbog svog patriotizma ne smije cestito ni na more i nekakvog lagumdjijinog klimoglavca...
Neadekvatan su i jedan i drugi, zato se i ne trebaju dvoumiti.
MuaDib

#14946 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by MuaDib »

Mene samo zanima, gdje politička pamet NS bila, kada je odlučila salutirati SDA na lokalnom nivou.
Time je samo pogazila sebe i svoju ideju, što će teško moći popraviti u narednom periodu.
DiplomataSaSela

#14947 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by DiplomataSaSela »

-LIBERO- wrote:
DiplomataSaSela wrote:...BTW dvoumiti se izmedju Kljujica koji zbog svog patriotizma ne smije cestito ni na more i nekakvog lagumdjijinog klimoglavca...
Neadekvatan su i jedan i drugi, zato se i ne trebaju dvoumiti.
To je izbor adekvatni ili neadekvatni...jer Finci,nemam nista protiv njega,al znali su da nema sansi...sluzio im je samo za trgovinu,al ocito su malo preracunali se...pa dalje cemo vidjet "koce vise dati"...
NKVD

#14948 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by NKVD »

Albin Zuhric wrote: Ostali koji se bavite pitanjem Sabahudina Delalica,

Albine, na osnovu čega si mišljenja da je Delalić dobar kandidat? Na osnovu to ga što si ga upoznao i što ti se učinio ovakav ili onakav? Bio fin prema tebi, oprane kose, nije galamio? Znaš li još nešto o njegovim kvalitetima koji su bitni za posao koji je dobio?

Pa dijete drago, ne kupuješ keks u posluzi! Za podržati izbor nekoga na ipak bitnu funkciju treba dosta više od "učinio mi se". Ne dodjeljuje se medalja za herojstvo ili minuli rad nego se stavlja čovjeka na funkciju koja je odgovorna i zahtijevna.

Ovdje se, naravno i nažalost, ne radi o tome šta se tebi učinilo nego šta je sa SDA dogovoreno a to je bezuslovni klimoglav. I vrlo je kontraproduktivno da ti njihov izbor za ove funkcije, po meni neodbranjiv, "argumentovano" braniš. Nema za tim nikakve potrebe, to su stvari koje je najbolje prećutati jer ćeš upasti u još veći glib.

Šta je sljedeće - jesu li ti se i Gojer i Lazović, dva ozbiljna debila i hohštaplera, učinili pristojnim?

Moj ti je prijedlog da kad nemaš ništa pametno i argumentovano reći - ti šuti. Pogotovo u javnosti, a ovaj forum je javnost. Jer će te ovi kerberi kojima je jedini cilj da sebe (i druge) pokušaju ubijediti u bezizlaznost situacije pravdajući svoje glupave poteze i stavove - razvlačiti do besvijesti.

Ovo ti je sve od glasača NS kojeg činjenica da na i visokim funkcijama stranke sjede ljudi koji nisu kalibra kakvog bi ja želio neće spriječiti da za istu i dalje glasam i podržavam koliko mogu. A to ću raditi i kritikom stavova i pojedinaca.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#14949 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

NKVD wrote: Albine, na osnovu čega si mišljenja da je Delalić dobar kandidat? Na osnovu to ga što si ga upoznao i što ti se učinio ovakav ili onakav? Bio fin prema tebi, oprane kose, nije galamio? Znaš li još nešto o njegovim kvalitetima koji su bitni za posao koji je dobio?

Pa dijete drago, ne kupuješ keks u posluzi! Za podržati izbor nekoga na ipak bitnu funkciju treba dosta više od "učinio mi se". Ne dodjeljuje se medalja za herojstvo ili minuli rad nego se stavlja čovjeka na funkciju koja je odgovorna i zahtijevna.

Ovdje se, naravno i nažalost, ne radi o tome šta se tebi učinilo nego šta je sa SDA dogovoreno a to je bezuslovni klimoglav. I vrlo je kontraproduktivno da ti njihov izbor za ove funkcije, po meni neodbranjiv, "argumentovano" braniš. Nema za tim nikakve potrebe, to su stvari koje je najbolje prećutati jer ćeš upasti u još veći glib.

Šta je sljedeće - jesu li ti se i Gojer i Lazović, dva ozbiljna debila i hohštaplera, učinili pristojnim?

Moj ti je prijedlog da kad nemaš ništa pametno i argumentovano reći - ti šuti. Pogotovo u javnosti, a ovaj forum je javnost. Jer će te ovi kerberi kojima je jedini cilj da sebe (i druge) pokušaju ubijediti u bezizlaznost situacije pravdajući svoje glupave poteze i stavove - razvlačiti do besvijesti.
Odlican osvrt na glasanje NS za ovu trojicu.

Upitah Pedju, vec dva puta do sada, na osnovu cega su digli ruke za ovu trojicu izglasanih. Na osnovu njihove adekvatnosti i strucnosi za te pozicije, ili programa( :lol: :zzzz: ) koji su predstavili prije izglasavanja ili..??????

I naravno, cijenjeni gos. Kojovic, preskace odgovoriti na ovo (dva puta postavljeno) sasvim jednostavno pitanje.

No dobro. Ti si ga detaljno obrazlozio i podcrtao. Bas me interesuje sta ce Kojovic i Zuhric odgovoriti na tvoj post.
ultima_palabra

#14950 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

I dokle NS misli razvlačiti ovu trakavicu oko gradonačelnika?
Locked