golfu nikad cijena nije bila u rangu sa mečkom i audijem, da je bio skup da li bi bio bestseller, ovde se radi iskljucivo o kompleksimaM e m o wrote:Golf nikad nije imao niti danas "ništa revolucionarno" niti ispred konkurencije, čak šta više..... čak bi neki i njegov dizajn mnogi opisali kao "konzervativan"
ali je postao legenda, ikona i bestseller decenijama
kad to skontaš, onda "možda" skontaš i iPhone
iPhone - All about
Moderator: Benq
-
sLLayer
#14926 Re: iPhone - All about
- insomnia78
#14927 iPhone - All about

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
-
Pirija
#14928 Re: iPhone - All about
sLLayer wrote:golfu nikad cijena nije bila u rangu sa mečkom i audijem, da je bio skup da li bi bio bestseller, ovde se radi iskljucivo o kompleksimaM e m o wrote:Golf nikad nije imao niti danas "ništa revolucionarno" niti ispred konkurencije, čak šta više..... čak bi neki i njegov dizajn mnogi opisali kao "konzervativan"
ali je postao legenda, ikona i bestseller decenijama
kad to skontaš, onda "možda" skontaš i iPhone
Polovan Golf 2 Limites II sad kosta oko 45-50 hiljda EUR-a
- AmADin_gospo
#14929 Re: iPhone - All about
ovo je cijela poenta. priznati da nije tehnički najbolji na tržištu, ali je kupljen radi nekog drugog interesa il sviđanja.M e m o wrote:pa niko i ne priča da je ferari, kao ni za iPhone da je Vertu
ali jednako kao što je Golf "zbog nečeg" privlačniji kupcima u odnosu na sve konkurente koji su makar i tehnički bolji ili jeftiniji
jednostavno ljudi vole da kupuju proizvode provjerenih uglednih brandova, makar i da skuplje plate, bez obzira što imaju jeftinije alternative u obliku no name ili manje uglednih brandova
kad ti i ostali handroaši to skontate, bit će vam lakše
a ne truniti kako je najbolji, i varti sebe i druge. i druge praviti budalama
ja sam uzeo sebi Lumiu 920 jer mi se svidjela i platio sam koliko sam platio, ali koliko ima prednosti, toliko i mana, i ima i lakših i ljepših i bržih aparata koji su i jeftiniji i imaju i bolju kameru. al kupio sam je jer mi se svidjela, i ne trunim nikom da sam najapametniji i da imam najbolji telefon i da sam bog otac i da sam istetovirao Windows na srcu a MS na leđima a kad Satja Nadela il Elop kažu "Hop" ja neču skočiti.
-
Pirija
#14930 Re: iPhone - All about
dobice frajer hemeroide od ajfona...
- AstorH
#14931 Re: iPhone - All about
Nije on vinklu nikako. Odkako je bila prezentacija iPhonea 6 lik spava na ovoj temi.
Sent from my Linux using Manjaro
Sent from my Linux using Manjaro
- M e m o
#14932 Re: iPhone - All about
ja ne znma ni sa kim si se ti raspravljao i ko je tvrdio da je "najbolji"AmADin_gospo wrote:ovo je cijela poenta. priznati da nije tehnički najbolji na tržištu, ali je kupljen radi nekog drugog interesa il sviđanja.M e m o wrote:pa niko i ne priča da je ferari, kao ni za iPhone da je Vertu
ali jednako kao što je Golf "zbog nečeg" privlačniji kupcima u odnosu na sve konkurente koji su makar i tehnički bolji ili jeftiniji
jednostavno ljudi vole da kupuju proizvode provjerenih uglednih brandova, makar i da skuplje plate, bez obzira što imaju jeftinije alternative u obliku no name ili manje uglednih brandova
kad ti i ostali handroaši to skontate, bit će vam lakše
a ne truniti kako je najbolji, i varti sebe i druge. i druge praviti budalama
čak u mnogim ranijim xraspravama je nađen zajednički jezik po kojem je utvrđeno da iPhone nikad nije bio avangarda, niti nešto tehnički nadmoćan, čak šta više, u mnogim segmentima je zaostajao...ali, jednostavno je gradio svoju poziciju imidžom i brandom jabuke koja stoji iza njega, te kroz generacije telefona se poboljšavao i bio i tehnički sve dotjeraniji, gdje je sa zadnjom generacijom iPhone 6 konačno u rangu svih konkurenata, gdje ni po čemu ne zaostaje, niti iskače, ali svojim imidžom koji je stvorio, uspješno privlači kupce i sve više poboljšava svoj tržišni udio u prodaji
-
Pirija
#14933 Re: iPhone - All about
KvaziExpert wrote:Šta dođe ovo na apple store: contract free T-mobile, za US$ 749 za 64GB.
Bez ugovora, ali zaključan na T-mobile mrežu? Koliko se plaća otključavanje?
to je CONTRACT FREE AKA SIM FREE moze bilo koji SIM
nije zakljucan na T Mobile zato placas puno cijenu....
- supercali
#14934 Re: iPhone - All about
Ko ba poboljsava trzisni udio u prodaji?
Ios-a je sve manje medju mobitelima a znamo da ga ima samo na iphonu
- M e m o
#14935 Re: iPhone - All about
polupo si lončiće.....ko priča o OS
pričamo o modelu mobitela ?
čak i iPhone 5 je bio najprodavaniji od svih smartphona
iPhone 6 i 6+ vjerujem da će biti još dominantniji, u odnosu na konkurentne
a handorid je bolji jer ga koristi više brandova, a iOS samo iPhone
pričamo o modelu mobitela ?
čak i iPhone 5 je bio najprodavaniji od svih smartphona
iPhone 6 i 6+ vjerujem da će biti još dominantniji, u odnosu na konkurentne
a handorid je bolji jer ga koristi više brandova, a iOS samo iPhone
-
StupskaBitanga
#14936 Re: iPhone - All about
Jučer kako sam pokisao danas mi zvučnik nikako ne radi na iphone5. Jedva čujem da mi zvoni telefon. Ima li ko ideju sta da radim
Hvala
Hvala
-
StupskaBitanga
#14937 Re: iPhone - All about
Jučer kako sam pokisao danas mi zvučnik nikako ne radi na iphone5. Jedva čujem da mi zvoni telefon. Ima li ko ideju sta da radim
Hvala
Hvala
-
Pirija
#14938 Re: iPhone - All about
supercali wrote:Ko ba poboljsava trzisni udio u prodaji?
75% zarade je na Ios-u iako ima mozda 10% trzista ukupnog...
vi na drugim OS-ovim cigancite previse
- supercali
#14939 Re: iPhone - All about
Pa to je samo dokaz glupih kupaca a ne neceg drugogPirija wrote:supercali wrote:Ko ba poboljsava trzisni udio u prodaji?
-
Pirija
#14940 Re: iPhone - All about
supercali wrote:Pa to je samo dokaz glupih kupaca a ne neceg drugogPirija wrote:supercali wrote:Ko ba poboljsava trzisni udio u prodaji?
ma ja
- pinokio04
#14941 Re: iPhone - All about
AmADin_gospo wrote:nigdje ja nisam rekao da je iŠIT loš uređaj, nego tvrdim stalno da je precjenjen, a vi da ste opterčeni brendom pa nevidite ništa van vočarskog kruga. tipično je upravo ovo sa slike što je navedeno, jer to nije nikakva novost ili patent il nešto revolucionarno, nego male varijacije na temu.
evo dokaza da lažete.
Nokia N97 - godina, 2009 (u prodaji)
Lockscreen notification - imao na Nokiji N97 prije vas
Do not disturb opciju imao na nokiji N97 koja se drugačije zvala, istu djelatnost obavljala
Camera Lockscreen shortcut - radila na N97 kad se pritisne dugme za kameru i ćuva
Pinch to zoom - radilo na N97 još 2009te godine, a o preformansama na PW808 da ne govorim
a o ostalim stvarima da ne govorim, isto ko da govorite da je vaša olovka bolja samo zato jer ima crveni čep, a moja zeleni,
a ovde sam da vas pokušam dozvati pameti. nigdje nisam niti ču napisati da bacite vaše iŠITove i da kupite ovo il ono, nego da otvorite oči i to što držite u ruci gledate kao uređaj za komunikaciju, a ne kao vjersku relikviju.
Sinko, deder ti sebi dozovi pamet, ona je odavno otišla iz tvoje glave, dozovii je jače ne bil se bogdom vratila, jer u suprotnom imaćeš sve jača zujanja tornada u glavi.
Sent from my baypas mashyne
- pinokio04
#14942 iPhone - All about
Ehehe, lako ćemo za hemoroide, nego šta ćemo mu sa propuhom u glaviPirija wrote:dobice frajer hemeroide od ajfona...
Odakle krenuti, da se spasi šta se da spasiti
- M e m o
#14943 Re: iPhone - All about
pinokio04 wrote:AmADin_gospo wrote:nigdje ja nisam rekao da je iŠIT loš uređaj, nego tvrdim stalno da je precjenjen, a vi da ste opterčeni brendom pa nevidite ništa van vočarskog kruga. tipično je upravo ovo sa slike što je navedeno, jer to nije nikakva novost ili patent il nešto revolucionarno, nego male varijacije na temu.
evo dokaza da lažete.
Do not disturb opciju imao na nokiji N97 koja se drugačije zvala, istu djelatnost obavljala
Camera Lockscreen shortcut - radila na N97 kad se pritisne dugme za kameru i ćuva
Pinch to zoom - radilo na N97 još 2009te godine, a o preformansama na PW808 da ne govorim
a o ostalim stvarima da ne govorim, isto ko da govorite da je vaša olovka bolja samo zato jer ima crveni čep, a moja zeleni,
a ovde sam da vas pokušam dozvati pameti. nigdje nisam niti ču napisati da bacite vaše iŠITove i da kupite ovo il ono, nego da otvorite oči i to što držite u ruci gledate kao uređaj za komunikaciju, a ne kao vjersku relikviju.
Sinko, deder ti sebi dozovi pamet, ona je odavno otišla iz tvoje glave, dozovii je jače ne bil se bogdom vratila, jer u suprotnom imaćeš sve jača zujanja tornada u glavi.
- AmADin_gospo
#14944 Re: iPhone - All about
vidiš, ti si čisti dokaz da sam u pravu, da si slijep pored očijupinokio04 wrote: Sinko, deder ti sebi dozovi pamet, ona je odavno otišla iz tvoje glave, dozovii je jače ne bil se bogdom vratila, jer u suprotnom imaćeš sve jača zujanja tornada u glavi.

samo me interesuje, kako će te se slagati za kameru, koja strši iznad kučišta. koje će te sad opravdanje za to nači ...
nije više vočka "sleek design"...
http://www.theverge.com/2014/9/16/62097 ... sing-bulge
neki "Highlights"-i i prekršene tvrdnje i obečanja
-nečemo nikad BT, to nevalja - pa ga uvedođe
-crna je najbolja boja, šareno je za budale - pa uvedoše šarene aparate
-Nečemo nikad veliki ekran, ovaj je mali najbolji, netreba to vama - pa uvedoše velike ekrane
-Ne treba dugme za kameru, to nevalja - pa uvedoše
-Plastika je za sirotinju, nečemo mi to nikada - pa uvedoše
-NFC vam ne treba, nečemo to nikada - pa uvedoše
-naš glomazni konektor je najbolji, nečemo nikad manji - pa uvedoše
-nevalja dugme za gašenje sa strane, na vrhu je najbolje - pa ga premjestiše
dokle više pravljenja budalama ?
ja na lumiji 920 več 2 godine imam automatski fokus pri snimanju video zapisa, a net gori od priče kako je iŠIT uveo revoluciju u snimanju videa...
Last edited by AmADin_gospo on 23/09/2014 16:24, edited 1 time in total.
-
iSwagga
#14945 Re: iPhone - All about
Ti si meni kralj..Qler wrote:http://pocketnow.com/2014/09/22/ios-8-third-party
Cim dopustis da drugi prckaju po sistemu, dolaze i problemi..
Evo ti iz prve ruke od nekoga ko koristi i Android uredjaj (HTC One) i iPhone..
Third party keyboards
- je li to do iOS-a ili do aplikacije i developera sto nema shortcuts za brojeve i sl.?
- ja sam postavio SwiftKey u settingsu kao default keyboard i nema potrebe da koristis taj "mandatory globe" da bi promjenio keyboard, jednom kad postavis neku kao defaultnu to je to.
Then the keyboard sometimes changes at random. Even if you deactivate the stock iOS keyboard (which is surprisingly possible), it still pops up at random – sometimes in applications which haven’t been updated for iOS 8 yet, sometimes for password fields
nije random vec apple ne dozvoljava da se koriste third party keyboards pri kucanju pasvorda! je li to dobra ili losa stvar?? po meni vrlo dobra..
ne mogu da vjerujem da sam procitavo ovu glupost.. katastrofa sta covjek napisa a nista o keyboards nije tacno.
Ovo za LastPass ne znam, tek sam poceo koristiti 1Passoword..
Ovo za sharing isto radi bez problema.. tako da ne znam sta je fkt ovaj testirao i radio na telefonu..
- M e m o
#14946 Re: iPhone - All about
s kojim si ti sitnicama, a VELIKIM glupostima opterećenAmADin_gospo wrote:[
-Nečemo nikad veliki ekran, ovaj je mali najbolji, netreba to vama - pa uvedoše velike ekrane
ja na lumiji 920 več 2 godine imam automatski fokus pri snimanju video zapisa, a net gori od priče kako je iŠIT uveo revoluciju u snimanju videa...
ima važnijih stvari koje se mogu "zamjerit" iPhone i iOS-u
-
rangoj
#14947 Re: iPhone - All about
Čist dokaz koliko je njihova filozofija šuplja! Ona očito dobro prolazi kod naroda jer stvara osjećaj da ti ne trebaju stvari koje nemas na uredjaju, zato je i smisljena... Da ne kukas što nemaš NFC kad si korisnik Iphone. Samo jedan primjer...AmADin_gospo wrote:vidiš, ti si čisti dokaz da sam u pravu, da si slijep pored očijupinokio04 wrote: Sinko, deder ti sebi dozovi pamet, ona je odavno otišla iz tvoje glave, dozovii je jače ne bil se bogdom vratila, jer u suprotnom imaćeš sve jača zujanja tornada u glavi.
samo me interesuje, kako će te se slagati za kameru, koja strši iznad kučišta. koje će te sad opravdanje za to nači ...
nije više vočka "sleek design"...
http://www.theverge.com/2014/9/16/62097 ... sing-bulge
Mislim govoriti da je NFC bezveze je van pameti, prislonis uredjaj na uredjaj i prebacis sadržaj ekrana, ne može jednostavnije, ili prislonis uredjaj na zvučnike i spojiš se sa njima... Ja to redovno koristim....
Apple još uvijek nije dopustio korisnicima da koriste NFC, osim za plaćanje, vjerovatno ce u buducnosti i to dopustiti...
-
isx
#14948 iPhone - All about
Kakvi paćenici su okupirali ovako lijepu temu, a sve je bilo fino do Apple eventa neki dan, auuuuu.
Haka deder ukljuci hepek.
Haka deder ukljuci hepek.
- HRossi
#14949 iPhone - All about
pinokio04 wrote:
Ma to je nas pinokio, inace do prije pola god nije znao sta je google i kako se koristi, a sad je ekspert da ne kazem za iphone nego za cijeli apple. A pogotovo voli davati licne savjete, samo ne znam iz koje sume ih vadi.M e m o wrote:pinokio04 wrote:AmADin_gospo wrote:nigdje ja nisam rekao da je iŠIT loš uređaj, nego tvrdim stalno da je precjenjen, a vi da ste opterčeni brendom pa nevidite ništa van vočarskog kruga. tipično je upravo ovo sa slike što je navedeno, jer to nije nikakva novost ili patent il nešto revolucionarno, nego male varijacije na temu.
evo dokaza da lažete.
@amadin... Druze loze te sto se palis
Last edited by HRossi on 23/09/2014 17:41, edited 3 times in total.
- Qler
#14950 Re: iPhone - All about
Neko opet prica da je iphone 5 najprodavaniji smartphone, nikako da skontate da to nije tacno, nije ni blizu...
Drugo, apple ima marketing sto ga nema niko. Continous autofocus imaju telefoni odavno, npr nokia od n8 to ima, ois nokia ima od lumia 920, nfc od nokia c7, ali dzaba kad apple to zna izreklamirati i prodati raji.
I nije mi jasno sto se toliko svadjate oko toga ko kupuje. Kupuje ko ima i moze i hoce. Ja da imam para na bacanje boga pitaj na sta bih trosio. Imao bi bar par rolex koji ruku na srce ne pokazuju vrijeme nista bolje od swatcha
ali jebi ga, rolex je jedan
ne bih vozao forda haman deset godina starog nego novu mecku.... Svako moze sa svojim parama kupovati sta hoce. Meni je samo bezveze sto ce neko dati dvije milje a koristit ce 2% telefona. Malo fb malo instagram i to je to... Dzaba i 64bit i multitasking i sve....
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 8020X using Tapatalk
Drugo, apple ima marketing sto ga nema niko. Continous autofocus imaju telefoni odavno, npr nokia od n8 to ima, ois nokia ima od lumia 920, nfc od nokia c7, ali dzaba kad apple to zna izreklamirati i prodati raji.
I nije mi jasno sto se toliko svadjate oko toga ko kupuje. Kupuje ko ima i moze i hoce. Ja da imam para na bacanje boga pitaj na sta bih trosio. Imao bi bar par rolex koji ruku na srce ne pokazuju vrijeme nista bolje od swatcha
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 8020X using Tapatalk