SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- Angel_of...
#14926 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Imaju li i njihove farbe za kosu??:) negdje sam procitala da su dobre
-
EdnaMaric
#14927 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
quote="Deep red"]ihtis_, pogledaj ovu
http://www.iherb.com/Real-Techniques-by ... =null&ic=5
ja za tecni puder koristim ovu i mogu ti reci da sam prezadovoljna
http://www.iherb.com/Real-Techniques-by ... =null&ic=2[/quote]
Fantasticne su ove RT cetkice. Ovom Expert Face Brush razmazujem tecni puder i nema joj konkurencije!
http://www.iherb.com/Real-Techniques-by ... =null&ic=5
ja za tecni puder koristim ovu i mogu ti reci da sam prezadovoljna
http://www.iherb.com/Real-Techniques-by ... =null&ic=2[/quote]
Fantasticne su ove RT cetkice. Ovom Expert Face Brush razmazujem tecni puder i nema joj konkurencije!
- brown.sugar
#14928 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ima u Bezistanu, ja jucer prolazila. Pun je stalak, tako da vjerujem da ima i drugih proizvoda osim pudera.DaffyDuck wrote:@muhanata, znam da je bilo u bezistanu, u onoj radnji prema izlazu u zelenih beretki
- ema_
#14929 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ima li neko da će uskoro šta online naručivati sa ovih šminka site-ova da i meni ubaci jednu stvarčicu?

-
revlon4444
#14930 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Zdravo 
da li neko zna gdje ima kupiti u Sarajevu ovaj revlon puder za masnu kožu

- Nisrin
#14931 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
revlon4444 wrote:Zdravo
Imas u Bezistanu i tamo kod Narodnog pozorista...ja kupila prije 20ak dana upravo ovaj 180 SAND BEIGE...i ne svidja mi se nikako...:S platila sam ga 23.50KM kod Narodnog pozorista...
Boja je savrsena, bas se stopi sa licem, ali mi lice bude toliko SUHOOO i ruzno se primjeti, IAKO stavim kremu prije pudera, a ponekad cak i e-vitaminsko ulje!
I da, jaaaaako je tezak, ma pretezak...:S
Neces vjerovati, neki dan mi je kapljica kanula na plahtu i otkuhavala sam je u serpi, prala u masini, stavljala u varikinu i dalje se vidi fleka na BIJELOJ plahti...:S toliko o CSu!
P.S. Nekad su bili punoooo bolji...
-
radenska
-
Mariella
#14933 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja ne znam kako je ljudima Revlon pretezak, ja skoro svaki dan koristim bez problema, evo vec preko godinu dana, isto kao da nemam nista na licu
Ali uopste nema potrebe puno da se stavi, jer dobro pokriva, pa mozda je i to toga. A i naravno svakome nesto drugo odgovara... Meni cak i onaj dermablend nije bio tezak.
- azurna_obala
#14934 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Žene, valja li čemu BB krema od artdeca? Ne ona anti-ageing, nego ona obična..
-
revlon4444
#14935 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Hvala cure
, kupila sam Revlon puder na Otoci 22KM
- soraya93
#14936 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja imam neki osjecaj da su vam ti puderi iz bezistana/pijace na otoci kopije kineske...primijetila sam isto da se pojavila, ubijedjena sam kopija, lancome sminke. Nekoliko osoba koje znam su kupile maskaru i tus u kompletu od neke zene za 20 maraka (inace cijena same maskare lancome nije manje od 30 eura) i kad su otvorile maskaru i tus ona crna tecnost je toliko rijetka i razvlaci se :S mozda je i radioaktivna
pa eto...pazite gdje sta kupujete 
- Nisrin
#14937 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
soraya93 wrote:ja imam neki osjecaj da su vam ti puderi iz bezistana/pijace na otoci kopije kineske...primijetila sam isto da se pojavila, ubijedjena sam kopija, lancome sminke. Nekoliko osoba koje znam su kupile maskaru i tus u kompletu od neke zene za 20 maraka (inace cijena same maskare lancome nije manje od 30 eura) i kad su otvorile maskaru i tus ona crna tecnost je toliko rijetka i razvlaci se :S mozda je i radioaktivnapa eto...pazite gdje sta kupujete
deklaracija pudera REVLON CS iz parfimerije kod Pozorista je originalna...
a otkud CS 20 KM NA OTOCI? :S
- Loulou
#14938 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja povremeno koristim MF Facefinity 3 u 1 (ako je ovo to na što misliš):VenomousV wrote:bas niko nije koristio MF Facefinity?
ne znam jel do mene ili do njih, al colorstay mi je poceo oksidirat'![]()
ili se meni cini... al' mi djeluje nekako pretamno, mozda da probam najsvjetliju nijansu

Meni je super taj tekući puder jer izvrsno prekriva i izjednačava ten. Kažem povremeno koristim jer je MF kozmetika teška i nije preporučljiva za svakodnevnu upotrebu. Do nedavno ni ja to nisam znala a pitala sam od čega mi se pojave flekice po licu. Ovako kad ponekad stavim, bude ok.
Revlon Colorstay mi je majka prekrivanja
Za svaki dan koristim BB kremu od Garniera.
- soraya93
#14939 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
oo BB krema od garniera...iskreno receno nikad nista gore nisam koristila,,iako imam bas suhu kozu s tom bb mi bude sva masna, ljepljiva i jos sijam ko lampa. Kupila sam art deco puder koji je bio na snizenju za 10 KM i bas je fin, niti isusuje lice niti masti, samo im je i najtamnija nijansa za moj bijeli ten opet presvijetla.. 
-
ludacha
#14940 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Curke, koja biste preporucili sjenila za oci, a da dugo traju. Jutros sam se nasminkala prije posla, a do prije sat vremena je jos uvijek bilo skoro pa skroz ok. Vrlo sam zadovoljna postojanoscu.
Koristila sam neku prastare rimmelove sjene, skoro mat, ali rozo-lila nijanse.
Sta imate proporuciti, da je mat ili sa jako, jako blagim sjajem i da eto mogu cijeli dan trajati.
Nedavno sam kupila dvije manhattan sjene i nigdje su veze, za svega par sati kao da nista nemam na ocima,a tako divne nijanse.
Koristila sam neku prastare rimmelove sjene, skoro mat, ali rozo-lila nijanse.
Sta imate proporuciti, da je mat ili sa jako, jako blagim sjajem i da eto mogu cijeli dan trajati.
Nedavno sam kupila dvije manhattan sjene i nigdje su veze, za svega par sati kao da nista nemam na ocima,a tako divne nijanse.
-
ludacha
#14942 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Imal ista na nasem trzistu? Nesto mi mrsko narucivati, imam problema sa nasim postarima preciznim
- VenomousV
#14943 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
da, na taj mislimLoulou wrote:Ja povremeno koristim MF Facefinity 3 u 1 (ako je ovo to na što misliš):VenomousV wrote:bas niko nije koristio MF Facefinity?
ne znam jel do mene ili do njih, al colorstay mi je poceo oksidirat'![]()
ili se meni cini... al' mi djeluje nekako pretamno, mozda da probam najsvjetliju nijansu
Meni je super taj tekući puder jer izvrsno prekriva i izjednačava ten. Kažem povremeno koristim jer je MF kozmetika teška i nije preporučljiva za svakodnevnu upotrebu. Do nedavno ni ja to nisam znala a pitala sam od čega mi se pojave flekice po licu. Ovako kad ponekad stavim, bude ok.
Revlon Colorstay mi je majka prekrivanjaJa imam onu nijansu Buff 150 i moram priznati da izlgedam malo "duhasto"
(jako je svijetlo), ali mi je sljedeća tamnija nijansa pretamna. Ovako to malo korigiram i nešto izmanevriram da ne izgledam baš kao Casper i bude super. Tad mi korektor nije potreban.
Za svaki dan koristim BB kremu od Garniera.
i sad opet ne znam da li da uzmem taj MF ili svjetliji colorstay
-
ludacha
#14944 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Hvcala kiki
Gdje ima nabaviti? Nesto se ne sjecam da sam ih u bih vidjela
-
Zoya
#14946 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
@ludacho, kupi ti podlogu za sjene od art deca, svake sjene su dobre sa njom.
- Loulou
#14948 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ovisi o tome kako namjeravaš koristiti. Ako ćeš svakodnevno, ne bih ti preporučila MF iz razloga koji sam gore navela.VenomousV wrote:da, na taj mislim![]()
Ako ti nije preskupo, možda da kombiniraš dvije nijanse Revlon CS-a?
- VenomousV
#14949 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Loulou wrote:Ovisi o tome kako namjeravaš koristiti. Ako ćeš svakodnevno, ne bih ti preporučila MF iz razloga koji sam gore navela.VenomousV wrote:da, na taj mislim![]()
Ako ti nije preskupo, možda da kombiniraš dvije nijanse Revlon CS-a?
i to je opcija
hvala ti na infu
-
Ujedam
#14950 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Jeste, do 19.01., samo što je sve haman rasprodato, nema ničega..kiki-miki wrote:Je li u cm-u i dalje sniženje na artdeco proizvode?