Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Patton44

#14926 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

Kifline mudrolije.
Dok izmisljaju zaposljavanje rodbine koje nema.
Problem ciscenja je efikasno rjesen i gradjani nam salju slike i zahvaljuju na cistoci.
Stab za ciscenje koji je uspostavio ministar Hadziahmetovic odlicno funkcionise.

Kojom vakcinom ste vakcinisani.
Hadziahmetovic... Sputnikom v. Pa dje i kad nadje Sputnik moj ministre.
Katica... mescini Fajzerom. Nesto nam zaboravna tegeltijina sekretarica.

Dobro mi ikako.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#14927 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Truba »

Otvoren ured u varesu :bih: :sax:
Patton44

#14928 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

Kifla cistunac.

Dok mu SDP-NS koalicioni partneri paradiraju, on iza njih pere ulicu kojom su prosli :lol: :lol: .Pa zar ti bas tolko danfaju partneri.
Sta je sljedeci korak, dezinfekcija sale poslije skupstinske sjednice,il sjednice odrzavat samo on line.

Javio se iz Varesa,kako bi se opravdo selefijama da nije na paradi. :pisnuo: :pisnuo: djaba krecis hadzija.
RunnerX

#14929 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

Šta kažu termiti i njihovi sateliti, ne treba nam helikopter.
Škobo Habu

#14930 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Škobo Habu »

Sarajmen wrote: 15/08/2021 14:49 Konaković: Protiv sam diskriminacije, promocije seksualnosti i povorke

Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde oglasio se o jučer održanoj Povorci ponosa u Sarajevu. Podrcrtao je da je protiv svake vrste diskriminacije, protiv promocije seksualnosti i protiv povorke.

"Moj stav o povorci zna cijela država, a zna i cijela međunarodna zajednica. Rekao sam svoj stav javno i na sjednici PIC-a, ponovio ga za medije više puta. Protiv sam svake vrste diskriminacije i protiv sam promocije seksualnosti, protiv sam povorke", naveo je Konaković na Facebooku.

Kako je dodao, ove godine o tome nije raspravljao. Prema njegovoj tvrdnji, ta se šutnja koristi za kreiranje različitih spinova, zato je odlučio na napisati nekoliko činjenica.

Rekao je kako je premijer Edin Forto odluku da se izdvoji novac iz budžeta donio sam, da ima na to zakonsko pravo, da o tome nije odlučivala Vlada KS te da ima naravno i pravo na svoj stav.

"Novac je izdvojen za dodatne sigurnosne kapacitete jer je riječ o skupu visokog rizika. Političke napade ne razumijem jer je i bivši premijer Nenadić kojeg je birala SDA podržao povorku. Druga povorka zbog ograničenja i zabrana okupljanja zbog Covid-a je održana, nije se istina šetalo, vozalo se. Za tu vožnju Vlada KS i resorna ministarstva poduzeli su sve potrebne aktivnosti i događaj osiguravali. Prije same povorke primili su organizatore premijer i ministar MUP-a sa saradnicima i dogovorili sve tehničke detalje. Stigli su naravno napadi i sa druge strane, očekivano kad je NiP u pitanju, svi nam imaju nešto reći", naveo je Konaković.

Ako bude trebalo, kako je dodao, i o tome će razgovarati narednih dana. Istakao je da je veoma važna činjenica da je i ova povorka prošla bez ijednog incidenta. Na tome je čestitao svim pripadnicima MPU-a KS, FUP-a i drugih agencija.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/konakov ... /210815035

Stvarno ne razumijem stavove Konakovića, jer sa jedne strane se zalaže za ljudska prava, u smislu stremljenja prema modernim civilizacijskim normama, dok ih sa druge strane, upravo na ovakav način, potpuno negira.

Realno gledajući, Konaković sa ovakvim stavovima je puno bliži Erdoganu, Orbanu i sličnim, nego li onome što se zove "evropski put".

U konkretnom slučaju ovakav odnos spram parade između Forte i Konakovića najbliži onome koji imaju Vučić i Brnabić.
drug_profi

#14931 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Pa ne znam sta ti nije jasno.
Nije protiv prava za ove ljude, sli jest protiv promocije seksualnosti. Znaci bilo kakve. I homo i hetero.
Nista se to ne kosi sa EU putem.
doktor78

#14932 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by doktor78 »

Mora neko pokupiti i glasove konzervativaca kojima se SDA ogadila.
Patton44

#14933 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

Vladu kojom upravljas tajno vakcinis,a onda odes sam i javno se vakcinises. :lol: :lol: :lol:
Svaka cast majstore, :thumbup: Ko ih jebe kad su glupani.
Milenkov buraz

#14934 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Milenkov buraz »

Patton44 wrote: 17/08/2021 07:45 Vladu kojom upravljas tajno vakcinis,a onda odes sam i javno se vakcinises. :lol: :lol: :lol:
Asime, de malo odmori Allaha ti.
Milenkov buraz

#14935 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Milenkov buraz »

Čitam sinoć neke komentare krezubih SDA havetinja, tipa mogli smo za 40 miliona kupiti eskadrilu helikoptera pa onda onaj Poturak bez mozga poredi eto kao RS kupi za 10 miliona a Dino htio za 40 miliona a jadnik hud ne zna da sama uspostava helikopterskog servisa košta milione. On misli kao u Grasu, zaposliš rođaka i gonja helikopter. Tu se ogleda sva jad i bijeda te mladomuslimanske populacije koja ne poznaje elementarne stvari.
"SDA i DF, koji već odavno djeluju kao jedinstvena politička organizacija, i SBB moraju objasniti za čije interese su se usprotivili nabavci helikoptera, čime su građane Bosne i Hercegovine, a posebno jednog dijela naše države, doveli u pat poziciju. Ovdje se ne radi samo o požarima, danas možemo reći da znatan broj građana Bosne i Hercegovine, zahvaljujući političkoj sljepoći predstavnika SDA i DF-a, ovisi o dobroj volji rukovodstva bh. entiteta RS ili pak neke od susjednih zemalja", navodi se u reakciji Kantonalnog povjereništva Naroda i Pravde KS.

Činjenica je da kanaderi iz Hrvatske gase požare u zapadnoj Hercegovini, ali ne i Jablanici, kao i da RS ima vlastiti Helikopterski servis koji bira kome će pomoći, a ostatak zemlje čeka milostinju.

"Vlast koja je u tunel Hranjen uložila 80 miliona KM a da se ne nazire probijanje tunela, vlast koja je za neupotrebljive kineske respiratore izdvojila više od 10 miliona KM, vlast koja je milione novca građana potrošila na sumnjivim i namještenim tenderima, blokirala je inicijativu Kantona Sarajevo. Jedno od obrazloženja je bilo da to nije u nadležnosti kantona, ali istovremeno Vlada FBiH kao viša instanca nije učinila ništa. Budžet Federacije BiH znatno je veći od budžeta RS ili od budžeta Crne Gore, ali to nije nagnalo Vladu FBiH da krene u nabavku helikoptera i kanadera koji su ključni za spašavanje šuma, objekata i na kraju ljudskih života. To je sramno nečinjenje koje za direktnu posljedicu ima nesagledive štete", dodaju iz NiP-a.
Prpa.ba

#14936 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Brutalno gazenje sadakistanskih kmecavaca iz Petka 13.
Patton44

#14937 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

Milenkov buraz wrote: 17/08/2021 07:48
Patton44 wrote: 17/08/2021 07:45 Vladu kojom upravljas tajno vakcinis,a onda odes sam i javno se vakcinises. :lol: :lol: :lol:
Tako je i za paradu,pa onda kaze Forto je sam odobrio sredstva. :izet:

Eto necu vise halali. :kiss:
Login77777

#14938 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login77777 »

Nego kako federalna i drzavna sdO vlOda zeli pomoci Jablanici? Tamo gori, briga ljude za vOkcine…

FUCZ je u rukama sdO. Tamo koalicioni partner mile nemoze blOkirati. :thumbup:
TEŠKO STANJE
35
Besana noć za mještane Donje Jablanice, vatra se približila kućama na 700 metara
Login77777

#14939 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login77777 »

Sad imaju vecinu da kupe helikopter.
Patton44

#14940 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

Milenkov buraz wrote: 17/08/2021 07:51 Čitam sinoć neke komentare krezubih SDA havetinja, tipa mogli smo za 40 miliona kupiti eskadrilu helikoptera pa onda onaj Poturak bez mozga poredi eto kao RS kupi za 10 miliona a Dino htio za 40 miliona a jadnik hud ne zna da sama uspostava helikopterskog servisa košta milione. On misli kao u Grasu, zaposliš rođaka i gonja helikopter. Tu se ogleda sva jad i bijeda te mladomuslimanske populacije koja ne poznaje elementarne stvari.
"SDA i DF, koji već odavno djeluju kao jedinstvena politička organizacija, i SBB moraju objasniti za čije interese su se usprotivili nabavci helikoptera, čime su građane Bosne i Hercegovine, a posebno jednog dijela naše države, doveli u pat poziciju. Ovdje se ne radi samo o požarima, danas možemo reći da znatan broj građana Bosne i Hercegovine, zahvaljujući političkoj sljepoći predstavnika SDA i DF-a, ovisi o dobroj volji rukovodstva bh. entiteta RS ili pak neke od susjednih zemalja", navodi se u reakciji Kantonalnog povjereništva Naroda i Pravde KS.

Činjenica je da kanaderi iz Hrvatske gase požare u zapadnoj Hercegovini, ali ne i Jablanici, kao i da RS ima vlastiti Helikopterski servis koji bira kome će pomoći, a ostatak zemlje čeka milostinju.

"Vlast koja je u tunel Hranjen uložila 80 miliona KM a da se ne nazire probijanje tunela, vlast koja je za neupotrebljive kineske respiratore izdvojila više od 10 miliona KM, vlast koja je milione novca građana potrošila na sumnjivim i namještenim tenderima, blokirala je inicijativu Kantona Sarajevo. Jedno od obrazloženja je bilo da to nije u nadležnosti kantona, ali istovremeno Vlada FBiH kao viša instanca nije učinila ništa. Budžet Federacije BiH znatno je veći od budžeta RS ili od budžeta Crne Gore, ali to nije nagnalo Vladu FBiH da krene u nabavku helikoptera i kanadera koji su ključni za spašavanje šuma, objekata i na kraju ljudskih života. To je sramno nečinjenje koje za direktnu posljedicu ima nesagledive štete", dodaju iz NiP-a.[/quote]
Za uvecano su u pravu 100% ostalo populizam,bolje receno obicno sranje.

ps
Vlada KS nije nadlezna ni za jedan drugi kanton osim Sarajevskog,a kamoli za federaciju i drzavu.
Dr. Kuca

#14941 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Dr. Kuca »

Sigurno se trazio helikopter zbog nedaj Boze pozara nekad
Login77777

#14942 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login77777 »

Nije nadlezena. Ali za sebe moze kupiti i po potrebi ici u ispomoc drugim kantonima. Naravno uz naplatu.
Login77777

#14943 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login77777 »

Dr. Kuca wrote: 17/08/2021 08:27 Sigurno se trazio helikopter zbog nedaj Boze pozara nekad
Sto opet ne mjenja stvari da je FBiH to trebala imati.
Patton44

#14944 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

Login77777 wrote: 17/08/2021 08:28 Nije nadlezena. Ali za sebe moze kupiti i po potrebi ici u ispomoc drugim kantonima. Naravno uz naplatu.
:lol: :lol:
Rent a helikopter. malo je jedan 10 minimalno, kad nema pozara mogu ih i turistima rentat.
Milenkov buraz

#14945 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Milenkov buraz »

Patton44 wrote: 17/08/2021 08:00
Milenkov buraz wrote: 17/08/2021 07:48

Tako je i za paradu,pa onda kaze Forto je sam odobrio sredstva. :izet:

Eto necu vise halali. :kiss:
E super, halalosum
Login77777

#14946 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login77777 »

Patton44 wrote: 17/08/2021 08:38
Login77777 wrote: 17/08/2021 08:28 Nije nadlezena. Ali za sebe moze kupiti i po potrebi ici u ispomoc drugim kantonima. Naravno uz naplatu.
:lol: :lol:
Rent a helikopter. malo je jedan 10 minimalno, kad nema pozara mogu ih i turistima rentat.
A kad budu opet pozari bice Schmidt pomozi. Nato pomozi… :izet:

Vidis niko ne hebe dzaferbega i komsu. Kao da ne postoje. :thumbup:
Milenkov buraz

#14947 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Milenkov buraz »

Sarajmen wrote: 17/08/2021 08:34
Login77777 wrote: 17/08/2021 08:26 Sad imaju vecinu da kupe helikopter.
Mislim i da najavljuju obnavljanje aktivnosti u tom smjeru.

Državi koja ima ogroman šumski pokrivač i veliki broj prirodnih i vještačkih jezera na svim nadmorskim visinama, par kanadera je potrebno iz strateških razloga. Cijena za njih će se isplatiti sigurno, dovoljno je samo sabrati tj izračunati visinu štete koju naprave požari na godišnjem nivou. A eto, potreba za helikopterom vjerovatno ima nešto drugačiju ekonomsku logiku.
Kanaderi se više ne proizvode samo za informaciju. Naravno da trebamo namjenske letjelice za gašenje požara ali helikopter može poslužiti kako za civilne tako i za vojne svrhe dok namjenska letjelica za gašenje požara služi samo za tu namjenu i niti za jednu drugu namjenu.
Last edited by Milenkov buraz on 17/08/2021 08:46, edited 1 time in total.
vjeshalica

#14948 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by vjeshalica »

Davno su mogli kupiti 2 kanadera za tih 60tak miliona dolara ili koliko vec kostaju, dosad bi ss isplatili, ali znajuci lopove i njihov mentalitet jebali bi im majku za dvije godine,pa pricali kako su se sami raspali od sebe.
Milenkov buraz

#14949 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Milenkov buraz »

vjeshalica wrote: 17/08/2021 08:45 Davno su mogli kupiti 2 kanadera za tih 60tak miliona dolara ili koliko vec kostaju, dosad bi ss isplatili, ali znajuci lopove i njihov mentalitet jebali bi im majku za dvije godine,pa pricali kako su se sami raspali od sebe.
AirTractor po meni bolja opcija za nas ali eto, ko sam ja da nekom nešto određujem, ne mogu ni svojoj ženi narediti a kamo li nekoj vladi u BiH. :mrgreen:
vjeshalica

#14950 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by vjeshalica »

Milenkov buraz wrote: 17/08/2021 08:44
Kanaderi se više ne proizvode samo za informaciju.
Hdje si to procitao boga ti?
Post Reply