Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

GandalfSivi

#14926 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Irsar wrote:
Ova Pelosi zvuči odveć patetično, koga briga za TV obraćanje kad je Trump usavršio puno efikasnije svakodnevno obraćanje putem svog Twitter naloga. Ja budala u Demokratskoj stranci.
Ocito nisi upoznat sta SOTU znaci u americkoj politici, dalje ne bih ni komentarisao...

U drugim vijestima, Trumpu se komotno moze suditi za veleizdaju koju je pocinio odavanjem vojne tajne da treca politicki najjaca figura u drzavi (sto Speaker of the House jeste) planira ici u ratnu zonu...
djkurt

#14927 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by djkurt »

Irsar wrote:
djkurt wrote:
Da sam "islamofob" je novost i meni, obzirom da sam musliman. Kad nemaš nikakvog argumenta ni za šta onda ti jedino preostaje da druge etiketiraš sa "nezgodnim" pridjevima. Tipa "islamofob". Pretpostavljam onda da je i svaki iskreni kršćanin "islamofob" također, kao i budista, hindusi, ukratko sav svijet osim, je li, muslimana. Zanimljivo.

P.S. Osim što nisam "islamofob", osim ako pod "islamofob" ne definišeš svakoga ko se ne slaže sa tvojim (pogrešnim) viđenjem Islama i muslimana, ne pratim ni Fox News, mada ne znam čemu uopšte tvoje spominjanje te novinarske/TV kuće obzirom da o tome niko ništa ovdje nije ni rekao. Valjda imaš potrebu da redaš "napade" na nekoga o kome ništa ne znaš, a pogotovo ne znaš na osnovu čega ja to navodno stvaram svoja mišljenja.
ti u vezi islama procitao samo šta je pisalo u fox news vijestima.
jeza u ledja

#14928 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

FBI vec odavno istrazuje da li Trump direktno radi po nalogu Rusa, bilo svjesno ili nesvjesno, kao kompromitovan ili jer tako zeli. Danas je izasla i vijest da je direktno naredio svom bivsem licnom advokatu da laze Kongresu (pod zakletvom) da se njegov poslic oko Trump Towera u Moskvi zavrsio prije nego sto je kampanja pocela, sto je, ako je tacno - krivicno djelo.

Mislim ono, ljudi sad vec naglas govore da je predsjednik SAD bukvalno opasnost po samu drzavu i neki glasovi koji su bjezali od impeachment se sada ponovo javljaju.

I ja bih radije da on ostane do kraja mandata, bar ne dok znacajan broj njegovih pristalica ne bude uvjeren da je kriminalac, a to ako se do sad nije desilo, ne znam kad ce se desiti? Mozda, ako Muller napokon zavrsi svoju istragu i sjedne pred javnost i objasni sve kako sta, sa sve dokazima. Tako nekako je i Nixonova podrska opala, pa je otjeran. Ali eto postavlja se pitanje je li vrijednija politicka pobjeda (na sljedecim izborima, kad i ako) od buducnosti same drzave? On i ako bude porazen na izborima ce reci da je pokraden, a njegove pristalice misliti isto.

Michael Cohen ce svjedociti pred Kongresom za jedno 20-ak dana. Po svemu sudeci, ima svega da se naprica, do u detalje, kako posluje Trump i cim se sve bavio.
Irsar

#14929 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Irsar »

Inače, ako koga zanima, evo Trumpov odgovor političarki Nancy Pelosi:

Image

:lol: :lol: :lol:

Ukratko: onemogućio joj da ima putovanje po službenoj dužnosti koristeći sredstva vlade SAD-a, bar dok traje ovaj problem sa nefunkcionisanjem vlade, naravno ako Nancy želi sama da plati putovanje to je u stanju učiniti. Cirkus, ali kvalitetan :D
Last edited by Irsar on 18/01/2019 18:31, edited 2 times in total.
Ja_Ja

#14931 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Ja_Ja »

Irsar wrote:Inače, ako koga zanima, evo Trumpov odgovor političarki Nancy Pelosi:

Image

Ukratko: onemogućio joj da ima putovanje po službenoj dužnosti koristeći sredstva vlade SAD-a, bar dok traje ovaj problem sa nefunkcionisanjem vlade, naravno ako Nancy želi sama da plati putovanje to je u stanju učiniti. Cirkus, ali kvalitetan :D
Nije samo onemogucio vec je pokusava poniziti svojim barbarskim rijecnikom. Naziva njenu posjetu americkim vojnim snagama ekskurzijom, i ostavljaja joj opciju da leti redovnim/komercijalnim letovima. Amerika je zemlja velika, i ima svega i svacega ali ovaj tip svaki dan uspije da produbi bar malo ono sto bi vec trebalo biti dno.
Irsar

#14932 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Irsar »

GandalfSivi wrote:
Irsar wrote:
Ova Pelosi zvuči odveć patetično, koga briga za TV obraćanje kad je Trump usavršio puno efikasnije svakodnevno obraćanje putem svog Twitter naloga. Ja budala u Demokratskoj stranci.
Ocito nisi upoznat sta SOTU znaci u americkoj politici, dalje ne bih ni komentarisao...
Šta god da znači jedna stvar je sigurna: ne znači isto što i POTUS+Twitter, kako po kvaliteti tako i po kvantiteti :wink: Plus to ne mijenja šta sam rekao, a to je da je Pelosi patetična, kao uostalom i skoro sve Demokrate tako da nije baš da nju lično izdvajam.
U drugim vijestima, Trumpu se komotno moze suditi za veleizdaju koju je pocinio odavanjem vojne tajne da treca politicki najjaca figura u drzavi (sto Speaker of the House jeste) planira ici u ratnu zonu...
A ti si pretpostavljam stručnjak međunarodnog prava, ili si samo još jedan lik na internetu koji svoje vijesti o Trumpu isključivo dobiva od istomišljenika? Rekao bih da je ovo potonje.

Trumpu se navodno istražuju mnoga zlodjela i šta već ne, godinama, i kao "eto samo što nije" izletio iz Ovalnog ureda u lokalni zatvor. :lol: Ma ko više vjeruje u te gluposti? Trump nije kriv ni za šta za šta ga se optužuje, dok su mu oponenti daleko gori po pitanju svega.
jeza u ledja

#14933 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Debil dokazuje da je debil svaki dan. Nekad i vise puta dnevno.
Irsar

#14934 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Irsar »

djkurt wrote:
Irsar wrote:
djkurt wrote:
Da sam "islamofob" je novost i meni, obzirom da sam musliman. Kad nemaš nikakvog argumenta ni za šta onda ti jedino preostaje da druge etiketiraš sa "nezgodnim" pridjevima. Tipa "islamofob". Pretpostavljam onda da je i svaki iskreni kršćanin "islamofob" također, kao i budista, hindusi, ukratko sav svijet osim, je li, muslimana. Zanimljivo.

P.S. Osim što nisam "islamofob", osim ako pod "islamofob" ne definišeš svakoga ko se ne slaže sa tvojim (pogrešnim) viđenjem Islama i muslimana, ne pratim ni Fox News, mada ne znam čemu uopšte tvoje spominjanje te novinarske/TV kuće obzirom da o tome niko ništa ovdje nije ni rekao. Valjda imaš potrebu da redaš "napade" na nekoga o kome ništa ne znaš, a pogotovo ne znaš na osnovu čega ja to navodno stvaram svoja mišljenja.
ti u vezi islama procitao samo šta je pisalo u fox news vijestima.
Ne bih dalje o ovoj off-topic temi, kad već imamo tako zanimljivu temu na raspolaganju. Bar se možemo složiti da je Trump ipak zanimljivija tema. :D
GandalfSivi

#14936 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Irsar wrote:
GandalfSivi wrote:
Irsar wrote:
Šta god da znači jedna stvar je sigurna: ne znači isto što i POTUS+Twitter, kako po kvaliteti tako i po kvantiteti :wink: Plus to ne mijenja šta sam rekao, a to je da je Pelosi patetična, kao uostalom i skoro sve Demokrate tako da nije baš da nju lično izdvajam.
A ti si pretpostavljam stručnjak međunarodnog prava, ili si samo još jedan lik na internetu koji svoje vijesti o Trumpu isključivo dobiva od istomišljenika? Rekao bih da je ovo potonje.

Trumpu se navodno istražuju mnoga zlodjela i šta već ne, godinama, i kao "eto samo što nije" izletio iz Ovalnog ureda u lokalni zatvor. :lol: Ma ko više vjeruje u te gluposti? Trump nije kriv ni za šta za šta ga se optužuje, dok su mu oponenti daleko gori po pitanju svega.
Ti shvatas da je odavanje drzavne tajne zabranjeno? Ti shvatas da je putovanje Speakera (bez obzira ko je i kako se zove) u ratnu zonu drzavna tajna? Sta ti nije jasno?

Evo reci cu ti sta meni nije jasno. Odakle vise izvirete, svi na isti fazon, nema kod vas ni argumenta ni cinjenice, samo pausalne nebuloze ponavljate...
Sanjarko

#14937 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Sanjarko »

Nije debil. Trola. Ima razlike. Samo sto trola Ameriku i svijet. :evil:
jeza u ledja

#14938 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Ovaj lik (Chris Murphy) mi se cini kao jednim od najkvalitetnijih D. Steta sto on nije u igri za predsjednika.
Irsar

#14939 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Irsar »

Ja_Ja wrote:
Irsar wrote:Inače, ako koga zanima, evo Trumpov odgovor političarki Nancy Pelosi:

Image

Nije samo onemogucio vec je pokusava poniziti svojim barbarskim rijecnikom. Naziva njenu posjetu americkim vojnim snagama ekskurzijom, i ostavljaja joj opciju da leti redovnim/komercijalnim letovima. Amerika je zemlja velika, i ima svega i svacega ali ovaj tip svaki dan uspije da produbi bar malo ono sto bi vec trebalo biti dno.
Ne znam šta ti misliš ko je Nancy Pelosi? Političar(ka). A šta ti misliš šta su moderni Američki političari doli dno dna, uključujući ovu Demokratu? Nancy nije nikakvo nevinašce koja ne zna šta radi, ona jasno ima cilj da onemogući SVOM predsjedniku normalno funkcionisanje. Sama si je ovo sve spremila.

"Barbarski rječnik" je ipak manje opasan od imbecilne unutrašnje (nekontrolisana imigracija) i vanjske (ratovi svake godine) politike SAD-a, tu bi se trebali složiti. Trump svom "barbarskom rječniku" unatoč ipak do sada nije razorio niti jednu zemlju, dok su mnogi drugi (Demokrate i Republikanci) do sada se kroz svoj valjda "prefinjeni rječnik" pobrinuli za milione ubijenih i raseljenih lica, plus osiromašenje i širenje dekadence ionako dekadentne Amerike.
jeza u ledja

#14940 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Najvise ih je pobio Roosevelt. :oops:
Irsar

#14941 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Irsar »

GandalfSivi wrote:Ti shvatas da je odavanje drzavne tajne zabranjeno? Ti shvatas da je putovanje Speakera (bez obzira ko je i kako se zove) u ratnu zonu drzavna tajna? Sta ti nije jasno?
Nisam znao da su Belgija i Egipat "ratne zone", to mi je novost. Ipak bih rekao da Trump i njegov tim ljudi znaju bolje šta predsjednik može učiniti a šta ne.
Irsar

#14942 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Irsar »

A evo i prtljaga od Nancy Pelosi i drugih Demokrata koji je morao biti vraćen u Kongres usljed toga što je Trump zapravo sačekao da oni budu skoro pred ukrcaj prije otkazivanja :lol: :lol: :lol:

Image
jeza u ledja

#14943 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Izuzeto smijesno. Segasticno nadasve.

Pise fino da je posjeta Afganistanu, Egiptu i Belgiji, on kaze "nisam znao da su Egipat i Belgija ratne zone". :roll: Nema sta, fantasticna rasprava.

Za ovo je armija iscimala boga pitaj koliko para za pripremu, al sta ima veze jebo pare dok traje shutdown. :oops:
jeza u ledja

#14944 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Usput, ovaj lik je dijete 100%.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#14945 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

Ovo je stvarno kvalitetan debil :lol: :mrgreen:

Podsjeća me na situaciju u osnovnoj kad smo za blagajnika namjerno izglasali najnedisciplinovanijeg lika :mrgreen:

-

I u pravu si ti 10000%. Britanija i SAD se takmiče ko će biti veći politički debil, strašno.
GandalfSivi

#14946 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Irsar wrote:
GandalfSivi wrote:Ti shvatas da je odavanje drzavne tajne zabranjeno? Ti shvatas da je putovanje Speakera (bez obzira ko je i kako se zove) u ratnu zonu drzavna tajna? Sta ti nije jasno?
Nisam znao da su Belgija i Egipat "ratne zone", to mi je novost. Ipak bih rekao da Trump i njegov tim ljudi znaju bolje šta predsjednik može učiniti a šta ne.
Sad si vec smijesan. Da nisi fulio jednu drzavu?
Irsar

#14947 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Irsar »

Trump je bar svoj čovjek, kakav god je. Demokrate i Republikanci su mahom marionete, šupljikave glave a i duše. :wink: Da potonji nisu od "demokratije" (realno: oligarhije) napravili šprdnju, onda čovjek poput Trumpa ne bi ni došao na vlast. Kako jesu, to znači da su oni sami prvi u redu za okriviti.
Irsar

#14948 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Irsar »

GandalfSivi wrote:
Irsar wrote:
Sad si vec smijesan. Da nisi fulio jednu drzavu?
Ne? Na tu treću državu (Afganistan) se referiram svojom drugom rečenicom posta kojeg citiraš.
jeza u ledja

#14949 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Velkoski wrote: Podsjeća me na situaciju u osnovnoj kad smo za blagajnika namjerno izglasali najnedisciplinovanijeg lika :mrgreen:
To se meni desilo. :D
Samo nisam bio blagajnik vec kao zapisivao ko je nemiran i to. :lol: Neka obrnuta psihologija uciteljice. :-?
Prvi razred. :D
FreakyStyley

#14950 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by FreakyStyley »

Irsar wrote:
Ne znam šta ti misliš ko je Nancy Pelosi? Političar(ka). A šta ti misliš šta su moderni Američki političari doli dno dna, uključujući ovu Demokratu? Nancy nije nikakvo nevinašce koja ne zna šta radi, ona jasno ima cilj da onemogući SVOM predsjedniku normalno funkcionisanje. Sama si je ovo sve spremila.

"Barbarski rječnik" je ipak manje opasan od imbecilne unutrašnje (nekontrolisana imigracija) i vanjske (ratovi svake godine) politike SAD-a, tu bi se trebali složiti. Trump svom "barbarskom rječniku" unatoč ipak do sada nije razorio niti jednu zemlju, dok su mnogi drugi (Demokrate i Republikanci) do sada se kroz svoj valjda "prefinjeni rječnik" pobrinuli za milione ubijenih i raseljenih lica, plus osiromašenje i širenje dekadence ionako dekadentne Amerike.
Nista od ovoga nije tacno.

Trump nije neka specijalna devijacija od standardne americke vanjske politike. Neintervencionista je bio tokom kampanje, retoricki, u praksi nije. Cak je intenzivirao neke kampanje zbog kojih je Obama bio zestoko napadan.

Na primjer,

"In his first two years in office, Donald Trump launched 238 drone strikes in Yemen, Pakistan, and Somalia—way beyond what the ‘Drone President’ Barack Obama did."

https://www.thedailybeast.com/trump-ram ... hadow-wars

Treba li spominjati Yemen? Siriju? Nedavno je izaslo da John Bolton, neocon iz Busheve administracije, sprema zescu eskalaciju sa Iranom.

Trump, u skladu sa decenijskom americkom tradicijom, nastavlja da razara zemlje sirom svijeta. Apsolutno je pogresno tvrditi da to ne radi.

"Nekontrolisana imgiracija" je mit. Da su demokrate nesto blagi sto se tice imigracije, neka ekstremno ljevicarska stranka, je jos jedan zesci mit.

"Deportations under Trump are on the rise but still lower than Obama’s, ICE report shows" - https://www.washingtonpost.com/nation/2 ... ort-shows/

Imigranti (evo istrazicanje konzervativnog Cato instituta https://www.cato.org/blog/white-houses- ... ants-crime), "Illegal immigrants, non-citizens, and legal immigrants are less likely to be incarcerated, convicted, or arrested for crimes than native-born Americans are."

O tome toliko. Imigrantska kriza ne postoji, karavani ne postoje, sve je u redu.

Padati na reakcionarsku pricu i prepadanje sa strasnim imigrantima koji prave Ameriku siromsasnom je smijesno.

Sto se tice Pelosi, ljevica je ne podnosi organski, kao ni Schumera, jer je korporatista i zapravo umjereni Republikanac, a ne Demokrata. Ali eto, neka te lozi ovaj teatar oko otkazivanja leta za Pelosi. Let koji je Trump otkazao jer je shutdown, a shutdown je jer trazi novac za zid. I pazi molim te, sad se sjetio da to uradi - nije to uradio kad je GOP kontrolisala i gornji i donji dom kongresa. Radi to sad kada Demokrate kontrolisu House.
Post Reply