Republika Turska

Post Reply
Challenger__

#14926 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

HobotnicaPLus wrote:Za ove koji se raspravljaju o tome da li je USA stvorila ISIS, preporucujem da se vratite nekih pedesetak godina u nazad i malo obratite paznju na to sta su bili interesi saudijskih princeva.

Mislim da ovdje lezi kljuc cijelog sranja koje se na bliskom istoku desava od sedamdesetih godina pa do danas
Nema tu nikakve misterije. Riječ je o perverznom, interesnom braku dijela obavještajnih zajednica zapada (prije svega unutar USA) i ekstremista iz "Wahhabi brand of Islam". Otpočelo u Afganistanu, veza napukla na terenu Sirije. Tokom hladnog rata su koristili i ihvanije (MB) kao oruđe protiv arapskih vlada koje nisu bile sklone USA i Izraelu (Sirija, Egipat npr).

U koketiranje sa njima su ušle i neke druge zemlje i danas (kao Turska) plaćaju ceh te "igre sa đavolovim repom".
sarajevoxxxx

#14927 Re: Republika Turska

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
HobotnicaPLus wrote:Za ove koji se raspravljaju o tome da li je USA stvorila ISIS, preporucujem da se vratite nekih pedesetak godina u nazad i malo obratite paznju na to sta su bili interesi saudijskih princeva.

Mislim da ovdje lezi kljuc cijelog sranja koje se na bliskom istoku desava od sedamdesetih godina pa do danas
Nema tu nikakve misterije. Riječ je o perverznom, interesnom braku dijela obavještajnih zajednica zapada (prije svega unutar USA) i ekstremista iz "Wahhabi brand of Islam". Otpočelo u Afganistanu, veza napukla na terenu Sirije. Tokom hladnog rata su koristili i ihvanije (MB) kao oruđe protiv arapskih vlada koje nisu bile sklone USA i Izraelu (Sirija, Egipat npr).

U koketiranje sa njima su ušle i neke druge zemlje i danas (kao Turska) plaćaju ceh te "igre sa đavolovim repom".
Nasilje među muslimanima traje ili počelo je prije 1400 godina. Kakva crna USA i Wahabi :-) Ponavljaš priču koju arapska elita prodaje svojim narodima. Red Izraela, pa onda red ihvanija, pa onda red USA i eto. Poput papagaja to si na ovom forumu ponovio hiljadu puta. Pogledaj motive i jednih i drugih "Ja husein" odnosno "šiiti i novotarije" ti pojmovi su stari bar 1400 godina. Muslimani su se između sebe ubijali prije nastanka USA i prije pojave wehabija odnosno prije današnjeg Izrela. Onaj ko misli da nema USA ne bi se danas muslimani ubijali je u zabludi i totalni ili ultrabrutalni naivac. Muslimani elita oni trebaju na stub srama. Vjerska, kulturna, i politička elita muslimana i šiitske i sunitska zaslužuje prezir, i bojkot svake vrste, ako se to može bojkotovati.
Kikibombona

#14928 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

PKK osudila teroristicki napad u Istanbulu!

PKK leader: No Kurdish group involved in Istanbul nightclub attack
"We condemn the New Year’s Eve incident in Istanbul," Karayilan told media associated with the PKK. "No Kurdish force or Kurdish person has been involved in the attack and it has not been carried out by us."

Karayilan also sent his condolences to the families of the victims and wished a speedy recovery for the wounded.
http://rudaw.net/mobile/english/middlee ... /010120171
The Kurdish freedom struggle is at the same time a fight for Turkey's democratization. To this end, we and no other Kurdish force would target innocent civilians as we are fighting against Turkish colonialism," Karayilan said.

“Ours is a rightful cause and all Kurdish and Kurdistan forces want to have the people of Turkey by their side,” he added.
http://www.nrttv.com/EN/Details.aspx?Jimare=11841

HDP o teroristickom napadu u Istanbulu!

https://mobile.twitter.com/HDPenglish/s ... 8852093952
Last edited by Kikibombona on 02/01/2017 07:46, edited 1 time in total.
Point.

#14929 Re: Republika Turska

Post by Point. »

Challenger__ wrote:
Bodkin wrote:Jebo me svak ako ste vi normalni. Kakvi ruski igraci u americkoj vojsci ili visokoj politici?
I to, ni manje ni više nego prvi čovjek DIA (Director of the Defense Intelligence Agency) u Obaminoj adminstraciji (juli 2012-avgust 2014). "Ruski čovjek". Jedna stupidna etiketa kojom "objašnjavaju" ono što ne razumiju.

A čovjek je sa te pozicije, argumentovano i pravovremeno, upozorio na rizike naoružavanja esktremista i dobio otkaz od Obamine administracije u avgustu 2014.

To se zove čovjek sa integritetom, ali to je špansko selo za zaljubljenike u sopstvene zablude.

________
Vjerujes frajeru koji lupa gluposti tipa serijatski zakoni se sire po USA i koji je, nakon noge od Obame, medju prvim savjetnicima sarlatana Trumpa? Ti njega uzimas za referencu? Jesi li uopste procitao onaj gore tekst od NYT sto sam postavio?
Bosanac sa dna kace

#14930 Re: Republika Turska

Post by Bosanac sa dna kace »

Bodkin wrote:Jebo me svak ako ste vi normalni. Kakvi ruski igraci u americkoj vojsci ili visokoj politici?
Mes'cini nije tema, ali evo: kao sto postoje americki igraci u Rusiji, odnosno u ruskoj vojsci i visokoj politici, postoje isti i u Americi.
Sjeti se samo krize 1960'tih oko Zaljeva svinja kad su i jedni i drugi znali ko sta ima i ko ce kakav potez napraviti...zasto bi danas bilo drugacije?
Fudo387

#14931 Re: Republika Turska

Post by Fudo387 »

HobotnicaPLus wrote:
Bodkin wrote:
Fudo387 wrote:
Moram ti priznati da mi je ta rasprava sta je starije, kokos ili jaje, poprilicno blesava.
Sto se tice nasih nedodjija misljenja sam da ko je god naisao taj nam ga je i uCero, tako da je sve besmisleno supljiranje.
Hocu rec', dobro smo prosli, pravo je cudo da tu danas ima ista zivahnije od bakterije.
Nije da nije, slozicu se ali u jednom trenutku u historiji je postojala neka kraljevina bosna koju su turci srusili i jebali nam majku par stotina godina. Ako to nisu okupatori onda moramo izmisliti novu rijec za ovo :D
Bice da je neki stokholmski sindrom u pitanju
Nije to stokholmski sindrom.
Te stvari o kojima pricate desile su se skoro pa haman prije jednog milenija.
U taj vakat, preci na Islam je bilo k'o danas uzeti njemacko drzavljanstvo.
Bilo cool, napredno, dadnu ti najvecu cakiju, okupas se, bude ti fino...isto danas zapalit' 250 na sat autobanom u ganc novom bmw-u.
Realno, ko nije tada presao na Islam zivio je negdje na 2000 metara nadmorske visine i zvaljio koze.
Jbg, to je neka moja teorija koja i ne mora biti tacna.
uglavnomja

#14932 Re: Republika Turska

Post by uglavnomja »

isil preuzeo odgovornost

.
(za ove rusko-americke strucnjake: alquaida postoji od 80-ih, obama je president od 2009. itd, malo matematike)
uglavnomja

#14933 Re: Republika Turska

Post by uglavnomja »

Fudo387 wrote: Nije to stokholmski sindrom.
Te stvari o kojima pricate desile su se skoro pa haman prije jednog milenija.
U taj vakat, preci na Islam je bilo k'o danas uzeti njemacko drzavljanstvo.
Bilo cool, napredno, dadnu ti najvecu cakiju, okupas se, bude ti fino...isto danas zapalit' 250 na sat autobanom u ganc novom bmw-u.
Realno, ko nije tada presao na Islam zivio je negdje na 2000 metara nadmorske visine i zvaljio koze.
Jbg, to je neka moja teorija koja i ne mora biti tacna.

ooouuuuu :-)

nisu se mrdnuli od koze, 90% stanovnistva. nisu svi bili age i begovi. (cijom li su zemljom raspolagali :-)

ostali su neobrazovani, sve do titovog doba (a i danas, samo je malo manja razlika) najneobrazovaniji i najnepismeniji dio juge, samim tim i najsiromasniji. jer su pisali na stranim jezicima, (rijetki) isli u tirsku na skolovanje ... a zenama nije ni trebalo da budu pismene.

tek negdje krajem 19. vijeka pocinje odlazak bosanskih muslimana u bec i slicne destinacije na skolovanje. i to bogate intiligencije, koja je opet bila u jednocifrenim procentima.
mehmed spaho, sin direktora visoke serijatske skole, je otisao u bec i doktorirao pravo, ne serijatsko nego zapadno.

pripadam tom korpusu, samo valja biti realan. bosna je upravo zbog toga bila i ostala zadnja rupa u europi. stotine godine bez modernog obrazovanja su morale ostaviti traga koji ni 50 godina titove juge nije uspio izbrisati. niti ce skoro, kako stavri stoje.

tema je svakako otisla u pm, nikoga ne boli cosak za mrtvim :zzzz:
asurbanipal

#14934 Re: Republika Turska

Post by asurbanipal »

Bodkin wrote:
Fudo387 wrote:
Bodkin wrote:Reci ti nama onda ovako, ko je prvi na ovoj zemlji nasoj bio.
Mislis na vrijeme prije ameba? :D
Ako izuzmemo srbe koji su jel, stariji od ameba, koji od ovih ostalih su prvi bili tu.
Jer pazi, turci su pojam definicije okupatora ali vidim da oni ipak nisu pa me zanima po kojem osnovu. Mozda su im iliri ostavili ove prostore u amanet :D

Pucate se bezveze pojmom "okupacija", koji je relativno nov pojam. O osvajanjima i osvajačima se već može govoriti za taj period. Glavni problem je što na prošlost gledate iz perspektive današnjice i neke novokomponovane termine i pojmove pokušavate "prebaciti" 500 ili 1000 godina ranije.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#14935 Re: Republika Turska

Post by Bobi »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Rampage wrote:Kako ide islamofobna bratijo?

Jbte kakav bal povampirene bratije ovdje, nevjerovatno.

Mogu mislit' kako su se danas čitav dan bacale drkice na ovaj teroristički napad u Turskoj. Neki su odmah sinoć počeli s onanisanjem, ništa Nova godina, ovo ono?
Ogrnuti Mladićevim i Karadžićevim šinjelom, štovaoci genocida.
Biraj riječi dragi drvosječa. :oops:
Bodkin

#14936 Re: Republika Turska

Post by Bodkin »

Bosanac sa dna kace wrote:
Mes'cini nije tema, ali evo: kao sto postoje americki igraci u Rusiji, odnosno u ruskoj vojsci i visokoj politici, postoje isti i u Americi.
Sjeti se samo krize 1960'tih oko Zaljeva svinja kad su i jedni i drugi znali ko sta ima i ko ce kakav potez napraviti...zasto bi danas bilo drugacije?
Zato sto rusija danas nije u istoj ligi sa amerikom. Da kazu Kina pa ok ali rusija? Sumnjam.
Bodkin

#14937 Re: Republika Turska

Post by Bodkin »

asurbanipal wrote:
Bodkin wrote:
Ako izuzmemo srbe koji su jel, stariji od ameba, koji od ovih ostalih su prvi bili tu.
Jer pazi, turci su pojam definicije okupatora ali vidim da oni ipak nisu pa me zanima po kojem osnovu. Mozda su im iliri ostavili ove prostore u amanet :D

Pucate se bezveze pojmom "okupacija", koji je relativno nov pojam. O osvajanjima i osvajačima se već može govoriti za taj period. Glavni problem je što na prošlost gledate iz perspektive današnjice i neke novokomponovane termine i pojmove pokušavate "prebaciti" 500 ili 1000 godina ranije.
Ai zato francuzi mogu zvati okupacijom englesko osvajanje za vrijeme stogodisnjeg rata.
I sta je onda austrougarska? Ili njemacka?

A na kraju krajeva, sve je to semantika. Rijec okupator ne zvuci fino pa daj da koristimo nesto drugo :D
asurbanipal

#14938 Re: Republika Turska

Post by asurbanipal »

Bodkin wrote: Ai zato francuzi mogu zvati okupacijom englesko osvajanje za vrijeme stogodisnjeg rata.

A na kraju krajeva, sve je to semantika. Rijec okupator ne zvuci fino pa daj da koristimo nesto drugo :D

Zovi kako god hoćeš. Ratovalo se zbog vlasti, pljačke, plijena, robova, novca, zlata, žita, vode, nafte, sexa, itd.

Osvajalo se, ratovalo, miješao svak sa svakim. Pogledaj samo kakva su prijestolja bila u Francuskoj i Engleskoj uoči Stogodišnjeg rata. :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#14939 Re: Republika Turska

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Point. wrote:
A slušaj, zalibo živo za tvoje piskaranje i to da li sam na tvojoj ignore listi. Svako nosi guzicu sa sobom pa i ti svoje mišljenje. Ti si mene citirao pa sam ti odgovorio, ako ti se odgovor ne sviđa onda me i dalje drži na ignore. Jeste eto ISIL je čedo Turske ali koga briga što ta ista Evropa i EU se igraju rata od 2001. godine i po potrebi vode proxy ratove i naoružavaju bande i skupine po potrebi. Sada kada se takva politika obila o glavu najviše Evropi sada bi elegantno sve na Tursku svalili---kurko dokoljenko. :mrgreen: Tuska vlada islamistička ili ne opet je bolja neko kršćanski talibanat. Boli me kurac za gulenovcima neka hapsi koga smatra da treba hapsiti, nihova država njihovi zakoni, ali po tome vidiš tu licemjernost i nedosljednost da su najednom i gulenovci dobri. :oops: Šta je iduće da opet Nusra bude legitiman pregovarač pa onda opet par godina kukulele. :oops:
Vi Erdoganci ste pravo smijesni i zalosni. Cij ti to, krscanski talibani a Erdo od stabilne zemlje napravio leglo terorista. I kao Evropa kriva sto su gotovo svi kozojebi iz Turske presli u Siriju. Erdogan je glupan na kvadrat i jebena picka koja je postala ruska kurva i Putinov osobni potrcko, koji sve svaljuje na nepostojeceg neprijatelja Gulena da bi sakrio vlastitu nemoc. Turska sluzba sigurnosti za 30 dana pohapsi na desetine hiljada takozvanih gulenovaca, sve sa fol dokazima i slicno a ne mogu pratiti ubicu za kojeg su imali dojavu da moze napasti. Ma hajde bjeri tamo.
Prvo nisam nikakav Erdoganac, možda Klingonac jesam:mrgreen:, već držim stranu legaliteta Turske države i naroda. Erdogan je sada tu, sutra ne mora, ali Turska će sigurno biti tu još dugo, dugo. Turska je postala stabilna i ekonomski jaka zahvaljujući upravo politici Erdogana, to što belosvjetski kršćanski konglomerati i hoštapleri prave ratove po svijetu nije grijeh Turske ili Erdogana već upravo zapada. Erdogan je sve samo ne pička, u politici nema emocija već goli interes. Turska gleda svoj interes i jebe joj se živo šta će reći Njemačka ili EU, NATO, znaju oni dobro da su isuviše važan faktor za Evropu pa i koriste taj položaj. Eto vidjeli smo kakve su službe sigurnosti u Evropi, pobjegne im terorista ispred nosa, danima ne mogu skontati ko je vozač kamiona, nagađaju k'o na pokeru tako da turske sluižbe sigurnosti su još mila majka...naravno uvijek može i mora bolje kada je u pitanju terorizam.
Kikibombona

#14940 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Prvo nisam nikakav Erdoganac
Zanimljivo je kako si u slucaju Turaka, Arapa i drugih muslimana UVIJEK odbrambeno raspolozen, a u slucaju zapada i krscana napadacki!??

Nije tesko uvidjeti kome stranu drzis i da si zestoko pristrasan. I po tome nisi nista drugaciji od dezurnih islamofoba, arapofoba, i ostale ekipe. Sve je to u pet deka, samo se niko ne zeli ili ne umije pogledati u ogledalo.
Drvosjeca iz Dejcica

#14941 Re: Republika Turska

Kikibombona wrote:
Zanimljivo je kako si u slucaju Turaka, Arapa i drugih muslimana UVIJEK odbrambeno raspolozen, a u slucaju zapada i krscana napadacki!??

Nije tesko uvidjeti kome stranu drzis i da si zestoko pristrasan. I po tome nisi nista drugaciji od dezurnih islamofoba, arapofoba, i ostale ekipe. Sve je to u pet deka, samo se niko ne zeli ili ne umije pogledati u ogledalo.
Ako si upratio branio sam ja i Nijemce, nema to veze primarno sa tim. Sa druge strane naravno da sam odbrambeno raspoložen za Arape i Turke, generalno muslimane, jer su danas rekao bih najugroženija vrsta. Čak tvrdim da je ISIL i sve te terorističke skupine alat jednog dijela zapada u borbi protiv muslimana generalno. Ako se u Evropi i Americi, generalno zapadu, otvoreno smije reći da su muslimani nepoželjni ne vidim da ja na forumu određene devijacije i okretanje zapada nekim mračnim ideologijama ne smijem nazvati pravim imenom. To jeste kršćanski fanatizam, to jeste kršćanski talibanat, to jeste sve u suprotnosti sa tradacijama i politikama izraslim nakon 1945. godine. To ko ne vidi taj je čorav kod očiju.

Meni je smiješno kada ti Kiki nekome nešto prebacuješ, pogotovo pristrasnost :roll: , koji dan-noć širiš kurdsku propagandu, podržavaš kurski terorizam...itd. Čak sam te par puta direktno prozvao da primaš novačanu naknadu za širenje te propagande a ti to nisi ni pokušao demantovati. Iz ovih razloga priča ti ne drži vodu glede moje pristasnosti.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 02/01/2017 11:15, edited 1 time in total.
Bodkin

#14942 Re: Republika Turska

Post by Bodkin »

asurbanipal wrote:
Bodkin wrote: Ai zato francuzi mogu zvati okupacijom englesko osvajanje za vrijeme stogodisnjeg rata.

Zovi kako god hoćeš. Ratovalo se zbog vlasti, pljačke, plijena, robova, novca, zlata, žita, vode, nafte, sexa, itd.

Osvajalo se, ratovalo, miješao svak sa svakim. Pogledaj samo kakva su prijestolja bila u Francuskoj i Engleskoj uoči Stogodišnjeg rata. :mrgreen:
Naravno, u pravu si u vezi razloga.
Samo to ne mijenja cinjenicu da ovdje pricamo o semantici. Austrijanci su okupatori, svabe su okuptori ali daj da nadjemo drugu rijec za turke :D
Drvosjeca iz Dejcica

#14943 Re: Republika Turska

Bodkin wrote:
asurbanipal wrote:

Naravno, u pravu si u vezi razloga.
Samo to ne mijenja cinjenicu da ovdje pricamo o semantici. Austrijanci su okupatori, svabe su okuptori ali daj da nadjemo drugu rijec za turke :D
Ti si u glavi i na mentalnom nivou u 1389. godini. :oops:
insomnia78

#14944 Re: RE: Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:

Ako si upratio branio sam ja i Nijemce, nema to veze primarno sa tim. Sa druge strane naravno da sam odbrambeno raspoložen za Arape i Turke, generalno muslimane, jer su danas rekao bih najugroženija vrsta. Čak tvrdim da je ISIL i sve te terorističke skupine alat jednog dijela zapada u borbi protiv muslimana generalno. Ako se u Evropi i Americi, generalno zapadu, otvoreno smije reći da su muslimani nepoželjni ne vidim da ja na forumu određene devijacije i okretanje zapada nekim mračnim ideologijama ne smijem nazvati pravim imenom. To jeste kršćanski fanatizam, to jeste kršćanski talibanat, to jeste sve u suprotnosti sa tradacijama i politikama izraslim nakon 1945. godine. To ko ne vidi taj je čorav kod očiju.

Meni je smiješno kada ti Kiki nekome nešto prebacuješ, pogotovo pristrasnost :roll: , koji dan-noć širiš kurdsku propagandu, podržavaš kurski terorizam...itd. Čak sam te par puta direktno prozvao da primaš novačanu naknadu za širenje te propagande a ti to nisi ni pokušao demantovati. Iz ovih razloga priča ti ne drži vodu glede moje pristasnosti.
Da, poznato je da se nasa rijec pika na svakom dvoru pa nas je zato propagandom potrebno privoloti na kurdsku stranu :D

Siri kiki kurdsku propagandu, sta siri utusi s njom ali on to iz nekakvih uvjerenja
asurbanipal

#14945 Re: Republika Turska

Post by asurbanipal »

Bodkin wrote: Samo to ne mijenja cinjenicu da ovdje pricamo o semantici. Austrijanci su okupatori, svabe su okuptori ali daj da nadjemo drugu rijec za turke :D

Za Nijemce bi se moglo reći da su okupatori, za Austro-Ugare baš i ne bi. Kada s druge strane govorimo o Osmanlijama, mi govorimo o srednjem vijeku ili prelaznom periodu. Drugačija shvatanja i razumijevanja su tada bila da bi se moglo govoriti o okupaciji. To ti dođe kao Čekićevih 11 genocida nad Bošnjacima.
Bodkin

#14946 Re: Republika Turska

Post by Bodkin »

asurbanipal wrote:
Bodkin wrote: Samo to ne mijenja cinjenicu da ovdje pricamo o semantici. Austrijanci su okupatori, svabe su okuptori ali daj da nadjemo drugu rijec za turke :D

Za Nijemce bi se moglo reći da su okupatori, za Austro-Ugare baš i ne bi. Kada s druge strane govorimo o Osmanlijama, mi govorimo o srednjem vijeku ili prelaznom periodu. Drugačija shvatanja i razumijevanja su tada bila da bi se moglo govoriti o okupaciji. To ti dođe kao Čekićevih 11 genocida nad Bošnjacima.
Zasto se za austrijance ne moze reci? Od kojeg datuma se smije koristiti ta rijec? Nema nijakve razlike izmedju ponasanja turaka, austrijanaca ili njemaca. Nema razlike ni u ciljevima ni u nacinu osvajanja.
Volio bih da malo razlozis stav :D ovo mi zvuci kao ono da genocida nije bilo prije nego sto je izmisljena rijec genocid od strane onog poljaka
ja71

#14947 Re: Republika Turska

Post by ja71 »

Jesu li Slaveni okupatori na Balkanu ?
biscanka2

#14948 Re: Republika Turska

Post by biscanka2 »

Kikibombona wrote:

:thumbup:

A vala Kiki providan si a mozgove mozes ispirati ali onima kojim glava samo za sisanje kose sluzi. :oops: :D
Bodkin

#14949 Re: Republika Turska

Post by Bodkin »

ja71 wrote:Jesu li Slaveni okupatori na Balkanu ?
Jesu onima prije njih.
Jedina razlika je sto je ovdje postojao odredjen oblik drzavnosti koji i danas postoji. Da ti neki prije slavena jos postoje, sigurno ih ne bi zvali oslobodiocima :evil:
Tito te jebo, jos malo i njemce necemo smjeti nazvati okupatorima. Tom logikom ni izrael vjerovatno nije okupirao palestinu
GeeTnT

#14950 Re: Republika Turska

Post by GeeTnT »

Bodkin wrote: Tito te jebo, jos malo i njemce necemo smjeti nazvati okupatorima. Tom logikom ni izrael vjerovatno nije okupirao palestinu
...ako pod tim "necemo smjeti" podrazumijevas one koji su rehabilitovali Cicu, onda se potpuno slazem...jer kako vjerovati agresoru koji govori o okupatoru...
Post Reply