Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Reglan

#14926 Re: Sarajevski derbi

Post by Reglan »

Mirisem da ce uprava Zeljeznicara napraviti sranje sa kartama i prostorom za navijace Sarajeva. Cisto zbog toga sto su na terenu rinaka...

Objektivno smo jaci na svim pozicijama, psihicki stablniji, imamo boljeg trenera. Sve na svojoj strani.
Mea_parvitas

#14927 Re: Sarajevski derbi

Post by Mea_parvitas »

Reglan wrote:Mirisem da ce uprava Zeljeznicara napraviti sranje sa kartama i prostorom za navijace Sarajeva. Cisto zbog toga sto su na terenu rinaka...

Objektivno smo jaci na svim pozicijama, psihicki stablniji, imamo boljeg trenera. Sve na svojoj strani.
Pa sigurno necete dobiti manje od onog koliko vam pripada (5%) i ta karta nece biti skuplja od one za domace navijace za tribinu na kojoj vladaju isti uslovi (sjever isti za sve i istok cijena kao zapad otkriveni :D )
Last edited by Mea_parvitas on 27/09/2015 20:23, edited 1 time in total.
avetinja

#14928 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Šalu na stranu, stvarno mislim da je namješteno. Nikad se ne zna. Sjeti se da je derbi posebna utakmica, gdje kvaliteta igrača i trenutno stanje kluba nisu faktori koji odlučuju pobjednika.

Da se ja pitam, ne bih stavio navijače Sarajeva na istok. Ne zbog toga da li je tribina uslovna ili ne, već zbog mogućeg belaja sa jugom.
todd_smith

#14929 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

Iskreno vasi su supci zadnje 2-3 sezone, ali bas ono, pogotovo onaj prosle sezone, nije ni nase maslo za Ramazana ali vasi bas ono bez obraza neke poteze povlace sa odlukama oko karata i prostora
Maharadza

#14930 Re: Sarajevski derbi

Post by Maharadza »

Mene samo zanima kako je ono par ruševnih stepenica na istoku dobilo dozvolu od saveza da služi kao tribina?! :run: :run:
avetinja

#14931 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Mene zanima kako niko ne prigovara što ste u Vrapčićima smješteni na skeli, a redovno pljujete po Grbavici? Te ne valja kapacitet, te ne valja što se dižu stolice, te ne valja prošireni kapacitet na istok, te ne valja cijena karte, znate šta, ne morate nikako ni doć. I prije ste bili smješteni u "zdenci", ali niste se ovoliko bunili.
LSD

#14932 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

avetinja wrote:Mene zanima kako niko ne prigovara što ste u Vrapčićima smješteni na skeli, a redovno pljujete po Grbavici? Te ne valja kapacitet, te ne valja što se dižu stolice, te ne valja prošireni kapacitet na istok, te ne valja cijena karte, znate šta, ne morate nikako ni doć. I prije ste bili smješteni u "zdenci", ali niste se ovoliko bunili.
:thumbup: bravo

de ne kenjajte puno, Istok Grbavice šminka tribina kakvih ima širom države
todd_smith

#14933 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

Jer znamo da oni ne mogu bolje, vi necete bolje :mrgreen:
jeza u ledja

#14934 Re: Sarajevski derbi

Post by jeza u ledja »

0-0 ili 1-1

standardno mrcvarenje gdje svi igraci igraju u grcu ko da im se o glavi radi

strijelci diatta i nuhanovic
nKrkan

#14935 Re: Sarajevski derbi

Post by nKrkan »

FKŽ Tramuator

Image
mirza_15

#14936 Re: Sarajevski derbi

Post by mirza_15 »

Ma zelji je ova utakmica sve. Ako dobiju na derbiju opet se primicu vrhu, pobjedili nas.... Sve ce im biti zaboravljeno ako derbi dobiju. I oni to znaju i zapece kao nikad. Mi jesmo bolji i u deebiju imamo priliku da zakucamo posljednji ekser u njihov sanduk :mrgreen: Ako ih dobijemo u derbiju ide raspad sistema, a jos poslije nas gostuju Zrinjskom.
LSD

#14937 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

mirza_15 wrote:Ma zelji je ova utakmica sve. Ako dobiju na derbiju opet se primicu vrhu, pobjedili nas.... Sve ce im biti zaboravljeno ako derbi dobiju. I oni to znaju i zapece kao nikad. Mi jesmo bolji i u deebiju imamo priliku da zakucamo posljednji ekser u njihov sanduk :mrgreen: Ako ih dobijemo u derbiju ide raspad sistema, a jos poslije nas gostuju Zrinjskom.
ekseri, sanduci, šta ima grobaru :mrgreen:

ako nas mlatnete (a hocete gotovo sigurno)- nikakve eksere nam necete udarati vec smijeniti Čapljića i Alihodžića...što bi bilo i poželjno

o našem raspadu sistema, možete i dalje samo onanisati i imate mokre snove
avetinja

#14938 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Ta priča i "zakucavanje posljednjeg eksera u sanduk" bi imali smisla da se nalazimo ispod crte, da su ostala još dva kola do kraja sezone (derbi i utakmica protiv Zrinjskog), ali ovako ne pije vode. Malo si se previše uzbudio. Do kraja prvenstva je ostalo još 20 kola.
ZonFon

#14939 Re: Sarajevski derbi

Post by ZonFon »

avetinja wrote:Mene zanima kako niko ne prigovara što ste u Vrapčićima smješteni na skeli, a redovno pljujete po Grbavici? Te ne valja kapacitet, te ne valja što se dižu stolice, te ne valja prošireni kapacitet na istok, te ne valja cijena karte, znate šta, ne morate nikako ni doć. I prije ste bili smješteni u "zdenci", ali niste se ovoliko bunili.
Kako te nije sramota porediti se sa Velezom. Njima je odeuzet stadion i morali su sve izgraditi od 0, dok ste vi morali renovirati i ni to niste u stanju izganjati. Ta skela koju ti spominjes u Vrapcicima ne postoji vec sigurno 4 godine. Nego je izbetonirana nova tribina po kojoj ne raste korov niti se raspada za razliku od vase.
nosara

#14940 Re: Sarajevski derbi

Post by nosara »

avetinja wrote:Ta priča i "zakucavanje posljednjeg eksera u sanduk" bi imali smisla da se nalazimo ispod crte, da su ostala još dva kola do kraja sezone (derbi i utakmica protiv Zrinjskog), ali ovako ne pije vode. Malo si se previše uzbudio. Do kraja prvenstva je ostalo još 20 kola.
Oni sanjaju da nas nema jos od svog osnutka... Onda bi mogli pricat bajke o "carsiji" i Tempa gurnut pod tepih...

Mlatnut, po cijenu zivota... Ako izgubimo, tesko cemo se vratit u igru za Evropu...

Proljece je nase...
nosara

#14941 Re: Sarajevski derbi

Post by nosara »

ZonFon wrote:
Kako te nije sramota porediti se sa Velezom. Njima je odeuzet stadion i morali su sve izgraditi od 0, dok ste vi morali renovirati i ni to niste u stanju izganjati. Ta skela koju ti spominjes u Vrapcicima ne postoji vec sigurno 4 godine. Nego je izbetonirana nova tribina po kojoj ne raste korov niti se raspada za razliku od vase.
Najkrace, NE DOLAZITE...! I mirna Bosna... Svakako ste naviknuti na veci standard...
avetinja

#14942 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

ZonFon wrote:
Na sjeveru raste korov? Vi na istoku niste smješteni zadnjih 7 godina, a stalno prigovarate u vezi tribine. Ako hoćete, ne morate dobiti istok, nama bolje. Ne morate dobiti duplo više mjesta u zdenci, možemo taj broj prepoloviti. Samo, nemoj slučajno da se neko žali poslije toga. Stolice se uklanjaju jer ste se pokazali kao divljaci kada ste iste lomili 2009. Cijena karte je adekvatna s obzirom da imate krov nad glavom, a i mi tu istu tribinu plaćamo 8 KM. Samo recite, nije problem, sve se možemo dogovoriti.
avetinja

#14943 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

nosara wrote:
avetinja wrote:Ta priča i "zakucavanje posljednjeg eksera u sanduk" bi imali smisla da se nalazimo ispod crte, da su ostala još dva kola do kraja sezone (derbi i utakmica protiv Zrinjskog), ali ovako ne pije vode. Malo si se previše uzbudio. Do kraja prvenstva je ostalo još 20 kola.
Oni sanjaju da nas nema jos od svog osnutka... Onda bi mogli pricat bajke o "carsiji" i Tempa gurnut pod tepih...

Mlatnut, po cijenu zivota... Ako izgubimo, tesko cemo se vratit u igru za Evropu...

Proljece je nase...
Ne sekiram se ja. Čim se oni osile, odmah ih nešto udari po glavi.

Kao što već rekoh, mene niti jedan rezultat neće iznenaditi. Spreman sam na sve.

Ako Bog da.
ZonFon

#14944 Re: Sarajevski derbi

Post by ZonFon »

avetinja wrote:
ZonFon wrote:
Na sjeveru raste korov? Vi na istoku niste smješteni zadnjih 7 godina, a stalno prigovarate u vezi tribine. Ako hoćete, ne morate dobiti istok, nama bolje. Ne morate dobiti duplo više mjesta u zdenci, možemo taj broj prepoloviti. Samo, nemoj slučajno da se neko žali poslije toga. Stolice se uklanjaju jer ste se pokazali kao divljaci kada ste iste lomili 2009. Cijena karte je adekvatna s obzirom da imate krov nad glavom, a i mi tu istu tribinu plaćamo 8 KM. Samo recite, nije problem, sve se možemo dogovoriti.
Rasprava je pokrenuta jer se opet prica o otvaranju istocne tribine, djaba se pravis lud.
Pljujemo kad nam za prostor od 2000 mjesta prodate 3000 karata. Jebo stolice nisam u pozoristu da sjedim, ono sto mi treba je koliko toliko normalan wc ili neki stand gdje se mogu osvjeziti picem. Zadnjih godina realnost je takva da nas sve vise dolazi ili zeli doci na Grbavicu a to nije izvodivo, ono sto vasa uprava radi cijelo vrijeme je da taj problem maskira umjesto da rijesava. Vi to ne razumijete jer dobijete isti broj karti bilo da se derbi igra kod vas ili kod nas.
Šibicar

#14945 Re: Sarajevski derbi

Post by Šibicar »

Nema nas nigdje....
al-em

#14946 Re: Sarajevski derbi

Post by al-em »

Nisi ti druze odavno u vrapcicima bio, izbetonirali i ogradili dio sa gostujucim navijacima. Nou kamp za istok grbavice. Pricali smo o ovome prosli derbi.
Nadjite mi slikom jednu tribinu u premijer ligi koja je gora od istoka grbavice.
Raigor Stonehoof

#14947 Re: Sarajevski derbi

Post by Raigor Stonehoof »

al-em wrote: Nadjite mi slikom jednu tribinu u premijer ligi koja je gora od istoka grbavice.
poluraspali zapad grbavice? :lol:
Logovan

#14948 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

avetinja wrote: Na sjeveru raste korov? Vi na istoku niste smješteni zadnjih 7 godina, a stalno prigovarate u vezi tribine. Ako hoćete, ne morate dobiti istok, nama bolje. Ne morate dobiti duplo više mjesta u zdenci, možemo taj broj prepoloviti. Samo, nemoj slučajno da se neko žali poslije toga. Stolice se uklanjaju jer ste se pokazali kao divljaci kada ste iste lomili 2009. Cijena karte je adekvatna s obzirom da imate krov nad glavom, a i mi tu istu tribinu plaćamo 8 KM. Samo recite, nije problem, sve se možemo dogovoriti.
Nabijate nam na nos to kidanje stolica 2009. godine, a sta je sa vama?
todd_smith

#14949 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

Sutra presica Sarajevo predstavlja novo pojacanje pred derbi.

Dejan Bandovic.

Nakon derbija neka ide kuci.

:mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#14950 Re: Sarajevski derbi

Post by Velkoski »

Gubimo na derbiju, nažalost.
Post Reply