Vec prije sam shvatio da si jako mlad. U Mrkonjicu je HV uletila i pocela tamaniti starce, nisu se bas nesto ustrucavali (teritorija druge drzave).mirsek wrote:Sta je bilo u Mrkonjic Gradu ?zilog wrote:Putinoljupci, koji pokusavaju ogaditi legitimnu vladu i vojsku Ukrajine, cine to navodeci podrsku Amerikanaca.
Istovremeno, na celu pobunjenicke bagre stoji CETNIK, cije je mjesto samo u zatvoru, za ucesce u stranoj vojsci. Kod nas je takva stvar kriminalizirana tek sada, u Rusiji, jos iz vremena CCCP-a.
Kada moram birati, proamerikanci, ili procetnici, uvijek biram prvo.
Cetnicki stavovi, tipa, mrtvi ljudi stavljeni u avion, ili citavi pasosi nakon pada, me ne cude, samo potvrdjuju ono sto svi vide i znaju.
Postoji i jedan dio Bosnjaka, koji se nada da se pojavio neko da Amerikancima skrese u brk. Gledate u pogresne, ovi ce prvo nas istrijebiti, jer znaju da je sa Amerikancima malo teze. Ako sam toliki baksuz, da zivim na ovom ukletom djelicu zemlje, makar necu sijeci granu na kojoj sjedim.
P.S. Vi sto mislite, da nas je Amerika zahebala, sto nam "nisu dali" da oslobodimo cijelu BiH, razmislite malo. Nisu dali da HV ide dalje, da se ne bi ponovio Mrkonjic Grad. Kapacitet ABiH je bio Kljuc, Sanski Most... i mnogo nas je izginulo da bi ih sacuvali. O guranju dalje, pitajte ljude koji su tamo bili. Lako je za tastaturom oslobadjati Bosnu.
Tadasnji kapcitet ABIH je bio mozda takav.
Vjerovatno bi splasnula ofanziva zbog povlacenja HV.
Ali za pola godine poslije deblokade i uvezanosti korpusa kao i opremanja jedinica, to bi vec bia druga prica.
Znaci amerikanci su nas spasili od pogibije, i to tako da su nam zaprijetili ako slucajno krenete da oslobadjate svoju zemlju
ima da poginete a vi to ne kontate pa cemo vas bombardovati ako nastavite jer je to za vase dobro.
Da samo znas koliko je vojsci i narodu rat dojadio, a prica o sest mjeseci bi se pretvorila u par godina, isto kao i ona sa pocetka rata. Istovremeno bi iz Srbije pocela pristizati pomoc. Zrtve bi rasle i bez otvorenog ulaska Srbije.
Jos nesto, nasim politicarima i generalima Amerikanci nisu prijetili bombardovanjem, nego je to spomenuto narodu, da se sacuva obraz i ne kaze: "baz HV-a, nismo imali snage za dalje".