Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
dowydyenya

#14926 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dowydyenya »

Ako si je vec kreirao mislim ubacio kanale po svojoj zelji samo izadji iz nje , pritisni dugme Fav i idi na svoju listu kako si je vec imenovao.
and

#14927 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by and »

kakvi su ovi modem/ruter EPC 3925 sa signalom.jel bolje ostaviti ovaj tp link?
fortaleza

#14928 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Bolje ostavi tp link router te cisco modem nego da mjenjaš za taj epc, par stranica prije su se žalili na jačinu signala. Ako ti je taj tp link router od telemacha idi na službenu stranicu od proizvođača i nadogradi na najnoviju verziju, poboljšat će ti se signal, tako sam ja uradio.
and

#14929 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by and »

fortaleza wrote:Bolje ostavi tp link router te cisco modem nego da mjenjaš za taj epc, par stranica prije su se žalili na jačinu signala. Ako ti je taj tp link router od telemacha idi na službenu stranicu od proizvođača i nadogradi na najnoviju verziju, poboljšat će ti se signal, tako sam ja uradio.
hvala :thumbup:
danas kupio jaču antenu,kad dođoh kući ne može se zamijeniti na ovom tp linku :mrgreen: ,stavio na ap da se ne baca
Telemach

#14930 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@zeljko_mo

Postovani,

Zahvaljujemo se na Vasim sugestijama.

Na D3 digitalnoj platformi, sami mozete kreirati sopstvenu listu
kanala.Kreirate je na sljedeći način:
Preko menija koji se nalazi u Podešavanja > Korisnička podešavanja >
Moje liste možete napraviti listu omiljenih kanala, odnosno već kreiranu
listu preimenovati, izmjeniti i obrisati. Za ulazak u opciju Moje liste
potrebno je da unesete PIN kod. Pritiskom na taster <Fav> tokom gledanja
programa možete promijeniti/izabrati listu.
• Da biste napravili listu, prvo joj morate odrediti ime i potvrditi
pritiskom na taster <OK>.
• Nakon toga je potrebno ući u listu i odabrati opciju Izmjeni listu,
gde možete odabrati kanale koje želite da se nalaze u listi.
• Kada završite sa izmjenama (dodavanje/brisanje kanala iz liste)
pritisnite taster <Back> i time će sve izmjene biti sačuvane.

Za sve ostale informacije,stojimo Vam na raspolaganju.
Srdacan pozdrav,
GAU8

#14931 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by GAU8 »

Telemach wrote:...ne biti sačuvane.

Za sve ostale informacije,stojimo Vam na raspolaganju.
Srdacan pozdrav,
Imate li informacije vezano za moje pitanje.
Da li je u planu podrska za korisnicke tunere, ukoliko neko nije zadovoljan ili ne zeli da koristi ili unajmljuje vase receivere?

Hvala na odgovoru.
StupskaBitanga

#14932 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

Ali Hema televizija u ponudi Telemacha mislim stvarno
Telemach

#14933 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@GAU8

Postovani,

Cim budemo imali povratnu informaciju, vrlo rado cemo Vas obavijestiti.

Do tada, za sva ostala pitanja, stojimo Vam na raspolaganju.

Srdacan pozdrav,
vkmiro

#14934 Re: Odg: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vkmiro »

zeljko_mo wrote:
Jose_Mourinho wrote:Pa u postavkama resivera briši kanale koje nećeš, poredaj ih sebi, možeš cak i u grupe stavit sportski, domaći, dokumentarni itd..
ako ti nije problem da objasniš :)
Skini sa njihove stranice uputstvo za resiver i opleti :)
Tiger 033

#14935 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

vkmiro wrote:
Zato, kada imaju svoj forum, onda imaju punu preglednost po temama,a ne ovako sve na jednom mjestu,neko o netu, neko o televiziji pa sad motaj petsto i nešto stranica da vidiš dali je neko vec pisao o tome. A što se tice smorova, postoji administracija i banovanje.Baš zato što je taj forum napušten, dešavaju se takve stvari a oni ništa ne cine. Pogledaj link SBB foruma u Srbiji, ista je to firma.
Sta ba hoces jarane da ljudi ulazu zbog tebe i jos 3 "frajera" u forum koji posjecuje 10 ljudi :-) a ako ti OVDJE (NIJE)pregledno imaju ljudi Facebook-Telemach-BiH pitaj tu sve sto te zanima pregledno je i vozdrica :skoljka: ha ja.ba :run: samo NEmoj plakat' :zoka:
pocetnik033

#14936 Re: Odg: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pocetnik033 »

pocetnik033 wrote:Evo konkretno pitanje za gospodu iz Telemacha.

Zašto je u Zenici zatamnjen HRT 2 kad su utakmice sa svjetskog prvenstva, a u Vitezu nije????

Je li to Vitežani plaćaju skuplju pretplatu od Zeničana?

A jel ozbiljno u vitezu ide HRT2 preko telemacha??? Pa uputite mail prema BHT i navedite da u Vitezu 'ladno gledaju tu televiziju, pa onda neka oni odluce sta i kako, jer oni imaju prava za BiH ;)[/quote][/quote]

kolega s posla je iz Viteza i kaže da gleda sve utakmice na HRT-u. Također i ženin rođak živi tamo i kaže da HRT radi stalno. Zeza me i kaže da dođem pa da gledam utakmice sa komentarom kako i treba, a ne ove kokuze sa BHT-a da slušam.

nisam za to da se nikom ništa isključuje. daj mi 500 kanala pa ću ja odabrati šta hoću i gdje hoću gledati, ali nije fer da za istu pretplatu neko gleda više, a neko manje.
GAU8

#14937 Re: Odg: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by GAU8 »

pocetnik033 wrote:
pocetnik033 wrote:Evo konkretno pitanje za gospodu iz Telemacha.

Zašto je u Zenici zatamnjen HRT 2 kad su utakmice sa svjetskog prvenstva, a u Vitezu nije????

Je li to Vitežani plaćaju skuplju pretplatu od Zeničana?

A jel ozbiljno u vitezu ide HRT2 preko telemacha??? Pa uputite mail prema BHT i navedite da u Vitezu 'ladno gledaju tu televiziju, pa onda neka oni odluce sta i kako, jer oni imaju prava za BiH ;)
[/quote]

kolega s posla je iz Viteza i kaže da gleda sve utakmice na HRT-u. Također i ženin rođak živi tamo i kaže da HRT radi stalno. Zeza me i kaže da dođem pa da gledam utakmice sa komentarom kako i treba, a ne ove kokuze sa BHT-a da slušam.

nisam za to da se nikom ništa isključuje. daj mi 500 kanala pa ću ja odabrati šta hoću i gdje hoću gledati, ali nije fer da za istu pretplatu neko gleda više, a neko manje.[/quote]
S tim da se tu krši zakon, ali pošto ovo nije država i vitalni nacionalni interes svetinja, svako može da radi šta želi
kakaljin

#14938 Re: Odg: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

GAU8 wrote:

nisam za to da se nikom ništa isključuje. daj mi 500 kanala pa ću ja odabrati šta hoću i gdje hoću gledati, ali nije fer da za istu pretplatu neko gleda više, a neko manje.
S tim da se tu krši zakon, ali pošto ovo nije država i vitalni nacionalni interes svetinja, svako može da radi šta želi[/quote]

Onda ako je tako, fino telemach svim korisnicima pusti HRT-2 bez ikakvih problema i imace zadovoljne korisnike, a ako neko kaze zasto ne zatamljuje. Telemcah fino kaze da su njemu svi korisnici isti i da mora postovati svoje korisnike jednako. A ako neko preti telemcahu da nesmije zatamniti HRT-2 u Vitezu, Mostaru, Kiseljaku itd onda telemach to sve prijavi policiji i sudstvu i dok sud ne donese odluke svi korisnici gledaju sve programe bez problema.

Tako ce onda Telemcah pokazati da stoji iza svojih korinika i da mu je zelja da ima zadovoljnog korinika a ne ovcu kojoj ce samo vunu kidati tj uzimati novac a nedavati nista.
Jose_Mourinho

#14939 Re: Odg: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Jose_Mourinho »

Oj jeste dosadni hoćete HRT odselite se u vitez i kraj problema ;)
kakaljin

#14940 Re: Odg: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Jose_Mourinho wrote:Oj jeste dosadni hoćete HRT odselite se u vitez i kraj problema ;)
Znaci ti si zadovoljan ako ti neko nesto proda za 10 KM i da ti 5 nekih stvari, a nekome za istih tih 10 KM dobije 8 nekih stvari, a koje bi i ti trebao dobiti jer si isto platio.
iceman2010

#14941 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

StupskaBitanga wrote:Ali Hema televizija u ponudi Telemacha mislim stvarno
Mozda naznaka da ima istine u onoj prici da Telemach kupuje HS?
Tiger 033

#14942 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

iceman2010 wrote: Telemach kupuje HS?
Najblize ISTINI...mirise na novu akviziciju :izet:
StupskaBitanga

#14943 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

iceman2010 wrote:
to sam i ja pitao na temi o HS
Mada to bi fakticki u Sarajevu znacio monopol
kakaljin

#14944 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

StupskaBitanga wrote:
iceman2010 wrote:
to sam i ja pitao na temi o HS
Mada to bi fakticki u Sarajevu znacio monopol
i onako su se sve kablovske tako rasporedila da skoro imaju monopol na tom podruciju.

Ako se to uradi onda ce doci u pitanje kvalitet jer ce na velikom podruciju gdje je HS, neces imati alternativu kao sto je nemas gdje je telemach. Pa ce doci do izbacivanja dobrih kanala kao sto je vec pocela praksa.
StupskaBitanga

#14945 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

Fakticki onda ce biti Telemach vs BH Telecom odnosno Mtel-LOL
Jose_Mourinho

#14946 Re: Odg: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Jose_Mourinho »

kakaljin wrote:
Jose_Mourinho wrote:Oj jeste dosadni hoćete HRT odselite se u vitez i kraj problema ;)
Znaci ti si zadovoljan ako ti neko nesto proda za 10 KM i da ti 5 nekih stvari, a nekome za istih tih 10 KM dobije 8 nekih stvari, a koje bi i ti trebao dobiti jer si isto platio.
Bgm jesam ionako lijepo bht HD gledam bolje pozelit nisam mnogo, HRT nebi gledo i da nije zatamljen...
dignete halabuku ko da nemate nigdje gledat svjetsko, a za pare koje dam kanal više-manje isto mi dodje jer nista ne propustam ;)
kakaljin

#14947 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

StupskaBitanga wrote:Fakticki onda ce biti Telemach vs BH Telecom odnosno Mtel-LOL
ALi ako bude tako da telemach preuzme HS, onda neka niposto ne diraju programsku semo i arene, vec samo da dodaju svoje kanale koje nema HS i normalno nove da dodaju. Onda ce korisnici ostati kod njih, ali ako budu dirali programsku semu tj izbacivali kanale onda ce izgubiti vecinu korinika.
StupskaBitanga

#14948 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

pa ne moze tako
Mislim bice stara programska shema dok im ugovori traju i onda ih sigurno nece produziti i onda ce programska shema biti jedinstvena kao na Telemachu
kakaljin

#14949 Re: Odg: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Jose_Mourinho wrote:
kakaljin wrote:
Bgm jesam ionako lijepo bht HD gledam bolje pozelit nisam mnogo, HRT nebi gledo i da nije zatamljen...
dignete halabuku ko da nemate nigdje gledat svjetsko, a za pare koje dam kanal više-manje isto mi dodje jer nista ne propustam ;)
Nesvatas ocigledno poentu. Pitanje je za istu cijenu dva razlicita korisnika dobiju razliciti ponudu od istog operatera.

Problem je taj sto se telemach poziva na dopise koje niko nije vidio da zatamni HRT-2 u Sarajevu, a kada se pojavi dopis od strane BHRT-a koji svi vide onda telemach ne reaguje na taj dopis, vec ostavlja dostupan HRT-2 na nekim podrucijima iako je duzan da zatamni na osnovu dostavljenog dopisa BHRT-a radi otkupljenih autorskih prava.

Normalno da bi svi bili zadovoljni da imas izbor pa ko hoce da bira gdje ce sta gledati nego da ti telemach odlucuje gdje ces sta gledati.

I ja dajem prednost BHRT-u za prava koja je on otkupio na teritoriji BiH, ali ako niko nije otkupio prava za neki dogadjaj neznam i nevidim potrebu zatamljivanja necega zata niko nije otkupio prava na teritoriji BiH.

A da ne govorim za obavezno zatamljivanje programa koji nema prava a gdje je neka tv kuca otkupila prava pa da se mora zatamniti na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.
kakaljin

#14950 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

StupskaBitanga wrote:pa ne moze tako
Mislim bice stara programska shema dok im ugovori traju i onda ih sigurno nece produziti i onda ce programska shema biti jedinstvena kao na Telemachu
Onda ce sigurno izgubiti minimalno jednog korinika isti dan sa promjenom programske seme, a vjerovatno moguce i veci broj drugih korinika.

Mogu da urade jedino da dodaju kanale koje nema HS a da oni imaju u svojoj ponudi, to jedino dolazi u obzir.
Locked