SDA-All about
- It_is_a_Leclerc
#14901 Re: SDA-All about
Molio bih za pojašnjenje...
Govorimo o "ozbiljnim strankama" koje su :
a) prihvatale sve što je Dodiku padalo na pamet. Od famoznog aprilskog paketa, preko Pruda i podjele Federacije na četiri jedinice, pa sve do Butmira ?!
b) na mala vrata vaskrsle zakone o entitetskom državljanstvu, zakon o prebivalištu, zakon o jmbg-u ?
c) zadužile nerođenu djecu, pa čak i kapacitirane spermatozoide i ovocite u jajniku, kod MMF-a, kako bi imali za isplatu plata svojim stranačkim kolegama ?
d) pet mjeseci poslije poplava ostavile nekoliko hiljada ljudi bez krova nad glavom ?
e) od Bosne i Hercegovine napravile, zvanično (dakle, statistički potvrđeno) najgoru zemlju za investicije i koju stižu samo donacije koje još jedino @weredsf smatra nekim uspjehom
f) sukcesivno povećavale broj ekstremno siromašnih građana koji iznosi šokantnih 20 %
g) uvele korupciju i mito, nepotizam, veze i talove, kao modus operandi društvenog sistema, na kome počiva Bh Telecom i druge firme u državnom vlasništvu
h) pozapošljavale braću, sestre, rođake i kumove, čak i na nepostojeće funkcije u javnoj službi i na ime toga izmuzli milione maraka ?!
Ako su to "ozbiljne" stranke koje znaju čuvati interese BiH, onda ću ja rado glasati za neozbiljne.
a) prihvatale sve što je Dodiku padalo na pamet. Od famoznog aprilskog paketa, preko Pruda i podjele Federacije na četiri jedinice, pa sve do Butmira ?!
b) na mala vrata vaskrsle zakone o entitetskom državljanstvu, zakon o prebivalištu, zakon o jmbg-u ?
c) zadužile nerođenu djecu, pa čak i kapacitirane spermatozoide i ovocite u jajniku, kod MMF-a, kako bi imali za isplatu plata svojim stranačkim kolegama ?
d) pet mjeseci poslije poplava ostavile nekoliko hiljada ljudi bez krova nad glavom ?
e) od Bosne i Hercegovine napravile, zvanično (dakle, statistički potvrđeno) najgoru zemlju za investicije i koju stižu samo donacije koje još jedino @weredsf smatra nekim uspjehom
f) sukcesivno povećavale broj ekstremno siromašnih građana koji iznosi šokantnih 20 %
g) uvele korupciju i mito, nepotizam, veze i talove, kao modus operandi društvenog sistema, na kome počiva Bh Telecom i druge firme u državnom vlasništvu
h) pozapošljavale braću, sestre, rođake i kumove, čak i na nepostojeće funkcije u javnoj službi i na ime toga izmuzli milione maraka ?!
Ako su to "ozbiljne" stranke koje znaju čuvati interese BiH, onda ću ja rado glasati za neozbiljne.
- Mister Yes
#14902 Re: SDA-All about
SDA i SDP svo vrijeme igraju igru koju su i oni talibani na herceg bosna forumu prokužili a eto ti kao nisimadner wrote:Znamo sasvim sigurno samo sta su SDA i SDP prihvatili, samo su imali srece da je HDZ odbio. S tim da je opet SDP bio taj koji se protivio da da vise a SDA bila spremna da ide i dalje.
SDA ima retoriku stranke koja cuva interese BiH, no na djelu je tanka. SDP je beton za istu, a DF se fino ogradio od pokusaja rjesavanja hrvatskog pitanja kroz Sejdic Finci.
Tako da mi stvarno nije jasno o cemu pricamo, SDA je prije manje od godinu dana izvukla bjelu zastavicu. DF cak i da hoce, ne moze biti gori.
SDP kao dogovori nešto sa Čovićem a onda SDA kaže "ne more". Onda SDA kao dogovori nešto sa čovićem a onda SDP kaže "ne može". Pa kao posvađali se i kao SDP hoće da ubaci HDZ u Federalnu vladu. Pa kaže Zlatko "evo Dragane sad ćeš u vladu samo što nisi".
- Mister Yes
#14903 Re: SDA-All about
a) Koliko ja znam pali su i aprilski paket i prudski i butmirski. Naravno, politički nepismenim ljudima izgleda kao da su neke bošnjačke stranke to prihvatile a neke druge odbile. Ali kažem to su politički nepismene osobe. SDA, SDP i SBIH su svo vrijeme radili zajedno. Jedni bi prihvatali nakon što se dogovore sa drugima da oni ne prihvate. Na kraju je sve odbijeno. Čak kad je bilo potrebno nađe se i neka ruka da glasa protiv iz stranke koja je inače bila za. Svi znamo da je to kod nas nemoguće ali i to pokazuje da se radilo sinhronizovano. Bitno je bilo pokazati zapadnjacima da su neki naši za kompromise ali eto kobajagi ne daju ovi neki drugi. Tako se dobija na vremenu ali politički nepismene osobe to naravno ne kontaju.It_is_a_Leclerc wrote: a) prihvatale sve što je Dodiku padalo na pamet. Od famoznog aprilskog paketa, preko Pruda i podjele Federacije na četiri jedinice, pa sve do Butmira ?!
b) Čini mi se da si nam se upravo ti javljao ispred skupštine kada su bili protesti za JMBG? Kada su neki od nas pisali da se time samo vrši pritisak na naše stranke da popuste Dodiku i društvu. I na kraju moradoše popustiti zahvaljujući ublehašima poput tebe, Štukana i Brkana. Enetitetsko državljanstvo je dogovoreno u Daytonu. Zakon o prebivalištu je sasvim ok.
c) Ostaviću madneru, alfonsu i vivaldiju da ti objasne da je zaduživanje sasvim ok
d) U ovako složenoj državi dobro išta funkcioniše. Koristiti ovu nevjerovatnu prirodnu nesreću kao argument za bilo šta mogu samo USAID i slični pacovi.
e) Ko će investirati u nesigurnu zemlju. Za to se obrati Dodiku i ostalima koji dižu tenzije. Pa i vama koji ste držali strance zatočene u skupštini (JMBG protesti)
f) To je tako u cijelom regionu
g) Sasvim normalna nuspojava ovakvog državnog uređenja gdje niko ne može ostvariti takvu vlast da uredi državu
h) Dešava se. Misliš da DF i SBB neće to raditi?
-
razonoda
#14904 Re: SDA-All about
[quote="It_is_a_Leclerc"]Molio bih za pojašnjenje...
Ako su to "ozbiljne" stranke koje znaju čuvati interese BiH, onda ću ja rado glasati za neozbiljne.[/qu
Neznam cime se bavis u zivotu, ali ovo je perfektno napisano. Ako 80% bosanaca ovo ne podrzava, onda nisu vrijedni pomena. 20% su braca, seste itd.
Ako su to "ozbiljne" stranke koje znaju čuvati interese BiH, onda ću ja rado glasati za neozbiljne.[/qu
Neznam cime se bavis u zivotu, ali ovo je perfektno napisano. Ako 80% bosanaca ovo ne podrzava, onda nisu vrijedni pomena. 20% su braca, seste itd.
- shibonja
#14905 Re: SDA-All about
Evo i ja cu glasati za neozbiljnu stranku,cisto da vidim razliku!
- madner
#14906 Re: SDA-All about
Pa genije to mene ubjedjujes da je dogovor vec pao a sada potpuno drugu plocu vrtis. Analiticar per excellence. Poenta je da su obje stranke prihvatile kurtonski prijedlog te da govore o hrvatskom pitanju. Time se u ovom mandatu pale na ispitu i niko ne moze biti gori.Mister Yes wrote:SDA i SDP svo vrijeme igraju igru koju su i oni talibani na herceg bosna forumu prokužili a eto ti kao nisimadner wrote:Znamo sasvim sigurno samo sta su SDA i SDP prihvatili, samo su imali srece da je HDZ odbio. S tim da je opet SDP bio taj koji se protivio da da vise a SDA bila spremna da ide i dalje.
SDA ima retoriku stranke koja cuva interese BiH, no na djelu je tanka. SDP je beton za istu, a DF se fino ogradio od pokusaja rjesavanja hrvatskog pitanja kroz Sejdic Finci.
Tako da mi stvarno nije jasno o cemu pricamo, SDA je prije manje od godinu dana izvukla bjelu zastavicu. DF cak i da hoce, ne moze biti gori.![]()
SDP kao dogovori nešto sa Čovićem a onda SDA kaže "ne more". Onda SDA kao dogovori nešto sa čovićem a onda SDP kaže "ne može". Pa kao posvađali se i kao SDP hoće da ubaci HDZ u Federalnu vladu. Pa kaže Zlatko "evo Dragane sad ćeš u vladu samo što nisi".I šta bi? Sve 4 godine SDP i SDA ostaše u vladi. I radila sva ministarstva uz malo predstave za narod i nesretnog Čovića. Krajnji rezultat: HDZ-a ne bi u vladi Federacije sve 4 godine i ne popustiše mu za Sejdić Finci.
- Mister Yes
#14907 Re: SDA-All about
Dogovor je pao sa DF-om i SBB-om. SDP i SDA im ništa ne popustiše i ništa nije potpisano u mandatu SDP-a i SDA. Jesu im nešto kao obećavali ali na kraju ništa ne potpisaše i sada se moraju zapadnjaci angažovati da dovedu nagodnije na vlast.madner wrote: Pa genije to mene ubjedjujes da je dogovor vec pao a sada potpuno drugu plocu vrtis. Analiticar per excellence. Poenta je da su obje stranke prihvatile kurtonski prijedlog te da govore o hrvatskom pitanju. Time se u ovom mandatu pale na ispitu i niko ne moze biti gori.
Prijedlog 5+5 je perfektan jer rješava problem bez crtanja karata. Zato je i bio neprihvatljiv Čoviću i zapadnoj alijansi.
Naravno da govore o Hrvatskom pitanju kada na tome insistiraju ne samo Hrvati i Srbi već i Fule. Uostalom, zato je i donesena ta presuda da se popravi stanje Hrvata u BiH. I mala djeca znaju da je trenutno državno uređenje takvo da postoje dva entiteta pri čemu su Srbi 90% u jednom a Bošnjaci 80% u drugom entitetu. Bošnjacima apsolutno ne odgovara bilo kakva priča o ustavnim promjenama jer svaka takva priča nosi rizik da i Hrvati dobiju svoju izbornu jedinicu koja bi kasnije postala entitet. Sve priče o neophodnosti reformi dolaze od Hrvata ili od njihovih zapadnih pomagatelja. Ili od Fahrinih piromana naravno. Samo totalni politički slijepac je mogao očekivati da bilo kakvo otvaranje priče o ustavnoj reformi (a Sejdić i Finci služi upravo tome jer kaže da ovako više ne može) može koristiti Bošnjacima. Ti ili se praviš blesav ili si zaista totalni levat.
-
Novak20
#14908 Re: SDA-All about
SDA, HDZ i SDS, odnosno njihovi šefovi, predsjednici susjednih država, evropljani i amerikanci potpisali su Dejtonski sporazum. Nema promjena dok se svi neslože oko njih. Tačka. Sve priče oko trečeg entiteta, odcjepljenja, regionalizacije itd. su babaroga kojom se plaše birači (narod/i) iz jednog u drugi izborni ciklus.Mister Yes wrote:Ti mora da si pao sa marsa?Novak20 wrote: Kakve veze ima sve nabrojano sa temom SDA - All about?![]()
Upisi prije mog, to jest diskusija na koju sam se nadovezao sa mojim postom:
daddy-kool wrote:Uglavnom se slažem, samo opaska da je Komšić trebao zamijeniti SDP.palermo wrote: Zapravo, Komšić je trebao biti surogat koaliciji SDA_SDP.....ljevičar koji baštini ideje SDA......šteta što nije bilo nekoga da mu to prišapne...weredsf wrote: Komsic alternativa???
Sve raja iz kafane na listamajastuk1 wrote: Imam osjećaj da će se DF traženjem i pristajenjem na "kompromise" a ustvari "prodaje" pokazati puno pogubnijom za opstojnost BiH nego što je to SDP ikad bio.madner wrote:DF je radikalno krilo SDP sto se tice spremnosti za kompromise.palermo wrote: Ja ne govorim šta je sada DF, što se mene tiče, pristajanjem na suradnju sa Radončićem, su završili.....ja samo govorim šta je DF trebao biti ako je htio uspjeh.jastuk1 wrote: Ako DF bude u nekoj koaliciji sa SBB-om itekako će prihvaćati "kompromise." A i bez te koalicije.Sve na temi "SDA-All about" ali ti našao baš na moj post da reaguješ?madner wrote:Znamo sasvim sigurno samo sta su SDA i SDP prihvatili, samo su imali srece da je HDZ odbio. S tim da je opet SDP bio taj koji se protivio da da vise a SDA bila spremna da ide i dalje.
Tako da mi stvarno nije jasno o cemu pricamo, SDA je prije manje od godinu dana izvukla bjelu zastavicu. DF cak i da hoce, ne moze biti gori.![]()
Tačno dobijam grupicu "pratilaca" ali dobro svaka popularnost je dobra pa i ona negativna. Godi to mom egu.![]()
Tema jeste SDA a glavni razlog zašto glasati za SDA je to što, zajedno sa SDP-om, nisu pristali da popuše Čoviću. Zbog toga ih sada zapadne sileđije pokušavaju zamjeniti DF-om i SBB-om. Objasniti zašto to zapadne sileđije rade je itekako vezano za SDA jer pričati o opasnostima koje donosi ne glasanje za SDA (ili SDP) je itekako vezano za temu o SDA.
Meni se lično SDA gadi i nikada u životu nisam glasao za tu stranku. Otkad znam za sebe glasam za SDP i u zadnje vrijeme NS u kantonu. Treći entitet bi donio uređeniju državu i ja sam više puta pisao pozitivno o mogućnosti trećeg entiteta (doduše na manjem prostoru nego bi Hrvati htjeli ali eto). Ipak sada se i ja malo inatim. Ne može na ovaj način da se radi. Nisam nešto posebno moralan tip ali ovo previše smrdi. DF i SBB su amaterske skupine građana koje veze nemaju sa politikom. Ko prati ove predizborne debate ne može da se ne šokira koliki su to amateri i prosječni likovi. Zar takvima dati u ruke da vode pregovore o ustavnom uređenju? Evo ja prvi kažem da nam trebaju ustavne reforme. Ali neka o njema pregovaraju prave ozbiljne stranke a ne amateri iz DF-a i SBB-a.
Sve to da se prikrije ekonomska katastrofa pljačkaške vlasti i da opravdanje za nesposobnost upravo SDA da se 19 godina nakon rata ovde realizuje uređena pravna država koja je garant zaštite pojedinca. Na dnu smo liste evropskih država po svim kriterijima.
SDA uzela je sebi za pravo da glumi državu u državi. Hoćeš posao...javi se stranci, hoćeš pravdu...javi se stranci... hoćeš da kradeš a da te ne osude... javi se stranci. Pa dokle više.... Uspjeli su izgraditi korumpirani sistem poslušnika bez kojih ne možeš ostvariti ni ono što te redovno sljeduje. Taj sistem neće sjahat nama sa grbaće zadugo
Ko fol ovi iz SDA su ozbiljni, oni će kompromisima će riješit' ono što je zakovano upravo iz razloga da se BiH ne raspadne. A da bi to riješili treba 10 - 20 porodica da popljačka i prisvoji sve što vrijedi a narod nek gleda i trpi. U pitanju je viši cilj koji treba rezultirati ujedinjenom BiH pod kontrolom Bošnjačke elite. Ma hajde. Da Ameri ili Evropljani samo namignu vidio bi ko se pita oko postojanja ili uništenja BiH. Zato i signaliziraju da se ovi kriminalci konačno obezvlaste. Vide ljudi da ovo ne vodi ničemu. Isto važi i za HDZ i SNSD.
Jedna Švicarska živi i savršeno funkcioniše sa 20 kantona i šest polukantona, četiri ravnopravna naroda i jezika, dvije religije. Ljudi se drže napisanog i podpisanog, imaju i realizuju interese i nema zajeba.
A ovo što napisah tebi je čisto da se ne rasplinjujemo na temi o SDA. Ništa lično.
Ko skine SDA sa vlasti pa taman i za četiri godine nije amater ali ga čeka borba protiv uspostavljenog nakaradnog i korumpiranog upravljačkog sistema države. Kad vidim da je neko osudio tipove poput Čauševića i Brankovića znat ću da ima nade za nas. Sa ovom (do)sadašnjom garniturom nema sigurno.
- It_is_a_Leclerc
#14909 Re: SDA-All about
a) Od r. Tihića i Lagumdžije praviti Kissingera je previše. Obojica su "nudila više" Miloradu Živkoviću i sličnim ublehama, za fotelju, što je javno priznato u više navrata. To, u najkraćem, rezultira činjenicom da se pristalo na krčmljenje Elektroprijenosa, na izbor tužilaca, i svašta nešto što je direktno usmjereno protiv interesa države.Mister Yes wrote:a) Koliko ja znam pali su i aprilski paket i prudski i butmirski. Naravno, politički nepismenim ljudima izgleda kao da su neke bošnjačke stranke to prihvatile a neke druge odbile. Ali kažem to su politički nepismene osobe. SDA, SDP i SBIH su svo vrijeme radili zajedno. Jedni bi prihvatali nakon što se dogovore sa drugima da oni ne prihvate. Na kraju je sve odbijeno. Čak kad je bilo potrebno nađe se i neka ruka da glasa protiv iz stranke koja je inače bila za. Svi znamo da je to kod nas nemoguće ali i to pokazuje da se radilo sinhronizovano. Bitno je bilo pokazati zapadnjacima da su neki naši za kompromise ali eto kobajagi ne daju ovi neki drugi. Tako se dobija na vremenu ali politički nepismene osobe to naravno ne kontaju.It_is_a_Leclerc wrote: a) prihvatale sve što je Dodiku padalo na pamet. Od famoznog aprilskog paketa, preko Pruda i podjele Federacije na četiri jedinice, pa sve do Butmira ?!
b) Čini mi se da si nam se upravo ti javljao ispred skupštine kada su bili protesti za JMBG? Kada su neki od nas pisali da se time samo vrši pritisak na naše stranke da popuste Dodiku i društvu. I na kraju moradoše popustiti zahvaljujući ublehašima poput tebe, Štukana i Brkana. Enetitetsko državljanstvo je dogovoreno u Daytonu. Zakon o prebivalištu je sasvim ok.
c) Ostaviću madneru, alfonsu i vivaldiju da ti objasne da je zaduživanje sasvim ok
d) U ovako složenoj državi dobro išta funkcioniše. Koristiti ovu nevjerovatnu prirodnu nesreću kao argument za bilo šta mogu samo USAID i slični pacovi.
e) Ko će investirati u nesigurnu zemlju. Za to se obrati Dodiku i ostalima koji dižu tenzije. Pa i vama koji ste držali strance zatočene u skupštini (JMBG protesti)
f) To je tako u cijelom regionu
g) Sasvim normalna nuspojava ovakvog državnog uređenja gdje niko ne može ostvariti takvu vlast da uredi državu
h) Dešava se. Misliš da DF i SBB neće to raditi?
b) Prvo. Protesti za JMBG su bili građanski protesti zbog nerada državnog parlamenta koji je umalo rezultirao smrću jednog djeteta. Drugo. Trebam li podsjećati da su postojale dvije verzije zakona ? Zašto je prihvaćena ona od Vijeća ministara, e to već pitaj Lagumdžiju i ublehaše poput tebe. Entitetsko državljanstvo nije bilo dio ličnih dokumenata od Dejtona, ali je zakonom o ličnim kartama taj institut revitaliziran, i danas-sutra, može predstavljati najjače oružje u rukama secesionista. Zakon o prebivalištu je ok za nekog ko živi u Sarajevu. Zakon o prebivalištu nije ok za Bošnjaka iz Srebrenice, Prijedora, Vlasenice, kojim Šumska Milicija hoda po avliji i kuca na prozor da provjeri je li kod kuće.
c) Dužničko ropstvo je dobro ?! Super. Jedva čekam da mi neko objasni po kojem modelu je povećanje vanjskog duga dobro i zašto su svi svjetski političari idioti kad kažu da im je cilj smanjenje istog, samo su naši genijalci jer ga povećavaju.
d) Pa to je presmiješna stvar. Kakva država ?! Država više nema posla sa poplavama ! Govorimo o Federaciji, o Vladi Federacije koju čine "ozbiljne stranke", a koje pet mjeseci poslije poplave nisu napravile ni kokošinjac u Orašju, kamoli šta drugo. A istovremeno, knjiže milijarde donacija koje ne postaju operativne jer nemamo čak ni projekat obnove. USAID i slični "pacovi" su ljudi koji obnavljaju ono što ti i tvoji ne znate.
e) Aha. Znači, par sati protesta je krivo jer 20 godina u BIH se ne investira ni u promilima. Jesi ti svjestan da tvoje "ozbiljne" stranke su učinile da u BIH za otvaranje firme treba skoro mjesec dana, a u Makedoniji, ako si stranac, trebaju ti dva dana. O čemu mi govorimo ?! Dokle više planirate Dodika potezati kao argument. Stvarno je previše.
f) Nije. BiH ima najveći broj ekstremnog siromaštva, tzv. egzistencijalno ugroženog stanovništva u regionu. Mi smo najjadnija zemlja u Evropi. Sirotinja.. Jadnici.
g) Ma da. Krivo je uređenje države, što je otac Hamdije Lipovače, Nurija Lipovača, vraćen iz penzije i imenovan na mjesto direktora Elektrodistribucije Bihać ? KRivo je uređenje za brata Nermina Nikšića, suprugu Igora Kamočajia, supruga Lidije Korać, kuma Damira Hadžića, brata Eldara Trhulja ? To su te "ozbiljne stranke".
h) Mislim da neće. Ako budu to radili, moj glas više neće dobiti.
- Objektivitet
#14910 Re: SDA-All about
http://imovinapoliticara.cin.ba/profil.php?profil=124
Evo malo imovinskog kartona Baketa i žene mu u njega
- Mister Yes
#14911 Re: SDA-All about
a) Ti si izgleda na onom prvom stepenu naivnosti kada vjeruješ svemu što čuješ na TV. Živković naravno ima motiv da se svojim biračima prikazuje kao sposoban koji je eto natjerao đihadlije da se natječu ko će mu više ponuditi. A šta je na kraju dobio? Kurac da izbije oči. Elektroprenos, tužioci i sve ostalo što su dogovorili SDP i SNSD su sve redom izvrsne stvari. Prezadovoljan sam svim tim što je dogovoreno i upravo zato SDP ima ponovo moj glas. Da ne idemo sad u detalje jer imali smo dovoljno tema o tome. Dovoljno je pogledati šta je Damir Hadžić rekao nekidan o time temama. Svaka mu je zlatna.It_is_a_Leclerc wrote: a) Od r. Tihića i Lagumdžije praviti Kissingera je previše. Obojica su "nudila više" Miloradu Živkoviću i sličnim ublehama, za fotelju, što je javno priznato u više navrata. To, u najkraćem, rezultira činjenicom da se pristalo na krčmljenje Elektroprijenosa, na izbor tužilaca, i svašta nešto što je direktno usmjereno protiv interesa države.
b) Prvo. Protesti za JMBG su bili građanski protesti zbog nerada državnog parlamenta koji je umalo rezultirao smrću jednog djeteta. Drugo. Trebam li podsjećati da su postojale dvije verzije zakona ? Zašto je prihvaćena ona od Vijeća ministara, e to već pitaj Lagumdžiju i ublehaše poput tebe. Entitetsko državljanstvo nije bilo dio ličnih dokumenata od Dejtona, ali je zakonom o ličnim kartama taj institut revitaliziran, i danas-sutra, može predstavljati najjače oružje u rukama secesionista. Zakon o prebivalištu je ok za nekog ko živi u Sarajevu. Zakon o prebivalištu nije ok za Bošnjaka iz Srebrenice, Prijedora, Vlasenice, kojim Šumska Milicija hoda po avliji i kuca na prozor da provjeri je li kod kuće.
c) Dužničko ropstvo je dobro ?! Super. Jedva čekam da mi neko objasni po kojem modelu je povećanje vanjskog duga dobro i zašto su svi svjetski političari idioti kad kažu da im je cilj smanjenje istog, samo su naši genijalci jer ga povećavaju.
d) Pa to je presmiješna stvar. Kakva država ?! Država više nema posla sa poplavama ! Govorimo o Federaciji, o Vladi Federacije koju čine "ozbiljne stranke", a koje pet mjeseci poslije poplave nisu napravile ni kokošinjac u Orašju, kamoli šta drugo. A istovremeno, knjiže milijarde donacija koje ne postaju operativne jer nemamo čak ni projekat obnove. USAID i slični "pacovi" su ljudi koji obnavljaju ono što ti i tvoji ne znate.
e) Aha. Znači, par sati protesta je krivo jer 20 godina u BIH se ne investira ni u promilima. Jesi ti svjestan da tvoje "ozbiljne" stranke su učinile da u BIH za otvaranje firme treba skoro mjesec dana, a u Makedoniji, ako si stranac, trebaju ti dva dana. O čemu mi govorimo ?! Dokle više planirate Dodika potezati kao argument. Stvarno je previše.
f) Nije. BiH ima najveći broj ekstremnog siromaštva, tzv. egzistencijalno ugroženog stanovništva u regionu. Mi smo najjadnija zemlja u Evropi. Sirotinja.. Jadnici.
g) Ma da. Krivo je uređenje države, što je otac Hamdije Lipovače, Nurija Lipovača, vraćen iz penzije i imenovan na mjesto direktora Elektrodistribucije Bihać ? KRivo je uređenje za brata Nermina Nikšića, suprugu Igora Kamočajia, supruga Lidije Korać, kuma Damira Hadžića, brata Eldara Trhulja ? To su te "ozbiljne stranke".
b) Zašto je prihvaćena ona od Vijeća ministara? Zato što su protesti bili u Sarajevu a ne u Banja Luci. Na srpske predstavnike nije vršen priisak pa nisu morali ni popuštati. Brkan i Štukan su vršili pritisak samo na Sarajevo da popusti. Pri čemu su koristili jadnu bebu kao oružje. Dno dna ali za to su dobrano nagrađeni.
Unošenje nečega što već postoji (entitetsko državljanstvo) u lične karte će biti najjače oružje secesionista? LOL
I o zakonu u prebivalištu smo već pričali puno puta. Klasična ubleha Suljagića i Prvog marta. Ništa tu nema sporno. Sporno je samo to što neko smatra normalnim da se vrše izborni inžinjerinzi u državi ovako nestabilnoj kakva je BiH.
c) Rekoh ti koga da pitaš za te stvari
d) Donacije za poplave dobiva Država a ne entiteti. Ali da bi se te pare dobile trebaju se napraviti planovi opet na državnom nivou. Naravno da se to sve koči u državi poput ove. Uostalom, ne može država biti odgovorna za tvoju ličnu nesreću ako si sjekao šume da posiješ maline pa napravio klizište. Sam pao sam se ubio. Većina tih kuća je nelagalna i kako onda da država obnavlja nešto što je sama trebala srušiti po zakonu?
e) Tu je i paljevina kantonalnih vlada pod vodstvom tvojih favorita iz opozicije. Pa onda mediji koji prave atmosferu beznađa a opet kako bi se srušila vlast. Svega tu ima.
Itd itd
Nemam više vremena odgovarati tako naivnoj osobi. Čuj SBB i DF neće zapošljavati svoje? A ako budu ti ćeš im uskratiti glas. Kao što sada uskraćuješ SDP-u u kojeg si isto tako vjerovao prije 4 godine? Naivno, naivno i naivno.
- MOSALJOZE
#14912 Re: SDA-All about
http://www.imovinapoliticara.cin.ba/pro ... profil=124
Valjda će sad neke stvari biti jasnije.Odlično istraživanje
Valjda će sad neke stvari biti jasnije.Odlično istraživanje
- It_is_a_Leclerc
#14913 Re: SDA-All about
a) A ti meni zvučiš kao neko ko nas sve skupa trolla. Jer, biti toliko otuđen od realnih brojki, preciznih pokazatelja, teško može biti neko ozbiljan. Živković je dobio da se, za spašavanje vojknika Zlatka, pare od Elektroprijenosa umjesto u razvojne projekte, odoše za kupovinu socijalnog mira u RS-u i FBIH. Ono što je Hadžić rekao u emisiji je užas, najiskrenije.Mister Yes wrote:a) Ti si izgleda na onom prvom stepenu naivnosti kada vjeruješ svemu što čuješ na TV. Živković naravno ima motiv da se svojim biračima prikazuje kao sposoban koji je eto natjerao đihadlije da se natječu ko će mu više ponuditi. A šta je na kraju dobio? Kurac da izbije oči. Elektroprenos, tužioci i sve ostalo što su dogovorili SDP i SNSD su sve redom izvrsne stvari. Prezadovoljan sam svim tim što je dogovoreno i upravo zato SDP ima ponovo moj glas. Da ne idemo sad u detalje jer imali smo dovoljno tema o tome. Dovoljno je pogledati šta je Damir Hadžić rekao nekidan o time temama. Svaka mu je zlatna.It_is_a_Leclerc wrote: a) Od r. Tihića i Lagumdžije praviti Kissingera je previše. Obojica su "nudila više" Miloradu Živkoviću i sličnim ublehama, za fotelju, što je javno priznato u više navrata. To, u najkraćem, rezultira činjenicom da se pristalo na krčmljenje Elektroprijenosa, na izbor tužilaca, i svašta nešto što je direktno usmjereno protiv interesa države.
b) Zašto je prihvaćena ona od Vijeća ministara? Zato što su protesti bili u Sarajevu a ne u Banja Luci. Na srpske predstavnike nije vršen priisak pa nisu morali ni popuštati. Brkan i Štukan su vršili pritisak samo na Sarajevo da popusti. Pri čemu su koristili jadnu bebu kao oružje. Dno dna ali za to su dobrano nagrađeni.
Unošenje nečega što već postoji (entitetsko državljanstvo) u lične karte će biti najjače oružje secesionista? LOL
I o zakonu u prebivalištu smo već pričali puno puta. Klasična ubleha Suljagića i Prvog marta. Ništa tu nema sporno. Sporno je samo to što neko smatra normalnim da se vrše izborni inžinjerinzi u državi ovako nestabilnoj kakva je BiH.
c) Rekoh ti koga da pitaš za te stvari
d) Donacije za poplave dobiva Država a ne entiteti. Ali da bi se te pare dobile trebaju se napraviti planovi opet na državnom nivou. Naravno da se to sve koči u državi poput ove. Uostalom, ne može država biti odgovorna za tvoju ličnu nesreću ako si sjekao šume da posiješ maline pa napravio klizište. Sam pao sam se ubio. Većina tih kuća je nelagalna i kako onda da država obnavlja nešto što je sama trebala srušiti po zakonu?
e) Tu je i paljevina kantonalnih vlada pod vodstvom tvojih favorita iz opozicije. Pa onda mediji koji prave atmosferu beznađa a opet kako bi se srušila vlast. Svega tu ima.
Itd itd
Nemam više vremena odgovarati tako naivnoj osobi. Čuj SBB i DF neće zapošljavati svoje? A ako budu ti ćeš im uskratiti glas. Kao što sada uskraćuješ SDP-u u kojeg si isto tako vjerovao prije 4 godine? Naivno, naivno i naivno.
b) Zašto je prihvaćena ?! Nemam pojma. Pitaj Zlatka Lagumdžiju. Demonstrante nije zanimala verzija zakona već samo da on bude usvojen, ali je Zlatko odlučio da glasa za prijedlog Vijeća ministara, iako su njegov prijedlog prije toga oborile stranke iz RS-a. Zašto ? Ne znam. Unošenje entitetskog državljanstva jeste problem. Dovoljno je samo vidjeti da su se svi Srbi izjasnili po tom pitanju, i na popisu stanovništva. Zakon o prebivalištu nije zakon o izbornom inžinjeringu, već zakon koji jednom povratniku zabranjuje da skokne do prodavnice, u strahu da će mu Dodikovi murjaci pokucati na vrata, i ispisati ga iz prebivališta.
c) Jedino kako povećanje vanjskog duga može biti dobro je da nas jednog dana otkupi neka bogata zemlja i krene upravljati nama ?!
d) Nije istina. Vlada RS već operiše sredstvima koje ima. I to vrlo dobro. Vlada FBiH, iako ima pare na računima, ne radi ništa. A velike donacije sa donatorske konferencije ćemo dobiti tek kad budemo imali projekte obnove. Da li Vlada FBiH radi na tom projektu ?
e) Paljevina kantonalnih vlada je kriva za nedostatak investicija ? To bi možda i imalo smisla da smo prije februara 2014. imali više investicija nego danas. To, međutim, nije slučaj.
Ja razumijem da neko simpatiše neku partiju, ali da je simpatiše u mjeri da je sposoban amnestirati ih za 20 godina nerada i lopovluka, i da je sposoban tvrditi kako je nama dobro, samo to ne vidimo... E to stvarno, ne razumijem.
-
jastuk1
#14914 Re: SDA-All about
Ova tvoja prepiska sa Mister Yes je najbolji svjedok kako samo navino, FAKINSKI I OGAVNO PLJUJEŠ PO SEBI.It_is_a_Leclerc wrote:
Ja razumijem da neko simpatiše neku partiju, ali da je simpatiše u mjeri da je sposoban amnestirati ih za 20 godina nerada i lopovluka, i da je sposoban tvrditi kako je nama dobro, samo to ne vidimo... E to stvarno, ne razumijem.
Niko nikoga ne amnestira, već se govori o najpoganijem, najciničnijem, najperfidnijem ispiranju mozga od genocida naovamo u ovoj kampanji, a za uspostavu trećeg.
Ti voliš omalovažavat sebe i pljuvat po sebi - samo izvoli. Al nemoj sutra plakat kad ti naprave treći, a posljedica će biti i smanje ili ukidanje primanja onih na budžetu - mislim na javne ustanove, školstvo, zdravstvo, penzionere... A možda čak i nešto gore.
DF i SBB će potpisati svaku izdaju BiH koju im "zapad" ili ko zna koji sve moćnici koji odlučuju bude servirao. To i ptice na grani vide.
-
HM 2011
#14915 Re: SDA-All about
Krivac smo svi mi, naših 100 stranki, niski udarci u političkim kampanjama, nepostojanje jedinstva, nered, i posljedično koaliranje
http://www.klix.ba/forum/demokratska-fr ... #p10591285
U JEDINSTVU JE SNAGA
GLASAJTE ZA SDA..
http://www.klix.ba/forum/demokratska-fr ... #p10591285
U JEDINSTVU JE SNAGA
GLASAJTE ZA SDA..
-
weredsf
#14916 Re: SDA-All about
Objektivitet wrote:http://imovinapoliticara.cin.ba/profil.php?profil=124
Bas je bogat
- madner
#14917 Re: SDA-All about
Kakav dogovor?Mister Yes wrote:Dogovor je pao sa DF-om i SBB-om. SDP i SDA im ništa ne popustiše i ništa nije potpisano u mandatu SDP-a i SDA. Jesu im nešto kao obećavali ali na kraju ništa ne potpisaše i sada se moraju zapadnjaci angažovati da dovedu nagodnije na vlast.madner wrote: Pa genije to mene ubjedjujes da je dogovor vec pao a sada potpuno drugu plocu vrtis. Analiticar per excellence. Poenta je da su obje stranke prihvatile kurtonski prijedlog te da govore o hrvatskom pitanju. Time se u ovom mandatu pale na ispitu i niko ne moze biti gori.![]()
Prijedlog 5+5 je perfektan jer rješava problem bez crtanja karata. Zato je i bio neprihvatljiv Čoviću i zapadnoj alijansi.
Naravno da govore o Hrvatskom pitanju kada na tome insistiraju ne samo Hrvati i Srbi već i Fule. Uostalom, zato je i donesena ta presuda da se popravi stanje Hrvata u BiH. I mala djeca znaju da je trenutno državno uređenje takvo da postoje dva entiteta pri čemu su Srbi 90% u jednom a Bošnjaci 80% u drugom entitetu. Bošnjacima apsolutno ne odgovara bilo kakva priča o ustavnim promjenama jer svaka takva priča nosi rizik da i Hrvati dobiju svoju izbornu jedinicu koja bi kasnije postala entitet. Sve priče o neophodnosti reformi dolaze od Hrvata ili od njihovih zapadnih pomagatelja. Ili od Fahrinih piromana naravno. Samo totalni politički slijepac je mogao očekivati da bilo kakvo otvaranje priče o ustavnoj reformi (a Sejdić i Finci služi upravo tome jer kaže da ovako više ne može) može koristiti Bošnjacima. Ti ili se praviš blesav ili si zaista totalni levat.
DF je kreiran izmedju ostalog zato sto je SDP prihvatio da izda gradjansku opciju, te govori o hrvatskom pitanju. To je osobno i licno pogodilo ZK. Vjerovati da ce isti potpisati i ovo sto su ove izdajice prihvatile je suludo.
Ostale teorije je preglupo i komentarisati, cisti pokusaj stvaranja straha kod glasaca bez ikakvog pokrica.
- Mister Yes
#14918 Re: SDA-All about
a) I šta ćemo mi sad? Gledali istu emisiju i tebi je to užas a meni 100% logično i razumno objašnjenje. Posebno za glavnog tužitelja koji sada nikome ne odgovara. Ljudi hoće da ga stave pod kontrolu jer ovako više ne ide. Evo ti se prvi pitaš zašto nema stranih ulagača, zašto je korupcija nepotizam itd. Ali vlast ne može odgovarati za te (i slične) probleme ako nema kontrolu nad Tužilaštvom. U svakoj normalnoj državi ima kontrolu i narod može reći „sram vas bilo u državi nam je lopovluk i kriminal a vi ništa ne radite“. Ali kod nas to narod ne može reći jer ako kaže vlast može svijetla obraza odgovoriti „pa kako da radimo kad je tužilaštvo nezavisno i mi mu ne možemo ništa“. Isto je i za elektroprijenos gdje pare stoje bezveze umjesto da se koriste za investicije.It_is_a_Leclerc wrote: a) A ti meni zvučiš kao neko ko nas sve skupa trolla. Jer, biti toliko otuđen od realnih brojki, preciznih pokazatelja, teško može biti neko ozbiljan. Živković je dobio da se, za spašavanje vojknika Zlatka, pare od Elektroprijenosa umjesto u razvojne projekte, odoše za kupovinu socijalnog mira u RS-u i FBIH. Ono što je Hadžić rekao u emisiji je užas, najiskrenije.
b) Zašto je prihvaćena ?! Nemam pojma. Pitaj Zlatka Lagumdžiju. Demonstrante nije zanimala verzija zakona već samo da on bude usvojen, ali je Zlatko odlučio da glasa za prijedlog Vijeća ministara, iako su njegov prijedlog prije toga oborile stranke iz RS-a. Zašto ? Ne znam. Unošenje entitetskog državljanstva jeste problem. Dovoljno je samo vidjeti da su se svi Srbi izjasnili po tom pitanju, i na popisu stanovništva. Zakon o prebivalištu nije zakon o izbornom inžinjeringu, već zakon koji jednom povratniku zabranjuje da skokne do prodavnice, u strahu da će mu Dodikovi murjaci pokucati na vrata, i ispisati ga iz prebivališta.
c) Jedino kako povećanje vanjskog duga može biti dobro je da nas jednog dana otkupi neka bogata zemlja i krene upravljati nama ?!
d) Nije istina. Vlada RS već operiše sredstvima koje ima. I to vrlo dobro. Vlada FBiH, iako ima pare na računima, ne radi ništa. A velike donacije sa donatorske konferencije ćemo dobiti tek kad budemo imali projekte obnove. Da li Vlada FBiH radi na tom projektu ?
e) Paljevina kantonalnih vlada je kriva za nedostatak investicija ? To bi možda i imalo smisla da smo prije februara 2014. imali više investicija nego danas. To, međutim, nije slučaj.
b) Ovo je strašno koliko ne kontaš šta ti se govori. Treba sve crtati izgleda. Zlatko nije htio da popusti ali onda mu se počeo događati narod na ulicama Sarajeva. Demonstrante nije zanimalo koja će verzija biti usvojena ali ih je zanimalo da neka bude usvojena. I šta je sad Zlatko trebao uraditi? Inatiti se i reći „ako ne bude kako ja kažem neće biti nijedna usvojena“? Pa on je to i uradio. Ali Dodik je odgovorio „ok, ja imam entitetski zakon i bebe u RS-u dobijaju JMBG a ti se bujrum inati“. Mogao je doduše i Zlatko napraviti entitetski zakon ali tek onda bi ga napadali da je izdao državu jer ono što je na državnoj razini spušta na entitetsku. Kako ne kontaš dobri čovječe? Dodik je u takvim situacijama uvijek u prednosti. Može donjeti privremeni entitetski zakon (jer njemu nije problem da entitetu daje državne nadležnosti) i on je miran. U Federaciji na to mogu odgovoriti samo na dva načina. Ili da i oni naprave entitetski zakon (čime i oni derogiraju državu) ili da popuste na državnom nivou. Strašno je koliko imamo politički nepismen narod.
Ovo za prebivalište je čista paranoja. Pročitaj o čemu se radi. Bože sačuvaj koliko imamo politički nepismen narod.
c) Dug nije problem. Ko je reko? Madner reko.
d) Dodik nema 10 kantona da se sa njima dogovara. Osim toga kod Dodika je puno više poplava a puno manje klizišta. Sa poplavama je puno jasnije. Daš vaučere i ljudi kupe veš mašinu i šporet. Kod klizišta je problem što su većina tih kuća rađena nelegalno, što je šteta totalna i što država stvarno nije odgovorna da ti popravi kuću koju si izgradio nelegalno na zemljištu pogodnom za klizište. Postoji razlog zašto se traži urbanistička saglasnost, građevinska dozvola itd. Nije to što se nekome zajebavalo pa se igrao zakona. Nažalost, sirotinja često nema izbora nego praviti nelegalno i gdje ne treba. Meni je svakoga ko je stradao žao. Ali dajte malo perspektive pobogu. Ovakva prirodna katostrofa se nije desila u istoriji ove zemlje. Sada zbog toga treba skloniti sa vlasti sposobne a dovesti amatere samo u inat kome? Bogu?
e) Milion faktora. Za neke su krivi i oni na vlasti. Za 99% su krivi oni koji namjerno blokiraju ovu zemlju kako bi nama dojadilo i kako bi izabrali one koji će „relaksirati odnose“. Ako nam je stvarno dodijalo onda hajde da isturimo bijelu zastavu. U ovom slučaju naranđastu.
- It_is_a_Leclerc
#14919 Re: SDA-All about
SDA-ovci su vrlo slični SNSD-ovcima.jastuk1 wrote:Ova tvoja prepiska sa Mister Yes je najbolji svjedok kako samo navino, FAKINSKI I OGAVNO PLJUJEŠ PO SEBI.It_is_a_Leclerc wrote:
Niko nikoga ne amnestira, već se govori o najpoganijem, najciničnijem, najperfidnijem ispiranju mozga od genocida naovamo u ovoj kampanji, a za uspostavu trećeg.
Ti voliš omalovažavat sebe i pljuvat po sebi - samo izvoli. Al nemoj sutra plakat kad ti naprave treći, a posljedica će biti i smanje ili ukidanje primanja onih na budžetu - mislim na javne ustanove, školstvo, zdravstvo, penzionere... A možda čak i nešto gore.
DF i SBB će potpisati svaku izdaju BiH koju im "zapad" ili ko zna koji sve moćnici koji odlučuju bude servirao. To i ptice na grani vide.
Dodikovci Srbe plaše ukidanjem Republike Srpske, centrima za destabilizaciju smještenim u Tuzli, Budimpeštom, Washingtonom, i sl, a SDA-ovci Bošnjake uspostavom trećeg, što će se, jamačno, desiti, ne pobijede li ćevapojedi na svim nivoima.
Gospodo draga, 20 godina ekonomskog, društvenog, kulturnog, sportskog propadanja države pokušavate otkupiti nekim pričama o trećem entitetu koji nikad, od kraha Herceg Bosne, do danas nije bio opcija, osim u slučaju kad ga je vaš predsjednik, Sulejman Tihić, dogovorio u Prudu.
Jedino što ptice na grani vide je činjenica da SDA i SDP 20-ogodišnji neuspjeh pokušavaju zamaskirati u priču o tome kako su oni posljednji čuvari Bosne i Hercegovine, zaboravljajući pritom da je svakom godinom njihovog mandata Bosne i Hercegovine sve manje, u svakom, osim u teritorijalnom smislu, a, poznavajući izdajničke kapacitete jednih i drugih, ne bih isključio da će i taj dio doći na red.
- Mister Yes
#14920 Re: SDA-All about
To je toliko pogodilo ŽK da je kasnije otišao u Široki Brijeg da se dogovara sa provjerenim neprijateljima ove zemlje Čovićem i Radončićem. Pa je i dogovorio da Čoviću ne kvari posao (da nominuje izvjesnog Antu umjesto Marjanovića plus jakog bošnjačkog Suljagića). Toliko ga je pogodilo da se odjednom našao i strani sponzor za stranku. Ili se prvo našao sponzor pa se onda ŽK kao naljutio zbog hrvatskog pitanja? Ali pazi, tako se naljutio da čak i ne krije da ide sa RAdončićem pod ruku a Radon opet ne krije da jedva čeka da rješi hrvatsko pitanje.madner wrote: DF je kreiran izmedju ostalog zato sto je SDP prihvatio da izda gradjansku opciju, te govori o hrvatskom pitanju. To je osobno i licno pogodilo ZK. Vjerovati da ce isti potpisati i ovo sto su ove izdajice prihvatile je suludo.
Ma gori sam ja što s tobom išta raspravljam. Evo ja ću ovdje prvi put javno reći ono što sam na PP već rekao nekim forumašima. Ja sam se bio učlanio u DF. Nevjerovatno zar ne? Učlanio sam se i ispao budala. Naravno, to sam uradio prije nego se pojavio Suljagić a otišao Marjanović. Sada se sam sebi smijem ali srećom ta epizoda je završena. Željko Komšić. Ubleha na kvadrat.
-
VjecitiStudent
#14921 Re: SDA-All about
Mister Yes wrote: ...
Sada zbog toga treba skloniti sa vlasti sposobne a dovesti amatere samo u inat kome? Bogu?
...
- madner
#14922 Re: SDA-All about
Mister Yes wrote:To je toliko pogodilo ŽK da je kasnije otišao u Široki Brijeg da se dogovara sa provjerenim neprijateljima ove zemlje Čovićem i Radončićem. Pa je i dogovorio da Čoviću ne kvari posao (da nominuje izvjesnog Antu umjesto Marjanovića plus jakog bošnjačkog Suljagića). Toliko ga je pogodilo da se odjednom našao i strani sponzor za stranku. Ili se prvo našao sponzor pa se onda ŽK kao naljutio zbog hrvatskog pitanja? Ali pazi, tako se naljutio da čak i ne krije da ide sa RAdončićem pod ruku a Radon opet ne krije da jedva čeka da rješi hrvatsko pitanje.madner wrote: DF je kreiran izmedju ostalog zato sto je SDP prihvatio da izda gradjansku opciju, te govori o hrvatskom pitanju. To je osobno i licno pogodilo ZK. Vjerovati da ce isti potpisati i ovo sto su ove izdajice prihvatile je suludo.![]()
Ma gori sam ja što s tobom išta raspravljam. Evo ja ću ovdje prvi put javno reći ono što sam na PP već rekao nekim forumašima. Ja sam se bio učlanio u DF. Nevjerovatno zar ne? Učlanio sam se i ispao budala. Naravno, to sam uradio prije nego se pojavio Suljagić a otišao Marjanović. Sada se sam sebi smijem ali srećom ta epizoda je završena. Željko Komšić. Ubleha na kvadrat.
Marjanovic, ako je nekom ustupak, je ustupak Raguzu a ne Covicu. No ne mozes kriviti DF za Marjanoviceve postupke, da je htio kandidaturu imao bi je. Udarila malo slava u glavu.
Koje su ono stranke potpisale da zele rjesiti hrvatsko pitanje? Crno na bijelo, da to bude princip pregovora? SDA cini mi, SDP takodje. AKo neko misli da moze gore od onog sto su vec prihvatili, neka bira ponovo iste.
Ovaj zadnji paragraf je izuzetno nebitan.
-
SA 071
#14923 Re: SDA-All about
Ti kao Komšić, ništa ne kontaš je l' de? Marjanović je trebao biti jedini kandidat DF-a i tako je vrh DF-a odlučio prije nego što je Željko otišao u Široki i dogovorio sa Čovićem i onim paraobavještajcem da ne slabi Čovića i da izbaci i bošnjačkog kandidata kako bi se DF-ovi glasovi rasuli na više kandidata i kako Čović ne bi bio ugrožen. Da se išlo samo sa Marjanovićem, on bi bio budući član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, a ne Čović.madner wrote:
Marjanovic, ako je nekom ustupak, je ustupak Raguzu a ne Covicu. No ne mozes kriviti DF za Marjanoviceve postupke, da je htio kandidaturu imao bi je. Udarila malo slava u glavu.
Koje su ono stranke potpisale da zele rjesiti hrvatsko pitanje? Crno na bijelo, da to bude princip pregovora? SDA cini mi, SDP takodje. AKo neko misli da moze gore od onog sto su vec prihvatili, neka bira ponovo iste.
Marjanović je pozitivniji lik od ograničenog Komšića...
-
SA 071
#14924 Re: SDA-All about
Takvi kao ti su najgoriMister Yes wrote:
To je toliko pogodilo ŽK da je kasnije otišao u Široki Brijeg da se dogovara sa provjerenim neprijateljima ove zemlje Čovićem i Radončićem. Pa je i dogovorio da Čoviću ne kvari posao (da nominuje izvjesnog Antu umjesto Marjanovića plus jakog bošnjačkog Suljagića). Toliko ga je pogodilo da se odjednom našao i strani sponzor za stranku. Ili se prvo našao sponzor pa se onda ŽK kao naljutio zbog hrvatskog pitanja? Ali pazi, tako se naljutio da čak i ne krije da ide sa RAdončićem pod ruku a Radon opet ne krije da jedva čeka da rješi hrvatsko pitanje.![]()
Inače slažem se sa ovim što si napisao...
- madner
#14925 Re: SDA-All about
Do Marjanovica je, hoce nece, bi bio glavni, no da mu jos i neko se mjesto obezbjedi u partiji itd...SA 071 wrote:Ti kao Komšić, ništa ne kontaš je l' de? Marjanović je trebao biti jedini kandidat DF-a i tako je vrh DF-a odlučio prije nego što je Željko otišao u Široki i dogovorio sa Čovićem i onim paraobavještajcem da ne slabi Čovića i da izbaci i bošnjačkog kandidata kako bi se DF-ovi glasovi rasuli na više kandidata i kako Čović ne bi bio ugrožen. Da se išlo samo sa Marjanovićem, on bi bio budući član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, a ne Čović.madner wrote:
Marjanović je pozitivniji lik od ograničenog Komšića...