Za sve sto si nabrojao se obracuna max 2 sata montaze ili dodatnih nekih cca 40 KM, nisu to nikakve goleme cifre da ce se konacna matematika nesto bitno promijeniti, a sve to sto si nabrojao moras skinuti i vratiti kad popravljas vrata (ne mozes ih peglati iznutra sa tapecirngom, staklom, kvakama, sajlama od brave itd niti ih mozes farbati sa lajsnama, vanjskim stekama).drugi profil wrote:
Vidi, znam šta pričaš, ali uz promjenu vrata ide jos 10 zajebancija. Drugaciji tapacirung (prebacuj stari, hoce li se pokidat, polomit itd.) Cesto vrata nemaju staklo ili pokvaren podizac, prebacuj stari. Brava nije ista, prebacuj staru, lajsna vanjska nije ista, itd, itd.
Nabere se tu ruku i zajebancije, zato je lakse dati petobu da se izvuce, okituje i prefarba.
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
tempuser
#14901 Re: Pitamo Mehanicare ?
- drug_profi
#14902 Re: Pitamo Mehanicare ?
Lim se izvlači sa vanjske strane, nema potrebe da se izbija. da se skida tapacirung staklo itd. Ovo ostalo malo će ko skidati ako se ne mora.tempuser wrote:Za sve sto si nabrojao se obracuna max 2 sata montaze ili dodatnih nekih cca 40 KM, nisu to nikakve goleme cifre da ce se konacna matematika nesto bitno promijeniti, a sve to sto si nabrojao moras skinuti i vratiti kad popravljas vrata (ne mozes ih peglati iznutra sa tapecirngom, staklom, kvakama, sajlama od brave itd niti ih mozes farbati sa lajsnama, vanjskim stekama).drugi profil wrote:
Vidi, znam šta pričaš, ali uz promjenu vrata ide jos 10 zajebancija. Drugaciji tapacirung (prebacuj stari, hoce li se pokidat, polomit itd.) Cesto vrata nemaju staklo ili pokvaren podizac, prebacuj stari. Brava nije ista, prebacuj staru, lajsna vanjska nije ista, itd, itd.
Nabere se tu ruku i zajebancije, zato je lakse dati petobu da se izvuce, okituje i prefarba.
-
tempuser
#14903 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ako ti tako kazes...drugi profil wrote:Lim se izvlači sa vanjske strane, nema potrebe da se izbija. da se skida tapacirung staklo itd. Ovo ostalo malo će ko skidati ako se ne mora.tempuser wrote:Za sve sto si nabrojao se obracuna max 2 sata montaze ili dodatnih nekih cca 40 KM, nisu to nikakve goleme cifre da ce se konacna matematika nesto bitno promijeniti, a sve to sto si nabrojao moras skinuti i vratiti kad popravljas vrata (ne mozes ih peglati iznutra sa tapecirngom, staklom, kvakama, sajlama od brave itd niti ih mozes farbati sa lajsnama, vanjskim stekama).drugi profil wrote:
-
lavic
#14904 Re: Pitamo Mehanicare ?
Mislis da svi limari imaju alate koji izvlace lim na vakum ili ljepilom????drugi profil wrote:Lim se izvlači sa vanjske strane, nema potrebe da se izbija. da se skida tapacirung staklo itd. Ovo ostalo malo će ko skidati ako se ne mora.tempuser wrote:Za sve sto si nabrojao se obracuna max 2 sata montaze ili dodatnih nekih cca 40 KM, nisu to nikakve goleme cifre da ce se konacna matematika nesto bitno promijeniti, a sve to sto si nabrojao moras skinuti i vratiti kad popravljas vrata (ne mozes ih peglati iznutra sa tapecirngom, staklom, kvakama, sajlama od brave itd niti ih mozes farbati sa lajsnama, vanjskim stekama).drugi profil wrote:
Druga stvar ako je udarac na mjestu gdje gdje je "falc" mora skidati oblogu vrata da izgura lim, osim toga pricamo o Corsi staroj 20 godina i ona je sega za rastaviti.
- drug_profi
#14905 Re: Pitamo Mehanicare ?
ma dobro ne bih se raspravljao.
-
NediM17
#14906 Re: Pitamo Mehanicare ?
alal vera majstore, upali s drugom svjecicomBakir1 wrote:Svjecicu ti pogledaj prvo
- BAN___KAI
#14907 Re: Pitamo Mehanicare ?
Evo bio sam kod autolimara i rekao mi je da ce bez retrovizora popravak i lakiranje bez one lajsne koštati minimalno 300km. I nek je retrovizor 100km. Maximum troškovi bi bili negdje oko 500km. Ako mi i budu toliko ponudili hocu li odbiti i cekati vecu ponudu?
-
tempuser
#14908 Re: Pitamo Mehanicare ?
Polovan retrovizor je 30 KM, lajsna 10 KM, eno ti link na predhodnoj strani. Da meni ponude 500 ja bih prihvatio.BAN___KAI wrote:Evo bio sam kod autolimara i rekao mi je da ce bez retrovizora popravak i lakiranje bez one lajsne koštati minimalno 300km. I nek je retrovizor 100km. Maximum troškovi bi bili negdje oko 500km. Ako mi i budu toliko ponudili hocu li odbiti i cekati vecu ponudu?
-
condy
#14910 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nista od nove kosilice???NediM17 wrote:alal vera majstore, upali s drugom svjecicomBakir1 wrote:Svjecicu ti pogledaj prvo
Ja u svojoj nikad nisam promijenio filter od zraka. Evo trazim na ebay-u
-
NediM17
#14911 Re: Pitamo Mehanicare ?
Prosla kroz nju dva ulja, dvije prve godine (Castrol Garden, nije ulje promijenjeno 3 godine sigurno jer joj je sad 5-6 god.) filter zraka nikada nisam promijenio, ali masina nesalomljiva.condy wrote:Nista od nove kosilice???NediM17 wrote:alal vera majstore, upali s drugom svjecicomBakir1 wrote:Svjecicu ti pogledaj prvo![]()
Ja u svojoj nikad nisam promijenio filter od zraka. Evo trazim na ebay-u
Prestao mijenjat ulje jer sam se poceo voditi logikom nek crkne, da kupim samohodnu, ali ona ko u inat radi kao sat.
Mozda ja kupim samohodnu i mimo nje, pa cu joj promijeniti i ulje i filter zraka. Ipak vjerno sluzi, samo je teskaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
- bleee_sa
#14912 Re: Pitamo Mehanicare ?
Otiđi bar još kod dva limara... čuj 300 pa nisu ti vrata do kuka došla...BAN___KAI wrote:Evo bio sam kod autolimara i rekao mi je da ce bez retrovizora popravak i lakiranje bez one lajsne koštati minimalno 300km. I nek je retrovizor 100km. Maximum troškovi bi bili negdje oko 500km. Ako mi i budu toliko ponudili hocu li odbiti i cekati vecu ponudu?
-
condy
#14913 Re: Pitamo Mehanicare ?
@nedim
Stvarno su izdrzljive i moja radi bez greske godinama. Ta samohodna koliko je prakticna za manevrisanje ? Ako je teza konfiguracija terena ona jeste prakricnija ali koliko je prakticna za manevrisanje na manjem prostoru oko vocke strana ili sl.
Ja sjetih se kosilice su osjetljive na vecu kolicinu ulja od dozvoljene pa da znas al mislim da je i to ne moze ubit samo je ugasi
Stvarno su izdrzljive i moja radi bez greske godinama. Ta samohodna koliko je prakticna za manevrisanje ? Ako je teza konfiguracija terena ona jeste prakricnija ali koliko je prakticna za manevrisanje na manjem prostoru oko vocke strana ili sl.
Ja sjetih se kosilice su osjetljive na vecu kolicinu ulja od dozvoljene pa da znas al mislim da je i to ne moze ubit samo je ugasi
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#14914 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hebbale vas kosilice više, k'o da su rakete. 
- amar1994
- drug_profi
#14916 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ako ti ponude 350 ti uzmi.BAN___KAI wrote:Evo bio sam kod autolimara i rekao mi je da ce bez retrovizora popravak i lakiranje bez one lajsne koštati minimalno 300km. I nek je retrovizor 100km. Maximum troškovi bi bili negdje oko 500km. Ako mi i budu toliko ponudili hocu li odbiti i cekati vecu ponudu?
Ali nemoj ispod toga. Ne moras zaraditi, samo nemoj biti u minusu.
I nece ti ponuditi 500 sigurno sta god da ti uradis. Zavrsicete na sudu.
- BAN___KAI
#14917 Re: Pitamo Mehanicare ?
350km bi baš knap bilo i trebat cu još platiti nekog da montira retrovizor i onu lajsnu. Pa nije valjda da ako odbijem da to odmah ide na sud? Mogu valjda javiti da sam se predomislio ako se sud spomenedrugi profil wrote:Ako ti ponude 350 ti uzmi.BAN___KAI wrote:Evo bio sam kod autolimara i rekao mi je da ce bez retrovizora popravak i lakiranje bez one lajsne koštati minimalno 300km. I nek je retrovizor 100km. Maximum troškovi bi bili negdje oko 500km. Ako mi i budu toliko ponudili hocu li odbiti i cekati vecu ponudu?
- drug_profi
#14918 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sve ti to nabavi i donesi limaru kad mu das auto. On će to kompletirati.
I pregovaraj malo i sa limarom majkamustara.
Nemas ti sta javljati. Dobices ponudu i mozes dati prigovor uz obrazlozenje. Reci ces da je predracun limara za limarsko-lakirerske radove 300 maraka.
Montaza i nabavka retrovizora 50 maraka, montaza i nabavka lajsne 50 maraka.
Oni ce poslati bolju ponudu ili potvrditi istu. Na tu drugu se trebas izjasniti da li prihvatas. Ako ne - onda ti vec tu pise da je sud sljedeca instanca.
I pregovaraj malo i sa limarom majkamustara.
Nemas ti sta javljati. Dobices ponudu i mozes dati prigovor uz obrazlozenje. Reci ces da je predracun limara za limarsko-lakirerske radove 300 maraka.
Montaza i nabavka retrovizora 50 maraka, montaza i nabavka lajsne 50 maraka.
Oni ce poslati bolju ponudu ili potvrditi istu. Na tu drugu se trebas izjasniti da li prihvatas. Ako ne - onda ti vec tu pise da je sud sljedeca instanca.
- nepass1
#14919 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja otisao u ovlasteni uradili procjenu, bio dobar 2k na osiguranju. Ponudili dosta nize, ja ulozio zalbu, oni povecali ponudu i ja prihvatio. Ulozi zalbu i reci da ces angazovati advokata povecace sigurno bar za stoju. Kod mene je bilo novije auto, znatno veca cifra.BAN___KAI wrote:350km bi baš knap bilo i trebat cu još platiti nekog da montira retrovizor i onu lajsnu. Pa nije valjda da ako odbijem da to odmah ide na sud? Mogu valjda javiti da sam se predomislio ako se sud spomenedrugi profil wrote:Ako ti ponude 350 ti uzmi.BAN___KAI wrote:Evo bio sam kod autolimara i rekao mi je da ce bez retrovizora popravak i lakiranje bez one lajsne koštati minimalno 300km. I nek je retrovizor 100km. Maximum troškovi bi bili negdje oko 500km. Ako mi i budu toliko ponudili hocu li odbiti i cekati vecu ponudu?
- amar1994
-
Throttle
#14921 Re: Pitamo Mehanicare ?
Da je zakacio bilo bi jaje na oko 
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#14922 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma šta na oko, bilo bi ga po cijeloj radionici 
- drug_profi
#14923 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jednom sam bez rukavica koristio i zasjekao palac skoro do kosti. Samo jedan trenutak bukvalno, trenutak, dodir...
Otad flekserica nista bez rukavica
Otad flekserica nista bez rukavica
- drug_profi
#14924 Re: Pitamo Mehanicare ?
Svakako se treba zaliti ali uz nekakve argumente, Velika je razlika kad se zalis za novije auto, i kad je to 20+ godina staro auto nize klase. Amortizovano auto.nepass1 wrote: Ja otisao u ovlasteni uradili procjenu, bio dobar 2k na osiguranju. Ponudili dosta nize, ja ulozio zalbu, oni povecali ponudu i ja prihvatio. Ulozi zalbu i reci da ces angazovati advokata povecace sigurno bar za stoju. Kod mene je bilo novije auto, znatno veca cifra.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#14925 Re: Pitamo Mehanicare ?
jedino ako su zeljezne rukavice,onda mogu pomoci...drugi profil wrote: Otad flekserica nista bez rukavica