Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dale cooper

#14901 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

Dasi wrote:
dale cooper wrote:Šta su ba petljali i šta ti nije jasno? :zoka: :mrgreen: Zadnja scena je epilog stvari koje su se dešavale od 1953 do 2019
i stvari na koje su likovi iz Windena direktno uticali putovanjima kroz vrijeme. Znali smo da stariji Jonas pokušava da promijeni
stvari jer je u budućnosti nastala kataklizma širih razmjera. Sada znamo da je ta kataklizma vjerovatno uzrokovana blizinom
nuklearne elektrane i crne rupe koja se stvorila. I znamo kroz Noine riječi da postoje dvije frakcije koje se bore oko ove time travel mašine.
Najveće pitanje je hoće li se i na koji način stanovnici Windena izvući iz ovog causal loopa koji su stvorili. I taj sam čin bi doveo
do posljedica koje nije moguće predvidjeti. Međutim i ova budućnost kakva je ishod trenutne situacije nije nimalo lijepa.
Tako da...moglo bi biti zanimljivo u nastavku. Mene takođe strašno interesuje Noino porijeklo.
Zar Noa nije Bartosz Tiedemann? :)
Mogao bi biti, ali taj dio nisu eksplicitno rekli. Imalo bi smisla pošto je i stari Jonas regrutovao mladog da je to
i slučaj sa Bartoszom, mada mislim da ima nešto više u vezi Noe.
Dasi

#14902 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Dasi »

dale cooper wrote:Mogao bi biti, ali taj dio nisu eksplicitno rekli. Imalo bi smisla pošto je i stari Jonas regrutovao mladog da je to
Pa i jesu, ne znam jesi li fulio onu scenu u autu. Kad Noa govori o svjetlu/tami i da moraju sve isto ponavljati zbog radi necega :) i onda Bartoszu da onaj svoj notes koji vazda nosa sa sobom. Jonas je isto uradio sa pismom, predao ga sam sebi. Sto bi Noa predao “biljeznicu” bilo kome osim sebi u proslosti, pogotovo ako hoce da je sve isto ponavljanje u vremenskoj liniji.
dale cooper

#14903 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

Dasi wrote:
dale cooper wrote:Mogao bi biti, ali taj dio nisu eksplicitno rekli. Imalo bi smisla pošto je i stari Jonas regrutovao mladog da je to
Pa i jesu, ne znam jesi li fulio onu scenu u autu. Kad Noa govori o svjetlu/tami i da moraju sve isto ponavljati zbog radi necega :) i onda Bartoszu da onaj svoj notes koji vazda nosa sa sobom. Jonas je isto uradio sa pismom, predao ga sam sebi. Sto bi Noa predao “biljeznicu” bilo kome osim sebi u proslosti, pogotovo ako hoce da je sve isto ponavljanje u vremenskoj liniji.
Da, ali Noah nije kao Jonas jasno rekao Bartoszu da je on starija verzija njega. Ali slažem se, Bartosz jeste najsličniji
i najbliži tome da bude Noah.

http://www.thisisinsider.com/dark-seaso ... is-2017-12

Ovdje ima dobra analiza finala. I ima nešto o onim Noinim tetovažama na leđima i simbolima korištenim u seriji.
Povezano je alhemijom.
hadzinicasa

#14904 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by hadzinicasa »

Stop it. Nisi fer.
Necu da citam al‘ :cry:
dale cooper

#14905 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

hadzinicasa wrote:Stop it. Nisi fer.
Necu da citam al‘ :cry:
Sorry. :-? :run:

Valja otvoriti zasebnu temu o ovoj seriji. :D
black

#14906 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by black »

Dasi wrote:
dale cooper wrote:Šta su ba petljali i šta ti nije jasno? :zoka: :mrgreen: Zadnja scena je epilog stvari koje su se dešavale od 1953 do 2019
i stvari na koje su likovi iz Windena direktno uticali putovanjima kroz vrijeme. Znali smo da stariji Jonas pokušava da promijeni
stvari jer je u budućnosti nastala kataklizma širih razmjera. Sada znamo da je ta kataklizma vjerovatno uzrokovana blizinom
nuklearne elektrane i crne rupe koja se stvorila. I znamo kroz Noine riječi da postoje dvije frakcije koje se bore oko ove time travel mašine.
Najveće pitanje je hoće li se i na koji način stanovnici Windena izvući iz ovog causal loopa koji su stvorili. I taj sam čin bi doveo
do posljedica koje nije moguće predvidjeti. Međutim i ova budućnost kakva je ishod trenutne situacije nije nimalo lijepa.
Tako da...moglo bi biti zanimljivo u nastavku. Mene takođe strašno interesuje Noino porijeklo.
moracemo cekati drugu sezonu :mrgreen: postoji mogucnost da je Bartos Noa

edit: taman sam posao da postavim link kao i kuper :mrgreen:
dale cooper

#14907 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

black wrote:
Dasi wrote:
moracemo cekati drugu sezonu :mrgreen: postoji mogucnost da je Bartos Noa

edit: taman sam posao da postavim link kao i kuper :mrgreen:
Eno napravio sam nam temu, da ne zajebavamo i spojlamo poštenom svijetu koji još nije pogledao seriju. :D
black

#14908 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by black »

dale cooper wrote: Eno napravio sam nam temu, da ne zajebavamo i spojlamo poštenom svijetu koji još nije pogledao seriju. :D
trebo bi moderator sve ove postove prebaciti tamo :mrgreen:
dale cooper

#14909 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

black wrote:
dale cooper wrote: Eno napravio sam nam temu, da ne zajebavamo i spojlamo poštenom svijetu koji još nije pogledao seriju. :D
trebo bi moderator sve ove postove prebaciti tamo :mrgreen:
:thumbup: CHMOLJOOOOOOOOOO :hajmooo: :D
friskyoreo

#14910 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by friskyoreo »

Odgledao Dark. Prve 2/3 serije jako zanimljive i gledanje u dahu. Zadnju 1/3 vec polako gubim zivce.
Podsjeca me atmosferom na Wayward Pines. Kad smo vec kod toga, nadam se da ako i bude druge sezone Dark-a, da nece bit tako bezvezna i bezidejna kao WP, koja je bila veliko razocarenje.
kakavdanakneiskustvu

#14911 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

Point. wrote:
dale cooper wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:the man in the high castle,zna li se kad će treća sezona?
Nema još tačnog datuma, ali trebalo bi početkom 2018. Evo ti teaser trailer da te malo zagrije do tad. :D

Skino sam prve dvije epizode. Vrijedi li? Zvuci mi kao dobra ideja za seriju

a nista osobito,ja sam odgledao obe sezone,jedva
dale cooper

#14912 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

friskyoreo wrote:Odgledao Dark. Prve 2/3 serije jako zanimljive i gledanje u dahu. Zadnju 1/3 vec polako gubim zivce.
Podsjeca me atmosferom na Wayward Pines. Kad smo vec kod toga, nadam se da ako i bude druge sezone Dark-a, da nece bit tako bezvezna i bezidejna kao WP, koja je bila veliko razocarenje.
Meni je kod Wayward Pinesa već nakon prve dvije epizode bilo jasno da je riječ o kiti od serije. :mrgreen:
sig_garret

#14913 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by sig_garret »

Image
Beyond the Walls (Au-delà des Murs)
Napravljeno za francusku televiziju u 2016
corei3

#14914 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by corei3 »

Treba mi preporuka za dobru Sci fi/mistery seriju ali koja je zavrsila. Gledao sam recimo STARNGE THINGS i jako mi se dopala. Nesto na taj fazon bi bilo dobro
irac300

#14915 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by irac300 »

corei3 wrote:Treba mi preporuka za dobru Sci fi/mistery seriju ali koja je zavrsila. Gledao sam recimo STARNGE THINGS i jako mi se dopala. Nesto na taj fazon bi bilo dobro
Pa onda gledaj DARK, samo ne ulazi na temu o toj seriji ima more spojlera.
bingov buraz

#14916 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by bingov buraz »

corei3 wrote:Treba mi preporuka za dobru Sci fi/mistery seriju ali koja je zavrsila. Gledao sam recimo STARNGE THINGS i jako mi se dopala. Nesto na taj fazon bi bilo dobro
Fringe,imas sta gledati godinu dana :mrgreen:
corei3

#14917 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by corei3 »

Onda idem sa Fringe. Imal još preporuka :)
bingov buraz

#14918 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by bingov buraz »

corei3 wrote:Onda idem sa Fringe. Imal još preporuka :)
Prva sezona je dosta mlaka ali ne odustaj kasnije rastura.

Za daljne preporuke prepusticu drugima,Dark nisam ni ja gledao.
sig_garret

#14919 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by sig_garret »

corei3 wrote:Onda idem sa Fringe. Imal još preporuka :)
ako nisi vec vidio 11.22.63
Image
kenio13

#14920 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kenio13 »

Je li neko gledao Virus/The Strain i zna li da li će izlaziti 2. sezona?
phillie

#14921 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by phillie »

kenio13 wrote:Je li neko gledao Virus/The Strain i zna li da li će izlaziti 2. sezona?
Da si ti ziv i zdrav vec je i 4. sezona zavrsila. Koja je ujedno i posljednja :D
kenio13

#14922 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kenio13 »

U moju odbranu gledao sam aamo 1. pa pauzirao :lol: a ne mogu da nadjem drugu sezonu..gdje da trazim?
cassius

#14923 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by cassius »

Jel ima gdje Dark na njemackom, da nije sinhronizovan na engleski da se pogleda ? :)
nema me tamo

#14924 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nema me tamo »

Skini preko popcorna
kakavdanakneiskustvu

#14925 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

cassius wrote:Jel ima gdje Dark na njemackom, da nije sinhronizovan na engleski da se pogleda ? :)
ima na Kodiju
Post Reply