Popularne stvari koje ne kontam
- insomnia78
#14901 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Meleci obilaze
- Zejnep
#14902 Re: Popularne stvari koje ne kontam
U mom haustoru još samo ja nemam psaultima_palabra wrote:Nije cuko za stana.
- triconja
#14903 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa jaro ako neces klanjat ne trebaju ti meleci, meleci obilaze u oba slucajainsomnia78 wrote:Meleci obilaze
- triconja
#14904 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Gdje zivis (mislim u bosni ili u minkenu [vani]) i jesul to rasni psi koji su kod ostalih stanara?Zejnep wrote:U mom haustoru još samo ja nemam psaultima_palabra wrote:Nije cuko za stana.
- Laertes
#14905 Re: Popularne stvari koje ne kontam
E, ja zamalo popustio. Onda komšija zamolio da mu pričuvamo cuku na par dana. Koja je ono zajebancija! Ne bih ga sad nabavio kad bi mi treću platu u kuću unosio! Kad ga nisam kroz prozor izbacio u 3 ujutro kad počne lajati jer je neko u haustoru naišao. I izvodi ga da piša stalno. I smrdi. I dlake.Billy The Pljuc wrote:E ovo trenutno prolazim, zena i djeca strahovit pritisak da se uzme cuko ili cak dva. Stalno mi salju slike stenaca raznih pasmina. Mislim finansijski fakat mozemo sebi priustiti ali da mi je do cuka u stanu - stvarno nije. Volim zivotinje i nemam nista protiv da se drze unutar dvorista ali ovo trend postalo pravo. Primjetio sam kod mnogo ljudi u blizem okruzenju da nabave psa a ovamo nidje veze sa zivotom nemaju a kamoli kako da se nose sa kucnim ljubimcem. Jos jedna od furki raje i sto velis a imam takvih u svojti i medju prijateljima, renta se stan i nema se nekih osnovnih stvari al se cuko mora imati i plus na sve to taj cuko obicno ode u neku krajnost jer oni pojma nemaju sta i kako.Zejnep wrote:Ne kontam jel ovo postalo obaveza imati psa u kući? Ne kontam ljude koji jedva kraj sa krajem sastavljaju a nabave psa? Jedna plata, njh petoro i naravno pas.
Samo preko mene mrtva!
Last edited by Laertes on 18/02/2018 23:51, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#14907 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Dijete ce kad tad narasti i osamostaliti se, a pas ce uvijek biti ovisan o tebi... Iako su mi psi drazi nego djeca, oboje valjaju samo dok su tudjiZejnep wrote:Cuko haman ko dijete, ko nije spreman za (još jedno) dijete, nije ni za cuku.
-
kakavdanakneiskustvu
#14908 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ne kontam osobe koje gdje god da sjede moraju noge podici,na krevet,fotelju,bilo gdje samo da nisu na podu,moraju obaveyno podici noge i pod sebe ih,kamko li na poslu izdrže
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#14909 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Podržavam samo trke kerova.
-
moonca
#14910 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Od prijateljice mama u 80-im nakon smrti muza i preporuke prijatelja da kupi cuku i kupla je . Preporodio je. Sa mnostvom hronicnih bolesti s kojim se suocavlja-cuko je donio novu energiju i drystvo, sto je najbitnije.Billy The Pljuc wrote:E ovo trenutno prolazim, zena i djeca strahovit pritisak da se uzme cuko ili cak dva. Stalno mi salju slike stenaca raznih pasmina. Mislim finansijski fakat mozemo sebi priustiti ali da mi je do cuka u stanu - stvarno nije. Volim zivotinje i nemam nista protiv da se drze unutar dvorista ali ovo trend postalo pravo. Primjetio sam kod mnogo ljudi u blizem okruzenju da nabave psa a ovamo nidje veze sa zivotom nemaju a kamoli kako da se nose sa kucnim ljubimcem. Jos jedna od furki raje i sto velis a imam takvih u svojti i medju prijateljima, renta se stan i nema se nekih osnovnih stvari al se cuko mora imati i plus na sve to taj cuko obicno ode u neku krajnost jer oni pojma nemaju sta i kako.Zejnep wrote:Ne kontam jel ovo postalo obaveza imati psa u kući? Ne kontam ljude koji jedva kraj sa krajem sastavljaju a nabave psa? Jedna plata, njh petoro i naravno pas.
Mislim da je jako dobro i za djecu, naravno odogovarajuca velicina i vrsta.
Tacno da su prije rata rijetki imali u kucama /stanovima,no sada mislim da je to vise terapeutski nagon.
-
macchiato
#14911 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Prednosti... unosi radost u kuću, djecu uči odgovornosti, poboljšava imunitet, doprinosi zdravlju jer si fizički aktivniji i više vremena provodiš u prirodi itd.
Ali da je obaveza, jeste. Ogromna. Ne samo finansijski jer tu životinju treba nahraniti, voditi veterinaru, tretirati protiv buha nego moraš daleko više voditi brigu o higijeni (što kuće što životinje), biti spreman voditi ga na šetnje minimalno dva puta dnevno (a ćuko ne pita je li napolju kiša, snijeg, sunce, kijamet i je li tebi mrsko, nego moooraš) i ravnati vrijeme i obaveze prema njemu jer gdje god da želiš ići, moraš brinuti gdje ga ostaviti. Pogotovo kad djeca navale da uzmu životinju, a poslije kad skontaju da to nije igračka nego živo biće sa svojim potrebama, onda uvale sve obaveze materi i ocu.
Doduše ja sam izrazita mačkarka, prelijena sam da bih držala ćuke iako ih volim
kao kompromis predloži macu, oko njih nema previše srkleta i obaveza, a toliko ljubavi unesu da to nisu istine.
apsolutno mi je razumljivo da neki ljudi ne vole i ne žele životinju u kući, ali s druge strane također shvatam potrebu držanja životinja i to razumiju samo oni koji ih posjeduju, da se sto puta rodim, svaki put bih opet nabavila macu.
Ali da je obaveza, jeste. Ogromna. Ne samo finansijski jer tu životinju treba nahraniti, voditi veterinaru, tretirati protiv buha nego moraš daleko više voditi brigu o higijeni (što kuće što životinje), biti spreman voditi ga na šetnje minimalno dva puta dnevno (a ćuko ne pita je li napolju kiša, snijeg, sunce, kijamet i je li tebi mrsko, nego moooraš) i ravnati vrijeme i obaveze prema njemu jer gdje god da želiš ići, moraš brinuti gdje ga ostaviti. Pogotovo kad djeca navale da uzmu životinju, a poslije kad skontaju da to nije igračka nego živo biće sa svojim potrebama, onda uvale sve obaveze materi i ocu.
Doduše ja sam izrazita mačkarka, prelijena sam da bih držala ćuke iako ih volim
apsolutno mi je razumljivo da neki ljudi ne vole i ne žele životinju u kući, ali s druge strane također shvatam potrebu držanja životinja i to razumiju samo oni koji ih posjeduju, da se sto puta rodim, svaki put bih opet nabavila macu.
- Nastasia
#14912 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Čim si zauzet - triput si privlačniji.supercali wrote:Jbt koja je fora sa djevojkama
Kad je nemam nema ih za lijeka kad je imam odmah 10 nekakvih se javlja vrti okolo I sl
Kad si u lijepoj vezi, imaš više samopouzdanja, sretniji si, jednostavno zračiš nečim lijepim i odmah si i ostalima privlačniji.
-
bumerangss
#14913 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Da li porodice koje imaju psa placaju vodu za jednog clana porodice više? Ako ne to trba podhitno uvestiZejnep wrote:U mom haustoru još samo ja nemam psaultima_palabra wrote:Nije cuko za stana.
- Billy The Pljuc
#14914 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ma sve stoji sto se kucnih ljubimaca tice, kroz zivot sam imao iskustava i sa cukama i sa macama, supruga je imala macu koju je htjela dovesti kao "miraz"
pa nisam dozvolio da zivotinja bude u stanu. Kao djete a i kasnije dok sam "momkovao" sam u vise navrata imao psa ali nikad u kuci/stanu. Previse je to obaveza i bilo koja zivotinja je po defaultu clan porodice cim se nalazi u zivotnom prostoru i moras imati razumijevanja i mnogo strpljenja za istu. Ono sto mene nervira je to sto je kod nas raja debilna pravo, znam ljude koji kad ih malo krene u zivotu istovare i do 2000 eura za stene neke "cistokrvne" pasmine a nikad u zivotu nisu imali psa. Onda to isto stene naraste i napravi ti stete u stanu i autu jos tri puta toliko a na stranu sto vise s mirom nema sanse da sjednes od njega i sto je prljavo gdje god se okrenes a o miomirisima da ne govorim. Naravno da to nikakve obuke i treninga nije imalo i sto je razvilo ponasanje koje je apsolutno neprihvatljivo jer su mu gazde debili (ovo je nazalost pravilo u vecini slucajeva ovih nasih pomodara danas). O problemu odlaska negdje na duzi ili kraci period necem ni da pisem, sve je divno krasno bajno ali vecina "ponosnih" vlasnika cetveronozaca se ibreti i ljuti sto neko ko ti renta apartman/stan/kucu/vilu ne dozvoljava da i psa uvedes u isto. Imao sam situaciju prije nekoliko godina jer smo izrentali vilu na Jadranu u zadnji cas odlaska na neplaniran odmor. Ogroman prostor i sve gotiva a nas cetvoro samo i vlasnici odmah kazu da ako zelimo mozemo doci u broju koji zelimo jer su kapaciteti takvi kakvi jesu. Zovnes badju i svaju, zeta i sestru, nekoliko prijatelja sa porodicama komplet i guess what? Sve i jedna porodica koju smo zvali ima psa ili pse i niko nema mogucnost da iste ostavi nekome makar i za vikend i onda se jos i ljute jer vlasnici ne dozvoljavaju kucne ljubimce.
Mislim fakat nisam protiv psa, da sam samac i u ovim godinama kojima i jesam vjerovatno bih imao jednog psa ali danas se fakat pretjeruje sa ovim. Bezbroj je primjera nazalost gdje ljudi samo zbog pomodarstva imaju psa i gdje taj isti pas na kraju zavrsi na ulici, bude uspavan ili uz malo srece uspije da mu se nadje udomitelj kad "vlasnik" skonta da se zajebao i da on/oni nisu u stanju da se brinu o istom.
Mislim fakat nisam protiv psa, da sam samac i u ovim godinama kojima i jesam vjerovatno bih imao jednog psa ali danas se fakat pretjeruje sa ovim. Bezbroj je primjera nazalost gdje ljudi samo zbog pomodarstva imaju psa i gdje taj isti pas na kraju zavrsi na ulici, bude uspavan ili uz malo srece uspije da mu se nadje udomitelj kad "vlasnik" skonta da se zajebao i da on/oni nisu u stanju da se brinu o istom.
- Jack Be Nimble
#14915 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne bi mogao imati velikog psa u stanu, ali manjeg mogu. Samo nikada ne bi dao pare za cuku. Oni koji su bolesni pa im treba specificna vrsta cuke, koji su trenirani na poseban nacin to kontam ako ce neko platiti 10000 za takvog cuku. Za mene licno i stoja bi bila previse.
Treba uzeti i osiguranje za ljubimca.
Treba uzeti i osiguranje za ljubimca.
-
moonca
#14916 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Imaju pravila -do 20 kg moze cuko ako je u stanu. I kucama mislim da nema ogranicenja.
- Zejnep
#14917 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Đe? Na Novom Zelandu?moonca wrote:Imaju pravila -do 20 kg moze cuko ako je u stanu. I kucama mislim da nema ogranicenja.
- Jack Be Nimble
#14918 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Gdje sam ja vise se gleda koja je vrsta psa. Tako da je npr pitbull, sibirski haski, i tako ti koji se smatraju "agresivnim" su zabranjeni u zgradama.Zejnep wrote:Đe? Na Novom Zelandu?moonca wrote:Imaju pravila -do 20 kg moze cuko ako je u stanu. I kucama mislim da nema ogranicenja.
- Laertes
#14919 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Što li je moj post o cukama izbrisan? Jesam li koga uvrijedio? 
- Zejnep
#14920 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Mal ne rekohLaertes wrote:Što li je moj post o cukama izbrisan? Jesam li koga uvrijedio?
- insomnia78
#14921 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Cuke su jedna od osjetljivijih tema na forumu
Mores furati petu kolonu, podrzavati cetnike, Daesh ali ne smijes nista kontra cuke.
Mores furati petu kolonu, podrzavati cetnike, Daesh ali ne smijes nista kontra cuke.
- Zejnep
#14922 Re: Popularne stvari koje ne kontam
A mace ko šiša?insomnia78 wrote:Cuke su jedna od osjetljivijih tema na forumu![]()
- insomnia78
#14923 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Mace su zbrinute. Glaj sta je neudatih forumašica
- Jack Be Nimble
#14924 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne volim macke, ali bi opet radije njih uzeo nego pse. O njima ne moras da brines kao o cukama. Ali sto se tice veterinara cuko i macka ce ti uzeti zadnji fening iz novcanika.
-
moonca
#14925 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Oni se i uzimaju da malo imas 'brige'.terapija.
Radije bi cuku i to Collie, veseo, pametan....
Macke vise stete prave po kuci i zlopamtila su. Prijateljica je odlazila na godisnje i nakon povratka -macka do sedam dana nece da reaguje.Cak se zna i razboliti iz nekog inata. 
Radije bi cuku i to Collie, veseo, pametan....