drug_profi wrote:
Udes jeste uzrokovan oduzimanjem prednosti i nepropisnim prestrojavanjem, a ne nedrzanjem odstojanja... ne mozes ti grah bacat kad ce ti se hajvan stvorit ispred tebe i zakocit. U tom slucaju ni jedno rastojanje nije dovoljno i treba ostaviti auto na parkingu.
I auto nije udaren odozada, nego po čošku što se jasno i lijepo vidi na slici štete.
Uostalom ne bi šerif toliko kijametio da je stvar u njegovu korist. Platilo bi osiguranje štetu, a ne donatori.
E pa burazere sve i da je tako, a ti ne znas i samo predpostavljas, ti bi sa 51. god trebao znati da kod udarca ledja nema nedrzanja odtojanja i ne mogu ja bacat grah kad ce onaj ispred tebe zakociti, ako udaris s ledja - kriv si 100%. Udes je uzrokovan udarcem s ledja, a ne sta je bilo prije toga. Ljudi zive od podmetanja i naplacivanja.
Gdje ti vidis da je udaren po cosku? Da je udaren po cosku i da je udaren dijagonalno sa desne strane (sto bi bilo da mu je presjekao putanju) sve ovo sto je napuhano oko poklopca rezervoara bi bilo utjerano u gepek. Auto jeste udaren ispod desne stop lampe ali ne po cosku nego cisto u ledja.
Tacno se vidi ocrtan cosak auta na mjestu udara i po polozaju Skode nakon udara moze zakljuciti da ga nije udario svojim desnim coskom dijagonalno s desne strane (plava strelica), sto bi bilo da mu je presjekao putanu, nego dijagnalno s lijeve strane lijevim coskom (crvena strelica), a s obzirom da na to da su izlazili iz kruzog toka znaci da je bio direktno iza njega i pokusavao ga izbjeci.
host pictures
Evo zastavio, uvecao i kropovao, skoro se lijepo vidi da je prednji desni cosak Skode citav, sto znaci da ga udario lijevom stranom. Ako nekoga svojom lijevom stranom udaris u zadnju desnu stranu s koje strane si ga mogao udariti?
Mene boli ljigavi za kloca sa YT, meni je vise gadan nego drag, ali je smjesno da klixa sa Klixa ne obazire na ono sto vidi, ili nece da gleda, nego melju neku svoju pricu koja im odgovara...