Nokia Lumia & Windows Phone
Moderator: Benq
- roki
#14901 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Ahaha. Evo ti i oficijelnog updatea. Sas izbacili
- semirsar
#14902 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
dupljak 
Last edited by semirsar on 09/05/2017 19:27, edited 2 times in total.
- semirsar
#14903 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
vidi, fakat, i ja na 535ds upravo dobih 10.0.14393.1198, jel' to to? 
-
zippoo87
#14904 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
haha stvarno dosao update na L640 ?
ja odradih preko insidera ali sada se ne mogu odjaviti iz insidera
da li treba proci 24 sata ili vise da se izadje ...tako je prije bilo
uglavnom nudi mi samo opcije da pauziram par dana ili da promijenim kanal
evo vec imam i jos neki update ,ali ga necu instalirati...
nikakve razlike na prvu na CU...niti je sta brzi telefon,sve isto kod mene
valjda su sada popravili camera app,da ne stekaju slike i da ne nestaju
- semirsar
#14905 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
jasta, evo po sata ovaj veliki zupcanik drobi oni mali, ali mali se ne dazippoo87 wrote:haha stvarno dosao update na L640 ?
valjda ce biti stogod bolje, mada, dobar mi bio i onako
- luminator
#14906 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Evo lego mi apdejt, lumia 640 xl.
Prvo što samnprimijetio je to da je edge browser mnogo pametniji. Sada skroz korektno čita neke web stranice koje je ranije užasno učitavao.
Prvo što samnprimijetio je to da je edge browser mnogo pametniji. Sada skroz korektno čita neke web stranice koje je ranije užasno učitavao.
-
SA 071
#14907 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
E tako ti je kada si nestrpljivzippoo87 wrote:evo ukljucio sam insider i odabrao reliase kanal i evo ima creators nadogradnja...idem lagano da je skinem
ovi uhljebi iz telekoma su iz nekog razloga blokirali update na L640
- semirsar
#14908 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
i kod mene popio neku pamet, naime, rusi se nakon po minute rada, ako ga opet pokrenem kompletan telefon se restarta?!luminator wrote:Evo lego mi apdejt, lumia 640 xl.
ko biva, sto dobro radi ne hvali, ce da se pokvari
- roki
#14909 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Definitivni su napokon solino sredili windows 10. Sve radi dobro, edge ispeglan, viber savrseno radi. Meni i netreba vise nista. 950-tka grmi
- luminator
#14910 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Neznam šta bih ti rekao osim da kod mene sve radi 100 % korektno. Iznenađujuće korektno, mada sam očekivao površnost, nedovršenost, neispeglanost...semirsar wrote: i kod mene popio neku pamet, naime, rusi se nakon po minute rada, ako ga opet pokrenem kompletan telefon se restarta?!![]()
ko biva, sto dobro radi ne hvali, ce da se pokvari![]()
Ponavljam, lumia 640 xl.
- semirsar
#14911 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
535 DS kod mene, i do sad je uvijek sve radilo, ali zadnji update nes mu nije leg'o, mislim, sve i dalje radi cakumpakum, samo edgeluminator wrote:Neznam šta bih ti rekao osim da kod mene sve radi 100 % korektno. Iznenađujuće korektno, mada sam očekivao površnost, nedovršenost, neispeglanost...semirsar wrote: i kod mene popio neku pamet, naime, rusi se nakon po minute rada, ako ga opet pokrenem kompletan telefon se restarta?!![]()
ko biva, sto dobro radi ne hvali, ce da se pokvari![]()
Ponavljam, lumia 640 xl.
al tu je maxton
-
zippoo87
#14912 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
ja sam sa CU primjetio da mi slikanje vise ne steka a nisam primjetio ni da mi nestaju slike
takodjer mi brze otvara galeriju
ali sam primjetio da kada mi je zakljucan telefon pa ga otkljucavam,kao da zaglavi animacija ,ono pola ekrana posvijetli samo,pa pritisnem ponovo i otkljuca
ne znam,mozda ce nakon restarta nestati,mozda je sta onako zastekao...inace nemam problema sa CU
takodjer mi brze otvara galeriju
ali sam primjetio da kada mi je zakljucan telefon pa ga otkljucavam,kao da zaglavi animacija ,ono pola ekrana posvijetli samo,pa pritisnem ponovo i otkljuca
ne znam,mozda ce nakon restarta nestati,mozda je sta onako zastekao...inace nemam problema sa CU
- zunazu
#14913 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Probaj Monument Browser, odličan je.semirsar wrote:al tu je maxton
- semsasuljakovic
#14914 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Planiram se vratiti s Androida na WP. U planu je kupovina Microsoft Lumie 950 XL, pa me zanimaju iskustva vlasnika tj. kakva je situacija sa softverom, pošto već jače od godinu dana nisam na WP a kad sam ga napustio bio je dosta ubagovan.
Nevjerovatno je da ova Lumia 950 XL sada košta oko 500 maraka, pa to je džabe.
-
zippoo87
#14915 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
ispeglan sistem,bugova nema,win10 mobile radi kao singericasemsasuljakovic wrote:Planiram se vratiti s Androida na WP. U planu je kupovina Microsoft Lumie 950 XL, pa me zanimaju iskustva vlasnika tj. kakva je situacija sa softverom, pošto već jače od godinu dana nisam na WP a kad sam ga napustio bio je dosta ubagovan.
sto se tice third party aplikacija...ista situacija kao i kada ga nisi koristio ,najkoristenije aplikacije nisu u rangu sa androidom i iOSom ali rade i imaju iste funkcije
L950 xl jeste vrhunski telefon za tu cijenu i nema mu ravnog do 500 KM
da imam love,i ja bih razmisljao o njemu sada ali dovoljan mi je i L640 ,imam na njemu sve ono sto mi treba i sto koristim i necu ga jos mijenjati
- semsasuljakovic
#14916 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Proveo sam dosta vremena od sinoć istraživajući o Lumii 950 XL, jer prosto ne mogu vjerovati da telefon takvih karakteristika košta oko 500 KM.
Što se tiče aplikacija, nisu mi toliko bitne. Sad na androidu koristim viber, whatsapp, here maps i možda 2-3 dodatne aplikacije, tako da mi aplikacije nisu problem. Ono što me privlači kod ovog telefona je kamera, koja je po svim recenzijama fantastična i nema šanse da se može naći telefon sa ovako dobrom kamerom koji košta ovako malo.
Eh, rekoh da sam istraživao, i mnogi se žale na sam WP 10. Telefon im navodno stalno blokira, pa se resetuje, pa se pregrijava, pa ne valja baterija itd... I sad se zbog toga malo nećkam, jer za telefon koji će te vazda zajebavat puno je i 100, a kamo li 500 KM. Da mi je nekog ko ima ovaj telefon da mi iz prve ruke kaže kako se u maju 2017. ponaša, onda bih lakše donio odluku.
Što se tiče aplikacija, nisu mi toliko bitne. Sad na androidu koristim viber, whatsapp, here maps i možda 2-3 dodatne aplikacije, tako da mi aplikacije nisu problem. Ono što me privlači kod ovog telefona je kamera, koja je po svim recenzijama fantastična i nema šanse da se može naći telefon sa ovako dobrom kamerom koji košta ovako malo.
Eh, rekoh da sam istraživao, i mnogi se žale na sam WP 10. Telefon im navodno stalno blokira, pa se resetuje, pa se pregrijava, pa ne valja baterija itd... I sad se zbog toga malo nećkam, jer za telefon koji će te vazda zajebavat puno je i 100, a kamo li 500 KM. Da mi je nekog ko ima ovaj telefon da mi iz prve ruke kaže kako se u maju 2017. ponaša, onda bih lakše donio odluku.
-
zippoo87
#14917 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
prelistaj ovdje par stranica unazad i ima ljudi sa L950/xl koji su pisalisemsasuljakovic wrote:Proveo sam dosta vremena od sinoć istraživajući o Lumii 950 XL, jer prosto ne mogu vjerovati da telefon takvih karakteristika košta oko 500 KM.
ti problemi koje si ti citao se uglavnom odnose na sami izlazak win10 mobile i na 2015. godinu...sada je to potpuno druga prica i niko vise ne pise da ima problem sa sistemom
potpuno ispeglano i bez bugova
viber,whatsapp rade perfektno,FB,Instagram takodjer rade i imaju sve funkcije ali sporo se otvaraju,isti slucaj je i sa mesengerom...sve radi ali treba mu 5-6-7- sekundi da se otvori
uglavnom ja mislim da neces pogrijesiti ako uzmes L950/xl i da ces biti zadovoljan
uostalom,prije kupovine,nadji se sa prodavacem i testiraj malo telefon,vidi kako radi i donesi odluku
imas i portal www.windowsnovosti.com/ pa imas i forum a i vecina rasprava se vodi na komentarima na skoro svakom oblavjljenom clanku...pa procitaj malo iskustva ljudi sa L950
gledaj clanke koji se ticu CU nadogradnje i tako
-
Ali_G
#14918 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Ja bih ti samo skrenuo paznju u vezi kamere; L950XL ima odlicnu kameru, ali mislim da u svakodnevnom koristenju nije najsretnije rjesenje. Korisnici se zale na spor start, sporiji fokus i okidanje. Ako ces da slikas npr djecu, zaobidji ga.
-
SA 071
#14919 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Niđe veze, baš naprotiv. Ni do danas nije izašao telefon sa boljom kamerom od L950/L950XL (ne ubrajam PV808 i L1020 jer oni nemaju aktuelne OS). Upravo na svim ovim telefonima možeš podesiti brzinu okidanja kao na pravim aparatima. Baš kao i fokus, ISO i ostale stvari. Upravo je kamera jedan od osnovnih razloga za kupovinu ovog telefonaAli_G wrote:Ja bih ti samo skrenuo paznju u vezi kamere; L950XL ima odlicnu kameru, ali mislim da u svakodnevnom koristenju nije najsretnije rjesenje. Korisnici se zale na spor start, sporiji fokus i okidanje. Ako ces da slikas npr djecu, zaobidji ga.
- Quaresma
#14920 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
pa i kod konkurencije ima ručno štimanje kamere, lg je to odveo na jos veci nivo pa su ubacili i kod video snimanja
šteta samo što je sporija kamera, kad se sjetim lumije 1020, trebalo mi oko 13 sekundi, da pokrene kameru, fokusira, uslika, procesuira.
šteta samo što je sporija kamera, kad se sjetim lumije 1020, trebalo mi oko 13 sekundi, da pokrene kameru, fokusira, uslika, procesuira.
- Qler
#14921 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
vala 950-ka pokrene kameru bas brzo...
-
Ali_G
#14922 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Ja samo spomenuh šta sam čitao, a on nek kupi šta hoće. Ako čovjek slika situacije da samo izvadi iz džepa i okine šta mu onda znači manuelno podešavanje. Ako će se baviti fotografijom na nekom malkice ozbiljnijem nivou onda nek mu Nokia bude prvi izbor. K'o što reče Quaresma kad gledaš slike sa L1020 one grme, al sa jakom pripremom scene, bla bla.
-
SA 071
#14923 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Pa fotografije na 950 i 950XL su skoro u rangu onih sa L1020, a kamera se pokrene čim pritisneš okidač kamere i odmah je spremna za fotografisanje. Kod L1020 je to dosta sporije išlo. Takođe, na seriji 950 je video neuporedivo bolji od 1020-ke. L950 ima 3 GB ram-a pa možda i to igra ulogu kod brzine kamere. Uglavnom, upravo govorim da kamera na ovim telefonima nije spora, za razliku od kamere na L1020 kojoj je trebalo vremena da ih "samelje". Čak mislim i da je na PV 808 bila brža kamera od one na 1020 jer je imala svoj GPU. Neka me Qler ispravi ako griješim...Ali_G wrote:Ja samo spomenuh šta sam čitao, a on nek kupi šta hoće. Ako čovjek slika situacije da samo izvadi iz džepa i okine šta mu onda znači manuelno podešavanje. Ako će se baviti fotografijom na nekom malkice ozbiljnijem nivou onda nek mu Nokia bude prvi izbor. K'o što reče Quaresma kad gledaš slike sa L1020 one grme, al sa jakom pripremom scene, bla bla.
- BlackCaviar
#14924 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Ja ne znam o čem vi pričate, ko da ne koristim isti mobitel fakat
Sranje i prije apdejta a i poslije još veće, zaštopa milion puta dok skrolam viber npr, instagram kreša vazda
Al hajd, lijepo izgleda ovaj win i to mi se fakat sviđa a i hejtaju ga ljudi, pa mi je i to plus, ne volim da imam nešto što svi imaju ko android npr al da je bolji andro, jest
Sranje i prije apdejta a i poslije još veće, zaštopa milion puta dok skrolam viber npr, instagram kreša vazda
Al hajd, lijepo izgleda ovaj win i to mi se fakat sviđa a i hejtaju ga ljudi, pa mi je i to plus, ne volim da imam nešto što svi imaju ko android npr al da je bolji andro, jest
-
SA 071
#14925 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Mi maloprije o kameri pričali
Meni Viber stvarno ne štopa. Nikada nisam imao problemčiće sa Viberom koji su bili veći u odnosu na probleme ljudi oko mene koje su oni imali sa istom aplikacijom na Androidu (naravno sve od slučaja do slučaja-neki su imali probleme gore nego drugi na WP, a kod nekih nikada nije bilo problema bez obzira na OS). A Instagram ne koristim, pa ne znam reći...
Meni Viber stvarno ne štopa. Nikada nisam imao problemčiće sa Viberom koji su bili veći u odnosu na probleme ljudi oko mene koje su oni imali sa istom aplikacijom na Androidu (naravno sve od slučaja do slučaja-neki su imali probleme gore nego drugi na WP, a kod nekih nikada nije bilo problema bez obzira na OS). A Instagram ne koristim, pa ne znam reći...