Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
vkmiro

#14901 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vkmiro »

Tiger 033 wrote:Ja FAKAT ne kontam sta ste zaćorili za taj forum Telemach-a :?: :!: ljudi ba i ovdje odgovaraju i ono po meni najbitnije rijesavaju probleme korisnika vrlo efikasno ... ovaj vid komunikacije na OVOM forumu je barem sto se tice mene OK i vise POZELJAN nego njihov :thumbup: tamo imaju 2-3 lika (smora) neki @davorp @kokuz itd...koji pokusavaju voditi "glavnu rijec" i samo sto NE placu, sto forum (NE)radi :izet: :lol:
Zato, kada imaju svoj forum, onda imaju punu preglednost po temama,a ne ovako sve na jednom mjestu,neko o netu, neko o televiziji pa sad motaj petsto i nešto stranica da vidiš dali je neko vec pisao o tome. A što se tice smorova, postoji administracija i banovanje.Baš zato što je taj forum napušten, dešavaju se takve stvari a oni ništa ne cine. Pogledaj link SBB foruma u Srbiji, ista je to firma.
avaks

#14902 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Na kraju krajeva mogu i da brišu postove koji im se ne svide tako da su veoma realni ako imaš neku primjedbu.
Ovako je po meni bolje, na neutralnom terenu, mada je minus nepreglednost :/
kakaljin

#14903 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

avaks wrote:Na kraju krajeva mogu i da brišu postove koji im se ne svide tako da su veoma realni ako imaš neku primjedbu.
Ovako je po meni bolje, na neutralnom terenu, mada je minus nepreglednost :/
Ali ovdje ti je dobra volja hoce li ti odgovoriti, a pocesto i ne odgovori, dok bi na tom forumu fakticki imao obavezu da odgovori na svako pitanje jer je to njihovo i tu su da bi bili dobri poslodavci i da bi ih interesovali korisnici morali odgovarati na svako konkretno pitanje.

Zato su oni ovdje jer nije zvanicno i nije sluzbeno.
GAU8

#14904 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by GAU8 »

Evo jedno konkretno pitanje:
Da li ćemo ikada imati mogućnost koristiti tunere u TV-ima umjesto da moramo koristiti receivere.

Ja razumijem da je za telemach jednostavnije ovako, ali mi stvarno ide na živce to nakupljanje daljinskih upravljača.
Osim toga, mnogi TV-i danas nude bolje mogućnosti za korisnike, a telemach bi mogao da to obezbijedi i da izađe u susret tim korisnicima.
kakaljin

#14905 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

GAU8 wrote:Evo jedno konkretno pitanje:
Da li ćemo ikada imati mogućnost koristiti tunere u TV-ima umjesto da moramo koristiti receivere.

Ja razumijem da je za telemach jednostavnije ovako, ali mi stvarno ide na živce to nakupljanje daljinskih upravljača.
Osim toga, mnogi TV-i danas nude bolje mogućnosti za korisnike, a telemach bi mogao da to obezbijedi i da izađe u susret tim korisnicima.
A jos je kvaliteniji tuner u tv, nego kod ovih recivera koje dale telemach.

Cdno mi je to da telemach to ovdje ne daje dok u drugim zemljama to normalno ima u ponudi. Vjerovatno na stanju ima velike kolicine tih recivera u drugim zemljama pa ih je lakse nuditi u BiH jer je ovdje sve van zakona.
GAU8

#14906 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by GAU8 »

kakaljin wrote:

Cdno mi je to da telemach to ovdje ne daje dok u drugim zemljama to normalno ima u ponudi. Vjerovatno na stanju ima velike kolicine tih recivera u drugim zemljama pa ih je lakse nuditi u BiH jer je ovdje sve van zakona.
Dobro, postoji li alternativa?
Ima li neko iskustvo sa Logosoftom ili MojaTV.
Da li bih i tamo bio primoran koristiti njihov receiver/STB, ili ne (na ovakav način)?
Ukoliko ne bih, spreman sam preći na njihove usluge jer pretpostavljam da su cijene tu negdje.
kakaljin

#14907 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

GAU8 wrote:
kakaljin wrote:

Da li bih i tamo bio primoran koristiti njihov receiver/STB, ili ne (na ovakav način)?
Ukoliko ne bih, spreman sam preći na njihove usluge jer pretpostavljam da su cijene tu negdje.
IPTV bi mozda moglo sa tv-ima koje imaju mogucnost da primaju tu vrstu sluga, ali do sada nisam vido da postoje ti televizori,

Dok kroz kablovski sistem to moze vrlo lako i to ti ima HS koje radi sasvim dobro.
pocetnik033

#14908 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pocetnik033 »

Evo konkretno pitanje za gospodu iz Telemacha.

Zašto je u Zenici zatamnjen HRT 2 kad su utakmice sa svjetskog prvenstva, a u Vitezu nije????

Je li to Vitežani plaćaju skuplju pretplatu od Zeničana?
GAU8

#14909 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by GAU8 »

kakaljin wrote:
GAU8 wrote:
kakaljin wrote:

IPTV bi mozda moglo sa tv-ima koje imaju mogucnost da primaju tu vrstu sluga, ali do sada nisam vido da postoje ti televizori,

Dok kroz kablovski sistem to moze vrlo lako i to ti ima HS koje radi sasvim dobro.
Može i telemach. Komšija kad je tek doselio, i pustili mu signal prvih sedmicu dvije, gledao je sve kanale.
HD, digitalne, dakle cijeli promo paket, bez njihovog receivera, samo preko TV-a.
Na dan kad su najavili da donose receiver, samo su mu to isključili (sada direktno preko kabla vidi samo analogne)

Znači, može se da se hoće, i oni na serveru mogu da uključe i isključe šta žele.
Dakle telemach: Zašto nam ne date tu opciju, nego forsirate receiver koji ne želim??
Molim da odgovorite na ovo pitanje.
ossam

#14910 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ossam »

HEMA tv na poziciji 128 D3.
plagijator1975

#14911 Re: Odg: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

pocetnik033 wrote:Evo konkretno pitanje za gospodu iz Telemacha.

Zašto je u Zenici zatamnjen HRT 2 kad su utakmice sa svjetskog prvenstva, a u Vitezu nije????

Hajmo opet :D
kakaljin

#14912 Re: Odg: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

ernadr wrote:

To ce ti bit dok god ne budu isto tretirali sve korisnike i postovali pravila drzave Bosne i Hercegovine.
acer5101

#14913 Re: Odg: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by acer5101 »

kakaljin wrote:
ernadr wrote:

To ce ti bit dok god ne budu isto tretirali sve korisnike i postovali pravila drzave Bosne i Hercegovine.
A jel ozbiljno u vitezu ide HRT2 preko telemacha??? Pa uputite mail prema BHT i navedite da u Vitezu 'ladno gledaju tu televiziju, pa onda neka oni odluce sta i kako, jer oni imaju prava za BiH ;)
dowydyenya

#14914 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dowydyenya »

Takodje bi bilo fer i korektno da nam se nadoda na racun po 10 km za BHT radi prenosa prvenstva u HD-u :izet:
help_desk

#14915 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by help_desk »

ossam wrote:HEMA tv na poziciji 128 D3.
Ubacili HS televiziju?
Maharadza

#14916 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

help_desk wrote:
ossam wrote:HEMA tv na poziciji 128 D3.
Ubacili HS televiziju?
Pa šta će, ukinuli IQS life koji je iole valjao, ako ništa radi top gear-a, i sada ubacuju ponovo šund kao zamjenu. Pljuc

Sent from my LG-D802
ossam

#14917 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ossam »

A zanima me gdje li ce ubaciti N1, kada je sve ovo ˝popunjeno˝ ˝zbrda-zdola˝.... Mogli bi resetovati listu, i to bolje urediti.
zeljko_mo

#14918 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zeljko_mo »

već 2 tjedan na digitalnoj i mogu reći da mi je bolja analogna,normalno što se kvalitete slike tiče bolja je digitalna,ali što me iritira kod digitalne previše programa bez titlova,hd programi bez titlova,dosta programa koje nitko ne gleda tipa posavina tv,kad prebacujem programa pa čekaš dobre 3-4 sekunde da ti ono čudo nestane sa ekrana(gdje bi trebalo pisati što slijedi),kako bi fino bilo da napravite neki paket s dokumentarnim programima,sportskim,bih,hrvatskim,srpskim i nekoliko dobrih filmskih i sve to da bude u digitalnom formatu (normalno da bude i manje programa od ovoga što danas nudite) i ljudima dadnete normalnu cijenu za manje programa i da su u digitalnom formatu ovako meni ostaje analogna br.1
iako imate masu programa i u analognoj koje nitko ne gleda tipa z1,onda imamo oscar tv,tv1,hayat,face tv-najgore što prikazuju isti program sva 4 emitera,golf klub tko ono gleda :D,grand bože sačuvaj i masa drugih
Jose_Mourinho

#14919 Re: Odg: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Jose_Mourinho »

Pa u postavkama resivera briši kanale koje nećeš, poredaj ih sebi, možeš cak i u grupe stavit sportski, domaći, dokumentarni itd..
zeljko_mo

#14920 Re: Odg: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zeljko_mo »

Jose_Mourinho wrote:Pa u postavkama resivera briši kanale koje nećeš, poredaj ih sebi, možeš cak i u grupe stavit sportski, domaći, dokumentarni itd..
ako ti nije problem da objasniš :)
Jose_Mourinho

#14921 Re: Odg: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Jose_Mourinho »

Ja imam mmds i stariji resiver pa ima tu opciju, neznam udji u menu podešavanja kanala negdje mora biti da sebi stelis kanale u opcijama, napisi koji ti je resiver pa potrazi po googlu mora biti uputstvo...
Maharadza

#14922 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Jose_Mourinho wrote:Pa u postavkama resivera briši kanale koje nećeš, poredaj ih sebi, možeš cak i u grupe stavit sportski, domaći, dokumentarni itd..
Također može i u postavkama resivera (menu tipka -> korisničke postavke) namjestiti da epg 'pregled' pri svakom šaltanju kanala nestane za 1, 5 ili 10 sec. pa po potrebi odabereš. ;)

Sent from my LG-D802
dowydyenya

#14923 Re: Odg: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dowydyenya »

zeljko_mo wrote:
meni+podesavanja+korisnicka podesavanja klikni na ok i idi moje liste klikni ok i kreiraj listu
zeljko_mo

#14924 Re: Odg: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zeljko_mo »

dowydyenya wrote:
zeljko_mo wrote:
meni+podesavanja+korisnicka podesavanja klikni na ok i idi moje liste klikni ok i kreiraj listu
kreiram ja listu neznam da kojom tipkom pristupim tj.spremim ja svoju listu dadnem joj naziv koji hoću ali je problem poslje ući u tu listu
mumi80

#14925 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mumi80 »

Pritisnes na dalj. Fav i listas lijevo-desno dok ne nadjes svoju listu i potvrdis sa OK

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Locked