Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zorge wrote: ↑04/03/2023 17:32
Šta bi kada si se probudio
Treba gledati u svoje dvorište
Rusija postoji 1000 godina ima li su oni veće krize pa su opstali
Problem Ukrajine je što je skroz razrušena u ovom dijelu gde je industrija tu su bili najjači u sovjetskom savezu
Bila revolucije 2014 dio stanovništva se nije slagalo , trebali su pregovarati .
Počelo se pucati desili se zločini na obadvije strane i gotovo.
Sada Ukrajina ne kontroliše više od 25 miliona stanovnika, 1991 su imali 51 milion pa ti vidi
Bila je najjrazvijeniji dio sovjetskog saveza, mislim da su imali 6 nuklearnih elektrana nije to mala stvar .
Treba biti realan samo
apsidejzi wrote: ↑04/03/2023 16:08
Nazalost, zato su se finansijski veoma dobro pripremili za ovo. Tacno se sad vidi da su skupljali pare vec dugo vremena jer su znali da ce dobiti sankcije. Nadali su se da ce uzeti Ukrajinu zauvijek a sankcije bi prosle za 10-20 godina. Nisu uzeli Ukrajinu (makar ne citavu) a sankcije su tu. Jos uvijek imaju jaku kasu al zato ce imati sve slabije puteve, sve losiji kvalitet nastave, manje atrakcija, manje novca za ljetovanja i zimovanja. Sve ce biti zlatno dok Putin ne umre, a kad se to desi onda ce biti osiromaseni sa veoma malim brojem ljudi koji ga mogu zamijeniti. Trenutno u Rusiji nemas 100 ljudi u rukovodstvu koji znaju kako drzava funkcionise. Svi ostali su eliminisati. Kako ce ti ljudi izmedju sebe izabrati nasljednika?
Ja vjerujem da je ovaj rat jedan od posljednjih eksera u kovcegu zvanom RUsija. Cim Putin umre krenuce cijepanje drzave a glavni razlog ce biti siromasna zemlja. U zelji da dobije ukrajinu, izgubice rusiju. Jedini problem u svemu tome je sto imaju dosta para u kasi i sto ce ovo govno potrajat par godina i sve nas guzit sa inflacijom.
Problem Ukrajine je što je skroz razrušena u ovom dijelu gde je industrija tu su bili najjači u sovjetskom savezu
Bila revolucije 2014 dio stanovništva se nije slagalo , trebali su pregovarati .
Sada Ukrajina ne kontroliše više od 25 miliona stanovnika, 1991 su imali 51 milion pa ti vidi
Bila je najjrazvijeniji dio sovjetskog saveza, mislim da su imali 6 nuklearnih elektrana nije to mala stvar .
Treba biti realan samo
Realno je da će se ukrajina i ukrajinci napatiti jer su napadnuti. I imaće velike štete i gubitaka ali će ostati cjelovita država.
Rusija neće nestati jer postoji 1000 godina ali je ruski narod, ničim izazvan, 24.02.22. jeb.n za narednih nekoliko decenija a vjerovatno i duže ako ne prođu pacifizaciju i pokajništvo
Uvijek će ostati zabilježeni kao agresori i okupatori modernog doba.
A iz Ukrajine će izaći popišani.
Zorge wrote: ↑04/03/2023 17:32
Problem Ukrajine je što je skroz razrušena u ovom dijelu gde je industrija tu su bili najjači u sovjetskom savezu Bila revolucije 2014 dio stanovništva se nije slagalo , trebali su pregovarati .
Bila je najjrazvijeniji dio sovjetskog saveza, mislim da su imali 6 nuklearnih elektrana nije to mala stvar . Treba biti realan samo
JoseMujica wrote: ↑04/03/2023 15:35
Ovo što se dešava je klasičan primjer kako egoizam i oholost pomuti moć rasuđivanja. Realnost je da je Putler naguzio sam sebe i Mordor pogrešnom procjenom svoje snage i mogućnosti, pogrešnom procjenom protivnika, te isto tako pogrešnom procjenom geostrateških odnosa u svijetu.
Putler je dezavuiran lik, koji još živi u KGB-ovskoj slici svijeta, nesvjestan koliko se svijet promjenio. Ovaj rat se vodi samo da bi on ostao na vlasti. Nikakvog drugog cilja više nema i zbog toga mu je očajnički potrebna bilo kakva pobjeda kako bi se održale kulise Potemkinovog sela.
Mislis da posle Bahmuta ne proglasi pobedu i kvaj operacije?
Ni to me ne bi čudilo...ionako od samog početka rata i prvobitnog cilja "uzeti Kijev za tri dana", uopće nije kasno šta im je cilj ovog rata? Mijenjaju priču ko na traci i došli su do toga da zauzmu administrativne granice Donbasa i Luhanska.
Mislim da će ako uzme Bakhmut, Mordor forsirati pregovore, cilj će biti de samo da zadržimo Krim.
Bodkin wrote: ↑04/03/2023 16:50
Sa tri puta skupljim.
Biserko, informiraj se prije lupanja gluposti
"Cijena plina u Europi pala je na razine koje su zadnji put zabilježene prije rata u Ukrajini"... https://www.tportal.hr/biznis/clanak/ci ... a-u-europi
Ti si ono prije godinu-dvije kleo se i predviđao: "da Bog da Europska Unija propadne" - je li potrebno citirati?
Bolesno.
Valjda se gleda koliki racun je stigao na kraju 2022., a ne trenutna cijena.
FRANKFURT, March 1 (Reuters) - Germany's natural gas import costs more than doubled in 2022 despite volumes being slashed by 30%, official data from the Federal Office for Economic Affairs and Export Control (BAFA) showed.
Honda Rajvosa wrote: ↑04/03/2023 18:07
Sta je ovo dosao vikend i vikend cetnici i domace izdajnicke balije neutralne.
Samo d avamkazem da ukrajina pobjedjuje!
Slava ukrajini
Al fakat. Ja mislio da je zajebancija priča o vikendasima a ono stvarno istina.
Danas tema puna ovih dobronamjernih koji nam sugerisu da pogledamo i razumijemo i rusku stranu. I da shvatimo da se Ukrajina treba predati pa će se tako i svjetska ekonomija vratiti u normalu. Jer su vikendasi, onako iskreno, zabrinuti za ekonomska kretanja u svijetu.
Vikendasi, neću to napisati da ne dobijem ban, ali i ja i vi znamo šta sam vam poručio na tu vasu priču
apsidejzi wrote: ↑04/03/2023 16:08
Nazalost, zato su se finansijski veoma dobro pripremili za ovo. Tacno se sad vidi da su skupljali pare vec dugo vremena jer su znali da ce dobiti sankcije. Nadali su se da ce uzeti Ukrajinu zauvijek a sankcije bi prosle za 10-20 godina. Nisu uzeli Ukrajinu (makar ne citavu) a sankcije su tu. Jos uvijek imaju jaku kasu al zato ce imati sve slabije puteve, sve losiji kvalitet nastave, manje atrakcija, manje novca za ljetovanja i zimovanja. Sve ce biti zlatno dok Putin ne umre, a kad se to desi onda ce biti osiromaseni sa veoma malim brojem ljudi koji ga mogu zamijeniti. Trenutno u Rusiji nemas 100 ljudi u rukovodstvu koji znaju kako drzava funkcionise. Svi ostali su eliminisati. Kako ce ti ljudi izmedju sebe izabrati nasljednika?
Ja vjerujem da je ovaj rat jedan od posljednjih eksera u kovcegu zvanom RUsija. Cim Putin umre krenuce cijepanje drzave a glavni razlog ce biti siromasna zemlja. U zelji da dobije ukrajinu, izgubice rusiju. Jedini problem u svemu tome je sto imaju dosta para u kasi i sto ce ovo govno potrajat par godina i sve nas guzit sa inflacijom.
Treba biti realan samo
Bodkin wrote: ↑04/03/2023 16:50
Sa tri puta skupljim.
Biserko, informiraj se prije lupanja gluposti
"Cijena plina u Europi pala je na razine koje su zadnji put zabilježene prije rata u Ukrajini"... https://www.tportal.hr/biznis/clanak/ci ... a-u-europi Ti si ono prije godinu-dvije kleo se i predviđao: "da Bog da Europska Unija propadne" - je li potrebno citirati?
Bolesno.
Ajd sto nemas pojma o materiji, procitao si jedan clanak koji si morao izguglati i mislis da znas nesto al ovo boldirano mi kaze da nisi bas dobar u glavi tako da nema tu neke normalne rasprave
jednonogi_Jack wrote: ↑04/03/2023 16:10
Interesantno je kako se vi svi fatate tog BASF-a koji sada ima kao problema zbog povećanja cijena energenata. BASF je spriječio diverzifikaciju uvoza gasa Njemačke/Europe tako što je dao prednost Južnom toku mjesto Nabuku i time praktično spriječio njegovu izgradnju , BASF je predao trgovinu gasom Gaspromu u Njemačkoj, BASF je prodao Gaspromu 25 % Njemačkih skladišta gasa, BASF je između ostalih forsirao izgradnju Sjevernog toka 2. I svaki put su im govorili da je to strateški opasno i da se ne smiju predavati toliki ključni resurski, pogotovo Rusima. No važnije je bilo dobiti učešće u nekom gasnom polju u sibirskoj vukojebini. I početkom 2021 Gasprom počinje da smanjuje dotok gasa u Europu, pogotovo Njemačku, jer se spremaju da napadnu Ukrajinu. Nord Stream 2 više ne postoji, nešto malo ide kroz Južni tok, a BASF se povlači iz Rusije i svog gasnog polja. Neka sada dudlaju.
Samo nek taj naš zemo dobija redovno platu.
Nisu oni htjeli jebati Ruse, njima je bilo svejedno šta će biti sa Ukrajinom. Zato se nisu ni skidali sa ruske energije.
Ne znam ko su svi. Cijela njemacka industrija ima problem sa ovim. Ako kad njemacka kihne eu dobije upalu pluca
A koliko im je svejedno vidimo sad. Mada kad skontas, vrlo vjerovatno da im i jeste svejedno i amerika im uvalila rat i hladni rat narednih 20 godina
Amerika im uvalila rat Je li zo želiš da kažeš da je Amerika kriva za rat, nikako majka Rusija?
DaysleepeR wrote: ↑04/03/2023 18:29
A koliko su se radovali zimi i da ce se Evropa smrzavati, evo prosla zima, nista se desilo nije
Hm. Da su temperature ove zime bile između -15 i -25, umjesto što su u većini Evrope bile u plusu pa do -5, ko zna da li bi ukapljeni plin iz SAD mogao zamijeniti nedostatsk ruskog.
Što će reći, nije Evropu spasila pamet nego sreća.
DaysleepeR wrote: ↑04/03/2023 18:29
A koliko su se radovali zimi i da ce se Evropa smrzavati, evo prosla zima, nista se desilo nije
Hm. Da su temperature ove zime bile između -15 i -25, umjesto što su u većini Evrope bile u plusu pa do -5, ko zna da li bi ukapljeni plin iz SAD mogao zamijeniti nedostatsk ruskog.