jel se ovo sad vrijedjamo?Jimmy McNulty wrote:Dobro eto u rangu je Metallice.Not My Idea wrote:Al cuj "pa makar to bila i marija serifovic"...ko da je ona u rangu selme bajrami![]()
Koncert
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
belfy
#14876 Re: Zeničani
- Biene
#14877 Re: Zeničani
Gdje mogu kupiti razglednice na kojima nisu slike grada? 
- nadžak
#14878 Re: Zeničani
jeKo Marija Serifovic?Jimmy McNulty wrote:Dobro eto u rangu je Metallice.Not My Idea wrote:Al cuj "pa makar to bila i marija serifovic"...ko da je ona u rangu selme bajrami![]()
Koncert
Neka droca sa " zvezda granda" mozda?
-
sorted
#14879 Re: Zeničani
Nisam pristalica komercijalne muzike ali mogu shvatit kad merlin, cola, brena pune dvorane. A na osnovu cega ova kreatura to radi ne mogu nikako.
Nemojte samo rec pa pobjedila na evroviziji.
Bice da je marketing cudo, i da ne treba nikad podcijenit glupost naroda.
Nemojte samo rec pa pobjedila na evroviziji.
Bice da je marketing cudo, i da ne treba nikad podcijenit glupost naroda.
- Kemal Malovčić
#14880 Re: Zeničani
Ali ako je sami sebi plate, iznos je onaj što je Fudo naveo minus trošak pravljenja (koliko košta kafa, struja, rad).Ajatolah_ wrote:Jašta je. To neko računao, namjerno ili nenamjerno, kao približni broj kad bi kafa bila marka, puta dvije kafe dnevno, puta 260 radnih dana, puta npr. 350 (recimo da ima toliko ukupno zaposlenika gradske uprave).Ja_Ja wrote:Ukide gradonacelnik besplatne kafice. Kaze da se godisnje trosilo i do 180,000KM na kafe.
Problem s tom računicom je što u realnosti trošak pravljenja jedne šoljice obične kafe je ipak bliže deset feninga nego marka.Da još uzmemo u obzir da sigurno ne popiju svi dvije kafe svaki dan, iznenadio bih se da ovaj broj pređe 15-20 hiljada KM godišnje, ako ne i manje.
Mislim, nemam ništa protiv i ovakvih malih ušteda, ali ne volim baš ni plasiranje ovakvih bombastičnih informacija u javnost.
Kao i u svakom drugom kafiću.
Izgubljene pare su i one koje su mogle biti zarađene a nisu.
-
Mustang1
#14881 Re: Zeničani
Gledam ove videe sa koncerta sinoc.. Sta je ovo jbt. Pa malo cacka mobitel, malo plese, malo nesto kaze, a skoro i da ne pjeva
Pocne pjesmu sa jednom rijeci cisto da publika zna koju pjeva i onda podigne mikrofon i ponekad jos jednu rijec doda 
- nadžak
#14882 Re: Zeničani
Mustang1 wrote:Gledam ove videe sa koncerta sinoc.. Sta je ovo jbt. Pa malo cacka mobitel, malo plese, malo nesto kaze, a skoro i da ne pjevaPocne pjesmu sa jednom rijeci cisto da publika zna koju pjeva i onda podigne mikrofon i ponekad jos jednu rijec doda
- phillie
#14883 Re: Zeničani
Upravo tako (pozdrav KemoKemal Malovčić wrote:Ali ako je sami sebi plate, iznos je onaj što je Fudo naveo minus trošak pravljenja (koliko košta kafa, struja, rad).Ajatolah_ wrote:Jašta je. To neko računao, namjerno ili nenamjerno, kao približni broj kad bi kafa bila marka, puta dvije kafe dnevno, puta 260 radnih dana, puta npr. 350 (recimo da ima toliko ukupno zaposlenika gradske uprave).Ja_Ja wrote:Ukide gradonacelnik besplatne kafice. Kaze da se godisnje trosilo i do 180,000KM na kafe.
Problem s tom računicom je što u realnosti trošak pravljenja jedne šoljice obične kafe je ipak bliže deset feninga nego marka.Da još uzmemo u obzir da sigurno ne popiju svi dvije kafe svaki dan, iznenadio bih se da ovaj broj pređe 15-20 hiljada KM godišnje, ako ne i manje.
Mislim, nemam ništa protiv i ovakvih malih ušteda, ali ne volim baš ni plasiranje ovakvih bombastičnih informacija u javnost.
Kao i u svakom drugom kafiću.
Izgubljene pare su i one koje su mogle biti zarađene a nisu.
-
kakavdanakneiskustvu
#14884 Re: Zeničani
gdje i zenici najpovoljnije kupiti akumulator?
- Warashii
#14885 Re: Zeničani
Ovo ti ovisi, da li mislis po kvalitetan i najpovoljniji ili samo jeftin?kakavdanakneiskustvu wrote:gdje i zenici najpovoljnije kupiti akumulator?
Koliko znam u Motoreksu imaju jeftine a nekvalitetne. A ako trazis kvalitet ganjaj Banner, Exide ili Fiamm.
Od ovih cini mi se da je Fiamm najjeftiniji.
-
kakavdanakneiskustvu
#14886 Re: Zeničani
Warashii wrote:Ovo ti ovisi, da li mislis po kvalitetan i najpovoljniji ili samo jeftin?kakavdanakneiskustvu wrote:gdje i zenici najpovoljnije kupiti akumulator?
Koliko znam u Motoreksu imaju jeftine a nekvalitetne. A ako trazis kvalitet ganjaj Banner, Exide ili Fiamm.
kvalitetan,gdje ono dođe motorex?
- Warashii
#14887 Re: Zeničani
E onda nemoj u motoreks. Gore su kod Verdija.kakavdanakneiskustvu wrote:Warashii wrote:Ovo ti ovisi, da li mislis po kvalitetan i najpovoljniji ili samo jeftin?kakavdanakneiskustvu wrote:gdje i zenici najpovoljnije kupiti akumulator?
-
kakavdanakneiskustvu
#14888 Re: Zeničani
E onda nemoj u motoreks. Gore su kod Verdija.[/quote]Warashii wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Ovo ti ovisi, da li mislis po kvalitetan i najpovoljniji ili samo jeftin?kakavdanakneiskustvu wrote:gdje i zenici najpovoljnije kupiti akumulator?
gdje onda da odem?
- Casual's
#14889 Re: Zeničani
Novim zakonom o radu, možeš. Skoro da i ne postoji ugovor na neodređeno.N.N. wrote:Kada neko ima ugovor na neodredjeno, nista ti njemu ne mozesCasual's wrote:Nije baš to onako kako njegovi novinari pišu. Daje otkaze omladini koja je imala ugovore na određeno, odnosno ne produžuje onima kojima je istek'o. . Stare lisce ne dira.![]()
Mozes neka maltretiranja u smislu prebacivanja na neka dr. radna mjesta i to, ali otkaz, bez neke jake povrede rada, jock.
Ili pokusati sa sistematizacijom i to, ali opet prije lete oni sa manje staza, iskustva i td.
Sto neko rece, sutaj babine sinove. Neko ko radi 20 godina, sta ces mu sada, nego de ovu povampirenu gamad iz Vodovoda, Grijanja i ostalih Javnih preduzeca posutaj
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#14890 Re: Zeničani
Mislim da se ne može retroaktivno primjenjivat i da važi od nastupanja, sve prije njega je i dalje važeće.Casual's wrote: Novim zakonom o radu, možeš. Skoro da i ne postoji ugovor na neodređeno.
-
clio_dci120
#14891 Re: Zeničani
Sinoc se zbog koncerta odredjni broj vozila parkirao i po zelenoj povrsini na K. polju (sto je uostalom postalo standard kada su koncerti u pitanju). A najgori su oni sto ispred soping centra ostave mimo obiljezenih parking mjesta na uglovima gdje se skrece, covjek sa vecim autom se mora provlaciti...
Mislim da ne bi bila losa ideja da i soping centar uvede praksu da se parking placa, a ko nesto kupi da se skenira bar kod sa racuna i tako omoguci besplatan parking. Onako se svi presaltali na parking kod sopinga, postalo zeznuto za mjesto...
Mislim da ne bi bila losa ideja da i soping centar uvede praksu da se parking placa, a ko nesto kupi da se skenira bar kod sa racuna i tako omoguci besplatan parking. Onako se svi presaltali na parking kod sopinga, postalo zeznuto za mjesto...
- Norm
#14892 Re: Zeničani
Ne moze retroaktivno...sindikat se izborio...vrijedi samo za zaposlene nakon stupanja novog Zakona o radu na snagu...nego glede ustede na kafi...znate kome ide lova od ustede?...pa Sapi brate, mjesecno 5milja je godisnje koliko? ne kontam zasto se toliko radujete ustedi na kafi kad ce te kafe potrositi sapavci, a napretka nece biti...a valja nama svima opet u opstinu po papir...i platiti sve moguce i nemoguce takse...a sapavci nizasto 5 milja u padze...Casual's wrote:Novim zakonom o radu, možeš. Skoro da i ne postoji ugovor na neodređeno.N.N. wrote:Kada neko ima ugovor na neodredjeno, nista ti njemu ne mozesCasual's wrote:Nije baš to onako kako njegovi novinari pišu. Daje otkaze omladini koja je imala ugovore na određeno, odnosno ne produžuje onima kojima je istek'o. . Stare lisce ne dira.![]()
Mozes neka maltretiranja u smislu prebacivanja na neka dr. radna mjesta i to, ali otkaz, bez neke jake povrede rada, jock.
Ili pokusati sa sistematizacijom i to, ali opet prije lete oni sa manje staza, iskustva i td.
Sto neko rece, sutaj babine sinove. Neko ko radi 20 godina, sta ces mu sada, nego de ovu povampirenu gamad iz Vodovoda, Grijanja i ostalih Javnih preduzeca posutaj
- Casual's
#14893 Re: Zeničani
Naravno da ne možeš nekome ko radi 1 posao 12 godina tek tako dati otkaz, ali možeš mu ponuditi bilo koju poziciju u JP.Norm wrote: Ne moze retroaktivno...sindikat se izborio...vrijedi samo za zaposlene nakon stupanja novog Zakona o radu na snagu...nego glede ustede na kafi...znate kome ide lova od ustede?...pa Sapi brate, mjesecno 5milja je godisnje koliko? ne kontam zasto se toliko radujete ustedi na kafi kad ce te kafe potrositi sapavci, a napretka nece biti...a valja nama svima opet u opstinu po papir...i platiti sve moguce i nemoguce takse...a sapavci nizasto 5 milja u padze...
Recimo, Kahrimanu bez ikakve frke može ponuditi da bude sekretar u VIK-u, Kahriman to ili prihvata ili odbija (daje otkaz).
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#14894 Re: Zeničani
Šta ima novo?
Kad su kopali temelje za novu zgradu specijalne jedinice u Lukovom radnici iz Almya pronašli ugalj. Već preko mjesec dana odvoze ga na lager i prodaju po 130 maraka za tonu. Dosad su prema nekoj mojoj procjeni i što sam čuo od ljudi bliskih njima iskopali već preko 1000 tona i ne zaustavljaju se. U međuvremene ove ostale divlje kopače policija stegla kao nikada, oduzimaju im kombije, traktore, svaki dan se pozivaju na razgovore u MUP. Pravi se takvo stanje da Almy ima monopol iako ustvari oni se po zakonu ni ne bi smjeli baviti time jer to nije njihova djelatnost.
Ne bi bilo loše da neko ovo spomene Fudi sad pa da vidimo hoće li htjet odgovorit ilči će se i on i Zenicablog pravit ludi.
Kad su kopali temelje za novu zgradu specijalne jedinice u Lukovom radnici iz Almya pronašli ugalj. Već preko mjesec dana odvoze ga na lager i prodaju po 130 maraka za tonu. Dosad su prema nekoj mojoj procjeni i što sam čuo od ljudi bliskih njima iskopali već preko 1000 tona i ne zaustavljaju se. U međuvremene ove ostale divlje kopače policija stegla kao nikada, oduzimaju im kombije, traktore, svaki dan se pozivaju na razgovore u MUP. Pravi se takvo stanje da Almy ima monopol iako ustvari oni se po zakonu ni ne bi smjeli baviti time jer to nije njihova djelatnost.
Ne bi bilo loše da neko ovo spomene Fudi sad pa da vidimo hoće li htjet odgovorit ilči će se i on i Zenicablog pravit ludi.
-
belfy
#14895 Re: Zeničani
nije se sindikat za te stvari morao boriti. tako nam pravni sistem (a i svuda u Evopi) radi. ne znam za anglosaksonce...Norm wrote:Ne moze retroaktivno...sindikat se izborio...vrijedi samo za zaposlene nakon stupanja novog Zakona o radu na snagu......Casual's wrote: Novim zakonom o radu, možeš. Skoro da i ne postoji ugovor na neodređeno.
no i to se da lako rijesiti. napravis ovu sistematizaciju (sve i da je ista, samo sa razlicitim nazivima radnih mjesta) i moraju praviti nove ugovore za "nova" radna mjesta, a onda posto su ih sklopili nakon novog zakona na njih se isti primjenjuje. samo, koliko sam ja upucen, nas novi zakon o radu je oboren visom instancom i trenutacno vazi stari... jesam li u krivu?
jel informacija rekla-kazala ili sta drugo? meni je jako neobicno da se na tako niskom lezistu, jos pored rijeke, moze naci ugalj...Jimmy McNulty wrote:Šta ima novo?
-
Kralj Tvrtko I.
#14896 Re: Zeničani
Može. Bio je tu stari rudnik. Bili su i planovi da se ide i na tu stranu ispod Bosne iz Raspotočja ali se stalo s tim.
-
Kralj Tvrtko I.
-
Mustang1
#14898 Re: Zeničani
Ko je ono spominjao portale nase ozbiljne
Jednom "ozbiljnom" portalu ne moze ovo biti vijest!
http://072info.com/nakon-spektakla-u-ze ... anjetinom/
http://072info.com/nakon-spektakla-u-ze ... anjetinom/
- avenija
#14899 Re: Zeničani
Jimmy ti rece da si iz Tetova ? Kako se nisi uspio zaposlit u A.Mittal kada je primalo 30 momaka iz Tetova ?
Jesi li pokusao ?
Jesi li pokusao ?
- dinoze77
#14900 Re: Zeničani
P.S
Istina je da su nasli ugalj almijevci a za prodaju i lagerovanje to ne bih znao reci.