Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
belfy

#14876 Re: Zeničani

Post by belfy »

Jimmy McNulty wrote:
Not My Idea wrote:Al cuj "pa makar to bila i marija serifovic"...ko da je ona u rangu selme bajrami :-)

Koncert :thumbup:
Dobro eto u rangu je Metallice.
jel se ovo sad vrijedjamo? :D
Biene

#14877 Re: Zeničani

Post by Biene »

Gdje mogu kupiti razglednice na kojima nisu slike grada? :D
nadžak

#14878 Re: Zeničani

Post by nadžak »

Jimmy McNulty wrote:
Not My Idea wrote:Al cuj "pa makar to bila i marija serifovic"...ko da je ona u rangu selme bajrami :-)

Koncert :thumbup:
Dobro eto u rangu je Metallice.
jeKo Marija Serifovic? :shock: :?

Neka droca sa " zvezda granda" mozda? :lol: :D
sorted

#14879 Re: Zeničani

Post by sorted »

Nisam pristalica komercijalne muzike ali mogu shvatit kad merlin, cola, brena pune dvorane. A na osnovu cega ova kreatura to radi ne mogu nikako. :-)
Nemojte samo rec pa pobjedila na evroviziji. :skoljka: :lol:
Bice da je marketing cudo, i da ne treba nikad podcijenit glupost naroda.
Kemal Malovčić

#14880 Re: Zeničani

Post by Kemal Malovčić »

Ajatolah_ wrote:
Ja_Ja wrote:Ukide gradonacelnik besplatne kafice. Kaze da se godisnje trosilo i do 180,000KM na kafe.
Jašta je. To neko računao, namjerno ili nenamjerno, kao približni broj kad bi kafa bila marka, puta dvije kafe dnevno, puta 260 radnih dana, puta npr. 350 (recimo da ima toliko ukupno zaposlenika gradske uprave).

Problem s tom računicom je što u realnosti trošak pravljenja jedne šoljice obične kafe je ipak bliže deset feninga nego marka. :) Da još uzmemo u obzir da sigurno ne popiju svi dvije kafe svaki dan, iznenadio bih se da ovaj broj pređe 15-20 hiljada KM godišnje, ako ne i manje.

Mislim, nemam ništa protiv i ovakvih malih ušteda, ali ne volim baš ni plasiranje ovakvih bombastičnih informacija u javnost.
Ali ako je sami sebi plate, iznos je onaj što je Fudo naveo minus trošak pravljenja (koliko košta kafa, struja, rad).

Kao i u svakom drugom kafiću.

Izgubljene pare su i one koje su mogle biti zarađene a nisu.
Mustang1

#14881 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Gledam ove videe sa koncerta sinoc.. Sta je ovo jbt. Pa malo cacka mobitel, malo plese, malo nesto kaze, a skoro i da ne pjeva :D Pocne pjesmu sa jednom rijeci cisto da publika zna koju pjeva i onda podigne mikrofon i ponekad jos jednu rijec doda :D
nadžak

#14882 Re: Zeničani

Post by nadžak »

Mustang1 wrote:Gledam ove videe sa koncerta sinoc.. Sta je ovo jbt. Pa malo cacka mobitel, malo plese, malo nesto kaze, a skoro i da ne pjeva :D Pocne pjesmu sa jednom rijeci cisto da publika zna koju pjeva i onda podigne mikrofon i ponekad jos jednu rijec doda :D

phillie

#14883 Re: Zeničani

Post by phillie »

Kemal Malovčić wrote:
Ajatolah_ wrote:
Ja_Ja wrote:Ukide gradonacelnik besplatne kafice. Kaze da se godisnje trosilo i do 180,000KM na kafe.
Jašta je. To neko računao, namjerno ili nenamjerno, kao približni broj kad bi kafa bila marka, puta dvije kafe dnevno, puta 260 radnih dana, puta npr. 350 (recimo da ima toliko ukupno zaposlenika gradske uprave).

Problem s tom računicom je što u realnosti trošak pravljenja jedne šoljice obične kafe je ipak bliže deset feninga nego marka. :) Da još uzmemo u obzir da sigurno ne popiju svi dvije kafe svaki dan, iznenadio bih se da ovaj broj pređe 15-20 hiljada KM godišnje, ako ne i manje.

Mislim, nemam ništa protiv i ovakvih malih ušteda, ali ne volim baš ni plasiranje ovakvih bombastičnih informacija u javnost.
Ali ako je sami sebi plate, iznos je onaj što je Fudo naveo minus trošak pravljenja (koliko košta kafa, struja, rad).

Kao i u svakom drugom kafiću.

Izgubljene pare su i one koje su mogle biti zarađene a nisu.
Upravo tako (pozdrav Kemo :D ). Ne treba ove kafe ukidati, nego nastaviti sa praksom, samo da sluzbenici iz svog djepa placaju kafu (pa makar 0.50 KM bila). Onda nek piju i vise od dvije ako hoce (a sumnjam da ce onda piti i dvije, al eto). Zarada, kolika tolika. Nek onome sto raznosi kafe moze za plate bit, uhar.
kakavdanakneiskustvu

#14884 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

gdje i zenici najpovoljnije kupiti akumulator?
Warashii

#14885 Re: Zeničani

Post by Warashii »

kakavdanakneiskustvu wrote:gdje i zenici najpovoljnije kupiti akumulator?
Ovo ti ovisi, da li mislis po kvalitetan i najpovoljniji ili samo jeftin?
Koliko znam u Motoreksu imaju jeftine a nekvalitetne. A ako trazis kvalitet ganjaj Banner, Exide ili Fiamm.
Od ovih cini mi se da je Fiamm najjeftiniji.
kakavdanakneiskustvu

#14886 Re: Zeničani

Warashii wrote:
Koliko znam u Motoreksu imaju jeftine a nekvalitetne. A ako trazis kvalitet ganjaj Banner, Exide ili Fiamm.

kvalitetan,gdje ono dođe motorex?
Warashii

#14887 Re: Zeničani

Post by Warashii »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Warashii wrote:

E onda nemoj u motoreks. Gore su kod Verdija.
kakavdanakneiskustvu

#14888 Re: Zeničani

Warashii wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

E onda nemoj u motoreks. Gore su kod Verdija.[/quote]

gdje onda da odem?
Casual's

#14889 Re: Zeničani

Post by Casual's »

N.N. wrote:
Casual's wrote:Nije baš to onako kako njegovi novinari pišu. Daje otkaze omladini koja je imala ugovore na određeno, odnosno ne produžuje onima kojima je istek'o. . Stare lisce ne dira.
Kada neko ima ugovor na neodredjeno, nista ti njemu ne mozes :)
Mozes neka maltretiranja u smislu prebacivanja na neka dr. radna mjesta i to, ali otkaz, bez neke jake povrede rada, jock.

Ili pokusati sa sistematizacijom i to, ali opet prije lete oni sa manje staza, iskustva i td.

Sto neko rece, sutaj babine sinove. Neko ko radi 20 godina, sta ces mu sada, nego de ovu povampirenu gamad iz Vodovoda, Grijanja i ostalih Javnih preduzeca posutaj :D
Novim zakonom o radu, možeš. Skoro da i ne postoji ugovor na neodređeno.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#14890 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Casual's wrote: Novim zakonom o radu, možeš. Skoro da i ne postoji ugovor na neodređeno.
Mislim da se ne može retroaktivno primjenjivat i da važi od nastupanja, sve prije njega je i dalje važeće.
clio_dci120

#14891 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Sinoc se zbog koncerta odredjni broj vozila parkirao i po zelenoj povrsini na K. polju (sto je uostalom postalo standard kada su koncerti u pitanju). A najgori su oni sto ispred soping centra ostave mimo obiljezenih parking mjesta na uglovima gdje se skrece, covjek sa vecim autom se mora provlaciti...
Mislim da ne bi bila losa ideja da i soping centar uvede praksu da se parking placa, a ko nesto kupi da se skenira bar kod sa racuna i tako omoguci besplatan parking. Onako se svi presaltali na parking kod sopinga, postalo zeznuto za mjesto...
Norm

#14892 Re: Zeničani

Post by Norm »

Casual's wrote:
N.N. wrote:
Casual's wrote:Nije baš to onako kako njegovi novinari pišu. Daje otkaze omladini koja je imala ugovore na određeno, odnosno ne produžuje onima kojima je istek'o. . Stare lisce ne dira.
Kada neko ima ugovor na neodredjeno, nista ti njemu ne mozes :)
Mozes neka maltretiranja u smislu prebacivanja na neka dr. radna mjesta i to, ali otkaz, bez neke jake povrede rada, jock.

Ili pokusati sa sistematizacijom i to, ali opet prije lete oni sa manje staza, iskustva i td.

Sto neko rece, sutaj babine sinove. Neko ko radi 20 godina, sta ces mu sada, nego de ovu povampirenu gamad iz Vodovoda, Grijanja i ostalih Javnih preduzeca posutaj :D
Novim zakonom o radu, možeš. Skoro da i ne postoji ugovor na neodređeno.
Ne moze retroaktivno...sindikat se izborio...vrijedi samo za zaposlene nakon stupanja novog Zakona o radu na snagu...nego glede ustede na kafi...znate kome ide lova od ustede?...pa Sapi brate, mjesecno 5milja je godisnje koliko? ne kontam zasto se toliko radujete ustedi na kafi kad ce te kafe potrositi sapavci, a napretka nece biti...a valja nama svima opet u opstinu po papir...i platiti sve moguce i nemoguce takse...a sapavci nizasto 5 milja u padze... :thumbup:
Casual's

#14893 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Norm wrote: Ne moze retroaktivno...sindikat se izborio...vrijedi samo za zaposlene nakon stupanja novog Zakona o radu na snagu...nego glede ustede na kafi...znate kome ide lova od ustede?...pa Sapi brate, mjesecno 5milja je godisnje koliko? ne kontam zasto se toliko radujete ustedi na kafi kad ce te kafe potrositi sapavci, a napretka nece biti...a valja nama svima opet u opstinu po papir...i platiti sve moguce i nemoguce takse...a sapavci nizasto 5 milja u padze... :thumbup:
Naravno da ne možeš nekome ko radi 1 posao 12 godina tek tako dati otkaz, ali možeš mu ponuditi bilo koju poziciju u JP.
Recimo, Kahrimanu bez ikakve frke može ponuditi da bude sekretar u VIK-u, Kahriman to ili prihvata ili odbija (daje otkaz).
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#14894 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Šta ima novo?

Kad su kopali temelje za novu zgradu specijalne jedinice u Lukovom radnici iz Almya pronašli ugalj. Već preko mjesec dana odvoze ga na lager i prodaju po 130 maraka za tonu. Dosad su prema nekoj mojoj procjeni i što sam čuo od ljudi bliskih njima iskopali već preko 1000 tona i ne zaustavljaju se. U međuvremene ove ostale divlje kopače policija stegla kao nikada, oduzimaju im kombije, traktore, svaki dan se pozivaju na razgovore u MUP. Pravi se takvo stanje da Almy ima monopol iako ustvari oni se po zakonu ni ne bi smjeli baviti time jer to nije njihova djelatnost.

Ne bi bilo loše da neko ovo spomene Fudi sad pa da vidimo hoće li htjet odgovorit ilči će se i on i Zenicablog pravit ludi.
belfy

#14895 Re: Zeničani

Post by belfy »

Norm wrote:
Casual's wrote: Novim zakonom o radu, možeš. Skoro da i ne postoji ugovor na neodređeno.
Ne moze retroaktivno...sindikat se izborio...vrijedi samo za zaposlene nakon stupanja novog Zakona o radu na snagu......
nije se sindikat za te stvari morao boriti. tako nam pravni sistem (a i svuda u Evopi) radi. ne znam za anglosaksonce...
no i to se da lako rijesiti. napravis ovu sistematizaciju (sve i da je ista, samo sa razlicitim nazivima radnih mjesta) i moraju praviti nove ugovore za "nova" radna mjesta, a onda posto su ih sklopili nakon novog zakona na njih se isti primjenjuje. samo, koliko sam ja upucen, nas novi zakon o radu je oboren visom instancom i trenutacno vazi stari... jesam li u krivu?
Jimmy McNulty wrote:Šta ima novo?
Kad su kopali temelje za novu zgradu specijalne jedinice u Lukovom radnici iz Almya pronašli ugalj. Već preko mjesec dana odvoze ga na lager i prodaju po 130 maraka za tonu. Dosad su prema nekoj mojoj procjeni i što sam čuo od ljudi bliskih njima iskopali već preko 1000 tona i ne zaustavljaju se. U međuvremene ove ostale divlje kopače policija stegla kao nikada, oduzimaju im kombije, traktore, svaki dan se pozivaju na razgovore u MUP. Pravi se takvo stanje da Almy ima monopol iako ustvari oni se po zakonu ni ne bi smjeli baviti time jer to nije njihova djelatnost.

Ne bi bilo loše da neko ovo spomene Fudi sad pa da vidimo hoće li htjet odgovorit ilči će se i on i Zenicablog pravit ludi.
jel informacija rekla-kazala ili sta drugo? meni je jako neobicno da se na tako niskom lezistu, jos pored rijeke, moze naci ugalj...
Kralj Tvrtko I.

#14896 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Može. Bio je tu stari rudnik. Bili su i planovi da se ide i na tu stranu ispod Bosne iz Raspotočja ali se stalo s tim.
Mustang1

#14898 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Ko je ono spominjao portale nase ozbiljne :D Jednom "ozbiljnom" portalu ne moze ovo biti vijest!

http://072info.com/nakon-spektakla-u-ze ... anjetinom/
avenija

#14899 Re: Zeničani

Post by avenija »

Jimmy ti rece da si iz Tetova ? Kako se nisi uspio zaposlit u A.Mittal kada je primalo 30 momaka iz Tetova ?
Jesi li pokusao ?
dinoze77

#14900 Re: Zeničani

Post by dinoze77 »

:izet: :izet:
Image

P.S
Istina je da su nasli ugalj almijevci a za prodaju i lagerovanje to ne bih znao reci.
Post Reply