Sirija

Locked
Opetja033

#14876 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

prometheus wrote:Historiju pise pobjednik, ali vrijeme i istina se ne mogu izbrisati.

Doci ce vrijeme kada ce masa shvatiti sta se desilo u svijetu nakon "arapskog proljeca". Sirija ce ostati upamcena kao posljednji front pred pocetak kraja, a vi ljigavi gusteri - vas ponos ce postati stid, sramota i opomena.

Istina vas nista nije naucila, a bojim se da je niste okusili, ili da ste jednostavno niski da bi svarili taj zalogaj.

Anglocionisti ce vam se posrat na glavu kao sto ucinise Libiji, poubijace vas zbog niceg kao Irak, mrcvarice vas poput Palestine kukajuci koliko su jadni bili kroz cijelu historiju. A vi to necete ni shvatiti.

Svi muslimani mog jezika i moje nesretne drzave, koji ostvarujete posljednje zelje sotone i koji svjesno/nesvjesno ne vidite dalje od svoje brade, niste mi nista vise, samo pacenici i robovi. Vas ce vrijeme osuditi, a zabluda ce vas skupo kostati.

Prijatno, uzivajte u predstavi, pobjedice vasa vehabo-demokratija.
:shock:
Nevjerovatno je samo koliko mrznje, gorcine i mraka izbija iz onih koji se navodno bore za slobodu i prava. Tesko onome ko pod vasom vlascu zivi. Jednostavno ne poznaju pojam "argumentovane rasprave", ako se ne slazes sa nija - onda si zlo, sotona, cionista, sluga mraka. Totalitarni umovi koji podrzavaju totalitarne i brutalne rezime.
amoninan

#14877 Re: Sirija

Post by amoninan »

Šitstorm is kaming. I neće stati na Assadu. Sykes-Picot, wilayat al-faqih...zdravo!

muzička za "anti-imperijaliste" mahsuz

:oops:
Herr Flick

#14878 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

@amoninan Tvoj post je za prijaviti.Siris mrznju i velicas teroristicku organizaciju..
Opetja033

#14879 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Herr Flick wrote:@amoninan Tvoj post je za prijaviti.Siris mrznju i velicas teroristicku organizaciju..
:lol:
Jadan pokusaj. Jesi li bio dosljedan pa prijavljivao i velicanje teroristickog Hizbollata? Iil misils da se administracija vodi tvojom licnom definicijom terorizma? :lol:

@amoninan - dobrodosao nazad! :thumbup:
RahatHurmašica

#14880 Re: Sirija

Post by RahatHurmašica »

Opetja033 wrote:
Herr Flick wrote:@amoninan Tvoj post je za prijaviti.Siris mrznju i velicas teroristicku organizaciju..
Jadan pokusaj. Jesi li bio dosljedan pa prijavljivao i velicanje teroristickog Hizbollata? Iil misils da se administracija vodi tvojom licnom definicijom terorizma? :lol:

ja koliko znam EU iste ne smatra terorističkom organizacijom. a ako nisi primjetio, mi bi trebali nekada biti član iste te uveliko svoju vanjsku politiku usklađujemo sa EU. mogiće je da vehabisti svoju usklađuju sa izraelom. prema tome tvoju opasku treba smatrati samo zlonamjernim spinom
Opetja033

#14881 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

RahatHurmašica wrote:
Opetja033 wrote:

ja koliko znam EU iste ne smatra terorističkom organizacijom. a ako nisi primjetio, mi bi trebali nekada biti član iste te uveliko svoju vanjsku politiku usklađujemo sa EU. mogiće je da vehabisti svoju usklađuju sa izraelom. prema tome tvoju opasku treba smatrati samo zlonamjernim spinom
Ako ces se vec praviti pametna, trebas dodati da SAD, Velika Britanija, Francuska i Njemacka takodje smatraju Hizbollat teroristickom organizacijom. A pametovanje o spinu ostavi za trenutak kada mozes biti vjerodostojnija jer je komicno, pateticno i priglupo povezivanje sa vehabizmom i cionizmom cim neko rijec kaze protiv terorista iz Hizbollata i Irana kao pokrovitelja terorizma.
RahatHurmašica

#14882 Re: Sirija

Post by RahatHurmašica »

Opetja033 wrote: Ako ces se vec praviti pametna, trebas dodati da SAD, Velika Britanija, Francuska i Njemacka takodje smatraju Hizbollat teroristickom organizacijom. A pametovanje o spinu ostavi za trenutak kada mozes biti vjerodostojnija jer je komicno, pateticno i priglupo povezivanje sa vehabizmom i cionizmom cim neko rijec kaze protiv terorista iz Hizbollata i Irana kao pokrovitelja terorizma.
smatra i moja komšinica hanifa, ali kakve to veze ima sa službenom politikom EU. džaba ti je ponavljati laži, to istina nikad postati neće.
svjezi_ustipak

#14883 Re: Sirija

Post by svjezi_ustipak »

Bice na ovoj temi opet banova kako su krenuli. Taman se rijesi tema slijepih sljedbenika diktatora i odmah stizu likovi koji histericno velicaju "oslobodioce" koje ce u najboljem slucaju cekati Hag ako prezive.
Najbolje je ovo zakljucati trajno.

Inace, nema bas puno dole razlika. Sto je cinio Basar, oslobodioci cine isto. Zali Boze obicnog svijeta koji je u sredini i koji jedva ceka da sve to nekako stane.
nosara

#14884 Re: Sirija

Post by nosara »

svjezi_ustipak wrote:Bice na ovoj temi opet banova kako su krenuli. Taman se rijesi tema slijepih sljedbenika diktatora i odmah stizu likovi koji histericno velicaju "oslobodioce" koje ce u najboljem slucaju cekati Hag ako prezive.
Najbolje je ovo zakljucati trajno.

Inace, nema bas puno dole razlika. Sto je cinio Basar, oslobodioci cine isto. Zali Boze obicnog svijeta koji je u sredini i koji jedva ceka da sve to nekako stane.
Kad obican svijet ustane protiv agresora na drzavu, tad ce stat... Nema drzave i rahatluka 'nako...
Opetja033

#14885 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

RahatHurmašica wrote:
Opetja033 wrote: Ako ces se vec praviti pametna, trebas dodati da SAD, Velika Britanija, Francuska i Njemacka takodje smatraju Hizbollat teroristickom organizacijom. A pametovanje o spinu ostavi za trenutak kada mozes biti vjerodostojnija jer je komicno, pateticno i priglupo povezivanje sa vehabizmom i cionizmom cim neko rijec kaze protiv terorista iz Hizbollata i Irana kao pokrovitelja terorizma.
smatra i moja komšinica hanifa, ali kakve to veze ima sa službenom politikom EU. džaba ti je ponavljati laži, to istina nikad postati neće.
O tvojoj sposobnosti argumentacije dovoljno govori to sto u isti rang stavljas komsinicu Hanifu i SAD, Njemacku, V. Britaniju i Francusku. Ono bas dubokoumno, bistro, ostro i argumentovano. Ostavila si me bez rijeci. :lol:

Sta je laz? Sta sam konkretno slagao? Da gore pobrojane zemlje ne smatraju Hizbollat teroristickom organizacijom? Jos jednom - aplauz.

I ona nekome onda nesto ima reci za spamovanje.

Odjavljujem se sa diskusije sa tobom, cisto da ova tema ne bi bila zakljucana. Drugi razlog je, bez lazne skromnosti, sto ne zelim gubiti vrijeme na diskusijama sa tobom jer ne poznajes elementarne, osnovne stvari kada je argumentacija u pitanju i samim time nisi moj nivo da bih smatrao vrijednim da i dalje odvajam svoje zlata vrijedno vrijeme na tebe.

Budi mi pozdravljena.
amoninan

#14886 Re: Sirija

Post by amoninan »

Opetja033 wrote:

Ooo, merhaba prijatelju! :)

Haveru, šta se dešava haman da ne povjeruješ. Bravo Obama, korisni idiote. Također treba se zahvaliti i Khamneiju i njegovim kučkama. "Sleeping giant is awake"
amoninan

#14887 Re: Sirija

Post by amoninan »

Hizballah Cavalcade in Syria

http://jihadology.net/hizballah-cavalcade/

A još Dara'a nije obrađena :D

The rise of Shia jihadism in Syria will fuel sectarian fires

http://www.thenational.ae/thenationalco ... rian-fires

O prisustvo iranskih kučki iz Iraka i Libana sam govorio još prije godinu dana. Ka'e cionistička propaganda. Neka... tamam bez njih se ne bi desilo ono što se sad kotrlja... jbg, počeli ste, sad ste najebali. Mada iranski projekt neće biti jedina žrtva.Mnoge će zaboliti glava, žao mi one Rice, uvali je Obama i odmah početnička greška. Ali haj'e..

I da, Erdogan ne smije pasti. A trude se svojski. Ameri, Izraelci, Rusi, Iranci svi upiru i nogama i rukama. :wink:
Pa prijavi me ba.
Evo ti još je'an razlog:

muhafuca

#14888 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Edit - NSFL - ili nije za one sa slabijim zeludcom - sorry zaboravih oznaciti
---------------------------------------
I jos jedno smaknuce - ovo postaje izgleda svakodnevnica na okupianoj teritoriji
nije mi samo jasno sto se slikaju - kao da se ponose ovakvim cinovima

The original uploaded video came with the title “The execution of two apostates Deir al-Zour”.
"apostate" je onaj koji odbaci vjeru , kritikuje je ili govori ruzno protiv vjere.

Code: Select all

http://syriareport.net/sectarian-execution-in-deir-el-zour/
muhafuca

#14889 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Rusija : Necemo dopustiti uspostavu nikakve "no-fly" zone

http://www.reuters.com/article/2013/06/17/us-syria-crisis-russia-idUSBRE95G0CA20130617
muhafuca

#14890 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Prevod je na brzinu , ima engleska verzija i citav clanak - ko voli nek izvoli , nek popravi ako sam negdje pogrijesio

New York Times -

Sirijska revolucija nije ni demokratska ni sekularna - preko 90.000 zrtava je rezultat civilnog rata , ne genocida - a krsenja humanitarnog prava se desavaju na obje strane
The Syrian revolution isn’t democratic or secular; the more than 90,000 fatalities are the result of a civil war, not a genocide — and human rights violations have been committed on both sides.
Stavise rebels-i nemaju podrsku ili povjerenje ciste vecine naroda , a politicka opzicija niti je kredibilna niti predstavlja narod u vecini . Etnicko ciscenje ce se prije desiti pod vlascu rebelsa nego pod vlasti Assada - i isto tako - mogucnost da hemijsko oruzje padne u ruke terorista je veca ukoliko Sirijski rezim oslabi
Moreover, the rebels don’t have the support or trust of a clear majority of the population, and the political opposition is neither credible nor representative. Ethnic cleansing against minorities is more likely to occur under a rebel-led government than under Mr. Assad; likewise, the possibility of chemical weapons’ falling into the hands of terrorist groups only grows as the regime weakens.

http://www.nytimes.com/2013/06/16/opinion/sunday/bad-idea-mr-president.html?ref=todayspaper
amoninan

#14891 Re: Sirija

Post by amoninan »

pašiću, ako se slučajno meni obraćaš, ti si meni na block ima ciganska nova godina. Čisto da znaš da se previše ne trudiš. Jes' vidio jesam upitan
amoninan

#14892 Re: Sirija

Post by amoninan »

Imam još koju minuticu... istine radi da koju i o Hezbollahu. Organizacija koja ima u svojoj prošlosti i svijetlih trenutaka, nećemo ih ignorirati. Istina da ihe je osnovao Iran, trenirao, financirao itd.. Međutim u to vrijeme, organizacija nije primala naredbe iz Irana niti pušila khomeinijevu dogmu. Zahvaljujuću uticajnim i poštovanim arapskim mardžama zadržali su visok stepen neovinosti od Teherana i Qoma . Jedan od njih ej i bivši sekretar Subhi al Tufayli, intervju o Siriji od prije mjessec dana:

Međutim Iranci su polahko i sigurno takve ljude elimirali iz vodstva. Sve istaknute šijjske mardže u Libanu koje su bile protiv Khomeinijevog koncepta Wilayat al-faqih su uklonjene i diksreditirane. Mohammed Hussein Fadlallah, kojeg zapadni "posmatrači" su često pogrešno imanovali duhovnim ocem "Hezbollaha", je bio posljednja prepreka za dominaciju nad libanskim šijjama u dogmatskm i pomoću Hezbollaha političkom smislu. Pokušaj atentata na njega je pripisan CIA-i, saudijcima, Vatikanu... Iran je jednako dobar kandidat. Protiv njega su vodili dugogidšnju kampanju, izmišljajući laži o nekim njegovim stavovoima. Njegov uticaj je bio ogroman, odbacivanje dogme Wilayat al-faqih s njegove strane je bio veliki udarac za Iran. Nakon njegovog preseljenja, više ozbiljne prepreke nije bilo. NAsrallah je Khameinijeva kučka i ništa više.

Slična stvar se događa u Iraku od invazije. Formiraju se milicije po uzeru na Hizbollah, Muhtar al Haq, Hizballah Iraq...a istovremeno se odvija se pravi mali rat na relaciji Najaf - Qom za "duše" šijja.

Hizballah i iračke paramilicije su u Siriji po naredbi Irana. U Teheranu se nisu ni počešali, kamoli uzeli u obzir, šta to znači za Liban i Iraq. Bumerang slijedi... i biće bolan. Šteta.
picaso

#14893 Re: Sirija

Post by picaso »

amoninan wrote:Imam još koju minuticu... istine radi da koju i o Hezbollahu. Organizacija koja ima u svojoj prošlosti i svijetlih trenutaka, nećemo ih ignorirati. Istina da ihe je osnovao Iran, trenirao, financirao itd.. Međutim u to vrijeme, organizacija nije primala naredbe iz Irana niti pušila khomeinijevu dogmu. Zahvaljujuću uticajnim i poštovanim arapskim mardžama zadržali su visok stepen neovinosti od Teherana i Qoma . Jedan od njih ej i bivši sekretar Subhi al Tufayli, intervju o Siriji od prije mjessec dana:

Međutim Iranci su polahko i sigurno takve ljude elimirali iz vodstva. Sve istaknute šijjske mardže u Libanu koje su bile protiv Khomeinijevog koncepta Wilayat al-faqih su uklonjene i diksreditirane. Mohammed Hussein Fadlallah, kojeg zapadni "posmatrači" su često pogrešno imanovali duhovnim ocem "Hezbollaha", je bio posljednja prepreka za dominaciju nad libanskim šijjama u dogmatskm i pomoću Hezbollaha političkom smislu. Pokušaj atentata na njega je pripisan CIA-i, saudijcima, Vatikanu... Iran je jednako dobar kandidat. Protiv njega su vodili dugogidšnju kampanju, izmišljajući laži o nekim njegovim stavovoima. Njegov uticaj je bio ogroman, odbacivanje dogme Wilayat al-faqih s njegove strane je bio veliki udarac za Iran. Nakon njegovog preseljenja, više ozbiljne prepreke nije bilo. NAsrallah je Khameinijeva kučka i ništa više.
Slična stvar se događa u Iraku od invazije. Formiraju se milicije po uzeru na Hizbollah, Muhtar al Haq, Hizballah Iraq...a istovremeno se odvija se pravi mali rat na relaciji Najaf - Qom za "duše" šijja.

Hizballah i iračke paramilicije su u Siriji po naredbi Irana. U Teheranu se nisu ni počešali, kamoli uzeli u obzir, šta to znači za Liban i Iraq. Bumerang slijedi... i biće bolan. Šteta.
Jah jazuk pravi, nego koje je stanje u Siriji. Ko je bolji nasi il njihovi :mrgreen:
hneuron

#14894 Re: Sirija

Post by hneuron »

Chmoljo wrote:ala će biti banova... :)

dakle...

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» Klavikula, cetmi, Challenger__

mjesec

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “provociranje, trolanje, flejmanje”
» hocu ja da dijelim, DzeBra

trajno

brat-bratu, mjesec dana se ubjeđujemo. očigledno da ne ide lijepom riječi. briga me za Siriju, najiskrenije. ali od teme ste napravili cirkus koja je više podsjećala na one komentare članaka koji se ne cenzurišu.

ne može više!

ne probavajte se klonirati, to ću u startu kažnjavati.

:) :sax:
Da je sloboda govora imaginarna stvar već je poodavno elaborisano od ljudi mnogo pametnijuh od mene, ne osporavam ni metod slobodne arbitraže kojom se poštovani prerogativno obilato koriste. Ali kriterijumi po kojima to prave vrijeđaju ljudsku inteligenciju. Ergo, nemam nikakvu namjeru sugerisati uređivaču metod valutacije napisanog, za mene ova tema i ovaj portal prestaju da postoje.Još jednom veliki pozdrav MMARU,KLAVIKULI I CHALLENGERU.
Opetja033

#14895 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

A sada da se vratimo na temu:
A Gulf source has told Reuters that Saudi Arabia had equipped fighters for the first time with shoulder-fired anti-aircraft missiles, their most urgent request.

Rebels said Riyadh had also sent them anti-tank missiles.

The alleged weapons deal was disclosed as rebel fighters confront government troops and hundreds of militants from the Iranian-backed Hezbollah militia seeking to retake the northern city of Aleppo, where heavy fighting resumed on Monday.
AL JAZEERA i REUTERS
Cyrax

#14896 Re: Sirija

Post by Cyrax »

frontirac wrote:Asadovi zadnji trzaji. Gdje je onaj S300? Serija napada na shitska naselja po iraku...
Dobro on trza u zadnje vrijeme. :D
Opetja033

#14897 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

neki wrote:Radujes se pozivanju na jos veca ubijanja, unistenju naroda, sirenju ratova... Blago tebi :-)
Neosvrcuci se na ovog diverzanta iznad tebe, ali ova recenica nema nikakvog smisla. Da li bi to rekao i V. Britaniji kada je odlucila objaviti rat Hitleru? Da li bi to rekao i francuskom pokretu otpora tokom II svj. rata? Na taj isti nacin mnoge zemlje zapadne Europe, uz Kinu i Rusiju, su opravdavale i neskidanja embarga na uvoz oruzja u BiH. Da li si konsekventan pa da i za ove navedene primjere napises istu recenicu?
Cyrax

#14898 Re: Sirija

Post by Cyrax »

neki wrote:
Radujes se pozivanju na jos veca ubijanja, unistenju naroda, sirenju ratova... Blago tebi :-)
Jbg puleni mu poceli da gube na svim frontovima. Fatati se za ovu vijest o "pocetku naoruzavanja" od strane zapada i zalivskih krmaka mislim sta je tu novo :-) . Hrane ih, obucavaju i naoruzavaju od pocetka rata.
Eto dosad su im lanc pakete i ikar/haringu slali. :roll:
Ovi indijanci da poraze Hezbollah? :lol:
amoninan

#14899 Re: Sirija

Post by amoninan »

Opetja033 wrote:A sada da se vratimo na temu:
A Gulf source has told Reuters that Saudi Arabia had equipped fighters for the first time with shoulder-fired anti-aircraft missiles, their most urgent request.

Rebels said Riyadh had also sent them anti-tank missiles.

The alleged weapons deal was disclosed as rebel fighters confront government troops and hundreds of militants from the Iranian-backed Hezbollah militia seeking to retake the northern city of Aleppo, where heavy fighting resumed on Monday.
AL JAZEERA i REUTERS
http://en.wikipedia.org/wiki/Mistral_(missile) :)

Prije 15 dana, svi granični prelazi s Turskom su bili zatvoreni na 48h. Ušlo je otrpilike nekih 20 tona oružja, među njima i POV sistemi. prva pošiljka. Bez američkog "amina".

stvari su se zakotrljale nakon etničkog čišćenja u Banyasa. Turci, i Qatar, su prvo odjebali Amere i poslali AT sisteme Konkurs, oko 1000 komada. Koji su stajali gotovo godinu dana u Turskoj, Ameri nisu dali da pređu granicu. I ne samo što su odjebali Amere i poslali oružje, nego su poslali direknto i grupama koje Ameri vide kao problematične. Radi se o SIF i SLF koalicijama, koje nisu pod Idrissovom komandom. Zatim, dolazi Qusayr... oko 30 tona oružja je poslato preko Jordana, međutim, Ameri opet seru i zabranjuju slanje modernih AT i POV sistema. Qusayr pada... dolazi do zemljotresa unutar Jordanske i Saudijske administracije... haman državni udar u je'noj. Saudijsci odjebaju amere totalno i ulaze u dil s Francuzima za nabavku ružja. Šalju i s tog fronta, "zabranjeno" oružje. Saudijci ukidaju planirani odmor vojsci...

Dolazi islamska konferencija, proglašava se džihad. Sve bez američkog "amina". Dan nakon konferencije, trka-frka u Wašingtonu, po prvi put nakon dugo vremena imaju 0% uticaja na zemlji. Okreću ploču, sad bi kao i oni da neku pomoć šalju. A onu najavljenu, lanč-pakete, medicinske prooizvode, koje su obećali ima više od po godine još nije stigla... Malo nabacah vako-nako. Uglavnom...ko bi reko čuda da se dese.
neki

#14900 Re: Sirija

Post by neki »

Opetja033 wrote:
neki wrote:Radujes se pozivanju na jos veca ubijanja, unistenju naroda, sirenju ratova... Blago tebi :-)
Neosvrcuci se na ovog diverzanta iznad tebe, ali ova recenica nema nikakvog smisla. Da li bi to rekao i V. Britaniji kada je odlucila objaviti rat Hitleru? Da li bi to rekao i francuskom pokretu otpora tokom II svj. rata? Na taj isti nacin mnoge zemlje zapadne Europe, uz Kinu i Rusiju, su opravdavale i neskidanja embarga na uvoz oruzja u BiH. Da li si konsekventan pa da i za ove navedene primjere napises istu recenicu?
Mijesas kruske i jabuke... ne vidim da je neko okupirao liban i tamo drzi koncentracione logore u kojima ubija milion ljudi godisnje kako je to radio Hitler u Poljskoj..
Locked