Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
supercali

#14876 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by supercali »

Jbg kad ne rade lezihljebovici kad rade onda njihove gluposti
supercali

#14877 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by supercali »

Sarajevo1970 wrote:
supercali wrote:Jbg kad ne rade lezihljebovici kad rade onda njihove gluposti
Neka oni rade, ali je glupost da jos naplacivaju otvaranje paketica ako je vrijednosti stvarno ispod tu neku granicu od 50KM.
A jos bukvalno samo otvaraju, nema dalje kontole. Meni dosle jucer naocale u bijeloj kutijici. Nekakav tekst na tu kutiju, bas nikako.
Oni otvorili blubblewrap kovertu plasticnu a kutijica u cemu su naocale nije otvorena (seal neostecen nikako).

Eh kako i sta su onda mogli provjeriti ista? Nit znaju sta je u tu bijelu kutiju, nit su mogli provjeriti vrijednost jer nisu nista otvorili.
Znaci da samo razrezu kovertu/paket i ponovo zaljepu sa onim njihovom "sarajevo posta" ljepilom da bi mogli naplatiti 3.50KM
Na "customs declaration" na koverti fino i pise "glasses, value €10.87". Nisu otvorili da provjeru nego samo da bi mogli naplatiti.
O tome bi se moglo polemisati al isto tako moze biti nesto sitno a vrijedno a na deklaraciji da pise 20€ a vrijedi 500
Meni je jednom dosla stvar koja vrijedi mozda 500 maraka nije pisalo nista o cijeni oni otvorili i naplatili te 3,5 marke a ja ocekivao svjesno porez
A isto tako kad sam dobijao stvari od 10 maraka placao sam 3,5 marke
jahac96

#14878 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by jahac96 »

Sarajevo1970 wrote: Bas me ovo nesta nervira i potrazio sam ovu zadnju jecerasnju kovertu koja je carina "otvorila" i naplatila 3.50KM za to..
Fakat nije otvorena NIKAKO, samo su polijepili onoj njihov smedji cellotape po koverti!!! WTF :shock:
Cuo sam da se to zna desiti, ti si sretan da su meni barem tako :( , nije mi sto moram platiti carinu nego sto cu se nacekati dok se to sve obavi i dok se to meni uruci, plus sto se moram peglati oko sve
holowey

#14879 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by holowey »

jahac96 wrote:
Sarajevo1970 wrote: Bas me ovo nesta nervira i potrazio sam ovu zadnju jecerasnju kovertu koja je carina "otvorila" i naplatila 3.50KM za to..
Fakat nije otvorena NIKAKO, samo su polijepili onoj njihov smedji cellotape po koverti!!! WTF :shock:
Cuo sam da se to zna desiti, ti si sretan da su meni barem tako :( , nije mi sto moram platiti carinu nego sto cu se nacekati dok se to sve obavi i dok se to meni uruci, plus sto se moram peglati oko sve
ne naplacuju otvaranje nego carinsku evidenciju, a diskreciono pravo mu omogucava da stvarno otvara po ceifu... sve po zakonu...
kenci234

#14880 Re: Pay Pal problem moze pomoc hvala svima

Post by kenci234 »

jahac96 wrote:
preludezalude wrote:
kenci234 wrote:Pozz RAJA :bih: :thumbup:

Zanima me koliko se dugo ceka na refund s Pay Palom ? kupio sam nesto s Ebay pomocu PP i otkazao to i prodavac mi je refundirao stigla mi obavjest da mi je refundirano na Pay palu i na ebay ali nije mi nista leglo na moju debit carticu master kard koliko se ceka da se zavrsi proces refundacije juce mi je refundirano ? Hvala
Provjeri ti to dobro da li ce ti se vratiti na tvoj racun. Transfer novca sa paypal racuna na Visa karticu je moguc. Transfer na bilo koju drugu karticu nije moguc jer paypal to ne podrzava. U nasoj zemlji se i ukidaju visa kartice jer drzava ne moze kontrolisati priliv novca izvana.
Naravno da moze, refund funkcionise bez problema, ako ti je dosla obavijest na ebayu i paypalu pise da si primio novac, dobit ces ga i na kartici za 2-3 dana bez brige, i kod mene je master card i uvijek sve normala radi sve dok pise na paypalu da si primio pare
Dobio sam evo link slike : da imam refund obavjest na PAY PAL https://ibb.co/djn0ck
kenci234

#14881 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kenci234 »

Ali jos mi nije novac stigo 13 mi je refund uradzen gledao sam racun dns u banci i juce nema nista na master card debitnoj odakle sam i platio ...
jahac96

#14882 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by jahac96 »

kenci234 wrote:Ali jos mi nije novac stigo 13 mi je refund uradzen gledao sam racun dns u banci i juce nema nista na master card debitnoj odakle sam i platio ...
sacekaj jos dan ili dva, bit ce uplaceno 100%
pirpa

#14883 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by pirpa »

jahac96 wrote:
pirpa wrote:..
Zovu li tebe sa carine? Je li dosla kakva obavijest?
nula bodova...statusa carine se jos ne mjenja(Record item customs information (Inb)
valjda ce biti kakvi promljena do ponedeljaka .jbg..
jahac96

#14884 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by jahac96 »

pirpa wrote:
jahac96 wrote:
pirpa wrote:..
Zovu li tebe sa carine? Je li dosla kakva obavijest?
nula bodova...statusa carine se jos ne mjenja(Record item customs information (Inb)
valjda ce biti kakvi promljena do ponedeljaka .jbg..
Vrijednije ti je od 50KM? cudi me da nas nisu ni zvali ni nista :cry:
pirpa

#14885 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by pirpa »

jahac96 wrote: Vrijednije ti je od 50KM? cudi me da nas nisu ni zvali ni nista :cry:
ma vrijednije je od petobe.... ja ocekujem pismo od njih do ponedeljka..uz malo srece mozda i u subotu :mrgreen:
AkumAone

#14886 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by AkumAone »

saale wrote: A hocel ono to skontat sami ili ja moram kontaktirati DHL,,?
Nema tu sta kontati, ovi ce im vratiti nazad, a oni ce pokusati ponovo. XD

To sa tim carina selotejpom nije nista novo. Ljudi imaju dnevnu kvotu i kada zafali, samo nesumicno polijepe i naplate. Meni su samo jednom stvarno prekontrolisali posiljku, kada su mi poslali duvaljku za fotoaparat u kartonskoj kutiji od printera.
O'zone
Globalni moderator

#14887 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by O'zone »

Prolaze li carinu Neodiumski magneti?

Koliko znam nisu zabranjeni ali opet...ima pametnijih od mene.
pirpa

#14888 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by pirpa »

To bi ti najbolje mogao reci @Poznanik...
Mehemed
Vozim: automobil

#14889 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

jahac96 wrote:
Meni je drago što su samo zalijepili, jer tako ide puno brže, manje od 24h od slanja na carinu do povratka sa carine, to je extremno brzo, prošli put skoro 3 dana čekao. Nebi ništa vidjeli ni da su otvorili, vidjeli bi da je ispod 50 i opet bi naplatili 3.50KM, ali bi ja čekao 2-3 dana duže, a nisam ljubitelj čekanja iako je sveukupno trebao 21 dan da stigne, naručeno 25.05. i preuzeo danas, a sve ispod 30 dana od narudžbe do dostave je po meni dobro i relativno brzo s obzirom da su neke pošiljke stizale nakon dva mjeseca, pa i duže.
O'zone wrote:Prolaze li carinu Neodiumski magneti?

Ja sam naručivao, ali sitne one, jako malih dimenzija i nisu ni otišli na carinu. Nisu imali trackinga, a bili su zamotani u malo više folije s mjehurićima tako da nije imalo snage da magnetno polje prođe kroz kovertu jer je bio deblji sloj folije.
pirpa

#14890 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by pirpa »

Mehemede jesi li zadovoljan tim LED sijalicama sto si kupio...
O'zone
Globalni moderator

#14891 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by O'zone »

Mehemed wrote:
O'zone wrote:Prolaze li carinu Neodiumski magneti?

Ja sam naručivao, ali sitne one, jako malih dimenzija i nisu ni otišli na carinu. Nisu imali trackinga, a bili su zamotani u malo više folije s mjehurićima tako da nije imalo snage da magnetno polje prođe kroz kovertu jer je bio deblji sloj folije.
To me interesovalo, hvala :thumbup:
victom

#14892 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

kolege sa carine su korektne.
3.5 KM nije puno, za koji god slučaj.
nije se rodio taj što je ljudima udovoljio.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:24, edited 2 times in total.
jahac96

#14893 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by jahac96 »

Mehemed wrote: i preuzeo danas, a sve ispod 30 dana od narudžbe do dostave je po meni dobro i relativno brzo s obzirom da su neke pošiljke stizale nakon dva mjeseca, pa i duže.
Blago tebi meni dosla kada i tebi a jos na carini nikakvih promjena i nikakvih vijesti od carine :skoljka:
pirpa

#14894 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by pirpa »

a sto te nemir pere.. :lol: gori si od mene. :mrgreen:
holowey

#14895 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by holowey »

Sarajevo1970 wrote:
victom wrote:kolege sa carine su korektne.
3.5 KM nije puno, za koji god slučaj.
nije se rodio taj što je ljudima udovoljio.

Nije puno ako ti dodje 1 paketic. A meni znaju doci po 3 na dan. Evo jutros jedan i posle danas jos 2.

Image

Nije mi jasno sta ima evindetirati kad mu fino na kovertima/kutijama pise sta je i koliko je placeno. A i inace nemoze provjeriti
jer ne-otvaraju kutija artikla nikako. Glupo mi placati 3.50 svaki put. Nikakave veze nema. Bas cu se sutra raspitati o ovome.
ima tracking pa se mora evidentirati a pregled po ceifu
seoBIH

#14896 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by seoBIH »

Ako ti dolazi tako cesto, nadam se da ce te njihov softver detektovati za dodatne provjere. :bih: :bih:
Mehemed

#14897 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Sarajevo1970 wrote: Nije mi jasno sta ima evindetirati kad mu fino na kovertima/kutijama pise sta je i koliko je placeno. A i inace nemoze provjeriti
jer ne-otvaraju kutija artikla nikako. Glupo mi placati 3.50 svaki put. Nikakave veze nema. Bas cu se sutra raspitati o ovome.
Ja sam jednom platio 3.50KM za artikal koji je koštao oko 5KM. Naručio jedan predmet koji koristi 18650 3.7V bateriju i s njim dolazila baterija i punjač. Međutim, punjač stigao neispravan pa je Kinez poslao drugi, i to sa trackingom i naplatili mi 3.50KM za otvaranje tog malog punjača, al dobro, ne naručujem prečesto pa mi to na kraju nije velik trošak.
Mehemed

#14898 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

pirpa wrote:Mehemede jesi li zadovoljan tim LED sijalicama sto si kupio...
Ma zadovoljan sam haos, prezadovoljan. Vjeruj da bolje izgleda uživo nego ovako na fotografiji, ove halogene su uživo lošije a LED bolje nego što se vidi na fotografijama. Manje se grije, manje troši, a puno bolje svijetli.

Image
jahac96

#14899 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by jahac96 »

pirpa wrote:a sto te nemir pere.. :lol: gori si od mene. :mrgreen:
Stiglo pismo sa carine :-D :zoka:
saale

#14900 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by saale »

Hocu li i koliko platit carinu na sat od 150$?
Post Reply