Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Banksy

#14876 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

KatarinaKosaca wrote:
Interesantni su ovi SDP-reket aršini. Kad je tražena smjena Semihe (žene koju nisam simpatisala), onda je bila haman pa djecoubojica. A sad kad je pijani Batman prespavao mandat sad se njegova uloga ikebana uzima kao standard te funckije..
Svak' se češe gdje ga svrbi ... Ili ne grize se ruka koja te hrani ... ili već nešto slično...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#14877 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

KatarinaKosaca wrote:
JoseMujica wrote:tačno.....hebote ko da se o referendumskom pitanju iz 92 glasa a ne o ikebani :-)

nije mi jasno šta su se ovi SDA Sturmabteilungovci oko ovog nadigli :? zar je baš tolika kriza da se i za ove politički beznačajne funkcije kao bijesni psi trgaju :?

samo ka dbi se ova tema partila neko sa strane bi skonto da od p.k. nema većeg lopova na dunjaluku a da je NS u protekle 22 godine vlasti sve živo privatizovala i uništila.

šta bi od jednog KUD-a :-)
Interesantni su ovi SDP-reket aršini. Kad je tražena smjena Semihe (žene koju nisam simpatisala), onda je bila haman pa djecoubojica. A sad kad je pijani Batman prespavao mandat sad se njegova uloga ikebana uzima kao standard te funckije..
Birala sam te za forumaša godine, iz jednog jedinog razloga. Taj je, da si puno inteligentnije i vještije branio SDP , jer smo godinama bili naviknuti na praznoglavno tumačenje "zadnje slamke spasa", demoniziranja svakog ko zajapureno ne piše o SDP-u i Dragom Vođi, priziva njihovu vlast, piše o glupom narodu itd. Nastavi onako kako si radio, veća je to promidžba za sam SDP nego ovo guslanje koje je tako trivijalno i već puno puta pročitano.
pucaš u prazno Kate.....već dugo niti branim, niti podržavam SDP....što se toga tiče o meni možeš kao o bivšem i razočaranom simpatizeru

KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#14878 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

već dugo niti branim, niti podržavam SDP
Ko bi rekao :roll: :roll: :zoka:

U svakom slučaju, gradonačelnik jeste prvi čovjek grada, kao takav treba biti reprezentativan, mene NS ne iznenađuje sa sebičnim stavom ili Finci ili ništa.. dakle ili naš kandidat vjerski vođa ili neka propadne sve :cry: , jer se to uklapa u toliko toga ovdje napisanog o umišljenosti, lažljivosti, nepatritizmu i neodgovornosti NS-a. Sa 3 glasa se ne može puno, a na silu se hoće.
StupskaBitanga

#14879 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by StupskaBitanga »

Ako SDP i I.K dobiju mjesto gradonačelnika mislim da ovo cirkusu onda fkt nema kraja i to bi bilo i najinteresantnije
VjecitiStudent

#14880 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

StupskaBitanga wrote:Ako SDP i I.K dobiju mjesto gradonačelnika mislim da ovo cirkusu onda fkt nema kraja i to bi bilo i najinteresantnije
U zemlji u kojoj je Fahro ministar sigurnosti, sasvim logicno je da lopov bude gradonacelnik glavnog grada.
StupskaBitanga

#14881 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by StupskaBitanga »

Eto kockice se slažu
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#14882 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

KatarinaKosaca wrote:
pa buni te što mi se opet SDA gadi više i od ovakvog SDP-a koji je kopija SDA, pa mi ga je odvratno i spomenuti vego rađe udaram po orginalu...to je ona razlika između mili i mikro.... golim okom nevidljiva, ali relevantna
dado100

#14883 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by dado100 »

Banksy wrote:
GandalfSivi wrote:
E regularno sam do danas simpatisao NS, ali sada uvidjam koliko ste jadni (nemam druge rijeci, majke mi). Ne mogu se djeca igrati politike, a to je ono sto se ovdje upravo desava. Ovdje se ide politikom "nas kandidat nije izabran, eh sada mi necemo glasati ni za koga, zajebat cemo cijeli grad barem na dva mjeseca, a mozda i vise". Cak i ne zelim ulaziti u to ko je trebao biti izabran, jer imati bilo kakvog gradonacelnika je puno bolje nego nemati nikako (da zajebemo v.d. gluposti). Realno ste se pokazali kao neodgovorna stranka, a nakon mjeseci (kakvih mjeseci, godina) piskiti kakiti politike, ovo vam je definitivno dno.
Nisam htio kritikovati ni kada ste sveli glasacko tijelo na grad Sarajevo, ni kada ste insistirali na tome da metuzalem bude gradonacelnik (kao ono iz reda je "ostalih", i samo da se razumijemo. cak i ne vjerujem u ostale, jer svi smo isti, ali covjek ba 100 godina ima), niti kada ste odlucili ici u koaliciju sa SDA (samo da parafraziram autora ove teme koji nedavno rece da je i Fahro bolji od SDA, jer su ovi vec pokazali da su nesposobni. Sta bi s tim?).
Ali u momentu kada gradu treba gradonacelnik (a realno niti jedan od predlozenih nije TOLIKO los), vi sjebajete to, jer "necete da ulazite u politicke trgovine". Ono oprostite na psovki, ali koji kurac radite u politici onda?
Da potpišem,
Nevjerovatno je šta rade ...
Zasto NS direktno utice na izbor predsjedavajuceg i dopredsjedavajucih gradskog vijeca ukoliko je uslov koaliranja iskljucivo podrska Finciju? S druge strane, glasaju da tu ne bude njihovih predstavnika, a uz to podrzavaju da u rukovodstvu nema nijednog predstavnika "ostalih" (toliko o principijelnosti). Sve mi se cini da je Finci u cijeloj prici bio samo mehanizam za privlacenje paznje a u stvarnosti na snazi je koalicija SDA-SDU-SBiH-NS-Radeljaš-...
sinergija

#14884 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sinergija »

sto nas neki meteor ne opali pa da se ne patimo i ne razocaravamo vise.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#14885 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Pedja...

Ja bih ovaj post cijenjenog forumasa @dado100 podcrtao i postavio kao pitanje.

dado100 wrote:
Zasto NS direktno utice na izbor predsjedavajuceg i dopredsjedavajucih gradskog vijeca ukoliko je uslov koaliranja iskljucivo podrska Finciju? S druge strane, glasaju da tu ne bude njihovih predstavnika, a uz to podrzavaju da u rukovodstvu nema nijednog predstavnika "ostalih" (toliko o principijelnosti). Sve mi se cini da je Finci u cijeloj prici bio samo mehanizam za privlacenje paznje a u stvarnosti na snazi je koalicija SDA-SDU-SBiH-NS-Radeljaš-...
Mozes li mi, molim te, odgovoriti na ovaj post iznad??

Hvala.
kosac23

#14886 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by kosac23 »

KatarinaKosaca wrote:
JoseMujica wrote:tačno.....hebote ko da se o referendumskom pitanju iz 92 glasa a ne o ikebani :-)

nije mi jasno šta su se ovi SDA Sturmabteilungovci oko ovog nadigli :? zar je baš tolika kriza da se i za ove politički beznačajne funkcije kao bijesni psi trgaju :?

samo ka dbi se ova tema partila neko sa strane bi skonto da od p.k. nema većeg lopova na dunjaluku a da je NS u protekle 22 godine vlasti sve živo privatizovala i uništila.

šta bi od jednog KUD-a :-)
Birala sam te za forumaša godine, iz jednog jedinog razloga. Taj je, da si puno inteligentnije i vještije branio SDP , jer smo godinama bili naviknuti na praznoglavno tumačenje "zadnje slamke spasa", demoniziranja svakog ko zajapureno ne piše o SDP-u i Dragom Vođi, priziva njihovu vlast, piše o glupom narodu itd. Nastavi onako kako si radio, veća je to promidžba za sam SDP nego ovo guslanje koje je tako trivijalno i već puno puta pročitano.
ljubim te,zenit cu te! PROCITAJTE OBJASNJENJE!!! RESPECT!!!
novi.dan.nova.nafaka

#14887 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by novi.dan.nova.nafaka »

JoseMujica wrote:
KatarinaKosaca wrote:
pa buni te što mi se opet SDA gadi više i od ovakvog SDP-a koji je kopija SDA, pa mi ga je odvratno i spomenuti vego rađe udaram po orginalu...to je ona razlika između mili i mikro.... golim okom nevidljiva, ali relevantna
Hoze,
SDP je patentirao mnogo štošta, i kao originalni vlasnik, čak i prema tvojim aršinima zaslužuje da ga se ruži. ;-)
OT - šta li će se danas dogoditi, hoće li NS i dalje furati po svome i gurati Fincija, ili će se prikloniti jednom od 2 kandidata koji imaju najveću podršku ?
plese robert

#14888 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plese robert »

Ne Igor
Ne Stjepan
Last edited by plese robert on 23/06/2013 00:25, edited 1 time in total.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#14889 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

Co0l wrote:Dugo beznacajni izbori ko ovaj gradonacelnika Sarajeva nisu ovoliko komentara pobrali...
Bravo. :thumbup:

I niko drugi se ne poziva na neku "odgovornost" izuzev Naše Stranke koja realno nema glasački kapacitet da predloži gradonačelnika i insistira na njemu. Međutim od nje se očekuje da bude neki "tas na vagi". Zbog čega , zašto ?
Prvo za pat poziciju u gradu su zaslužni - građani koji su tako glasali. Budimo otvoreni, da se prije izbora znalo za ove džumbuse pitanje je da li priča tekla kako teče. No , pat pozicija je DEMOKRATSKA volja stanovnika Sarajeva.

Zbog čega onda veoma mali postotak ljudi (glasači Naše Stranke) "moraju" biti ti koji će presuditi crvenim ili zelenim.
NE MORAJU , nemate gospodo iz Naše Stranke nikakvu "odgovornost" prema bilo kome u političkom smislu. Ne nasjedajte na razne trikove i provokacije i nemojte biti ZA (jer ako ste za podržavate 20 godina nepotizma , štele , korupcije i ko zna čega odnosno ZA da neki malo manje poznati rade to isto) niti nemojte biti PROTIV jer ako ste protiv jednih vi ste automatski ZA druge što je besmisleno. Nek se sami kuhaju u vlastitom sistemu ničega što su proizveli.

Znači noge na sto i kokice u ruke... :thumbup: :bih: :-D :-D :-D
GandalfSivi

#14890 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by GandalfSivi »

tvsabina wrote:
Co0l wrote:Dugo beznacajni izbori ko ovaj gradonacelnika Sarajeva nisu ovoliko komentara pobrali...
Bravo. :thumbup:

I niko drugi se ne poziva na neku "odgovornost" izuzev Naše Stranke koja realno nema glasački kapacitet da predloži gradonačelnika i insistira na njemu. Međutim od nje se očekuje da bude neki "tas na vagi". Zbog čega , zašto ?
Prvo za pat poziciju u gradu su zaslužni - građani koji su tako glasali. Budimo otvoreni, da se prije izbora znalo za ove džumbuse pitanje je da li priča tekla kako teče. No , pat pozicija je DEMOKRATSKA volja stanovnika Sarajeva.

Zbog čega onda veoma mali postotak ljudi (glasači Naše Stranke) "moraju" biti ti koji će presuditi crvenim ili zelenim.
NE MORAJU , nemate gospodo iz Naše Stranke nikakvu "odgovornost" prema bilo kome u političkom smislu. Ne nasjedajte na razne trikove i provokacije i nemojte biti ZA (jer ako ste za podržavate 20 godina nepotizma , štele , korupcije i ko zna čega odnosno ZA da neki malo manje poznati rade to isto) niti nemojte biti PROTIV jer ako ste protiv jednih vi ste automatski ZA druge što je besmisleno. Nek se sami kuhaju u vlastitom sistemu ničega što su proizveli.

Znači noge na sto i kokice u ruke... :thumbup: :bih: :-D :-D :-D
Koja demagogija, nevjerovatno. Ne znam ni odakle da pocnem. Hajde od toga da su krivi gradjani. Mislim ono, fakat jesu, stoka vjeruje u demokratiju. Drugo, kokica varijanta. Maca, apsolutno se ja slazem s tobom, stavise isto i radim, zajebajem se u zivotu, ponekad naletim ovdje, prokomentarisem koju (sve sa kokicama u rukama i razgulim. Savrseno se razumijemo, uz jednu malecnu razliku. Niti dobijam platu za to, niti mi je stranka na budzetu, niti imam odgovornost prema biracima. Ok, nije jedna razlika, izgleda da su ipak tri, ali niti jedna od njih mi ne bi dozvolila da se ponasam neodgovorno...
VjecitiStudent

#14891 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Ono što najbolje pokazuje izgubljenost ove sve manje stranke u prostoru i vremenu, jeste njihovo insistiranje na imenima, umjesto na konkretnim politikama, u trenucima kada nastoje biti utjecajni dio nekakve vlasti.

Uvijek malobrojni njemački Zeleni su čuda napravili insistiranjem na konkretnim političkim ustupcima, a ovi, inate se da njihov kandidat, penzioner, on i samo on, koji ne da samo nikada u svojoj karijeri nije uspio ni dvije cigle da sastavi kako treba, već je potpuni nered napravio gdje god da je radio, bude najnoviji sarajevski fikus.

Jel' im napokon jasno da niko u ovom gradu niti jedne suzice neće prosuti, što je još jedna, tradicionalno od države dobro uhljebljena i nesposobna, profesionalna ikebana, ostala bez još jedne funkcije?
Ufurali se ko da su Rosu Parks ili Antu Markovića iz najboljih dana predložili za gradonačelnika.

Eh, kako će vas prekrižiti i zaboraviti i ovo jada od glasača.
Banksy

#14892 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

dado100 wrote:
Banksy wrote: Da potpišem,
Nevjerovatno je šta rade ...
Zasto NS direktno utice na izbor predsjedavajuceg i dopredsjedavajucih gradskog vijeca ukoliko je uslov koaliranja iskljucivo podrska Finciju? S druge strane, glasaju da tu ne bude njihovih predstavnika, a uz to podrzavaju da u rukovodstvu nema nijednog predstavnika "ostalih" (toliko o principijelnosti).
Sve mi se cini da je Finci u cijeloj prici bio samo mehanizam za privlacenje paznje a u stvarnosti na snazi je koalicija SDA-SDU-SBiH-NS-Radeljaš-...
Finci je samo mehanizam za političku trgovinu, gdje NS trgovci nabijaju cijenu i traže što veće usluge i pozicije za svoje ljude, e ne bi li digli svoje tri ruke za ovu ili onu opciju.
Čista politička trgovina, ko im da više. Prljavo, ali već viđeno.
Albin Zuhric

#14893 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

VjecitiStudent,

Vi nas naravno mozete prekriziti ako vam se ne svidja na koji nacin vodimo politiku.

Ono sto nije istina je da nas program ne interesuje. O tri ozbiljne tacke se razgovaralo u slucaju da NS postane dio vlasti u gradu, medjutim u pregovorima smo jasno rekli svima da ce, u slucaju da bude dogovora o izboru gradonacelniku, i ostatku gradske vlasti, NS insistirati na jasnom programu kojeg ce se cijela administracija prihvatiti. Program bi bio prioritet u NS-u, a mislim da smo odbijanjem mnogih funkcija i fotelja u posljednje vrijeme, i cinjenicom da smo se borili za nestranackog kandidata, pokazali da se ne radi u postavljanju stranackih ljudi na platne liste. Da ste bili prisutni na pregovorima, bilo bi vam jasno da smo mogli mnogo ljudi zaposliti, da nam je to bio cilj.

Mi nismo zainteresovani za kreiranje politike ili programa ukoliko necemo biti dio vlasti, jer kao opoziciona stranaka nismo duzni davati dobre prijedloge 'velikim' i 'iskusnim' na vlasti. To je njihov posao.

Hvala vam na komentaru i prijatno.
VjecitiStudent

#14894 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

GDJE vam je program?
Gradski

#14895 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Gradski »

Naravno da ću vas i ja prekrižiti za navjek pojma nemate ponaročito ovaj Denis Gratz vi ćete sa 3 vijećnika ucjenjivati izbor gradonačelnika i vi kao tako malecki nametati neka svoja rješenja, što je stvarno bezobrazno.

Druga stvar u OO Ilidža vlada cirkus, ali vama to nije bitno jer to nije gradska opština pa vas to ne zanima jelde balavurdija koja je u OO i pobjegulja na čelu istog koji je za vrijeme rata hladio muda u Njemačkoj dok smo mi tu ginuli i branili ovo šta imamo, i koja će budala podržati takvog predsjednika i ko će ti glasat za tu tvoju kombi strančicu.
Albin Zuhric

#14896 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

Banksy,

Mislim da je u najmanju ruku veoma cudno ovo sto tvrdite, a sto je potpuno kontradiktorno svim cinjenicama. Mi nismo prihvatili bilo kakve usluge, ili bilo koju poziciju od mnogih koje nam se nude, insistirajuci na kandidatu koji nije clan NS-a. Nisam siguran kako bi recimo nazvali preuzimanje upravnih odbora, rukovodstva u javnim preduzecima, ako je ovo cisto profiterstvo.

Ne nudite niti jedan argument ili cinjenicu, ali to je naravno vase pravo kada komentarisete.

Hvala vam i prijatno.
Albin Zuhric

#14897 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

VjecitiStudent,

Mislim da sam bio prilicno jasan, ali evo jos jednom. Nas program cete vidjeti ako kojim slucajem postanemo dio vlasti u gradu, a onda cete ga imat priliku i kritikovati i ocijeniti. Do tada ce druge stranke morati crpiti ideje iz svojih kadrova, i djelovati po svojim principima i ideologijama.

Prijatno.
novi.dan.nova.nafaka

#14898 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Albin Zuhric wrote:VjecitiStudent,
Mislim da sam bio prilicno jasan, ali evo jos jednom. Nas program cete vidjeti ako kojim slucajem postanemo dio vlasti u gradu, a onda cete ga imat priliku i kritikovati i ocijeniti. Do tada ce druge stranke morati crpiti ideje iz svojih kadrova, i djelovati po svojim principima i ideologijama.
Prijatno.
Vječiti, što te interesuje program, zar ne vjeruješ eto ljudima na riječ ? :D
Banksy

#14899 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

Albin Zuhric wrote:Banksy,

Mislim da je u najmanju ruku veoma cudno ovo sto tvrdite, a sto je potpuno kontradiktorno svim cinjenicama. Mi nismo prihvatili bilo kakve usluge, ili bilo koju poziciju od mnogih koje nam se nude, insistirajuci na kandidatu koji nije clan NS-a. Nisam siguran kako bi recimo nazvali preuzimanje upravnih odbora, rukovodstva u javnim preduzecima, ako je ovo cisto profiterstvo.

Ne nudite niti jedan argument ili cinjenicu, ali to je naravno vase pravo kada komentarisete.

Hvala vam i prijatno.
Te vaše tri ručice uvijek su bile vrijedne, a sad vrijede ''milion dolara''.
Da su vam namjere iskrene i poštene, da nema skrivenih agendi političke trgovine, nakon što je vaš kandidat dobio samo tri glasa i očito poražen do nogu, dali biste svoje glasove boljem od dva kandidata i otkočili proces.
Ovako, vašom kokošarskom politikom, grad postaje vaš talac.
Banksy

#14900 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

Albin Zuhric wrote:VjecitiStudent,

Prijatno.
Tako ste obećavali, časnom pionirskom, i ime prijedloga za gradonačelnika Sarajeva puno prije lokalnih izbora, pa slagali.
Tako ste obećavali set prijedloga koje ćete provući u Općinu Centa nakon što postanete dio općinske vlasti, pa opet slagali.
Uglavnom, sve što je obećano na ovom forumu (i ne samo na forumu), kao konkretan plan i program rada i aktivnosti, vaše ''vizije'', ''ideje'' i ''koncept'', sve je bila prevara. Nikad niko nije vidio ni djelić vašeg ''programa''.
Nemamo razloga da sumnjamo da se i u ovom slučaju priča ponavlja.

edit: Da su ova dva bloka pametna, ne bi vas uopće vrbovali. Ja bih vas pustila, ne bih vam dala NIŠTA, pa nek građani onda vas pitaju zašto još nemamo gradsku vlast i ko koči i zašto ...
Last edited by Banksy on 13/03/2013 10:49, edited 1 time in total.
Locked