Izrael je opet pocinio zlocin!
-
llull
#14876 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A ispali su kul, fino iskulirali i onda njen video kao dokaz iskoriste i hajd mala na robiju.
A isto bi prosla i kod nas ... Samo bi je neki nas pandur odvalio samarom garant.
PS. zakacio sam na tv neki dokumentarac o beduinima i arapima kriscanima koji se dobrovoljno javljaju u vojsku u Izraelu. Tvrde da ih sve vise ima.
A isto bi prosla i kod nas ... Samo bi je neki nas pandur odvalio samarom garant.
PS. zakacio sam na tv neki dokumentarac o beduinima i arapima kriscanima koji se dobrovoljno javljaju u vojsku u Izraelu. Tvrde da ih sve vise ima.
-
aratet
#14877 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Gdje je taj dokumentarac? upoznat sam s tematikom ali bi opet volio pogledati.llull wrote:A ispali su kul, fino iskulirali i onda njen video kao dokaz iskoriste i hajd mala na robiju.
Arapi Druzi otprilike bi najvise najebali, cak vise i od jevreja kada bi se Izrael unistio.
Njih bas ne vole, smatraju ih otpadnicima od vjere, a oni sebe smatraju muslimanima.
Krscani i beduini imaju veliku tradiciju odlaska u IDF jos od prvog rata, a u zadnje vrijeme je cesta pojava da i Arapi sa sjevera idu u IDF.
- Kikibombona
#14878 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kakva jebena gamad...asker wrote:
Ovo je blazi oblik svakodnevnice Palestinaca i ponasanja SS trupa prema njima
Hamas je stvorio izraelski teror. Ove scene regrutuju nove pripadnike Hamasa.
-
llull
#14879 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kikibombona wrote:Kakva jebena gamad...asker wrote:
Ovo je blazi oblik svakodnevnice Palestinaca i ponasanja SS trupa prema njima![]()
![]()
A malo ih i roditelji vaspitavaju
- Kikibombona
#14880 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ovaj video ne mijenja cinjenicu da su vojnici IDF-a sa klipa iznad rasisticka gamad.llull wrote:
- vatrogasac
#14881 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Opra ti začas ovo terorističko ponašanje. Šta je starije, Hamas ili ovaj teror?Kikibombona wrote:
- Kikibombona
#14882 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Izraelski teror je stvorio Hamas. Dakle, Hamas je izdanak izraelskog terora.vatrogasac wrote:Opra ti začas ovo terorističko ponašanje. Šta je starije, Hamas ili ovaj teror?Kikibombona wrote:
-
llull
#14883 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jevrejsko postojanje je stvorilo nacizam. Znaci jevreji su krivi
- eltroxin
#14884 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kakva umna vratolomija!llull wrote:Jevrejsko postojanje je stvorilo nacizam. Znaci jevreji su krivi
- vatrogasac
#14885 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A šta je bio PLO?Kikibombona wrote:Izraelski teror je stvorio Hamas. Dakle, Hamas je izdanak izraelskog terora.vatrogasac wrote:Opra ti začas ovo terorističko ponašanje. Šta je starije, Hamas ili ovaj teror?Kikibombona wrote:
- animals
#14886 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ovaj koji se krije iza svoga dijeteta je umobolni bolesnik..Kikibombona wrote:Ovaj video ne mijenja cinjenicu da su vojnici IDF-a sa klipa iznad rasisticka gamad.llull wrote:
-
asker
#14887 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nespretno je ovo Kiki napisao, ali ispravno misli.vatrogasac wrote:A šta je bio PLO?Kikibombona wrote:
Izraelski teror je stvorio Hamas. Dakle, Hamas je izdanak izraelskog terora.
I ja sam tek iz drugog upisa shvatio sta zeli reci
- Rampage
#14888 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
animals wrote:
Ovaj koji se krije iza svoga dijeteta je umobolni bolesnik..
Nismo ni sumnjali da ćeš ovaj video komentarisati a ignorisati onaj iznad
-
asker
#14889 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ovaj video je i onaj aratet postavljao, ljigavo da ljigavije nemoze.llull wrote:
Covjek govori eto ubijte i njega, sve ste uzeli, sve pobili, ubijte i njega ili nesto slicno.
Gospoda fasisti su odprilike u njegovom dvoristu, naoruzani do zuba. Kao sto je ovo dijete traumirano, i otac mu je isto tako. Tamo se rodis i umres gledajuci ovo, generacije ljudi zive sa spoznajom da im zivot ne vrijedi pisljive pare. Nama je to tesko shvatiti.
Sramotno je predpostaviti da roditelj zeli smrt svom djetetu.
- Kikibombona
#14890 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Isto kao Hamas, razlika je u nijansama.vatrogasac wrote:A šta je bio PLO?
Ako terorises jedan narod, velike su sanse da ce narod kao odgovor izroditi teroristicke/osvetnicke/odbrambene skupine.
Pakistan recimo ugnjetava Beludzi narod, pa kao odgovor imamo oruzane skupine koje napadaju pakistansku vojsku i institucije drzave koja gaji 'drzavni terorizam'.
Vecina naroda se povlaci pred silnikom, zeli se kloniti belaja, nastupa pragmaticno/oportunisticki... s druge strane, neko na nepravdu, silu i represiju reaguje drugacije, zeli se osvetiti, iz bijesa nesto ucniti...
Tako imamo Hamas, produkt izraelskog drzavnog terorizma. Napravila se spirala zla za koju najvecu odgovornost snosi Izrael pa onda svi ostali.
- vatrogasac
#14891 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ovoj rečenici je prethodila rečenica da je "Hamas je stvorio izraelski teror." pa me malo zbuni.asker wrote:Nespretno je ovo Kiki napisao, ali ispravno misli.vatrogasac wrote:A šta je bio PLO?Kikibombona wrote:
Izraelski teror je stvorio Hamas. Dakle, Hamas je izdanak izraelskog terora.
- Rampage
#14892 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Dobar je Kiki, ne sumnjajte u njega, čovjek je uvijek na strani slabijihvatrogasac wrote:Ovoj rečenici je prethodila rečenica da je "Hamas je stvorio izraelski teror." pa me malo zbuni.asker wrote:
Nespretno je ovo Kiki napisao, ali ispravno misli.
-
asker
#14893 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
I tom recenicom je htjeo reci da je izraelski teror odgovoran za stvaranje Hamasa..............nadam sevatrogasac wrote:Ovoj rečenici je prethodila rečenica da je "Hamas je stvorio izraelski teror." pa me malo zbuni.asker wrote:
Nespretno je ovo Kiki napisao, ali ispravno misli.
- Rampage
#14894 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa to je i rekao:)
- Kikibombona
#14895 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Tako sam napisao, mada se recenica moze tumaciti dvostruko.asker wrote:I tom recenicom je htjeo reci da je izraelski teror odgovoran za stvaranje Hamasa..............nadam se
U principu, sve teroristicke organizacije su nastale radi nesredjenih odnosa (drzavna represija, siromastvo, ugnjetavanje po razlicitm osnovama...) na odredjenom podrucju.
Hamas je reakcija na izraelski teror. I sada je Hamas izgovor za nastavak terora. Njima savrseno odgovara postojanje Hamasa za nastavak zamisljenog zlocinackog projekta i dehumanizaciju palestinskog naroda.
Meni su Zidovi veoma dragi i strasno mi je zao sto na ovakav nacin kvare sliku o sebi. Ovo sto radi cionisticki rezim je uvreda za zrtve Holokausta i svih progona sa kojim se suocio zidovski narod.
- animals
#14896 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Imam dijete koje je u slicnim godinama..Rampage wrote:animals wrote:
Ovaj koji se krije iza svoga dijeteta je umobolni bolesnik..
Nismo ni sumnjali da ćeš ovaj video komentarisati a ignorisati onaj iznad
i ovako nikad nesto ne bi ucinio za milijarde drzava..
ako vec hoces mahati, uzmi i masi sam zastavama, sta guras jadno dijete..
i vi ovo jos opravdavate..
ja ne opravdavam Izrael, niti ove vojnike..
ali ovo je bolesno..
- Rampage
#14897 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ko ovo opravdava?
Imaš problema s razumijevanjem pročitanog?
- animals
#14898 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa rekao si da komentarisem ovaj video a ne onaj povis..Rampage wrote:Ko ovo opravdava?
vecinu videa ne gledam, a ovaj sam malo pogledao, jer sam vidio malo dijete, pa sam pomislio
da su ga Izraelci maltretirali, po sljedu dogadjaja..
tek sam onda vidio samo pocetak videa gdje gura jadno dijete..
dalje nisam ni gledao..
i izvinite, necu vise nista na ovoj temi komentarisati..
bolesna tema..
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#14899 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Uglavnom netačno. Terorističke organizacije su, dobrim dijelom, proizvod službi i u interesu velikih sila koje su ih osnovale. Crvene brigade, Al Qaeda, emirati, halifati, ukratko, pogledati pod Opracija Gladio, npr.Kikibombona wrote:U principu, sve teroristicke organizacije su nastale radi nesredjenih odnosa (drzavna represija, siromastvo, ugnjetavanje po razlicitm osnovama...) na odredjenom podrucju.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#14900 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Naravno, postoje ekstremni odgovori na ekstremne situacije, ali masa terorističkih organizacija su sa lanca "agencija".