Cijene stanova All about
Moderator: anex
-
BadBoy
#14876 Re: Cijene stanova All about
Nema čudnijih ljudi u trgovini od nas majke mi, sve se nešto lično shvata i svako malo se neko naljuti ili uvrijedi, ono wtf.
Prodavci se ljute što kupci pitaju može li se spustiti cijena, kupci sa druge strane sa strahom iznose neke ponude kao da ne naljute prodavca, ali se onda isto tako ljute ako prodavac ima, po njihovom mišljenju, nerealnu cijenu... Šta vam je ljudi kako vam se da gubiti energija na te bespotrebne emocije?
Tu smo da trgujemo, imam stotine završenih transakcija na OLX i kao kupac i kao prodavac. Primao svakakve ponude (najviše zamjene sa profila) samo kažem ne hvala i idem dalje, nemam vremena da se ljutim zbog toga što mi je neko ponudio merino ovcu u zamjenu za mobitel.
Isto tako i sa stanovima. Neka cijene ko koliko hoće, to je njegovo pravo, ali je isto tako pravo kupca da pita može li niža cijena i da na kraju ne kupi tu nekretninu nego da traži dalje.
Prodavci se ljute što kupci pitaju može li se spustiti cijena, kupci sa druge strane sa strahom iznose neke ponude kao da ne naljute prodavca, ali se onda isto tako ljute ako prodavac ima, po njihovom mišljenju, nerealnu cijenu... Šta vam je ljudi kako vam se da gubiti energija na te bespotrebne emocije?
Tu smo da trgujemo, imam stotine završenih transakcija na OLX i kao kupac i kao prodavac. Primao svakakve ponude (najviše zamjene sa profila) samo kažem ne hvala i idem dalje, nemam vremena da se ljutim zbog toga što mi je neko ponudio merino ovcu u zamjenu za mobitel.
Isto tako i sa stanovima. Neka cijene ko koliko hoće, to je njegovo pravo, ali je isto tako pravo kupca da pita može li niža cijena i da na kraju ne kupi tu nekretninu nego da traži dalje.
- Ajs_Nigrutin
#14877 Re: Cijene stanova All about
@BadBoy složio bih se, i samom mi se dešava da imam prisutnu tu neku "kočnicu" kad treba da predložim neku cijenu, za nešto. Takav sam da mi ne smeta, kao što kažeš, da ponudiš 30k manje za cijenu evo neke nekretnine, rekao bih samo "ne može ljudino, najniža je recimo u ovim okvirima bla bla" i to je to, javi se ako se predomisliš, idemo dalje.
Ali valjda danas "žaba" vidjela da može (tj misli da može) aman uzeti neke bijesne pare (a tek za neke ćumeze od nekretnina), pa gdje ćeš mi aman ponuditi toliko ispod cijene, jesi ti normalan/a, vidiš po kojim se cijenama danas sve i svašta prodaje. I onda nekretnina truhne godinama na OLX i na kraju pristane na ponudu manju od one koju je dobio/la ranije, samo da se više proda i da nastaviš dalje sa životom.
Sve zavisi na koga čovjek opet naleti...
Ali valjda danas "žaba" vidjela da može (tj misli da može) aman uzeti neke bijesne pare (a tek za neke ćumeze od nekretnina), pa gdje ćeš mi aman ponuditi toliko ispod cijene, jesi ti normalan/a, vidiš po kojim se cijenama danas sve i svašta prodaje. I onda nekretnina truhne godinama na OLX i na kraju pristane na ponudu manju od one koju je dobio/la ranije, samo da se više proda i da nastaviš dalje sa životom.
Sve zavisi na koga čovjek opet naleti...
-
Horcrux
#14879 Re: Cijene stanova All about
Nije bas na temu toliko, ali ovako nesto treba podrzati
-
moimoi
#14880 Re: Cijene stanova All about
Upravo. Samo se to kod nas nece desiti u skorijoj buducnosti jer su skontali odlican nacin pranja love.
-
lissics
#14881 Re: Cijene stanova All about
U Sarajevu nisu rente skupe za razliku od Beča. Ne vjerujem da mogu biti niže, tako da ova njegova priča o stimuliranju rentanja nekretnine pada u vodu
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
-
moimoi
#14883 Re: Cijene stanova All about
Mislis isti oni koji su se na popisu prijavili da zive a zglave ne zive u BiH? Zato se masemo nekakvim brojevima a nema nas ni 2,5 mil.
- PreWiBa
-
moimoi
#14885 Re: Cijene stanova All about
Velike.
Kao npr. Ko kupuje stanove? Od koje love? Ko dize cijene nekretninama iako niko ne zivi u istim? Etc.
Ako ti tu ne vidis vezu… jebiga.
- PreWiBa
#14886 Re: Cijene stanova All about
Nema veze s tim ko je se kako upisao 2013.
To, od koje love se kupuju stanovi je stvar za bh. sudstvo.
Mislim da ima dosta sarajevskih kriminalaca i politicara koji su preci od toga da se njemacke baustelce i medcinske tehnicare optuzuje da pokupuju stanove prljavim novcem.
-
moimoi
#14887 Re: Cijene stanova All about
Ako imas toliko novca da kupis par stanova da ti zjape prazni onda ti nisi jadni baustelac ili med tehnnicar. Mnogi su dobili nepovratne kredite da renoviraju kuce u kojima niko ne zivi?! Je li tebi to normalno?? Ti koji su dali tu lovu racunali su sa povratkom stanovnistva. Sigurno nisu ulagali u kuce koje ce propadati da bi isti ti, koji se prijavljuju na toj adresi, primali socijalu u Eu. Sve je to toliko naopako da covjeka stomak zaboli.sehohari wrote: ↑24/07/2023 22:14Nema veze s tim ko je se kako upisao 2013.
Mislim da ima dosta sarajevskih kriminalaca i politicara koji su preci od toga da se njemacke baustelce i medcinske tehnicare optuzuje da pokupuju stanove prljavim novcem.
-
Nigdje
#14888 Re: Cijene stanova All about
jesi se zadnji mjesec od neaktivnog (preko 10 god) člana nakačila kao da nemaš gdje iz sebe svu pamet istresti
Nitko ne vidi vezu pola tvojih postova sa ovom temom, ali ti ju i dalje spamaš
Ovaj moj post doprinosi ovoj temi kao pola tvojih
0%
- PreWiBa
#14889 Re: Cijene stanova All about
Koliko ih je dobilo ista za popravak? Mozda 5-10%.moimoi wrote: ↑24/07/2023 22:22Ako imas toliko novca da kupis par stanova da ti zjape prazni onda ti nisi jadni baustelac ili med tehnnicar. Mnogi su dobili nepovratne kredite da renoviraju kuce u kojima niko ne zivi?! Je li tebi to normalno?? Ti koji su dali tu lovu racunali su sa povratkom stanovnistva. Sigurno nisu ulagali u kuce koje ce propadati da bi isti ti, koji se prijavljuju na toj adresi, primali socijalu u Eu. Sve je to toliko naopako da covjeka stomak zaboli.sehohari wrote: ↑24/07/2023 22:14
Nema veze s tim ko je se kako upisao 2013.
Jel ti stvarno misliš da je međunarodna zajednica nama svima došla pa dala po džek para? Nije.
I od tih para većina nikad nije napustila Sarajevo. Šta ti misliš, da neki lik iz Holandije ima dovoljno jake veze u SDA da ga ubace na spisak za nepovratna sredstva?
Šta znači "par stanova"? Većina dijaspore nema "par stanova", već jedan. Ako i bude više od toga, onda se obično radi o garsonjerama.
I da, medicinski tehničar nije jadan, ali bi bilo dobro da se prvo gleda na političare i domaće mafijoze nego opet napadati dijasporu.
-
moimoi
#14890 Re: Cijene stanova All about
-
moimoi
#14891 Re: Cijene stanova All about
Pa povledaj samo kuce koje su izgradjene a nikad useljene. Ne kazem da su svi “omastili brk” ali mnogi jesu. I jos uvijek ga maste.sehohari wrote: ↑24/07/2023 22:26Koliko ih je dobilo ista za popravak? Mozda 5-10%.moimoi wrote: ↑24/07/2023 22:22
Ako imas toliko novca da kupis par stanova da ti zjape prazni onda ti nisi jadni baustelac ili med tehnnicar. Mnogi su dobili nepovratne kredite da renoviraju kuce u kojima niko ne zivi?! Je li tebi to normalno?? Ti koji su dali tu lovu racunali su sa povratkom stanovnistva. Sigurno nisu ulagali u kuce koje ce propadati da bi isti ti, koji se prijavljuju na toj adresi, primali socijalu u Eu. Sve je to toliko naopako da covjeka stomak zaboli.
Jel ti stvarno misliš da je međunarodna zajednica nama svima došla pa dala po džek para? Nije.
I od tih para većina nikad nije napustila Sarajevo. Šta ti misliš, da neki lik iz Holandije ima dovoljno jake veze u SDA da ga ubace na spisak za nepovratna sredstva?
Šta znači "par stanova"? Većina dijaspore nema "par stanova", već jedan. Ako i bude više od toga, onda se obično radi o garsonjerama.
I da, medicinski tehničar nije jadan, ali bi bilo dobro da se prvo gleda na političare i domaće mafijoze nego opet napadati dijasporu.
- PreWiBa
#14892 Re: Cijene stanova All about
Te kuće su napravljene vlastitim novcem, u periodu kada je dobar dio ljudi još vjerovao da od ove zemlje ima nešto ili u nadi da će se vratiti u penzionerskim danima.moimoi wrote: ↑24/07/2023 22:29Pa povledaj samo kuce koje su izgradjene a nikad useljene. Ne kazem da su svi “omastili brk” ali mnogi jesu. I jos uvijek ga maste.sehohari wrote: ↑24/07/2023 22:26
Koliko ih je dobilo ista za popravak? Mozda 5-10%.
-
nekome
#14893 Re: Cijene stanova All about
Neka rodbina trebala dobiti 5k ili 10k kao pomoc povratnicima na romaniju, ovi im davali pola tog iznosa a da potpisu da su dobili puni iznos. Primjer kako su se povratnici pljackali, tj pomoc za povratnike.
-
moimoi
#14894 Re: Cijene stanova All about
Milijoni su dati za povratnike. Milijoni su dati za sanaciju kuca, kuca u kojima niko nikada zivio nije. To su fakti.
-
Nigdje
#14895 Re: Cijene stanova All about
https://www.klix.ba/biznis/trebevic-hil ... /230717098
Ovdje smo dobili info prije nego što je izašlo na stranici da cijene ovise o spratnosti
vrh najskuplji
jedan objekat će biti odvojen, drugi u investicionom sklopu.
Ponuda koju smo mi dobili za stan/apartman 29,10kvadrata cca je bila 203,000 ako kupimo dva
38,25 ponuda 230000, ako kupimo dva (nije bila bitna spratnost)
Mi se zeznuli, učinilo nam se skupo
Ovo ide do 10k bez šale
Ovdje smo dobili info prije nego što je izašlo na stranici da cijene ovise o spratnosti
vrh najskuplji
Ponuda koju smo mi dobili za stan/apartman 29,10kvadrata cca je bila 203,000 ako kupimo dva
Ovo ide do 10k bez šale
- addem
#14896 Re: Cijene stanova All about
Da vidimo kako ce da ode. Cim se reklamira na klixu znaci definitvno se ne prodaje. Jel nekad neko vidio rekalmu za zgradu na Cobaniji ili one na Marindvoru. Nikad se nisu reklamirale nigdje a sve rasprodato.Nigdje wrote: ↑24/07/2023 22:52 https://www.klix.ba/biznis/trebevic-hil ... /230717098
vrh najskuplji
Ovo ide do 10k bez šale
- forumskivojnik
#14897 Re: Cijene stanova All about
Oduzimanje nekretnina je isto tako proslo vrijeme. Ko ce mi to oduzeti nekretninu koju sam kupila kao investiciju, na nju platila porez od 5% jer je on sebi umislio da moze polagati pravo na nju
Porez na imovinu postoji i placa se, i sta sada,....ko to moze poloziti pravo na neciju nekretninu i oduzeti je
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#14898 Re: Cijene stanova All about
Ako je ovo 10k koliko je onda kvadrat u Roof Gardenu?
- forumskivojnik
#14899 Re: Cijene stanova All about
Ono na Cobaniji je rasprodato i prije nego je studio Zec zavrsio izradu projektaaddem wrote: ↑24/07/2023 23:15Da vidimo kako ce da ode. Cim se reklamira na klixu znaci definitvno se ne prodaje. Jel nekad neko vidio rekalmu za zgradu na Cobaniji ili one na Marindvoru. Nikad se nisu reklamirale nigdje a sve rasprodato.Nigdje wrote: ↑24/07/2023 22:52 https://www.klix.ba/biznis/trebevic-hil ... /230717098
vrh najskuplji
Ovo ide do 10k bez šale
- addem
#14900 Re: Cijene stanova All about
Upravo tako. Jel se mozda reklamira zgrada kod pijace markale? Ne mozes znati ni od koga da trazis da kupis. Sve sto se reklamira trazi kupca.forumskivojnik wrote: ↑24/07/2023 23:19Ono na Cobaniji je rasprodato i prije nego je studio Zec zavrsio izradu projekta.