HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
drvosjecha

#14876 Re: HS kablovska

Post by drvosjecha »

Aiiiiiiii..... nijesam znao da su ukinuli SportKlub-ove na Logosoftu...ccc...A malo falilo da pređem u njiha
Raigor Stonehoof

#14877 Re: HS kablovska

Post by Raigor Stonehoof »

Ja preskenirah i koliko vidim nemam nijednog HD kanala?????
chakany

#14878 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Raigor Stonehoof wrote:Ja preskenirah i koliko vidim nemam nijednog HD kanala?????
Imaš HD kanale, ali su većinom zaključani. Jedine koje ja imam su:
Viasat Nature/Viasat History, National Geographic Channel HD, SK1 HD, SK2 HD, SK GOLF HD, FACE HD, N1 HD, BHT 1 HD, HAYAT HD, ostali su mi zaključani.
crnivrag

#14879 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

chakany wrote:
Raigor Stonehoof wrote:Ja preskenirah i koliko vidim nemam nijednog HD kanala?????
Imaš HD kanale, ali su većinom zaključani. Jedine koje ja imam su:
Viasat Nature/Viasat History, National Geographic Channel HD, SK1 HD, SK2 HD, SK GOLF HD, FACE HD, N1 HD, BHT 1 HD, HAYAT HD, ostali su mi zaključani.
To su kanali koji inače spadaju u osnovni paket ponude Telemacha.
operacija labrador

#14880 Re: HS kablovska

Post by operacija labrador »

Čini mi se i da je smanjena brzina sa 20mbs na 15mbs download i sa 2mbs na 1.5 mbs upload - KID8. Meni lično to više ne znači ništa ali eto da vas izvjestim ...
made_in_sarajevo

#14881 Re: HS kablovska

Post by made_in_sarajevo »

Pa zar nije hs rekao da cemo mi ostati na kid uz tih par izmjena kanala, sk umjesto arene i nema pinkova. Gledam listu na hs stranici euroaport hd ne postoji vise, citam komentare ovih sto su preskenirali kanale i ispade da nama samo ime od kid 8 paketa ostaje a ustvari dobijamo kanale od duo paketa. Dakle sve sto valja na kraju cemo morati dodatno placati?
The Realist

#14882 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Kod mene sve isto, još nema promjena što se tiče kanala, jedino mi se čini da je net slabiji.
The Realist

#14883 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

kakaljin wrote: Hoce te li umanjiti racune jer nije isporucena adekvatna usluga korisnicima?
Teško, za decembar je došao puni račun meni (danas baš).
AdrianMole

#14884 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Koliko vidim ukidaju nam Eurosport HD,Food network HD i Al Jazeera HD-čitaj najgledanije kanale kod mene doma.Pobogu,zašto se ukida Al Jaazera koje je potpuno besplatna!!!!
kakaljin

#14885 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

The Realist wrote:Kod mene sve isto, još nema promjena što se tiče kanala, jedino mi se čini da je net slabiji.
Upravo zvao 1360 i kada ih pitam sta je sa programskom semom koja treba da stupa po cijenovniku od 17.1.2016. pocnu nesto tipkati po racunarima i drze me skoro 4 minute na cekanju i samo me izbace i tako sam ih 4 puta zvao i niko mi nije znao objasniti za cjenovnik niti za programsku semu. Ovo je nevjerovatno da se ne zna a cijenovnik je tu koji se poceo primjenjivati, a mi nemamo uslugu po tom cjenovniku.

OVo prelazi sve mjere jer nece da se jave i objasne u cemu je problem
MTV

#14886 Re: HS kablovska

Post by MTV »

AdrianMole wrote:Koliko vidim ukidaju nam Eurosport HD,Food network HD i Al Jazeera HD-čitaj najgledanije kanale kod mene doma.Pobogu,zašto se ukida Al Jaazera koje je potpuno besplatna!!!!
Al Jazzera je konkurencija njihovom N1. Eto razloga.
crnivrag

#14887 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

AdrianMole wrote:Koliko vidim ukidaju nam Eurosport HD,Food network HD i Al Jazeera HD-čitaj najgledanije kanale kod mene doma.Pobogu,zašto se ukida Al Jaazera koje je potpuno besplatna!!!!
Zato što Telemach nema Aljazeeru HD u svojim programskim shemama u drugim gradovima.

Ostali pomenuti kanali su dio standardnog HD paketa u Telemach ponudi.
operacija labrador

#14888 Re: HS kablovska

Post by operacija labrador »

kakaljin wrote:
The Realist wrote:Kod mene sve isto, još nema promjena što se tiče kanala, jedino mi se čini da je net slabiji.
Upravo zvao 1360 i kada ih pitam sta je sa programskom semom koja treba da stupa po cijenovniku od 17.1.2016. pocnu nesto tipkati po racunarima i drze me skoro 4 minute na cekanju i samo me izbace i tako sam ih 4 puta zvao i niko mi nije znao objasniti za cjenovnik niti za programsku semu. Ovo je nevjerovatno da se ne zna a cijenovnik je tu koji se poceo primjenjivati, a mi nemamo uslugu po tom cjenovniku.

Neuka podrška, petljaju ili ne znaju šta se zbiva .Više od 30 penzonera me danas zaustvilo nemaju pojma šta se dešava, nemaju digitalne neki su imali internet (djeca si unuci su vani) ... e ovo se zove imati monopol ... tek da dobacim iz zadnjeg reda ,ping prema TM 300 ms !!! Da i slika na digitali preko CL modula - upadljivo lošija...
Last edited by operacija labrador on 19/01/2016 18:06, edited 1 time in total.
The Realist

#14889 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

kakaljin wrote: Upravo zvao 1360 i kada ih pitam sta je sa programskom semom koja treba da stupa po cijenovniku od 17.1.2016. pocnu nesto tipkati po racunarima i drze me skoro 4 minute na cekanju i samo me izbace i tako sam ih 4 puta zvao i niko mi nije znao objasniti za cjenovnik niti za programsku semu. Ovo je nevjerovatno da se ne zna a cijenovnik je tu koji se poceo primjenjivati, a mi nemamo uslugu po tom cjenovniku.

Meni su rekli da postpeno puštaju signal i da će se sada nekada i u ovom mom području pustiti signal, pa da ih onda nazovem za prelazak. Isto tako sam morao čekati, ali dali su mi odgovor.
kakaljin

#14890 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

The Realist wrote:
kakaljin wrote: Upravo zvao 1360 i kada ih pitam sta je sa programskom semom koja treba da stupa po cijenovniku od 17.1.2016. pocnu nesto tipkati po racunarima i drze me skoro 4 minute na cekanju i samo me izbace i tako sam ih 4 puta zvao i niko mi nije znao objasniti za cjenovnik niti za programsku semu. Ovo je nevjerovatno da se ne zna a cijenovnik je tu koji se poceo primjenjivati, a mi nemamo uslugu po tom cjenovniku.

Meni su rekli da postpeno puštaju signal i da će se sada nekada i u ovom mom području pustiti signal, pa da ih onda nazovem za prelazak. Isto tako sam morao čekati, ali dali su mi odgovor.
Pa ako postepeno pustaju signal neka napisu datume kada koje podrucije prelazi na novi signal, da korisnici znaju da ne zovu po hiljadu puta, a eto konkretno meni ni to nisu rekli sto su tebi rekli. Vec da sam korisnik HKB-net kompanije koja radi sa njima u kooperaciji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
vješalica

#14891 Re: HS kablovska

Post by vješalica »

Ja nezz pola mi kanala ofalilo od sinoć npr Face,TV1 nemam ih nikako ev vrtim ovo traženje i ništa?
The Realist

#14892 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

kakaljin wrote: Pa ako postepeno pustaju signal neka napisu datume kada koje podrucije prelazi na novi signal, da korisnici znaju da ne zovu po hiljadu puta, a eto konkretno meni ni to nisu rekli sto su tebi rekli. Vec da sam korisnik HKB-net kompanije koja radi sa njima u kooperaciji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hahahahahaha, a meni rekli da je ista kompanija, hahahahahahaha! Ma vala, neću se nervirati radi ovoga, nema šanse. Nazvat ću ih sljedeće sedmice, a.B.d.!
relativno84

#14893 Re: HS kablovska

Post by relativno84 »

Ping dobar, brzina stabilna, eh jos da radi bilo bi :thumbup:
Kal El

#14894 Re: HS kablovska

Post by Kal El »

Znaci ukinuli Eurosport HD (Kid 22) a ovo malo HD kanala sto imam lose pravo ,neka smetnja na slici ,snimit cu kasnije pa postaviti
South Blue Mama

#14895 Re: HS kablovska

Post by South Blue Mama »

Ovako dragi moji forumasi, roditelji su imali HS standardni paket i upravo me zovu i vele da im nema vise od pola kanala, (dodatni problem je sto oni to ne umiju nastimati) zvali su Telemach podrsku, decko im nonsalantno rekao da sada imaju 63 kanala i da oni nemaju tehnicara koji moze doci na teren.
Ja nemam pojma oko ovog cirkusa HS-Telemach pa vas molim da me uputite.
kakaljin

#14896 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Poslje dugotrajnog razgovora sa korisnickom sluzbom, informacija je slijedece, da oni koji analognu koriste preko firme Kablovska televizija HS, ce biti prebaceni na novu programsku semu tek polovinom februara, dok korisnici kojima je analogna na HKB net oni se vec prebacuju na ovu novu programsku semu, a oni koji pripadaju MH company su vec prebaceni na novu programsku semu.

Ovo su bas zakomplikovali pravo.
supercali

#14897 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Kal El wrote:Znaci ukinuli Eurosport HD (Kid 22) a ovo malo HD kanala sto imam lose pravo ,neka smetnja na slici ,snimit cu kasnije pa postaviti
meni nisu ukinuli eurosport hd na kid 22
vješalica

#14898 Re: HS kablovska

Post by vješalica »

South Blue Mama wrote:Ovako dragi moji forumasi, roditelji su imali HS standardni paket i upravo me zovu i vele da im nema vise od pola kanala, (dodatni problem je sto oni to ne umiju nastimati) zvali su Telemach podrsku, decko im nonsalantno rekao da sada imaju 63 kanala i da oni nemaju tehnicara koji moze doci na teren.
Ja nemam pojma oko ovog cirkusa HS-Telemach pa vas molim da me uputite.
Ni meni nema pola kanala.
Trebali ste zvati HS podrsku
Valjda
Nasla s.kanale valjda se promjenila frekvencija ili kako se to.zove
Uglavnom najveca mahana operatera su zblahnuti telefonisti injihove servisne usluge
chakany

#14899 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Imate li vi FOX MOVIES na digitalnoj?
TheWatcher

#14900 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

TM je danas pustao svoj signal na cengic vila,malta i otoka koliko znam.hs korisnici ce moci preci na njihove pakete krajem januara pocetkom februara.

ja sam jucer imao bruku kanala na digitalnoj iako je ne placam,valjda bili otkljucani.danas siPak :lol: :lol:
Locked