vidi druze, @Chmoljo i ja smo imali prepisku i detaljnije sam iscitao zakon o robnim rezervama i otprilike se i slozio sa njim. razuvjerio me, a i osobno sam se uvjerio u silne nelogicnosti istog.kluz franjo wrote: ↑12/10/2020 12:35Jahhh...malakh wrote: ↑12/10/2020 12:11jasno je u kom pravcu ide. ako nesto ne valja, onda se mijenja. ne mozes javno pricati kako nesto ne valja, a isto u stopostotnom obliku konzumirati.kluz franjo wrote: ↑12/10/2020 11:49
DA
(baš me interesuje u kom pravcu ovo pomjeranje gola sada ide)
preko godinu dana je postojala vecina od 24 ruke koja je mogla izvrsiti izmjenu i dopunu zakona o robnim rezervama. doduse, forto je nesto pokusavao, upoznat sam sa time, predlagao rjesenje, ali se uvijek odgadjalo i nikada nije doslo na skupstinu.
to bi im mogao biti medju prvim potezima nakon smjene ove vlade.
Po informacijama sa majske sjednice SKS Nacrt izmjena i dopuna tog zakona je bio u pripremi za sjednicu Vlade (u fazi prikupljanja mišljenja npr. Ureda za zakonodavstvo itd...)
Tu je vjerovatno i odgovor na pitanje ko odgađa...
I kakve .to veze sada ima sa tvojom prvobitnom pozicijom gola? Koja je sada teorija?
Jesu li konzerve sardina ukradene ili nisu? I ako jesu, ko ih je ukrao?
nikada mi nije problem priznati gresku, ali i sugerirati da je sve podlozno malverzacijama i ugradjivanjima i da se mora mijenjati.
ali postoji ogromna razlika izmedju sdp kadrova i forte. dok se forto bavio izmjenom zakona, oni su isti kritizirali, ali nastavili raditi po njemu. razlika, neki kritiziraju sistem i mijenjaju ga, dok neki kritiziraju sistem, ali uz put koriste sve moguce nepravilnosti istog. i sada imamo situaciju da se svi bave ekpertnom vladom, a bivsi kadrovi sdpa traze da ih se vrati na bivse pozicije.
ja nisam napisao da su konzerve sardine ukradene. ne moras se baviti pdometanjima, ili pak moras?