Možda "mržnja" je gruba riječ, slažem se, ali nije nikakva tajna da je Islam u totalnoj suprotnosti sa mnogim od ideologija koje prožimaju npr. SAD (pošto je ovo ipak tema o SAD i Trumpu). Materijalizam, opsesija sa naukom, progresivizam, liberalizam i "jednakost" i druge ideologije su potpuno nespojive sa Islamom.jeza u ledja wrote:Trump:https://www.washingtonpost.com/news/pos ... db0ee937c1"I think Islam hates us."
Prst na celo.
Sada, treba razumjeti i Trumpa, lik je rođen i odrastao u SADu, on je na neki način slika i prilika američkog (dekadentnog) društva, to što mu se Islam ne dopada je sasvim razumljivo s obzirom na upravo ovo gore šta sam napisao. Trump nije nikakav vjerski tradicionalista, on je samo manje liberalan i "progresivan" od npr. prosječnog Amerikanca. Stoga ove njegove riječi su dijelom proizvod neznanja, a dijelom samo pregrubo izrečene istine - jer iako Islam (kao vjera) ne mrzi niti jednog čovjeka ili grupu ljudi, ipak je Islam nespojiv sa mnogo čime što sam Trump smatra da je "normalno".
To sve rečeno, ja sam rekao da Trump ne mrzi Muslimane, a niti Islam. Da ih zaista mrzi, već bi bar još jedna većinski-Muslimanska država bila u
ruševini. Grube riječi nekog čovjeka, pak, nisu razorile niti jednu državu do sada, za razliku od uvijenog Obame ili one zmije Hillary.