Republika Turska

Post Reply
drndalo

#14876 Re: Republika Turska

Post by drndalo »

Kikibombona wrote:
Inace... Ovaj lik bi mogao biti ubica, jedan od clanova ISILove 'Turkistan brigade'...

Image
Kako ga onda pustise na aerodromu da udje...? Ako su imali saznanja...? A nije bas da su ga sad naglo izmedju 378.000 nepoznatih odabrali...?
Challenger__ wrote:
Fudo387 wrote:Pravicete ga od blata kad ovaj hajvan sa militantnom klikom kojom se okruzio i zvanicno uzjasi.
Stanovnici: Libije, Sirije, Iraka, Ukrajine, pa i Turske, te milionske migrantske mase, neće za sigurno. Po njih gori, teško da može doći.
Mene iskustvo uci da kad god sam rekao:"Ne moze gore!", moglo je... :roll:
Fudo387

#14877 Re: Republika Turska

Post by Fudo387 »

Bodkin wrote:
Fudo387 wrote:
Bodkin wrote:Reci ti nama onda ovako, ko je prvi na ovoj zemlji nasoj bio.
Mislis na vrijeme prije ameba? :D
Ako izuzmemo srbe koji su jel, stariji od ameba, koji od ovih ostalih su prvi bili tu.
Jer pazi, turci su pojam definicije okupatora ali vidim da oni ipak nisu pa me zanima po kojem osnovu. Mozda su im iliri ostavili ove prostore u amanet :D
Moram ti priznati da mi je ta rasprava sta je starije, kokos ili jaje, poprilicno blesava.
Sto se tice nasih nedodjija misljenja sam da ko je god naisao taj nam ga je i uCero, tako da je sve besmisleno supljiranje.
Hocu rec', dobro smo prosli, pravo je cudo da tu danas ima ista zivahnije od bakterije.
Challenger__

#14878 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

Fudo387 wrote:Mada si poprilicno nekorektan kad za sve sto im se desava pripisujes iskljucivo Obami.
Ma nemoj. Koga da krivim? Guštere? On je za vješala, paša moj.
Sacekajmo prve executive orders. Ovo sto sad prezivljavaju moglo bi biti blagostanje u poredjenju sa onim sta kretenu moze pasti na pamet.
Niti sam birao prvog, niti drugog. Za prvog sam prije prvog mandata znao da je fake, obična laž i prevara, dobro izreklamirano govno, ubleha na kvadrat, a prema novom sam duboko skeptičan.

Ako proba da povuče svijet u ponor, povuće i USA u taj ponor, za sigurno.

_____

Vidjećemo, vidjećemo...
Challenger__

#14879 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

drndalo wrote:
Challenger__ wrote:Stanovnici: Libije, Sirije, Iraka, Ukrajine, pa i Turske, te milionske migrantske mase, neće za sigurno. Po njih gori, teško da može doći.
Takođe.

Međutim, nismo mi Libijci, Iračani, Sirijci, Ukrajinci... A mamlaz je od njihovih zemalja napravio nove Somalije. Njima TEŠKO da može biti teže.
sumirprimus

#14880 Re: Republika Turska

Post by sumirprimus »

ako bude igro kako putin kajhe ode sviejt u visine..ako pk ne bude igro kako kaje,onda eto ponoraaa :lol:
Fudo387

#14881 Re: Republika Turska

Post by Fudo387 »

Challenger__ wrote:Ma nemoj. Koga da krivim? Guštere? On je za vješala, paša moj.
Ma to su vec neke tvoje teorije koje su vise produkt licnog animoziteta prema odredjenim ljudima i sistemima, i ljubavi za neke
zaosinute mobstere tipa putin i asad, iza kojih je vazda ostajao javasluk, nesreca i kokuzluk.
Nema to uporista u zdravom rasudjivanju. :D
sumirprimus

#14882 Re: Republika Turska

Post by sumirprimus »

svati ga voli jake lidere.nista mehkusce :lol:
Bodkin

#14883 Re: Republika Turska

Post by Bodkin »

Fudo387 wrote:
Moram ti priznati da mi je ta rasprava sta je starije, kokos ili jaje, poprilicno blesava.
Sto se tice nasih nedodjija misljenja sam da ko je god naisao taj nam ga je i uCero, tako da je sve besmisleno supljiranje.
Hocu rec', dobro smo prosli, pravo je cudo da tu danas ima ista zivahnije od bakterije.
Nije da nije, slozicu se ali u jednom trenutku u historiji je postojala neka kraljevina bosna koju su turci srusili i jebali nam majku par stotina godina. Ako to nisu okupatori onda moramo izmisliti novu rijec za ovo :D
Fudo387

#14884 Re: Republika Turska

Post by Fudo387 »

Bodkin wrote:
Fudo387 wrote:
Nije da nije, slozicu se ali u jednom trenutku u historiji je postojala neka kraljevina bosna koju su turci srusili i jebali nam majku par stotina godina. Ako to nisu okupatori onda moramo izmisliti novu rijec za ovo :D
Aj ga jebi sad, postojala je i rimska imperija, i oni huni su nekad bili in i zajebani, tim stvarima sbb kbb ozbiljan svijet se ne bavi.
Challenger__

#14885 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

Fudo387 wrote:
Challenger__ wrote:Ma nemoj. Koga da krivim? Guštere? On je za vješala, paša moj.
Ma to su vec neke tvoje teorije koje su vise produkt licnog animoziteta prema odredjenim ljudima i sistemima, i ljubavi za neke
zaosinute mobstere tipa putin i asad, iza kojih je vazda ostajao javasluk, nesreca i kokuzluk.
To nisu teorije nego činjenice. Libija, Sirija i Ukrajina su totalno upropaštena društva, politikom koju je kreirala administracija na čelu sa onim bilmezom.

Taj tvoj sentimentalni pristup prema pojedincima kao što je on stvara prostor za političku neodgovornost koja ovaj svijet vodi u potpuni haos.
Challenger__

#14886 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

Bez kritike nema odgovornosti, bez odgovornosti nema odgovornog pristupa svijetu.

To je suština cijele priče.
sumirprimus

#14887 Re: Republika Turska

Post by sumirprimus »

a krim je otisao sa sviscem umotan ko cokoladica u foliju :lol:
al obumba je prijetnja i najvece zlo svjetskog poretka.
to je taj lik., sto je konacno sklopio mirovni sporazum sa iranom kubom, nije htio napast asada vojno, lik koji je odlucio povuc vojnike iz iraka afganistana,zatvorit guantanamo... :D
:lol:
p.s bez ruskog starca nema ni udarca,makar i na zatezanju i botoxu bio :lol:
drndalo

#14888 Re: Republika Turska

Post by drndalo »

Fudo387 wrote:
Bodkin wrote:
Fudo387 wrote:
Aj ga jebi sad, postojala je i rimska imperija, i oni huni su nekad bili in i zajebani, tim stvarima sbb kbb ozbiljan svijet se ne bavi.
Da, samo sto Huni i Rimljani nisu bas imali veze sa prvim oblicima vlastite DRZAVNOSTI ljudi nastanjenih na ovim prostorima... Prapocecima, ali ipak domacim, lokalnim...
Fudo387

#14889 Re: Republika Turska

Post by Fudo387 »

Challenger__ wrote:
Fudo387 wrote:
To nisu teorije nego činjenice. Libija, Sirija i Ukrajina su totalno upropaštena društva, politikom koju je kreirala administracija na čelu sa onim bilmezom.

Taj tvoj sentimentalni pristup prema pojedincima kao što je on stvara prostor za političku neodgovornost koja ovaj svijet vodi u potpuni haos.
Bile bi cinjenice da ne zanemarujes neke "sitne" detalje'
Recimo, mozda danas prosjecan Ukrajinac hoce da ima pristojan zivot, da mu zemlja postane clanica EU i NATO pakta, da u tome vidi
sansu za bolji standard. Mozda mu je doqrcilo da ga vazda jebe neka revolucija sa istoka, kolhozi, tajkuni i ostali bezveznjakovici kod kojih
je stoljetno ispijanje votke 24/7 ostavilo poprilican hrkljus u tintari.
Ili ti mozda sebi uzimas za pravo da bolje znas od jednog Ukrajinca sta je najbolje za njega?
Libija nije americka operacija.
Sirija, to je jednacina sa devedeset nepoznatih, tu se ne zna ko koga kolje, milion frakcija, stranih interesa...beznadje.
Tu ni supermen ne bi pomogao a kamo li Obama.
Point.

#14890 Re: Republika Turska

Post by Point. »

Challenger__ wrote:
drndalo wrote:
Challenger__ wrote:Stanovnici: Libije, Sirije, Iraka, Ukrajine, pa i Turske, te milionske migrantske mase, neće za sigurno. Po njih gori, teško da može doći.
Takođe.

Međutim, nismo mi Libijci, Iračani, Sirijci, Ukrajinci... A mamlaz je od njihovih zemalja napravio nove Somalije. Njima TEŠKO da može biti teže.
Obama kriv za Irak, Siriju, Ukrajinu? Koja si ti ubleha.
Challenger__

#14891 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

sumirprimus wrote:al obumba je prijetnja i najvece zlo svjetskog poretka.
Taman posla. Ali da je odgovoran za direktno naoružavanje terorista AQ i stvaranje ISIL-a (iskaz bivšeg šefa DIA), uništenje Libije, pretvaranje Ukrajine u evropsku Somaliju, imigrantski talas biblijskih razmjera,

odgovoran je; njegova administracija i on lično.

Dovoljno za nepovoljnu ocjenu.
Challenger__

#14892 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

Fudo387 wrote:Bile bi cinjenice da ne zanemarujes neke "sitne" detalje'
Recimo, mozda danas prosjecan Ukrajinac hoce da ima pristojan zivot, da mu zemlja postane clanica EU i NATO pakta, da u tome vidi
sansu za bolji standard.
Ti "detalji" su proizvod tvoje fikcije i projekcije a ne činjenica.
Challenger__

#14893 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

Razumijem ja vas... Vi ste se primili na tu sladunjavu ublehu a čovjeku je teško priznati da je bio izmanipulisan, obmanjen, prevaren. Da je ispao ovca.

Dosta o njemu, tema je Turska.

Bye.

_____
Point.

#14894 Re: Republika Turska

Post by Point. »

I Tursku unistava Obama. Eno rece apk bilmez na tviteru. :lol:
Fudo387

#14895 Re: Republika Turska

Post by Fudo387 »

Challenger__ wrote:
sansu za bolji standard.
Znaci, nece oni da imaju bolji standard, da zive u boljem i naprednijem drustvu, meni se samo pricinjavaju one mase koje su izasle na ulice?
Ili su svi ti ljudi izmisljotina stranih agencija koje stimaju snimke, izjave?
sumirprimus

#14896 Re: Republika Turska

Post by sumirprimus »

Challenger__ wrote:
Taman posla. Ali da je odgovoran za direktno naoružavanje terorista AQ i stvaranje ISIL-a (iskaz bivšeg šefa DIA), uništenje Libije, pretvaranje Ukrajine u evropsku Somaliju, imigrantski talas biblijskih razmjera,

brat obama, nije kriv za direktno naoruzavanje al kaide... to su katar turska i sa... direktno ..a indirektno po planete :D
unistenje libije, to je usluga francuzu onom malom picopevcu kako se zvao? i englezima..prvahefta hiljadarka tomija.. i poslje samo podfrska :D
ukrajina. brat bratu, njen problem je identican problemu bih. nase drzave., ima velikog brata koji ima jeben apetit. :evil:
imigrantski talas obama? daaaj ba :lol:
pa vise jekriv bagdadi,erdoan,iransko iracke milicije i francuski specijalci... :D
Point.

#14897 Re: Republika Turska

Post by Point. »

Fudo387 wrote:
Challenger__ wrote:
sansu za bolji standard.
Znaci, nece oni da imaju bolji standard, da zive u boljem i naprednijem drustvu, meni se samo pricinjavaju one mase koje su izasle na ulice?
Ili su svi ti ljudi izmisljotina stranih agencija koje stimaju snimke, izjave?
Sta ce bolan u EU, ljepse je i bolje kod babe Putina. Sve u sklopu akcije bice gasa za sve.
Point.

#14898 Re: Republika Turska

Post by Point. »

sumirprimus wrote:
Challenger__ wrote:

brat obama, nije kriv za direktno naoruzavanje al kaide... to su katar turska i sa... direktno ..a indirektno po planete :D
unistenje libije, to je usluga francuzu onom malom picopevcu kako se zvao? i englezima..prvahefta hiljadarka tomija.. i poslje samo podfrska :D
ukrajina. brat bratu, njen problem je identican problemu bih. nase drzave., ima velikog brata koji ima jeben apetit. :evil:
imigrantski talas obama? daaaj ba :lol:
pa vise jekriv bagdadi,erdoan,iransko iracke milicije i francuski specijalci... :D
Tek je prvi dan u godini a vec je izjavio gluposti koje ce tesko biti nadmasiti. :mrgreen:
Kazu imigranti prije nego se uslepaju za Evropu, Obama nas tjera iz vlastite zemlje. Bagdadi u svom uredu ima sliku Obame. Krim su okupirali tajni Obamini komandosi iz Secret Service, naravno preruseni u ruse. Obama je poceo rat u Siriji tako sto je herojski zasuo protrstante tvrdim olovom. Inace Obamino pravo ime je Bashir al Asad.
To je taj, chelijev nivo. :mrgreen:
Challenger__

#14899 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

sumirprimus wrote:brat obama...
p.s.

Evo te, kao moj stari. Ja mu kažem, "Obama je ljudsko smeće", on kaže "nemoj tako, on je dobar čovjek". To je pristup bosanskih emotivaca koji ne znaju da se o političarima ne sudi po površnim impresijama nego po djelima, radnjama, činjenju i nečinjenju.

A po tom sudu, Obama je ljudsko *ovno sa dna kace koje je zaslužlo električnu stolicu.

Svidjelo se to tebi, mom ocu, nekom trećem ili se ne svidjelo.

______

Toliko od mene.
Acid25

#14900 Re: Republika Turska

Post by Acid25 »

Image
Post Reply