Lora je kupila i unistila DITU preko SDA?ultima_palabra wrote:A privatizacijom upravlja opština? Daj ba paranoid...
Koliko se sjecam 60 minuta je imala dokaze...
Lora je kupila i unistila DITU preko SDA?ultima_palabra wrote:A privatizacijom upravlja opština? Daj ba paranoid...
Pa Rešad Žutić, SDP-ovac, je toliko "dobro" radio da ga je i SDA ostavila na funkcijiweredsf wrote:Najvise privatizacija je uradjeno od 2000-2002 godine, za vrijeme SDP-a vjerovao ili neultima_palabra wrote:A privatizacijom upravlja opština? Daj ba paranoid...
Godina 1999-2000 2001 2002 2003 2004
Preduzeca 40 20 21 2 2
Ponudjeni kapital 59.366 75.0000 44.8000
Pa zato i jesu unistene.Paranoid wrote:Alfons pa i ja sam iz TZ... sjecam se da je Drago Juric unistio gumaru. TTU i Livnica je bila iskljucivo pod nadzorom crvenih...unisteno..
Ono nad cime je imala SDA ingerencije su rudnici i TE...jbg, rade i sute..
Nije ni bio problem u pojedincima nego u zakonskom okviru. Nije valjda da cemo sada za sve marifetluke okriviti Zutica i njegove kolege iz kantonalnih agencija?ultima_palabra wrote:Pa Rešad Žutić, SDP-ovac, je toliko "dobro" radio da ga je i SDA ostavila na funkcijiweredsf wrote:Najvise privatizacija je uradjeno od 2000-2002 godine, za vrijeme SDP-a vjerovao ili neultima_palabra wrote:A privatizacijom upravlja opština? Daj ba paranoid...
Godina 1999-2000 2001 2002 2003 2004
Preduzeca 40 20 21 2 2
Ponudjeni kapital 59.366 75.0000 44.8000
Nepada mi napamet da pravdam SDA, samo spominjem činjenice.. Selim B. je mrzio vise SDA od tebe i zamisli kako bi zavrsila bilo kakva tuzba protiv bilo koga iz SDA... Ali VRS i SDA staviti u isti koš ne bih mogao... jer to je stranka sa najjvecim brojem bas onih kojima je VRS pobila najjrodjenije..Alfons Kauders wrote:Pa zato i jesu unistene.Paranoid wrote:Alfons pa i ja sam iz TZ... sjecam se da je Drago Juric unistio gumaru. TTU i Livnica je bila iskljucivo pod nadzorom crvenih...unisteno..
Ono nad cime je imala SDA ingerencije su rudnici i TE...jbg, rade i sute..
Zato se i zabranila kupovina tuzlanske soli, mada je u Solani bilo svakakvih politickih opcija.
Meni ovo pravdanje SDA nakon silovanja tuzlanske privrede izgleda kao kad se silovatelj pokusa izvuci tvrdnjom da se zrtva oblacila izazovno.
Sve je radjeno namjerno, planski, s ciljem da se unisti moj grad. To nije bila pljacka, to nisu bili neki nasumicni propusti, postojala je namjera i plan. Ko sto rekoh, to se ne prasta, to je neprijateljsko djelovanje, isto kao i da su pucali na nas.
Mozete traziti izgovore i relativizirati do sutra, ali zbog svega navedenog SDA sam jos u devedesetim poceo gledati istim ocima kao VRS, kao neprijatelje koji ruse moj grad.
Ne znam sta je tu potrebno objasnjavati? Dovoljno se provozati izmedju dva najveca grada u FBiH i sve ce biti kristalno jasno.
Jao šta porediš, baš si mi pametan. Krajnji egoizam u kojem vidim fino uživaš. Fuj.Alfons Kauders wrote:
Mozete traziti izgovore i relativizirati do sutra, ali zbog svega navedenog SDA sam jos u devedesetim poceo gledati istim ocima kao VRS, kao neprijatelje koji ruse moj grad.
Opet ad hominem. Morali bi vam na političkoj akademiji SDA reći da promijenite matricu.weredsf wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Ja zapravo želim da Bošnjaci izaberu SDA. Bošnjaci i SDA se međusobno apsolutno zaslužuju. Kakav narod, takva mu i vlast.
Da biste naučili kakav smo narod mi Bošnjaci (većinom), dovoljno je samo da bacite pogled na, zvanično, najsiromašniju, najjadniju i najneprosperitetniju zemlju u Evropi.
Nemoj ti po sebi mjeriti stvari, ne valja to
Iskren da budem, što se tiče USK, nemam pojma, a dotako sam se teme zbog neistina u vezi relacije Tz - SDA.It_is_a_Leclerc wrote: @Paranoid
Pa evo. Što SDA nije od USK napravila Eldorado ?! Jesu Bošnjaci većina ? Jesu ! Je li SDA na vlasti ?! Navijeke. Pa zašto je onda USK sredina sa najmanje zaposlenih u cijeloj BiH, sa najmanje firmi i fabrika, sa najmanje obrazovanim stanovništvom, sa najvećim brojem propalih i zatvorenih fabrika ?!
A zašto su Vitez i Široki Brijeg primjeri poduzetničkog uspjeha ?! Jer tamo nema SDA.
Aferim na tom tu mjestu, nakon verbalne dijareje koja mu je prethodila, je samo dokaz koliko je tvoj unos pun arogancije, egoizma, cinizma.Alfons Kauders wrote:Ma ja, uvijek ostaje "moji su" kao kljucni argument.![]()
I tako 25 godina. Cetvrt stoljeca, sta je to? Za toliko su godina ljudi obnovili Evropu nakon Prvog Svjetskog - i jos pride stigli odigrati jedno poluvrijeme Drugog. Ameri za osam godina dosli na mjesec. Sovjeti od ruba propasti postali supersila, Japanci u Hirosimi napravili Mazdu. U nas napravili kurac i glasove kupuju od ljudi koje su "zaboravili" vratiti na djedovinu 25 godina nakon rata. Cak ni to nisu napravili, ili su im pak korisniji oko Tuzle i Sarajeva nego Zvornika i Bijeljine. Tako pao dogovor haman.
Al "moji su"?!
... a f e r i m ...
Alfons Kauders wrote:Ma ja, uvijek ostaje "moji su" kao kljucni argument.![]()
I tako 25 godina. Cetvrt stoljeca, sta je to? Za toliko su godina ljudi obnovili Evropu nakon Prvog Svjetskog - i jos pride stigli odigrati jedno poluvrijeme Drugog. Ameri za osam godina dosli na mjesec. Sovjeti od ruba propasti postali supersila, Japanci u Hirosimi napravili Mazdu. U nas napravili kurac i glasove kupuju od ljudi koje su "zaboravili" vratiti na djedovinu 25 godina nakon rata. Cak ni to nisu napravili, ili su im pak korisniji oko Tuzle i Sarajeva nego Zvornika i Bijeljine. Tako pao dogovor haman.
Al "moji su"?!
... a f e r i m ...
Hmmm, pa nestanak SDA je moguć tek onda kada se dogode ustavne promjene, država počne funkcionisati u njenom punom obimu i prestane briga oko njene opstojnosti. Sve dotle SDA je tu, i bit će tu.tvsabina wrote:Potpun nestanak SDA sa naše političke scene i njena marginalizacija u skupinu očajnih pojedinaca će biti početak oporavka ove države.
Nažalost , milion svjetlosnih godina smo daleko od toga.
Nismo mnogo forumski komunicirali pa se ne smijem "narugati" Vašoj konstataciji - da se ne uvrijedite naravno.palermo wrote:Hmmm, pa nestanak SDA je moguć tek onda kada se dogode ustavne promjene, država počne funkcionisati u njenom punom obimu i prestane briga oko njene opstojnosti. Sve dotle SDA je tu, i bit će tu.tvsabina wrote:Potpun nestanak SDA sa naše političke scene i njena marginalizacija u skupinu očajnih pojedinaca će biti početak oporavka ove države.
Nažalost , milion svjetlosnih godina smo daleko od toga.
Doduše, teoretski postoji opcija da je možda neko na ovoj strani i zamijeni u ulozi čuvara države, ali koliko ja vidim slabe su šanse za to.
Odličan tekst... nažalost masa je lobotomizirana i riječi idu u vjetar.kakonako wrote:http://www.autograf.hr/bih-drzave-koje-nema/
Citao sam Zlatka Dizdarevica u osvit rata kad je uredjivao sarajevsku "Nedelju" i bio je,nazalost,strahovito u pravu...evo novog teksta koji je,rekao bih,posljednja opomena, pa dragi moji Bosnjaci vidite.
Na slobodno vi gospođo ili gospođice Sabina, nisam ja uvrijedljive prirode.Nisam ja nikakav apologeta SDA,niti vežem SDAza opstojnost države. Ja samo konstatiram činjenicu da se SDA pokazala kao jedina ozbiljna stranka. Jedina stranka koja ima uši u narodu.......svi ostali kao da ih je neko sa Marsa ovdje bacio. Dakle, SDA će nestati, ne onda kada nestane para, naprotiv tek tada bi bila na vrhuncu moći, nego tek onda kada nestane potreba za ovakvom strankom (to su one ustavne reforme, dovršetak države) ili ako kojim slučajem iznikne neka poštenija varijanta SDA.....(a Željko je imao šansu da to bude, nažalost nije je iskoristio)tvsabina wrote:
Nismo mnogo forumski komunicirali pa se ne smijem "narugati" Vašoj konstataciji - da se ne uvrijedite naravno.
Vezati SDA i opstojnost naše države je zaista uvredljivo za našu državu....zaista.
Nemojte me pogrešno shvatiti naravno.
SDA će nestati onog trenutka kad ostane BEZ NOVCA koji sada usisavaju a to je omogućio sistem koji su sami kreirali.
A to će biti teško...jer oni će investirati dvostruko ili trostruko da ostanu na pozicijama i da upravljaju sistemom koji donosi profit , pozicije a narod drži u jadu , čemeru , neobrazovanju i idealnoj poziciji za iskorištavanje.
Borba Davida protiv Golijata nije počela a kad počne bit će....zajebano da izvinete...bit će teško da se riješimo SDA isto onoliko koliko će biti Srbiji teško da se riješi Vučića....
U njihovim rukama je SVE od boračkih organizacija do liberalnog NVO-a ako je na budžetu...
Stoga , sretno nam tamo nekada....
Srdačan pozdrav