SDA-All about

Post Reply
Paranoid

#14851 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

ultima_palabra wrote:A privatizacijom upravlja opština? Daj ba paranoid...
Lora je kupila i unistila DITU preko SDA?

Koliko se sjecam 60 minuta je imala dokaze...
Paranoid

#14852 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

Alfons pa i ja sam iz TZ... sjecam se da je Drago Juric unistio gumaru. TTU i Livnica je bila iskljucivo pod nadzorom crvenih...unisteno..

Ono nad cime je imala SDA ingerencije su rudnici i TE...jbg, rade i sute..
ultima_palabra

#14853 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

weredsf wrote:
Najvise privatizacija je uradjeno od 2000-2002 godine, za vrijeme SDP-a vjerovao ili ne

Godina 1999-2000 2001 2002 2003 2004
Preduzeca 40 20 21 2 2
Ponudjeni kapital 59.366 75.0000 44.8000
Pa Rešad Žutić, SDP-ovac, je toliko "dobro" radio da ga je i SDA ostavila na funkciji :D
Alfons Kauders

#14854 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

Paranoid wrote:Alfons pa i ja sam iz TZ... sjecam se da je Drago Juric unistio gumaru. TTU i Livnica je bila iskljucivo pod nadzorom crvenih...unisteno..

Pa zato i jesu unistene.

Zato se i zabranila kupovina tuzlanske soli, mada je u Solani bilo svakakvih politickih opcija.

Meni ovo pravdanje SDA nakon silovanja tuzlanske privrede izgleda kao kad se silovatelj pokusa izvuci tvrdnjom da se zrtva oblacila izazovno.

Sve je radjeno namjerno, planski, s ciljem da se unisti moj grad. To nije bila pljacka, to nisu bili neki nasumicni propusti, postojala je namjera i plan. Ko sto rekoh, to se ne prasta, to je neprijateljsko djelovanje, isto kao i da su pucali na nas.

Mozete traziti izgovore i relativizirati do sutra, ali zbog svega navedenog SDA sam jos u devedesetim poceo gledati istim ocima kao VRS, kao neprijatelje koji ruse moj grad.

Ne znam sta je tu potrebno objasnjavati? Dovoljno se provozati izmedju dva najveca grada u FBiH i sve ce biti kristalno jasno.
Alfons Kauders

#14855 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

ultima_palabra wrote:
weredsf wrote:
Najvise privatizacija je uradjeno od 2000-2002 godine, za vrijeme SDP-a vjerovao ili ne

Godina 1999-2000 2001 2002 2003 2004
Preduzeca 40 20 21 2 2
Ponudjeni kapital 59.366 75.0000 44.8000
Pa Rešad Žutić, SDP-ovac, je toliko "dobro" radio da ga je i SDA ostavila na funkciji :D
Nije ni bio problem u pojedincima nego u zakonskom okviru. Nije valjda da cemo sada za sve marifetluke okriviti Zutica i njegove kolege iz kantonalnih agencija?

Pa davno bi ih strpali iza resetaka. Znate zasto nisu? Zato jer je sve bilo, besmrtnim rijecima Necka Brankovica, "po zakonu"
Paranoid

#14856 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

Alfons Kauders wrote:
Paranoid wrote:Alfons pa i ja sam iz TZ... sjecam se da je Drago Juric unistio gumaru. TTU i Livnica je bila iskljucivo pod nadzorom crvenih...unisteno..

Pa zato i jesu unistene.

Zato se i zabranila kupovina tuzlanske soli, mada je u Solani bilo svakakvih politickih opcija.

Meni ovo pravdanje SDA nakon silovanja tuzlanske privrede izgleda kao kad se silovatelj pokusa izvuci tvrdnjom da se zrtva oblacila izazovno.

Sve je radjeno namjerno, planski, s ciljem da se unisti moj grad. To nije bila pljacka, to nisu bili neki nasumicni propusti, postojala je namjera i plan. Ko sto rekoh, to se ne prasta, to je neprijateljsko djelovanje, isto kao i da su pucali na nas.

Mozete traziti izgovore i relativizirati do sutra, ali zbog svega navedenog SDA sam jos u devedesetim poceo gledati istim ocima kao VRS, kao neprijatelje koji ruse moj grad.

Ne znam sta je tu potrebno objasnjavati? Dovoljno se provozati izmedju dva najveca grada u FBiH i sve ce biti kristalno jasno.
Nepada mi napamet da pravdam SDA, samo spominjem činjenice.. Selim B. je mrzio vise SDA od tebe i zamisli kako bi zavrsila bilo kakva tuzba protiv bilo koga iz SDA... Ali VRS i SDA staviti u isti koš ne bih mogao... jer to je stranka sa najjvecim brojem bas onih kojima je VRS pobila najjrodjenije..

Ako su pogrijesili sto su izglasali SDA neka su...moji su. Ako su pogrijesili, opet neka su...opet moji su. Jbg volim ih.
jastuk1

#14857 Re: SDA-All about

Post by jastuk1 »

Alfons Kauders wrote:
Jao šta porediš, baš si mi pametan. Krajnji egoizam u kojem vidim fino uživaš. Fuj.
Alfons Kauders

#14858 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

Ma ja, uvijek ostaje "moji su" kao kljucni argument. :D

I tako 25 godina. Cetvrt stoljeca, sta je to? Za toliko su godina ljudi obnovili Evropu nakon Prvog Svjetskog - i jos pride stigli odigrati jedno poluvrijeme Drugog. Ameri za osam godina dosli na mjesec. Sovjeti od ruba propasti postali supersila, Japanci u Hirosimi napravili Mazdu. U nas napravili kurac i glasove kupuju od ljudi koje su "zaboravili" vratiti na djedovinu 25 godina nakon rata. Cak ni to nisu napravili, ili su im pak korisniji oko Tuzle i Sarajeva nego Zvornika i Bijeljine. Tako pao dogovor haman.

Al "moji su"?!

... a f e r i m ...
It_is_a_Leclerc

#14859 Re: SDA-All about

Post by It_is_a_Leclerc »

weredsf wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ja zapravo želim da Bošnjaci izaberu SDA. Bošnjaci i SDA se međusobno apsolutno zaslužuju. Kakav narod, takva mu i vlast.

Da biste naučili kakav smo narod mi Bošnjaci (većinom), dovoljno je samo da bacite pogled na, zvanično, najsiromašniju, najjadniju i najneprosperitetniju zemlju u Evropi.

Nemoj ti po sebi mjeriti stvari, ne valja to
Opet ad hominem. Morali bi vam na političkoj akademiji SDA reći da promijenite matricu.

BiH jeste najsiromašnija zemlja u Evropi. To su fakti. Opipljive činjenice relevantnih institucija. To što vam je Nermina Kapetanović šapnula na uho okači mačku o rep.

@Paranoid

Pa evo. Što SDA nije od USK napravila Eldorado ?! Jesu Bošnjaci većina ? Jesu ! Je li SDA na vlasti ?! Navijeke. Pa zašto je onda USK sredina sa najmanje zaposlenih u cijeloj BiH, sa najmanje firmi i fabrika, sa najmanje obrazovanim stanovništvom, sa najvećim brojem propalih i zatvorenih fabrika ?!
A zašto su Vitez i Široki Brijeg primjeri poduzetničkog uspjeha ?! Jer tamo nema SDA.
Paranoid

#14860 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

It_is_a_Leclerc wrote: @Paranoid

Pa evo. Što SDA nije od USK napravila Eldorado ?! Jesu Bošnjaci većina ? Jesu ! Je li SDA na vlasti ?! Navijeke. Pa zašto je onda USK sredina sa najmanje zaposlenih u cijeloj BiH, sa najmanje firmi i fabrika, sa najmanje obrazovanim stanovništvom, sa najvećim brojem propalih i zatvorenih fabrika ?!
A zašto su Vitez i Široki Brijeg primjeri poduzetničkog uspjeha ?! Jer tamo nema SDA.
Iskren da budem, što se tiče USK, nemam pojma, a dotako sam se teme zbog neistina u vezi relacije Tz - SDA.

Na svaki primjer Viteza i Širokog navešću bar 5 više, a krenću samo od Gračanice i Tešnja...a da ne spominjem Prevent i Bektu iz Goražda... a šta misliš koliko bi bilo svega da nije opstrukcije iz eresa.
jastuk1

#14861 Re: SDA-All about

Post by jastuk1 »

Alfons Kauders wrote:Ma ja, uvijek ostaje "moji su" kao kljucni argument. :D

I tako 25 godina. Cetvrt stoljeca, sta je to? Za toliko su godina ljudi obnovili Evropu nakon Prvog Svjetskog - i jos pride stigli odigrati jedno poluvrijeme Drugog. Ameri za osam godina dosli na mjesec. Sovjeti od ruba propasti postali supersila, Japanci u Hirosimi napravili Mazdu. U nas napravili kurac i glasove kupuju od ljudi koje su "zaboravili" vratiti na djedovinu 25 godina nakon rata. Cak ni to nisu napravili, ili su im pak korisniji oko Tuzle i Sarajeva nego Zvornika i Bijeljine. Tako pao dogovor haman.

Al "moji su"?!

... a f e r i m ...
Aferim na tom tu mjestu, nakon verbalne dijareje koja mu je prethodila, je samo dokaz koliko je tvoj unos pun arogancije, egoizma, cinizma.

mislim... vot da fuk did ju ikspekt? :roll:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#14862 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Alfons Kauders wrote:Ma ja, uvijek ostaje "moji su" kao kljucni argument. :D

Al "moji su"?!

... a f e r i m ...

stipu njega ....to ti je čežnja dijaspore...izmako se frajer na zapad i sad od tamo brani one od kojih je pobjego...bote štokholmskog sindroma :-)
Paranoid

#14863 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

Vrlo interesantno Mujice, ali čini mi se da nas je više na zapadu od vladavine crvenih kmera od 2010, nego prije. Čak se i Zlatko hvalio potpisanim biletaralnim protokolima o deficitarnim zanimanjima...pa sjećaš se ugovora za Katar....

Jedini problem ovih što su došli od 2010, što ne mogu da ih skontam šta kažu i kad govore naš jezik...jbt...Totalno sjebani.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#14864 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

crveni kmeri su se pokazali jednakim zelenim kmerima...kmer je izgleda ostao kmer bez obzira u šta se farba
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#14865 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

Potpun nestanak SDA sa naše političke scene i njena marginalizacija u skupinu očajnih pojedinaca će biti početak oporavka ove države.

Nažalost , milion svjetlosnih godina smo daleko od toga.

:(
palermo

#14866 Re: SDA-All about

Post by palermo »

tvsabina wrote:Potpun nestanak SDA sa naše političke scene i njena marginalizacija u skupinu očajnih pojedinaca će biti početak oporavka ove države.

Hmmm, pa nestanak SDA je moguć tek onda kada se dogode ustavne promjene, država počne funkcionisati u njenom punom obimu i prestane briga oko njene opstojnosti. Sve dotle SDA je tu, i bit će tu.

Doduše, teoretski postoji opcija da je možda neko na ovoj strani i zamijeni u ulozi čuvara države, ali koliko ja vidim slabe su šanse za to.
SSemir

#14867 Re: SDA-All about

Post by SSemir »

Image
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#14868 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

palermo wrote:
tvsabina wrote:Potpun nestanak SDA sa naše političke scene i njena marginalizacija u skupinu očajnih pojedinaca će biti početak oporavka ove države.

Hmmm, pa nestanak SDA je moguć tek onda kada se dogode ustavne promjene, država počne funkcionisati u njenom punom obimu i prestane briga oko njene opstojnosti. Sve dotle SDA je tu, i bit će tu.

Doduše, teoretski postoji opcija da je možda neko na ovoj strani i zamijeni u ulozi čuvara države, ali koliko ja vidim slabe su šanse za to.
Nismo mnogo forumski komunicirali pa se ne smijem "narugati" Vašoj konstataciji - da se ne uvrijedite naravno.

Vezati SDA i opstojnost naše države je zaista uvredljivo za našu državu....zaista.
Nemojte me pogrešno shvatiti naravno.

SDA će nestati onog trenutka kad ostane BEZ NOVCA koji sada usisavaju a to je omogućio sistem koji su sami kreirali.
A to će biti teško...jer oni će investirati dvostruko ili trostruko da ostanu na pozicijama i da upravljaju sistemom koji donosi profit , pozicije a narod drži u jadu , čemeru , neobrazovanju i idealnoj poziciji za iskorištavanje.

Borba Davida protiv Golijata nije počela a kad počne bit će....zajebano da izvinete...bit će teško da se riješimo SDA isto onoliko koliko će biti Srbiji teško da se riješi Vučića....

U njihovim rukama je SVE od boračkih organizacija do liberalnog NVO-a ako je na budžetu...

Stoga , sretno nam tamo nekada....

Srdačan pozdrav
zippoo87

#14869 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

najgore od svega je sto su SDA i SDP stranke koje ubijaju svaku nadu,koje zaklanjaju svjetlo na kraju tunela,koje su miljama daleko od civilizacije i NORMALNOG i sto kao takve tjeraju ljude van drzave,ovdje ostaju samo najsiromasniji i najveci sljam,to su upravo clanovi pomenudit stranaka

napravili su sistem u kojem je njima dobro,ostale protjeruju i marginaliziraju
donekle i ima smisla ono poredjenje sto neko spomenu,izmedju VRSa i SDA+SDP...isti su im ucinci djelovanja...destrukcija,progoni,raseljavanje,ovaj put samo bez metaka
kakonako

#14870 Re: SDA-All about

Post by kakonako »

http://www.autograf.hr/bih-drzave-koje-nema/

Citao sam Zlatka Dizdarevica u osvit rata kad je uredjivao sarajevsku "Nedelju" i bio je,nazalost,strahovito u pravu...evo novog teksta koji je,rekao bih,posljednja opomena, pa dragi moji Bosnjaci vidite.
ultima_palabra

#14871 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

kakonako wrote:http://www.autograf.hr/bih-drzave-koje-nema/

Citao sam Zlatka Dizdarevica u osvit rata kad je uredjivao sarajevsku "Nedelju" i bio je,nazalost,strahovito u pravu...evo novog teksta koji je,rekao bih,posljednja opomena, pa dragi moji Bosnjaci vidite.
Odličan tekst... nažalost masa je lobotomizirana i riječi idu u vjetar.
palermo

#14872 Re: SDA-All about

Post by palermo »

tvsabina wrote:
Nismo mnogo forumski komunicirali pa se ne smijem "narugati" Vašoj konstataciji - da se ne uvrijedite naravno.

Vezati SDA i opstojnost naše države je zaista uvredljivo za našu državu....zaista.
Nemojte me pogrešno shvatiti naravno.

SDA će nestati onog trenutka kad ostane BEZ NOVCA koji sada usisavaju a to je omogućio sistem koji su sami kreirali.
A to će biti teško...jer oni će investirati dvostruko ili trostruko da ostanu na pozicijama i da upravljaju sistemom koji donosi profit , pozicije a narod drži u jadu , čemeru , neobrazovanju i idealnoj poziciji za iskorištavanje.

Borba Davida protiv Golijata nije počela a kad počne bit će....zajebano da izvinete...bit će teško da se riješimo SDA isto onoliko koliko će biti Srbiji teško da se riješi Vučića....

U njihovim rukama je SVE od boračkih organizacija do liberalnog NVO-a ako je na budžetu...

Stoga , sretno nam tamo nekada....

Srdačan pozdrav
Na slobodno vi gospođo ili gospođice Sabina, nisam ja uvrijedljive prirode.Nisam ja nikakav apologeta SDA,niti vežem SDAza opstojnost države. Ja samo konstatiram činjenicu da se SDA pokazala kao jedina ozbiljna stranka. Jedina stranka koja ima uši u narodu.......svi ostali kao da ih je neko sa Marsa ovdje bacio. Dakle, SDA će nestati, ne onda kada nestane para, naprotiv tek tada bi bila na vrhuncu moći, nego tek onda kada nestane potreba za ovakvom strankom (to su one ustavne reforme, dovršetak države) ili ako kojim slučajem iznikne neka poštenija varijanta SDA.....(a Željko je imao šansu da to bude, nažalost nije je iskoristio)

A ovo što vi napisaste.......tja.....ne vejrujem u to...ne zamjerite
It_is_a_Leclerc

#14873 Re: SDA-All about

Post by It_is_a_Leclerc »

Želio bih da obavijestim cijenjenog delegata Šefika Džaferovića da je svjesno LAGAO u večerašnjem pojavljivanju na FTV-u rekavši da se ono "Glasat ćemo za onog ko ponudi više", Milorada Žikovića nije odnosilo na SDA.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#14874 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

Samo mi je zao sto kada su SDP i Hadzica prozivali za nepotizam u stranci-institucijama sto je cista ISTINA. Ne upitase za istu, i duplo vecu, identicnu situaciju kod SDA. Dok su prozivali Damira, a ovaj zamuckivao, Sefik se usutio k'o bubica, moleci boga da i njega ne pitaju istu stvar.
:lol:
jon_jovi

#14875 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

Najbolje ostaviti SDA. Koji će mi kurac i država? Šta mi je to dala? Nek je razvale i gotovo
Post Reply