Banksy wrote:Hafis wrote:Banksy wrote:Hagom do smanjenja korupcije... Prešuplja, čak i za Hafisa.
Eh. Ajd, dobro.
To dvoje sam povezao u prenesenom smislu.
Htio sam reći stvorena je neka atmosfera kao pred neki derby meč od kojeg ovisi odlazak na SP u nogometu.
A o čemu se u suštini radi? O ničemu. Kolektivni mazohizam. Jedni se nadaju drakonskim kaznama, drugi se nadaju blagim kaznama. I što na kraju?
Štagod. Zlikovci moraju biti kažnjeni, a pravda zadovoljena.
Svakako. Tu se slažemo.
Samo problem je što je Haški sud pravio katastrofalne greške i recimo za mene je izgubio svaki kredibilitet još od presude Perišiću...u stvari ima masa slučajeva neprimjerno malih kazni...da ne tupim o tome.
Tako ispolitiziran sud, s toliko propusta u svom radu ne može biti to tijelo koje može zadovoljiti pravdu...nit' ju je zadovoljio. Jer kad usporedimo što su sve ljudi jedan drugom radili i to s takvim elanom, a koliko je ukupno godina robije taj Sud presudio...to je smiješno. I na koncu kad znamo kako je izgledalo to robijanje. Pa ti su osuđenici imali bolje životne uvjete na odsluženju svojih kazni, nego njihove žrtve na slobodi.
I sad se delegati pale hoće li sud odrezati Ratku M. 30 ili 50 godina. Kakve to više veze ima danas....on će ionako po mojoj procjeni živjeti još koju godinu, sve da ga u pamuku drže. Ili presuda šestorki. Hoće li oni odrapiti još po par godina ili će ići kući idući mjesec. Dobro, ako ostane UZP, onda se opet mazohisti vide priliku za podizanje optužnice protiv Hrvatske, što bi opet dovelo do previranja i prepucavanja i normalno trajalo bi godinama..i tako do unedogled...a ja velim - korupcija osta...jebo to, bitno je da ga netko nekom šukne.