Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
sportman1

#14851 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by sportman1 »

smijesni_ste wrote:Pisao sam već o ovome na Mladićevoj temi...

Meni se čini da ovakav raspored presuda nikako nije slučajan...o Mladićevoj presudi će se pričati danima u regionu čak i u svijetu i sigurno će zasjeniti presudu HB šestorci, a to je onda najbolji tajming za drastično manje kazne ili čak potpuno oslobađanje. O UZP-u da ne pričam...

ovo si dobro zapazio. moguce.
sportman1

#14852 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by sportman1 »

-da je haski sud politicki zorno pokazuje slucaj oslobadjanja gotovine i nakon nekoliko dana srpskih genetala kao kompenzacija.
-inace sud je potrosio milijarde, suci napunili dzepove ,a rezultat prema potrosenom i vremenu koje su potrosili nije adekvatan.
-realno je sud trebao trajati max 10 godina i 10 puta manje potrosit love.
-politika kroji i taj sud samo manje i blaze sto su centri moci manje umijesani bili u rat na balkanu.
DonieBrasco

#14853 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by DonieBrasco »

Streptokok wrote:

Meni se čini da ovakav raspored presuda nikako nije slučajan...o Mladićevoj presudi će se pričati danima u regionu čak i u svijetu i sigurno će zasjeniti presudu HB šestorci, a to je onda najbolji tajming za drastično manje kazne ili čak potpuno oslobađanje. O UZP-u da ne pričam...
evo i ja da se javim za zapisnik. dakle mladiću ne gine doživotna i genocid u srebrenici. drugdje nece biti utvrđen genocid.

prlić i ostali hb zločinci, ostaje uzp ali mislim da ovaj put tuđman neće biti u igri, amnestirat će agresiju hrvatske kao što su i agresiju srbije.
Moguce da ce se odbaciti odgovornost Zagreba i Franje, ali UZP mora da ostane.

Kako god obje presude ce dici mnogo prasine, mnogo negativne za BiH od strane zna se koga.
GeeTnT

#14854 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by GeeTnT »

...sta? Negativne prasine?

Sta da ocekujemo sad...nije u BiH 10k isilovaca nego 25k..

Ili Peljeski most do Orasja?
zrakomlat

#14855 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zrakomlat »

sportman1 wrote:

ovo si dobro zapazio. moguce.
Ja sam mišljenja da će šestorku osuditi. Kako, ne znam. Al me zanima zašto vi mislite da bi mogla biti oslobađajuća i da se namjerno poklapa sa sratkom da to prođe ispod radara. Čime su uznici to zaslužili?
DonieBrasco

#14856 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by DonieBrasco »

Nece proci ispod radara dobro ce hrvati da pjene, pogotovo ako se potvrdi UZP i odgovornost Zagreba i Tuđmana. Nema sasne da prođe mirno, pa poludit ce od muke nece znati gdje udaraju, na to sve izborni zakon po njihovoj zelji koji ce im pasti 100%.

Nije li ona budala najavila rehabilitiaciju HZHB i povratak u to vrijeme ako padne zakon, a sta ce tek da rade u slucaju ove šestorke.
smijesni_ste

#14857 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by smijesni_ste »

Živi bili pa vidjeli, ali kad se sjetim slučajeva Gotovina, Blaškić, Šešelj...nisam optimista nikako
duh_sa_sjekirom

#14858 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by duh_sa_sjekirom »

zrakomlat wrote: Ja sam mišljenja da će šestorku osuditi. Kako, ne znam. Al me zanima zašto vi mislite da bi mogla biti oslobađajuća i da se namjerno poklapa sa sratkom da to prođe ispod radara. Čime su uznici to zaslužili?
Nisu zaslužili ničim!
Ljudi samo strahuju od politizacije i lobiranja, da bi se Hrvatska kao država oslobodila odgovornosti, po uzoru na Srbiju.
Doduše, Srbija je proglašena krivom zbog nesprečavanja genocida, ali to nije ni hiljaditi dio onoga za šta je sve zaista bila odgovorna u stvarnosti u priodu 1992-1995.
Možda će i za Hrvatsku izmisliti nešto slično.
Mirza007

#14860 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Jos koji dan.
moa

#14861 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by moa »

Dokle god komsije i lijevi i desni ne kazu otvoreno sta se radilo i ne traze halala dotle ce se uvijek drzati nacionalisti na povrsini.
mO k3

#14862 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

imali treceg?? :mrgreen:
512MB

#14863 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

mO k3 wrote:imali treceg?? :mrgreen:
Do kraja mjeseca sigurno :D
Hafis

#14864 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Još uvijek bez nekih vidljivih pomaka na temi. Pješadijsko rovovsko puškaranje. Žali bože streljiva.

Image
DonieBrasco

#14865 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by DonieBrasco »

Pricajte vi sta hocete ali uveliko se sa srpske i hrvatske strane pripremaju scenariji i koraci nakon Haga.

Moje misljenje je da ce biti problema da i da ce se prenijeti u novu godinu koja je izborna.
Hafis

#14866 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Ja mislim da i bošnjačka strana ne zaostaje puno u pripremi scenarija i slijedećih koraka. Dapače.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#14867 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

Image
DonieBrasco

#14868 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by DonieBrasco »

Mogu ga od blata praviti jedino.
Hafis

#14869 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Koga još briga što će Hag odlučiti. Hoće li dodijeliti 10, 20, 30 ili 100 godina.
Ako će se to na neki odraziti na bolji standard života, veću zaposlenost, smanjenje korupcije, zaustavljanje iseljavanja, ako će razbiti ovu apatiju koja vlada u društvu - onda bujrum. A ako će služiti za daljnje besplodno političko prepucavanje i beskrajno nadmudrivanje, onda je bolje i da ne donose nikakve odluke....nek se samo isključe.
Ali sumnjam. Ovaj narod je od strane hoštaplera toliko izmanipuliran u ovih 25 godina, tako da su posljedične sociološke mutacije jednostavno ireverzibilne. Klasičan primjer kolektivnog mazohizma. Srećom nismo jedini. Ima još nekoliko desetina država koje boluju mnogo mnogo duže od nas, također bez nade u izlječenje.
Banksy

#14870 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Banksy »

Hafis wrote:
Koga još briga što će Hag odlučiti. Hoće li dodijeliti 10, 20, 30 ili 100 godina.
Ako će se to na neki odraziti na bolji standard života, veću zaposlenost, smanjenje korupcije, zaustavljanje iseljavanja, ako će razbiti ovu apatiju koja vlada u društvu - onda bujrum.
:lol:
spreca

#14871 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Banksy wrote:
Hafis wrote:
Ako će se to na neki odraziti na bolji standard života, veću zaposlenost, smanjenje korupcije, zaustavljanje iseljavanja, ako će razbiti ovu apatiju koja vlada u društvu - onda bujrum.
:lol:
eto kakvi su nam doktori....misle da je Hag neka investicona kompanija ili MMF i slicne organizacije :mrgreen: ...svasta :lol:
Banksy

#14872 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Banksy »

Hagom do smanjenja korupcije... Prešuplja, čak i za Hafisa.
Hafis

#14873 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Banksy wrote:Hagom do smanjenja korupcije... Prešuplja, čak i za Hafisa.
Eh. Ajd, dobro.
To dvoje sam povezao u prenesenom smislu.
Htio sam reći stvorena je neka atmosfera kao pred neki derby meč od kojeg ovisi odlazak na SP u nogometu.
A o čemu se u suštini radi? O ničemu. Kolektivni mazohizam. Jedni se nadaju drakonskim kaznama, drugi se nadaju blagim kaznama. I što na kraju?
Banksy

#14874 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Banksy »

Hafis wrote:
Eh. Ajd, dobro.
Htio sam reći stvorena je neka atmosfera kao pred neki derby meč od kojeg ovisi odlazak na SP u nogometu.
A o čemu se u suštini radi? O ničemu. Kolektivni mazohizam. Jedni se nadaju drakonskim kaznama, drugi se nadaju blagim kaznama. I što na kraju?
Štagod. Zlikovci moraju biti kažnjeni, a pravda zadovoljena.
Hafis

#14875 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Banksy wrote:
Hafis wrote:
Eh. Ajd, dobro.
Štagod. Zlikovci moraju biti kažnjeni, a pravda zadovoljena.
Svakako. Tu se slažemo.
Samo problem je što je Haški sud pravio katastrofalne greške i recimo za mene je izgubio svaki kredibilitet još od presude Perišiću...u stvari ima masa slučajeva neprimjerno malih kazni...da ne tupim o tome.
Tako ispolitiziran sud, s toliko propusta u svom radu ne može biti to tijelo koje može zadovoljiti pravdu...nit' ju je zadovoljio. Jer kad usporedimo što su sve ljudi jedan drugom radili i to s takvim elanom, a koliko je ukupno godina robije taj Sud presudio...to je smiješno. I na koncu kad znamo kako je izgledalo to robijanje. Pa ti su osuđenici imali bolje životne uvjete na odsluženju svojih kazni, nego njihove žrtve na slobodi.
I sad se delegati pale hoće li sud odrezati Ratku M. 30 ili 50 godina. Kakve to više veze ima danas....on će ionako po mojoj procjeni živjeti još koju godinu, sve da ga u pamuku drže. Ili presuda šestorki. Hoće li oni odrapiti još po par godina ili će ići kući idući mjesec. Dobro, ako ostane UZP, onda se opet mazohisti vide priliku za podizanje optužnice protiv Hrvatske, što bi opet dovelo do previranja i prepucavanja i normalno trajalo bi godinama..i tako do unedogled...a ja velim - korupcija osta...jebo to, bitno je da ga netko nekom šukne.
Post Reply