Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#14851 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kakavdanakneiskustvu »

spreca wrote:
spreca wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

I opet,otkud srbi u hrvatskoj
a cim savu predjes nema ih u bih?
Ostali posle Oluje...niste mogli bas sve ocistiti...znamo kako je srbima u Hr a znamo i kako im je u BiH i zato ne jedi puno graha

cekaj,ja ih otjerao,o čemu ti??

a ima srba znaci u bih,zar ro nisu bosanski pravoslavci??

cemu primitivizam??
Primitivizam je tvoje pitanje ....sve ti dobro znas samo se pravis prepametan....A ko ih je otjerao?...valjda znas ko zivi u hrvatskoj[/quote]

Pa hoces reci da je shodno tome bosnjak iz zenice otjerao hrvate iz b.luke,posto sam i ja otjerao srbe iz hrvatske??

Ja nisam kao ti spominjao grah i popratne pojave jedenja istog,ali hajd,razlicita su poimanja primitivnog ponasanja

Srbi,kad i gdje prestaju to biti i ppstaju bosanski pravoslavci,prelaskom granice i ulaskom u bih?
spreca

#14852 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

animals wrote:
spreca wrote:
animals wrote:I da kojim slucajem Bosnjaci danasnji nisu muslimanske vjere,
vec katolicke ili pravoslavne, onda bi BIH danas izgledala drugacije..
bila bi podjeljene izmedju Srbije i Hrvatske..
Namjerno smo presli na islam samo da vama pravimo probleme...evo vam kurko..sad mozete crknuti od muke :lol: :lol: :lol:
Htjeli ste da je podijelite i sad radite na tome i uvijek cete raditi na tome....ali na kraju vam ostaje samo glabanje fesa :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
Eto njega..ja samo napisem logicni sljed, on odmah lupa ...
ja napisem sta je uzrok ratova na ovim prostorima, a on odmah ko maxim po diviziji..
citaj sta sam napisao, a ne izvlaci ono sto se tebi svidja.. :-) :-) :-)
Isto tako da su svi muslimani u BIH, lako bi bilo danas BiH, bila bi jedinstvena drzava..
Pa jesete..zbog muslimana je bio Jasenovac i ostala stratista sa obje strane...o cemu ti druze...eto zbog muslimana su srbi ihrvati smrtni neprijatelji :lol: ......pa bolan nisi svjestan da vam dodjemo kao tampon zona....zamisli sta bi bilo da smo na pocetku rata usli u savez sa srbijom...kako bi danas izgledala lijepa nasa :lol: :lol: dali bi je uopste bilo na mapi :mrgreen: ali eto zaradi muslimana se vode ratovi.....cime vas to hrane i drogiraju :-) ...ljudi ...dajte ba kad pisete bar malo razmisljajte sta pisete jer ce to neko i procitati
animals

#14853 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by animals »

spreca wrote: Pa jesete..zbog muslimana je bio Jasenovac i ostala stratista sa obje strane...o cemu ti druze...eto zbog muslimana su srbi ihrvati smrtni neprijatelji :lol: ......pa bolan nisi svjestan da vam dodjemo kao tampon zona....zamisli sta bi bilo da smo na pocetku rata usli u savez sa srbijom...kako bi danas izgledala lijepa nasa :lol: :lol: dali bi je uopste bilo na mapi :mrgreen: ali eto zaradi muslimana se vode ratovi.....cime vas to hrane i drogiraju :-) ...ljudi ...dajte ba kad pisete bar malo razmisljajte sta pisete jer ce to neko i procitati
Ja napisem uzrok je religija, ti prevedes muslimani..
pa ko je ovdje lud..ko je napisao da zbog muslimana Srbi i Hrvati se ne mogu..
i njihov sukob je religijski..
a ti sad opet napisi ono sto ti umisljas..
kakavdanakneiskustvu

#14854 Re: Desavanja u Hrvatskoj

I uz obavezno desetak smajlija u jednom ppstu
kakavdanakneiskustvu

#14855 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Jedna osoba napise nesto,druga kvota taj post i persira tu osobu,ili joj se obaca kao da ova prva govori u ime neke grupe ljudi,ili ne do bog citavog jednog naroda,tacnije jedne od valjda tri religijske grupe jednog naroda u ovoj drzavi,kako bi to neki rekli
spreca

#14856 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

animals wrote:
spreca wrote: Pa jesete..zbog muslimana je bio Jasenovac i ostala stratista sa obje strane...o cemu ti druze...eto zbog muslimana su srbi ihrvati smrtni neprijatelji :lol: ......pa bolan nisi svjestan da vam dodjemo kao tampon zona....zamisli sta bi bilo da smo na pocetku rata usli u savez sa srbijom...kako bi danas izgledala lijepa nasa :lol: :lol: dali bi je uopste bilo na mapi :mrgreen: ali eto zaradi muslimana se vode ratovi.....cime vas to hrane i drogiraju :-) ...ljudi ...dajte ba kad pisete bar malo razmisljajte sta pisete jer ce to neko i procitati
Ja napisem uzrok je religija, ti prevedes muslimani..
pa ko je ovdje lud..ko je napisao da zbog muslimana Srbi i Hrvati se ne mogu..
i njihov sukob je religijski..
a ti sad opet napisi ono sto ti umisljas..
animals wrote:
I da kojim slucajem Bosnjaci danasnji nisu muslimanske vjere,
vec katolicke ili pravoslavne, onda bi BIH danas izgledala drugacije..
bila bi podjeljene izmedju Srbije i Hrvatske.
.
ako laze koza nelaze rog......i ko sad ovdje izmislja.....sad kazes da su izmedju srba i hrvata religijski problemi a gore u postu si nazvao musimane kao razlo stalnih ratova i da nema muslimana podijeli bi BiH izmedju sebe....ebas mi je drago sto smo tu :lol: :lol: ....jarane nemoj dalje matereti ...poceo si shlajdrati :lol: :lol: :lol:
spreca

#14857 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

kakavdanakneiskustvu wrote:I uz obavezno desetak smajlija u jednom ppstu
kme kme :sretan: :sretan: :sretan: : :lol: :lol: :lol:
animals

#14858 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by animals »

spreca wrote: ako laze koza nelaze rog......i ko sad ovdje izmislja.....sad kazes da su izmedju srba i hrvata religijski problemi a gore u postu si nazvao musimane kao razlo stalnih ratova i da nema muslimana podijeli bi BiH izmedju sebe....ebas mi je drago sto smo tu :lol: :lol: ....jarane nemoj dalje matereti ...poceo si shlajdrati :lol: :lol: :lol:
Nisi ti meni bas u redu..
ja napisao da su muslimani razlog stalni ratova..
jebemu majku ako vi niste gori od Informera..
ja sam napisao da je religija uzrok ratova na ovim prostorima..izmedju Srba i Hrvata..
a muslimane sam spomenuo iz jednog razloga, da su smetnja podjeli BiH..
kao sto i jesu..inace bi i BIH davno bila rijeseno pitanje..
znaci jos jednom, da su u BIH svi jedne vjere, ma koje od ove tri,
ne bi bilo ni rata, ni krvi..to sam htjeo reci..
a ti posto ne razu mijes ni jedan post, idi umij se pa ponove citaj..
Hafis

#14859 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Hafis »

Pa gori si ti od njega. Čovjek ima osam razreda sumnjive osnovne škole, a i inače jedva može skontati prostoproširenu rečenicu, i još od sebe sam onako po seljački poprilično bezobrazan, i ti sad Ajnštajn i njemu našao objašnjavati teoriju relativiteta.
Što ćeš se zamarati s takvim likom, odjebeš to u filter i ciao đaci.
spreca

#14860 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

Hafis wrote:Pa gori si ti od njega. Čovjek ima osam razreda sumnjive osnovne škole, a i inače jedva može skontati prostoproširenu rečenicu, i još od sebe sam onako po seljački poprilično bezobrazan, i ti sad Ajnštajn i njemu našao objašnjavati teoriju relativiteta.
Što ćeš se zamarati s takvim likom, odjebeš to u filter i ciao đaci.
Ooo djesi Afize :mrgreen: ....jel ti to neradi filter :lol: :lol: ....a potajno citas ha :mrgreen: ...tako i treba moj Afizaga, samo ti uci nije to grijeh ba ......staces ...takva vremena dosla da sam ja sa mojih osam sumLJivih razreda skole pametniji i nacitaniji od dr.Afiza sa Siroko Brijeskim fakultetom :lol: :lol: .....nemoj da te to obeshrabi ....samo naprijed....ajti popusi pa se smiri :mrgreen: znas da se nevalja nervirati jer to skodi ljepoti pogotovo ako je u deficitu :lol: :lol: :lol:
kakavdanakneiskustvu

#14861 Re: Desavanja u Hrvatskoj

spreca wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:I uz obavezno desetak smajlija u jednom ppstu
kme kme :sretan: :sretan: :sretan: : :lol: :lol: :lol:

da,nista bez smajlija koji veze nemaju sa raspravom
kakavdanakneiskustvu

#14862 Re: Desavanja u Hrvatskoj

evo,opet tacno 10 smajlija u zadnjem postu,vise smajlija nego rijeci skoro
Maraschino

#14863 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Maraschino »

animals wrote:
spreca wrote: ako laze koza nelaze rog......i ko sad ovdje izmislja.....sad kazes da su izmedju srba i hrvata religijski problemi a gore u postu si nazvao musimane kao razlo stalnih ratova i da nema muslimana podijeli bi BiH izmedju sebe....ebas mi je drago sto smo tu :lol: :lol: ....jarane nemoj dalje matereti ...poceo si shlajdrati :lol: :lol: :lol:
Nisi ti meni bas u redu..
ja napisao da su muslimani razlog stalni ratova..
jebemu majku ako vi niste gori od Informera..
ja sam napisao da je religija uzrok ratova na ovim prostorima..izmedju Srba i Hrvata..
a muslimane sam spomenuo iz jednog razloga, da su smetnja podjeli BiH..
kao sto i jesu..inace bi i BIH davno bila rijeseno pitanje..

znaci jos jednom, da su u BIH svi jedne vjere, ma koje od ove tri,
ne bi bilo ni rata, ni krvi..to sam htjeo reci..
a ti posto ne razu mijes ni jedan post, idi umij se pa ponove citaj..
cuuuj maslimani problem...nema maslimana nema problema :izet:
animals

#14864 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by animals »

Netacno..ostaju Srbi i Hrvati da se glodju..
jednostavno tri religije na malome prostoru..
a ne podnose se medjusobno..
kakavdanakneiskustvu

#14865 Re: Desavanja u Hrvatskoj

animals wrote:Netacno..ostaju Srbi i Hrvati da se glodju..
Srbi i hrvati u bih,pa zar takvi ppstoje???
animals

#14866 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by animals »

Zamisli Bosnjaci kazu da ne postoje..
onda ni oni nisu Bosnjaci, nego samo muslimani..
zanimljiva teorija..
kakavdanakneiskustvu

#14867 Re: Desavanja u Hrvatskoj

animals wrote:
Zamisli Bosnjaci kazu da ne postoje..
onda ni oni nisu Bosnjaci, nego samo muslimani..
zanimljiva teorija..

ma na kazu to bosnjaci kao narod,kazu pojedinci,zato i pitam te pojedince ima li tih za koje tvrde da ih u bih nema,ima li ih u npr. hrvatskoj
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#14868 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bobi »

Otišli ste s teme...upozorenje :mrgreen: .
kakavdanakneiskustvu

#14869 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Bobi wrote:Otišli ste s teme...upozorenje :mrgreen: .

tacno,izvinjavam se
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#14870 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bobi »

Image
Banksy

#14871 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Karamarko je pustio crnog duha desnice iz boce, a on sad guši i samu HDZ vlast. Umjesto države, državnih organa i njenih zvaničnika, vlast sada drže neformalni centri moći: braniteljske udruge, domovinsko-obiteljske organizacije, crkvene sekcije i sl. Oni diktiraju teme i dinamiku sprovođenja desničarsko-populističke agende, a mlitavi Plenković nema snage da vrati uzde nazad, već plovi sredinom ne zamjerajući se nikome, ali lagano prepuštajući jednu po jednu civilnu utvrdu i sekularnu polugu države.

Ako ovako, otvoreno ijasno, govori HDZ ministar i potpredsjednik Vlade i HDZ-a, šta i onda misli i govori običan svijet.

TOLUŠIĆA IZNERVIRALI KOMENTARI SLUŠATELJA U EMISIJI U KOJOJ JE GOSTOVAO

'Radikalizirali smo društvo na svim razinama, zato nam ljudi odlaze'

15.09.2018.

“Radikalizirali smo društvo na svim razinama i zato ljudi odlaze. Ne odlaze zato što su plaće male, iako mogu i trebaju biti veće, ili zato što nema radnih mjesta. Odlaze upravo zbog ovakvih stvari i zbog ove emisije odlaze.”

Citiranu tvrdnju izrekao je ministar i potpredsjednik Vlade i HDZ-a Tomislav Tolušić u emisiji Hrvatskog radija Poligraf.

Kap koja je Tolušiću prelila čašu bila su javljanja slušatelja čiji su komentari bili radikalno desni.

Slušateljica iz Osijeka pozvala je na raskid diplomatskih odnosa sa Srbijom. Jedan je slušatelj upitao istarskog župana kad će uvesti istarski pasoš, a drugi izjavio je da neće dati ni lipe za spašavanje Uljanika.

Iznervirani je Tolušić prokomentirao: “Stvarno se moramo svi zapitati je li ovo uopće normalno da tako razgovaramo”.
problemnatravunu

#14872 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by problemnatravunu »

"Nekidan smo u Ljubljani, u jednom šarolikom postjugoslavenskom društvu, raspravljali o tome tko ima besmisleniju instituciju.

Srbin za stolom odmah je postavio letvicu, i postavio je visoko: prije sedam godina, podsjetio nas je on, Skupština Srbije donijela je Zakon o pomorskoj plovidbi. I zaista, u državi koja mora nema ravno pet milijuna godina, ili barem dobrih sedam stoljeća – sve otkako je car Stefan Dušan Nemanjić, srpskoj historiji i mitologiji poznatiji kao Dušan Silni, raširio Srbiju od Jadranskog do Egejskog mora – Zakon o pomorskoj plovidbi zvuči kao sjajna zajebancija. U našem malom prvenstvu Jugoslavije u institucionalnom besmislu Srbija bi tako bila ozbiljan favorit čak i da Zakonom o pomorskoj plovidbi nije bilo predviđeno osnivanje, vjerovali ili ne – državne Agencije za istraživanje pomorskih nesreća!

Državna Agencija za istraživanje pomorskih nesreća u Srbiji, državi koja mora uopće nema - i u kojoj je posljednja pomorska nesreća zabilježena kad je ono u pliocenu, prije pet milijuna godina, Srbiju zadesila rijetka geološka nesreća i presušilo Panonsko more – zaista je dobar vic, ali ne samo da nije najbolji, nego nije najbolji niti u morskom žanru.

U Sloveniji, naime - javio se onda Slovenac - nekoliko ljudi u Ministarstvu za okoliš i prostor već dvanaest godina uredno zarađuje svoje plaće u – Komisiji za kitolov! I zaista, provjerio sam, Republika Slovenija je još od 2006. godine potpisnica Međunarodne konvencije za regulaciju kitolova i punopravna članica Međunarodne komisije za kitolov. U zemlji koja ni srdela nema dovoljno za komisiju s punim radnim vremenom – i koja tek nakon haške arbitraže i pomicanja granice u Piranskom zaljevu ima dovoljno mora da se nasuče manji kit – Komisija za kitolov zvuči kao odlična zajebancija, i u našem malom prvenstvu Jugoslavije u institucionalnom besmislu Slovenija bi preuzela ulogu favorita čak i da nije već tradicionalni domaćin zasjedanja Znanstvenog odbora Međunarodne komisije za kitolov, koje svakih par godina organizira na – Bledu!

Državna komisija za kitolov pri Ministarstvu okoliša i prostora, u državi koja nema okoliša i prostora niti za mladunče kita - i koja zasjedanja međunarodne komisije za zakonsku regulaciju kitolova organizira na idiličnom jezercu od niti jednog i pol kvadratnog kilometra - zaista je dobar vic, ali ne samo da nije najbolji, nego nije najbolji čak ni u ministarskom žanru.

Zakonska regulacija kitolova u Sloveniji i Zakon o pomorskoj plovidbi u Srbiji, naime, odlične su besmislice, ali u Crnoj Gori, javio se onda Crnogorac, već više od deset godina postoji, vjerovali ili ne – Ministarstvo rada.

U narodu koji je na svome, hm, ležernom odnosu prema radu izgradio cijelu kulturu i ispleo ozbiljnu mitologiju – koji, zaboga, već desetak godina organizira Otvoreno prvenstvo Crne Gore u izležavanju, i koji je toliko lijen da prije par godina čak ni u izležavanju nisu bili prvaci, već je titulu odnio neki Hercegovac iz Bileće! – Ministarstvo rada zvuči kao sjajna zajebancija. U našem malom prvenstvu Jugoslavije u institucionalnom besmislu Crna Gora bi tako bila novi favorit čak i da crnogorska Vlada ovih dana za usvajanje za jesenskoj sjednici parlamenta ne priprema pravo pravcati – Zakon o radu!

I zaista, Ministarstvo rada Crne Gore i crnogorski Zakon o radu dobar su vic, ali ne samo da nije najbolji, nego nije najbolji čak ni u žanru zakonske regulative.

I zakonska regulacija pomorske plovidbe u Srbiji, i zakonska regulacija kitolova u Sloveniji, i zakonska regulacija rada u Crnoj Gori, naime, odlične su besmislice, ali u Bosni i Hercegovini - javio se naposljetku Bosanac - prije par godina najozbiljnije je donesen, vjerovali ili ne, novi Zakon o igrama na sreću!

U Bosni i Hercegovini, državi dakle koja je sama prijestolnica nesreće – i koja je prema posljednjem izvještaju Ujedinjenih naroda po takozvanom „indeksu sreće“ zauzela čvrsto devedeset treće mjesto na svijetu, iza Libanona, Nigerije, Kirgistana, Hrvatske i Srbije, kao uvjerljivo najnesretnija zemlja Europe – sjajna je zajebancija već i sam koncept igara na sreću, a kamoli cijeli Zakon o igrama na sreću. U našem malom prvenstvu Jugoslavije u institucionalnom besmislu nesretna bi država Bosna i Hercegovina tako preuzela vodstvo čak i da tim Zakonom nije najozbiljnije reguliran državni monopol na tržištu sreće.

Državni monopol na igre na sreću u devedeset trećoj najnesretnijoj državi svijeta – državi toliko nesretnoj da je čak i državna Lutrija BiH prema financijskom izvještaju za 2017. u golemim gubicima, pa je lani, recimo, zatvorila sve poslovnice u Zenici! - složili smo se, dobar je vic i klasični oksimoron, iz leksikografske definicije oksimorona, ali ne samo da nije najbolji, nego nije najbolji niti u oksimoronskom žanru.

U Hrvatskoj - javio sam se konačno i ja – prošlog tjedna je zbog pobune protiv predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića iz stranačkog članstva isključen ličko-senjski župan Darko Milinović, pripadnik tvrde struje vladajuće stranke.

Srbin, Slovenac, Crnogorac i Bosanac na to su me zbunjeno pogledali – kakva je to besmislica?

Eh, kakva. Milinovića je iz stranke isključilo, vjerovali ili ne, Vijeće časti HDZ-a.

I srpska Agencija za istraživanje pomorskih nesreća, i slovenska Komisija za kitolov, i crnogorsko Ministarstvo rada, i bosanskohercegovački Zakon o igrama na sreću, naime, odlične su besmislice, ali Vijeće časti HDZ-a – trijumfalno sam zaključio - najbesmisleniji je oksimoron i najveća besmislica u cjelokupnoj povijesti besmisla. Više je kitova ulovljeno u Bledskom jezeru i više znoja proliveno u Crnoj Gori, više je sreće u Bosni i Hercegovini i više pomorskih nesreća u Srbiji, nego što je ikad bilo časti u HDZ-u.

- Vijeće časti HDZ-a?! – u nevjerici su ponovili moji drugovi. - Svaka čast!"

Boris Dežulović
ST11

#14873 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ST11 »

Kad se vec spominje Slovenija kao velesila u vezi kitolova.

Nije samo, da imamo komisiju za kitove, od juce SLO je predsjedavajuca medjunarodnoj komisiji za kitolov.
http://www.rtvslo.si/okolje/novice/slov ... lov/466199

... Japanci, da vam eb*** sve po spisku, sad cete vidjet`!
seln

#14874 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by seln »

ST11 wrote:Kad se vec spominje Slovenija kao velesila u vezi kitolova.

Nije samo, da imamo komisiju za kitove, od juce SLO je predsjedavajuca medjunarodnoj komisiji za kitolov.
http://www.rtvslo.si/okolje/novice/slov ... lov/466199

... Japanci, da vam eb*** sve po spisku, sad cete vidjet`!
Slovenke su dobre kitolovke...
ST11

#14875 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ST11 »

Istina, isto koliko su prisutni mitovi i legende o kitovima juzno od Kolpe.
Post Reply