Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
challmander wrote: ↑18/07/2023 14:01
Puno ima oglasa za prodaju stvarno, svaki dan sve vise i vise. Mislim da u Sarajevu dolazi malo i do zasicenja sad pa ko god hoce stvarno da proda stan, mora spustati cijenu.
Kome se ne zuri, naravno da ce drzat istu cijenu godinu dana.
meni se čini da je taj broj oglasa prenapuhan zbog našeg poganog mentaliteta...kako kaže ona narodna: vidjela žaba konje da se potkivaju pa i ona digla nogu..
Lično poznajem 3 osobe koje trenutno "prodaju" stan, od toga dvojica su stavili na pik stan i pukli cijenu od 4500+ po kvadratu samo da bi po kafama mogli pričati kako ih ljudi zovu i mlatit priču o vrijednosti svog stana, a u stvarnosti ga neće prodati jer su bez alternative i izašli bi na ulicu.
challmander wrote: ↑18/07/2023 14:01
Puno ima oglasa za prodaju stvarno, svaki dan sve vise i vise. Mislim da u Sarajevu dolazi malo i do zasicenja sad pa ko god hoce stvarno da proda stan, mora spustati cijenu.
Kome se ne zuri, naravno da ce drzat istu cijenu godinu dana.
meni se čini da je taj broj oglasa prenapuhan zbog našeg poganog mentaliteta...kako kaže ona narodna: vidjela žaba konje da se potkivaju pa i ona digla nogu..
Lično poznajem 3 osobe koje trenutno "prodaju" stan, od toga dvojica su stavili na pik stan i pukli cijenu od 4500+ po kvadratu samo da bi po kafama mogli pričati kako ih ljudi zovu i mlatit priču o vrijednosti svog stana, a u stvarnosti ga neće prodati jer su bez alternative i izašli bi na ulicu.
sto bi se patio sa oglasom ako ga nece ni prodavati
neki wrote: ↑20/07/2023 13:40
sto bi se patio sa oglasom ako ga nece ni prodavati
To ti je kao kada neafirmisani umjetnik stavi svoju sliku u galeriju i pukne joj cijenu kao da je Picasso. Prvo, da slika bude vidjena. Drugo, ako naleti budala-prodace je naravno. Imas takvih ljudi koliko volis. Ko zeli da proda on stavlja realne cijene i pregovara.
Do sada je opadao broj realizovanih prodaja a sada imamo situaciju da raste ponuda otprilike desetak oglasa dnevno. Ovo do polovice ove godine je bio neki vrhunac trzista a sada je vec za ocekivati i lagani pad cijena. Ko zeli da uhvati zadnji voz za prodaju vjerovatno je sada vrijeme, dok je kupcima najbolje da pricekaju.
Meni se kuca ispred nosa prodala za 150000KM, a na oglasu preko agencije bila 230000KM. Samo se cjenkati treba Ja taman krenuo da ih zovem da ponudim 150000KM kad rece mi brat njegov drug je kupio dan ranije.
Truba wrote: ↑20/07/2023 14:32
al treba imat đon obraz za to cjenjkanje
mene bi bilo stid toliko manje ponudit
Kad drugu stranu nije stid traziti vise od 200k za devastiran stan, sto bi tebe bilo stid smatrati da to vrijedi recimo 130k i traziti to? Kad bi kupci postovali sebe i svoj novac, cijene stanova bi bile drasticno nize.
moimoi wrote: ↑20/07/2023 15:16
Pa neces preko olix poruka dogovarati cijenu nekretnine. Nije zvaka . Mislim, takve ljude ni ne uzimam ozbiljno, niti bi mi tako nesto palo na um.
moimoi wrote: ↑20/07/2023 15:16
Pa neces preko olix poruka dogovarati cijenu nekretnine. Nije zvaka . Mislim, takve ljude ni ne uzimam ozbiljno, niti bi mi tako nesto palo na um.
Posto vidim da se ovdje stalno spominju notari oko ugovora i kupnje stana.. samo da kazem da nam je notarka naplatila 500KM svoje usluge i 3 dana kasnije sretnem prijatelja koji mi kaze da mu je advokat radio ugovor i da naplacuju jeftinije od notara. Njemu je bilo 300KM slicna kvadratura.
Mi stvarno nismo znali da mozemo i kod advokata zavrsavati to pa eto da podijelim i sa drugima..
Akalia wrote: ↑21/07/2023 09:09
Posto vidim da se ovdje stalno spominju notari oko ugovora i kupnje stana.. samo da kazem da nam je notarka naplatila 500KM svoje usluge i 3 dana kasnije sretnem prijatelja koji mi kaze da mu je advokat radio ugovor i da naplacuju jeftinije od notara. Njemu je bilo 300KM slicna kvadratura.
Mi stvarno nismo znali da mozemo i kod advokata zavrsavati to pa eto da podijelim i sa drugima..
samo sto advokatski ugovor moras nositi u sud da ti ovjere potpise, dok notarski ne moras
tako su bar meni rekli
LikeLike wrote: ↑20/07/2023 14:30
Meni se kuca ispred nosa prodala za 150000KM, a na oglasu preko agencije bila 230000KM. Samo se cjenkati treba Ja taman krenuo da ih zovem da ponudim 150000KM kad rece mi brat njegov drug je kupio dan ranije.
Imaš ljude koji vole da kažu da su nešto manje platili nego što jesu jer čisto sumnjam da bi neko spustio cijenu za 45% (još takvog nisam upoznao u životu a u prodaji sam cijeli život) eto zato jer mu je neko došao na vrata. Mogao bih se kladiti da je 150k kredit i da je ta cijena stavljena u ugovor zbog poreza a ostalo keš.
Nije to 45%, a i možda nekome gori za novac. Možda prodavač zna da je 150 000 realna cijena, a stavljajući 230 000 pokušavao da izvuče 190 000 pa kada je vidio da nema zainteresovanih prodao za prvu realnu ponudu.
citroen xm wrote: ↑21/07/2023 09:23
Nije to 45%, a i možda nekome gori za novac. Možda prodavač zna da je 150 000 realna cijena, a stavljajući 230 000 pokušavao da izvuče 190 000 pa kada je vidio da nema zainteresovanih prodao za prvu realnu ponudu.
ako nekome gori za novac ne stavlja cijenu 53%+ veću od "realne" kako kažeš (kao 150k realna a on kao zacijenio 230k da se neko "upeca") - naslušao sam se ovakvih "bombaških" priča u životu i previše tako da ne vjerujem u "deda mraza"