SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
lemniskata

#14851 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lemniskata »

Trepavice znam samo na jedno oko staviti :-D. A sestri ih fino stavim.

Sent from my LT26ii using Tapatalk
Ujedam

#14852 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ujedam »

Ja sam se peglala prije po sat vremena dok ih fino ne zalijepim, a sad to ko od ruke ide.. :-)

A postoje i saloni gdje možeš nadograditi trepavice za 3-5KM :-) Jeftinije nego da kupiš sama, pa se mučiš, dok kupiš trepavice, lijepilo :D
VenomousV

#14853 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

Milloni wrote:Ja sam za veceras spremila labelo od visnje :-D

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

najbolje mirise :D
BJB

#14854 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Michun wrote:kako se sminkate veceras?
ja sam imala "ideju" da metnem umjetne trepuse koje stoje vec 2 god. ali kontam prvi put staviti to cudo na NG i nije pametno bas...pa cu ipak nameljati vlastite :)
Bjezi bona Michunko, hoce ti biti bitno nakon 2-3 sata imas li vjestacke ili ne..Bitno se zabaviti..
Ja sam probala one u komadu, na mojim okicama izgledaju presmjesno, ail zato one pojedinacne strateski namjestene-super.
A za iducu NG probajte ovoImage
Naneses maskaru, pa vlakna, pa maskaru, pa vlakna, pa ope' maskaru i budu trospratne :D
Ja u zadnje vrijeme kombiniram Ellis Faas i bareMinerals curl& lengthen i izgledaju k'o vjestacke, i jednu i drugu toplo preporucujem...Santhilea magnetic lash maskaru sam uhvatila na snizenju za 18 ili 19 funti, sad je svugdje skuplja, ali stvarno valja..
azurna_obala

#14855 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by azurna_obala »

Žene,
jeste li koristile ovo
http://www.muastore.co.uk/index.php/und ... ing-powder,
nisam sigurna u nijansu, tj. u boju..da li je previše rozo?
Imate li neku preporuku za sjenu od MUA?

Sad ima i ova neka rasprodaja kod njih, mada me nije nešto plaho oduševila :zoka:
lavorpunvode

#14856 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lavorpunvode »

za trepavice do obrva, preporucujem.
Image
nera18

#14857 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

joj jest, za te pare, super maskarica
lemniskata

#14858 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lemniskata »

MUA ima danas worldwide free delivery za narudžbe preko £20. Ako neka od vas bude šta naručivala neka se javi da joj se pridružim :D

Image
alkalna_baterija

#14859 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alkalna_baterija »

zna li neko gdje mogu naći Lorealov puder, infallible sa četkicom? Nađem sličan, međutim sa pumpicom je, i čini mi se da je malo rjeđi od ovog... dobih ga na poklon i savršen je, sada ne znam gdje da nađem... Obišla sam nekih 5 radnji u Sa, nisam ga našla... :cry:
lemniskata

#14860 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lemniskata »

alkalna_baterija wrote:zna li neko gdje mogu naći Lorealov puder, infallible sa četkicom? Nađem sličan, međutim sa pumpicom je, i čini mi se da je malo rjeđi od ovog... dobih ga na poklon i savršen je, sada ne znam gdje da nađem... Obišla sam nekih 5 radnji u Sa, nisam ga našla... :cry:
Bio je u akciji sa maskarom u dmu. Pogledaj u ovim manje prometnim, u.ferhadiji nema.

alkalna_baterija

#14861 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alkalna_baterija »

lemniskata wrote:
alkalna_baterija wrote:zna li neko gdje mogu naći Lorealov puder, infallible sa četkicom? Nađem sličan, međutim sa pumpicom je, i čini mi se da je malo rjeđi od ovog... dobih ga na poklon i savršen je, sada ne znam gdje da nađem... Obišla sam nekih 5 radnji u Sa, nisam ga našla... :cry:
Bio je u akciji sa maskarom u dmu. Pogledaj u ovim manje prometnim, u.ferhadiji nema.

DM radnje koje sam ja obišla, imale su samo ovaj sa pumpicom :( hvala na pomoći u svakom slučaju, čini mi se da ću dan cijeli odvojiti da tutnjim po gradu dok ne nađem :D
lemniskata

#14862 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lemniskata »

alkalna_baterija wrote:
lemniskata wrote:

DM radnje koje sam ja obišla, imale su samo ovaj sa pumpicom :( hvala na pomoći u svakom slučaju, čini mi se da ću dan cijeli odvojiti da tutnjim po gradu dok ne nađem :D
Izgleda da ga povlače jer ni na stranicama ih nema. Zamijenili ga s tim sa pumpicom. Bude tamo na onim policama gdje su sniženi artikli. Nadam se da ces naci da je negdje ostalo.

ihtis_

#14863 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ihtis_ »

http://www.njuskalo.hr/image-bigger/koz ... 679363.jpg

Pozdrav, zna li neko gdje se mogu nabaviti ovakve cetkice za tecni puder, a da su kvalitetne, posto kod nas MAC-a nema, a ni u okolini nigdje cini mi se, pa ako ima neko iskustva sa nekom kvalitetnijom molim da kaze :) Hvalaa
lemniskata

#14864 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lemniskata »

Ja koristim ovakav set sa ebaya. Izuzetno sam zadovoljna s time šta sam dobila obzirom na cijenu :-D. Ima se i sama takva četkica naručiti, samo malo pogledaj, a ako ne bi sa neta da naručuješ ne znam gdje ima po gradu :sad: .

Image
Deep red

#14865 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Deep red »

ihtis_, pogledaj ovu
http://www.iherb.com/Real-Techniques-by ... =null&ic=5
ja za tecni puder koristim ovu i mogu ti reci da sam prezadovoljna
http://www.iherb.com/Real-Techniques-by ... =null&ic=2
boracha

#14866 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

stigle su mi dvije sigmice i predobre su :izet:
[Emma]

#14867 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by [Emma] »

Cure znate li gdje ima kompletan asortiman flormarove dekorative, a da nije importane. Znam da ima na pijacama, ali ne znam gdje tačno :-) vidjela sam na jednom forumu da cure hvale njihova rumenila, sjene i tuševe pa da probam. :-D
[Emma]

#14868 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by [Emma] »

Cure znate li gdje ima kompletan asortiman flormarove dekorative, a da nije importane. Znam da ima na pijacama, ali ne znam gdje tačno :-) vidjela sam na jednom forumu da cure hvale njihova rumenila, sjene i tuševe pa da probam. :-D
Amy82

#14869 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Amy82 »

Deep red wrote:ihtis_, pogledaj ovu
http://www.iherb.com/Real-Techniques-by ... =null&ic=5
ja za tecni puder koristim ovu i mogu ti reci da sam prezadovoljna
http://www.iherb.com/Real-Techniques-by ... =null&ic=2

Ja narucih ove
http://www.iherb.com/Real-Techniques-by ... Case/41364

a na feelunique kostaju 26 Eur :D :

http://www.feelunique.com/p/Real-Techni ... ntials-Kit
BJB

#14870 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ima bolji set od pet, sadrzi sve sto ti treba za pocetak
Image kosta 30$
Meni su jedino ove foundation brushes sasvim nepotrebne..Ne znam sto je uopste stave u set kad je tu buffing brush..
Amy82

#14871 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Amy82 »

BJB wrote:Ima bolji set od pet, sadrzi sve sto ti treba za pocetak
Image kosta 30$
Meni su jedino ove foundation brushes sasvim nepotrebne..Ne znam sto je uopste stave u set kad je tu buffing brush..
:thumbup: :thumbup:

Super su, ali hajd za pocetak mogu i ove tri, ovo mi je tek prvi set (imam kabuki i to je to :lol: ).
boracha

#14872 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

a i tebi je nepotreban taj set :-D
BJB

#14873 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ma ja imam drugu, trecu, cetvrtu i sestu, svidja mi se prva ali mi ne pada na pamet da kupim set zbog jedne cektice a onaj set u kojem dodje multi-purpose brush mi se ne svidja..
Stvarno od sveg srca preporucujem RT cektice, ne osipaju se, brzo se sushe i stvarno su kvalitetne..Jedino sam ja pokvarila eyeshadow brush- ljubicasti set- kad sam je prala pregrubo pa sam joj bila izvukla dlake, nakon cega sam ih vratila i stisla ferrule(ono sto drzi dlake) kljestima...Sve ostale su k'o da sam ih tek kupila a koristim ih stalno, osim one face expert brush..
Osim toga, sama sam sebi pukla zabranu kupovine kozmetike dok ne ispraznim sto imam.. Imam u steku 3 maskare i 2 podloge. Ne sm'em vise.
boracha

#14874 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

boracha wrote:stigle su mi dvije sigmice i predobre su :izet:
blending E25 i eye shading E55
Image
Image

skontala sam da mi skroz lice rimmel 120 i wet n wild ruz sugar plum fairy
Amy82

#14875 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Amy82 »

Post Reply