Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Irsar

#14851 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Irsar »

jeza u ledja wrote:Kakve gluposti pises to je za nepovjerovati. :lol:
Svakom je dovoljno da pogleda tvoj angažman na ovoj temi od njenog početka. Izgleda da si toliko opsjednut Trumpom da si od početka prognozirao prvo da neće biti ni predsjenik, potom da će biti promptno razriješen dužnosti, ovo ono. Uglavnom, svima je jasno da sve što si ikada ovdje napisao loše o Trumpu je bilo pogrešno. :D

Mislim svima osim tebi naravno...

Još se sjećam sve one priče po medijima i forumima o tome kako će Trump biti razriješen dužnosti skoro pa svake minute, UBRZO! Od toga naravno nije ništa bilo.
madner

#14852 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

ultima_palabra wrote:
madner wrote:
ultima_palabra wrote: Lijepo. Implicira da Amerika nije velika sada, nego da je bila u prošlosti... kada su "oni drugi" znali svoje mjesto.
Prvi dio je jasan, ali ovaj drugi dio je cista konstrukcija u glavi protivnika. Ono nema akvarijum i zato je peder.
Pa po svim drugim kriterijima je Amerika bolja zemlja sada (odnosno 2016. kada je slogan postao popularan) nego ikada ranije. Znači jedino fali white privilege.
Prvo slogane ne treba posmatrati objektivno, naravno da nema smisla za ljude koji misle da je sada bolje nego ikad prije. :D

Ako fali white privilege, onda nema vise rasizma u SADu. :D

Losije je mnogima, zavisi sve od klase. Nekad je radnik mogao sa jednom platom imati dovoljno za familiju + rast prihoda.
Irsar

#14853 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Irsar »

jeza u ledja wrote:Obama nije podrzao islamsko, vec arapsko proljece, kao i sav normalan svijet.
Pod "normalan svijet" misliš na ideološki zaluđene ljevičare, kao i oportunističke desničare, koji su željeli skršiti i ono malo reda i stabilnosti koje je bilo prisutno na Bliskom Istoku? Da, jasno nam je.
Siriju je prvenstveno unistio Bashar Assad. A ko misli da je americka proxi podrska kojekakvim rebelima bila kljucna za pocetak i tok rata u Siriji laze sam sebe.
Izvrtanje riječi i njihovih značenja neće ti puno pomoći, Sirija je bila sasvim stabilna država i daleko do onoga što se riječju "uništena" podrazumijeva... prije nego su SAD i Izrael - najveći prijatelji i saveznici Muslimana širom svijeta naravno... - odlučili da uvezu demokratiju u nju. Bezuspješno, ali neuspjeh je zapravo svakako i bio cilj.
burgundy

#14854 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by burgundy »

ultima_palabra wrote:
burgundy wrote: Da slazem se to mu je bio ispad.Covjek se uci dok je ziv :mrgreen: .Bez obzira Trump u svijetu ima vise postovanja za ove dvije godine, nego Obama za svoja dva mandata.
Da pitamo Merkelicu recimo?
https://www.newyorker.com/magazine/2018 ... and-europe
Eh sad cemo svaku drzavu pojedinacno ko je za a ko protiv Trumpa? Svaka drzava ima svoje interese.Ako je u interesu Njemačke da pravi Sjeverni Tok,onda će ga i napravit.Ako im je u interesu da dovode migrante,onda će ih i dovodit.Ili ako im je u interesu da imaju američku bazu na svojoj teritoriji onda će je i imat.U svakom slučaju ona je odlazeća.
ultima_palabra

#14855 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

burgundy wrote:
ultima_palabra wrote:
burgundy wrote: Da slazem se to mu je bio ispad.Covjek se uci dok je ziv :mrgreen: .Bez obzira Trump u svijetu ima vise postovanja za ove dvije godine, nego Obama za svoja dva mandata.
Da pitamo Merkelicu recimo?
https://www.newyorker.com/magazine/2018 ... and-europe
Eh sad cemo svaku drzavu pojedinacno ko je za a ko protiv Trumpa? Svaka drzava ima svoje interese.Ako je u interesu Njemačke da pravi Sjeverni Tok,onda će ga i napravit.Ako im je u interesu da dovode migrante,onda će ih i dovodit.Ili ako im je u interesu da imaju američku bazu na svojoj teritoriji onda će je i imat.U svakom slučaju ona je odlazeća.
Pa sigurno je relevantnija od diktatora tipa Kim ili Putin.
jeza u ledja

#14856 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

burgundy wrote:Da nisu ipak crnci lijeni i imaju nerealna očekivanja u životu
I sad treba kao normalan razgovor vodit s ovakvim? Obama picka, Trump muskarcina, omiljen u svijetu. Svi se dive njegovoj zlatnoj kosi i narandzastoj puti. On nije picka, on hvata druge za picku. :oops:
Irsar wrote:bla
I dalje ti se sve brka u glavi. Jesi siguran da si na pravoj temi?

Trump:
"I think Islam hates us."
https://www.washingtonpost.com/news/pos ... db0ee937c1

Prst na celo.
Last edited by jeza u ledja on 08/01/2019 15:30, edited 1 time in total.
GandalfSivi

#14857 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Sta kazes legendo, postuju ga? :lol: :lol: :lol:

seln

#14859 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by seln »

Irsar wrote:Kao što rekoh, prerogativ suverene države je da diktira svoju sudbinu, pa ako se to ne sviđa ljudima udaljenim par hiljada kilometara od nje (npr. u nekom Egiptu) - koga briga.
To sto ta suverena drzava pokusava da diktira cijelom svijetu svoju volju... to te ne tangira. A i zasto bi - kad si u takvom sukobu sa logikom.
seln

#14860 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by seln »

GandalfSivi wrote:
Sta kazes legendo, postuju ga? :lol: :lol: :lol:

Narandzasti majmun, idol rednecka, militantnih evangelista i egoista svake vrste.
jeza u ledja

#14861 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Uzor onih koji bi hvatali za picku i piskili u zlatnim soljama, imali zlatnu kosu i narandzast ten . Kad vide Trumpa kontaju - i oni bi onako jednog dana. :D Dosta su se oni prilagodjavali drugima, zenama, crncima, pederima, strancima, sad nek se oni malo prilagodjavaju njima! :oops:
burgundy

#14862 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by burgundy »

jeza u ledja wrote:
I sad treba kao normalan razgovor vodit s ovakvim? Obama picka, Trump muskarcina, omiljen u svijetu. Svi se dive njegovoj zlatnoj kosi i narandzastoj puti. On nije picka, on hvata druge za picku. :oops:

Pa ti bar živiš u Americi ili je samo poso kuća ne vidiš.

Samohrane majke odgajaju djecu.Djeca rastu bez očinske figure zato što su po zatvorima ili cugaju ili se drogiraju.Destrukcija crnačkog društva.Na ovom kanalu prikazuje hood-ove gdje je većina crnačka populacija.Imaš i intervjue.
GandalfSivi

#14863 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

burgundy wrote:
jeza u ledja wrote:

Pa ti bar živiš u Americi ili je samo poso kuća ne vidiš.

Samohrane majke odgajaju djecu.Djeca rastu bez očinske figure zato što su po zatvorima ili cugaju ili se drogiraju.Destrukcija crnačkog društva.Na ovom kanalu prikazuje hood-ove gdje je većina crnačka populacija.Imaš i intervjue.
Kakav rasizam, nevidjeno... Nije tebi dobro majstore...
burgundy

#14864 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by burgundy »

Da da nevidjeno, evo vidiš sada.I to u zemlji neograničenih mogućnosti.
GandalfSivi

#14865 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

burgundy wrote:Da da nevidjeno, evo vidiš sada.I to u zemlji neograničenih mogućnosti.
Kao sto rekoh, rasizam nije dobar znak mentalnog zdravlja, ali hajde samo ti nastavi svoju politiku, sasvim dovoljno mi o tebi govori...
burgundy

#14866 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by burgundy »

GandalfSivi wrote:
burgundy wrote:Da da nevidjeno, evo vidiš sada.I to u zemlji neograničenih mogućnosti.
Kao sto rekoh, rasizam nije dobar znak mentalnog zdravlja, ali hajde samo ti nastavi svoju politiku, sasvim dovoljno mi o tebi govori...
Kad nemaš šta da kažeš, vrijeđaj.Svaka čast.
GandalfSivi

#14867 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

burgundy wrote:
GandalfSivi wrote:
U pravu si, rasistima nemam nista reci...
burgundy

#14868 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by burgundy »

Ono kad pored očiju ne vidiš,to je najgora bolest.
jeza u ledja

#14869 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

burgundy wrote:
GandalfSivi wrote:
Vrijedja? Ma nemoj?
Ti svojom izjavom "crnci su lijeni" zapecacujes sebi epitet rasiste. Nije tesko dokuciti da ti sav dalji rezon proizilazi od toga, ukljucujuci i ovu pricu o Obami. Cuj tebe vrijedjaju? Ti vrijedjas nas.
Ako nista, u pravu si da Obama nije bio omiljen u nekim zemljama Azije jer je tamo rasizam jos 10 puta jaci nego u Americi.
burgundy

#14870 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by burgundy »

@jeza moram ovako ne znam ove multikvote

Ma nemoj,znači ako je neko druge boje kože ne može se reć mišljenje.A u redu je crnogorce nazvati lijenim,pa se i nasmijat na to.Znači i to sto kritikujem Obamu je rasistički?
92 u LA su izbili nemiri zbog pretjerana upotrebe sile nad Rodney Kingom afroamerikanac.Bjelci su bili policajci.Šta mislim o njima?Trebali su dozivotne dobit.Da li je bila opravdana reakcija crnačkog stanovništva.Ne.Paljenja i ubijanja nisu bila način da se istjera pravda.Šta su im korejanci bili krivi,gdje su im palili i pljačkali radnje,pa kad su korejci vidjeli da ih policija ne štiti, uzeli pravdu u svoje ruke i čuvali šta je ostalo puškama.Šta je Reginald Denny bio kriv,kojeg su izvukli iz kamiona kao psa,i prebili ga skoro na smrt.Čovjek prevozio robu,radio svoj posao.Došlo je dotle da se vojska morala uključit.Ferguson se dešava u Americi svaki dan.
jeza u ledja

#14871 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

burgundy wrote:@jeza moram ovako ne znam ove multikvote

Ma nemoj,znači ako je neko druge boje kože ne može se reć mišljenje.A u redu je crnogorce nazvati lijenim,pa se i nasmijat na to.Znači i to sto kritikujem Obamu je rasistički?
92 u LA su izbili nemiri zbog pretjerana upotrebe sile nad Rodney Kingom afroamerikanac.Bjelci su bili policajci.Šta mislim o njima?Trebali su dozivotne dobit.Da li je bila opravdana reakcija crnačkog stanovništva.Ne.Paljenja i ubijanja nisu bila način da se istjera pravda.Šta su im korejanci bili krivi,gdje su im palili i pljačkali radnje,pa kad su korejci vidjeli da ih policija ne štiti, uzeli pravdu u svoje ruke i čuvali šta je ostalo puškama.Šta je Reginald Denny bio kriv,kojeg su izvukli iz kamiona kao psa,i prebili ga skoro na smrt.Čovjek prevozio robu,radio svoj posao.Došlo je dotle da se vojska morala uključit.Ferguson se dešava u Americi svaki dan.
Naravno da nije u redu bilo koga pausalno nazivati lijenim. Znas kako nazivaju Bosance u ostatku Jugoslavije? (Suljo i Mujo) Je li ti sebe smatras glupim? Hoce li ti smetati da te neko nazove glupim?

Ne razumijem poentu spominjanja LA Riots? Ubistvo Rodney Kinga je hate crime. Naravno da su protesti bili opravdani, ali ne ono sto se sve desilo zbog toga. Nije to tako komplikovano. Ili tebi jeste?

I ne, naravno da nije kritiziranje Obame rasizam. No s obzirom da ti crnce smatras lijenima, nije tesko povezati na osnovu cega formiras misljenje o Obami.
CPT

#14872 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by CPT »

burgundy wrote:on hvata druge za picku.
kad plati, 130.000$ recimo :lol:

ajd sto je platio al 130k :lol:
burgundy

#14873 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by burgundy »

jeza u ledja wrote:
burgundy wrote:@jeza moram ovako ne znam ove multikvote

Naravno da nije u redu bilo koga pausalno nazivati lijenim. Znas kako nazivaju Bosance u ostatku Jugoslavije? (Suljo i Mujo) Je li ti sebe smatras glupim? Hoce li ti smetati da te neko nazove glupim?

Ne razumijem poentu spominjanja LA Riots? Ubistvo Rodney Kinga je hate crime. Naravno da su protesti bili opravdani, ali ne ono sto se sve desilo zbog toga. Nije to tako komplikovano. Ili tebi jeste?

I ne, naravno da nije kritiziranje Obame rasizam. No s obzirom da ti crnce smatras lijenima, nije tesko povezati na osnovu cega formiras misljenje o Obami.
Ja sam tuljumba :-D

Nisam očekivao ovakvu reakciju,kontam u sebi aaaa ko da sam opsovo.Obama kad se kandidovao i pobjedio bilo mi je drago,mislio sam da gori od Busha ne moze niko bit.Obecavao je,ali ispalo je da je Obama bio teško razočaranje.Znaš ko čovjek kad nit smrdi nit miriše.Čovjek bez stava,vođen uzdama drugih, moćnijih.
Trump mi se sviđa jer ima stav,ima principe.Stavovi od 80-ih do danas su se malo promijenili.Drago mi je što je kao autsajder pobijedio,zato što su mu se smijali,pa im je začepio usta svima.Ne boji se reć svoje mišljenje iako to može uzburkat javnost.Naravno ima ispada i gafova, čovjek je na kraju krajeva.Za nekoga bez političkog bekgraunda,zna se predsjednički postavit.
broj dva

#14874 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by broj dva »

Ukratko, Donald je : Narcisoidan, šovinista, rasista, egoista, patološki lažov, pohlepan, umišljen a još i slabo barata maternjim jezikom. I pride loš političar.
jeza u ledja

#14875 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

burgundy wrote: Trump mi se sviđa jer ima stav,ima principe.Stavovi od 80-ih do danas su se malo promijenili.Drago mi je što je kao autsajder pobijedio,zato što su mu se smijali,pa im je začepio usta svima.Ne boji se reć svoje mišljenje iako to može uzburkat javnost.Naravno ima ispada i gafova, čovjek je na kraju krajeva.Za nekoga bez političkog bekgraunda,zna se predsjednički postavit.
Znaci da Trump ima principe tipa "hajmo potpuno otvoriti granicu" pustati milion ljudi godisnje kao azilante, ti bi to podrzao jer "ima svoje principe"? Jest al u kurcu. Trump ti se svidja jer gaji iste sentimente kao i ti. A to o njegovoj principijelnosti od 80-ih do ovamo...govorimo o covjeku koji je promjenio 3 partije od tada, bio major Democratic donor, isao po kojekakvim veseljima sa vodecim Demokratskim glavesinama...Nema sta, principijelan covjek. :lol: Inace poduga je lista ljudi koje je hvalio da bi ih ssamo par mjeseci kasnije pljuvao . Principijelan nema sta. :D
Ne boji se reci svoje misljenje, ah, budi siguran da se boji. Samo sto ne zelis ni da znas boga kakva stvarno misljenja ima. A da se zna "predsjednicki postaviti", ja ne znam u kom ti univerzumu zivis pa ti se bilo sta sto je uradio Trump cini predsjednickim? Ali dobro, za nekog ko misli da je Trump postovan u svijetu, iako mu se taj svijet smije u lice, i ne cudi sto ti se Trump cini predsjednickim. :-)
Ono, paralelni univerzum al dobro.
Post Reply