UEFA Champions League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
SSemir

#14851 Re: UEFA Champions League

Post by SSemir »

Zanimljiv podatak
Barca je devet puta ispadala u nokaut fazi - 2007. od Liverpoola, 2008. od Manchester Uniteda, 2010. od Intera, 2012. od Chelseaja, 2013. od Bayerna, 2014. i 2016. od Atletico Madrida, 2017. od Juventusa i 2018. od Rome.

U svim tim utakmicama Messi, pazite sad, nije zabio niti jedan gol! Dakle, u većini slučajeva nije bio raspoložen u najvažnijim trenucima ili su ga braniči jako dobro čuvali
Koliko je ono ronaldo dao golova u polufinalima i finalima u zadnje vrijeme.
Tap in :-D
mousstapha

#14852 Re: UEFA Champions League

Post by mousstapha »

LP se godinama mijenjala. Nekada je bila eksluzivitet samo za prvake liga. Po meni je to bila olakotna okolnost da osvajas LP vise puta uzastopno. Uz vjerovatno manju frekvenciju transfera. Ko sastavi pobjednicki tim, u mogucnosti je da dominira vise sezona.
Danas su ekipe koje nisu bile prvaci u ligama petice veliki izazov i jednostavno su pojacali generalni kvalitet takmicenja.
Mozda u buducnosti bude neka super liga. Tada bi neka nacionalna prvenstva mogla postati trecerazredna takmicenja. Bez obzira ako istu ligu nastave igrati isti timovi, zalaganje i zelja za trofejom moze se smanjiti. Nesto slicno kako se desilo sa Europa Ligom, nekadasnjim kupom uefa.
Po meni je vazda najvece takmicenje ono koje je najprestiznije. Tezina osvajanja je tek drugi faktor.
Logovan

#14853 Re: UEFA Champions League

Post by Logovan »

SSemir wrote:Zanimljiv podatak
Barca je devet puta ispadala u nokaut fazi - 2007. od Liverpoola, 2008. od Manchester Uniteda, 2010. od Intera, 2012. od Chelseaja, 2013. od Bayerna, 2014. i 2016. od Atletico Madrida, 2017. od Juventusa i 2018. od Rome.

U svim tim utakmicama Messi, pazite sad, nije zabio niti jedan gol! Dakle, u većini slučajeva nije bio raspoložen u najvažnijim trenucima ili su ga braniči jako dobro čuvali
Koliko je ono ronaldo dao golova u polufinalima i finalima u zadnje vrijeme.
Tap in :-D
Nije igrač za velike utakmice. :oops:
jeza u ledja

#14854 Re: UEFA Champions League

Post by jeza u ledja »

mousstapha wrote: Po meni je vazda najvece takmicenje ono koje je najprestiznije. Tezina osvajanja je tek drugi faktor.
Eh, upravo tako. Dobro receno. :thumbup:
Nadzorna_ploca

#14855 Re: UEFA Champions League

Post by Nadzorna_ploca »

Alighieri wrote:
Nadzorna_ploca wrote:A dug jezik i ne gledanje dalje od nosa odlika kokosara.
Neznanje i nedostatak argumenata vodi prema pisanju gluposti kao što vidimo po tvom postu. Ljutiš se što pišeš gluposti, čuj der Stegen ispred Neuer, jadan ne bio, kakav je to sci-fi.

Hajde, ignoriran si do daljnjeg, idi napiši zadaću, valja u školu sutra :thumbup:
https://m.youtube.com/watch?v=OoSk7MfsODU
Mustang1

#14856 Re: UEFA Champions League

Post by Mustang1 »

Fudo387 wrote:
Mustang1 wrote:
Fudo387 wrote:
Liverpul ce fasovat petardu od Reala, ako do tog susreta dodje.
Isto kao sto je i od City.a ha?
Realno, i ovo sa shitijem su vrlo lako mogli zijaniti petardom...nekad imas i srece.
Sine dragi 5:1 su izgubili, o kakvoj sreci pricas :D Liverpool u KO fazi ima 10:1 rezultat.
turbofolk

#14857 Re: UEFA Champions League

Post by turbofolk »

jeza u ledja wrote:
turbofolk wrote:Znači po toj logici, ako je osvajanje domaćeg šampionata veći uspjeh od osvajanja LP, onda je veći uspjeh jedne reprezentacije pobjediti u kvalifikacijskoj grupi i plasirati se na Euro, nego osvojiti Europsko prvenstvo.
Pa kvalifikacione grupe su samo grupna faza istog takmicenja. Isto kao sto CL ima grupe, tako i EP pocne prvo iz grupa sa dirigovanim zrijebom.
Ma loša je paralela znam. Ovdje se ustvari sve svede na raspravu ko je bolji, Real ili Barcelona, a na kraju haman i na onu Ronaldo vs Messi.
Jedno je sigurno, ako Real večeras prođe, bit će to osmo polufinale LP zaredom, uz tri titule. Nije li i to već određen vid dominacije? Dalje: od 98. do 2017. Real ima 6 titula, haman pa trećinu, a osim toga još 6 nastupa u polufinalu. 12 polufinala u 20 godina. Malo li je. Da ne bude samo Real pa Real.. I Barcelona je blizu tim ciframa. Ali Barcelonu prati epitet Uefine kurve mezimice i tako će biti sve dok budu živi svjedoci polufinala iz 2009. :D Mislim da je tu noć sudac donio više štete Barceloni nego koristi. Ali to je za druge teme.

.. A sinoć. Roma - Barcelona. Znači

:serbo: :serbo: :serbo:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#14858 Re: UEFA Champions League

Post by _BataZiv_0809 »

A Real ne nosi taj epitet? De se malo saberite Tita vam :-)
turbofolk

#14859 Re: UEFA Champions League

Post by turbofolk »

Ja sam u ovim raspravama Real - Barcelona neutralan. Šerbo bi sviro i da je Roma sinoć Reala izbacila
jeza u ledja

#14860 Re: UEFA Champions League

Post by jeza u ledja »

I ja sam bas konto kako je Roma sinoc imala srecu jer se Barci nikad nista ne svira. :D
Jest da nije mogao biti ocitiji faul. Vuce ga covjek za ruku, hoce malo da se druzi. :D
supercali

#14861 Re: UEFA Champions League

Post by supercali »

turbofolk wrote:
jeza u ledja wrote:
turbofolk wrote:Znači po toj logici, ako je osvajanje domaćeg šampionata veći uspjeh od osvajanja LP, onda je veći uspjeh jedne reprezentacije pobjediti u kvalifikacijskoj grupi i plasirati se na Euro, nego osvojiti Europsko prvenstvo.
Pa kvalifikacione grupe su samo grupna faza istog takmicenja. Isto kao sto CL ima grupe, tako i EP pocne prvo iz grupa sa dirigovanim zrijebom.
Ma loša je paralela znam. Ovdje se ustvari sve svede na raspravu ko je bolji, Real ili Barcelona, a na kraju haman i na onu Ronaldo vs Messi.
Jedno je sigurno, ako Real večeras prođe, bit će to osmo polufinale LP zaredom, uz tri titule. Nije li i to već određen vid dominacije? Dalje: od 98. do 2017. Real ima 6 titula, haman pa trećinu, a osim toga još 6 nastupa u polufinalu. 12 polufinala u 20 godina. Malo li je. Da ne bude samo Real pa Real.. I Barcelona je blizu tim ciframa. Ali Barcelonu prati epitet Uefine kurve mezimice i tako će biti sve dok budu živi svjedoci polufinala iz 2009. :D Mislim da je tu noć sudac donio više štete Barceloni nego koristi. Ali to je za druge teme.

Ako cemo gledati greske niko ne prica kako je barcelona ostecena na nou campu prije tog overbro uzvrata
Niko ne prica kako je barca igrala sa interom kad su isli busom u milano pa zijanili cini mi se jer je onaj vulkan podivljao i sl
Greske sudija mozes naci u korist svake ekipe a isto tako i kontra svake
Jel dortmund razvaljivao reala pa se slomi go i tad je isla prica da je go bio manji nakon montiranja za par cm a real bio drugo poluvrijeme tu i sl
Svasta nesto se moze naci za svakoga
supercali

#14862 Re: UEFA Champions League

Post by supercali »

jeza u ledja wrote:
mousstapha wrote: Po meni je vazda najvece takmicenje ono koje je najprestiznije. Tezina osvajanja je tek drugi faktor.
Pa niko ne spori da je najprestiznije al jel tezina ista je vec pitanje
jeza u ledja

#14863 Re: UEFA Champions League

Post by jeza u ledja »

supercali wrote:
jeza u ledja wrote:
Pa niko ne spori da je najprestiznije al jel tezina ista je vec pitanje
Poenta je u tome da cak i ako nije najteze (o cemu se moze diskutovati) - da je najprestiznije. A mislim, i logicno, kako ce neko iz recimo Spanije cijeniti neki engleski klub vise po nekim engleskim titulama nego po evropskim u kojim i Spanci ucestvuju.
supercali

#14864 Re: UEFA Champions League

Post by supercali »

Pa evo da se stvori neka super europska liga od 20 klubova sta mislite koji bi klubovi tu bili?
animals

#14865 Re: UEFA Champions League

Post by animals »

supercali wrote:Pa evo da se stvori neka super europska liga od 20 klubova sta mislite koji bi klubovi tu bili?
Zeljo i Zrinjski..svakako... :D
jeza u ledja

#14866 Re: UEFA Champions League

Post by jeza u ledja »

supercali wrote:Pa evo da se stvori neka super europska liga od 20 klubova sta mislite koji bi klubovi tu bili?
Oni koji imaju najvise para trenutno.
AmiĐa_Idriz

#14867 Re: UEFA Champions League

Post by AmiĐa_Idriz »

Kada je Ronaldova ekipa gubila u LŠ, zabio je 22 gola.
Kada je Messijeva ekipa gubila u LŠ, zabio je 4 gola.
Ja ovo bez ikakve provokacije, čisto onako iznosim podatak :oops:
supercali

#14868 Re: UEFA Champions League

Post by supercali »

Previse se barcelona oslanja na mesija
Prije je imala i xavija i iniestu i jos dobrih koji su to pokrivali a i bili su svi mladji sada je to vec druga prica
Sve sam blizi misljenju da kad messi ode da ce barca postati prosjek tipa borusije haman
supercali

#14869 Re: UEFA Champions League

Post by supercali »

jeza u ledja wrote:
Oni koji imaju najvise para trenutno.
I bilo bi priblizno 5-6 iz eng 5 iz spa 4 iz njem 4 iz italije i psg otprilike druga liga bi tek imala klubove izvan petorke
AmiĐa_Idriz

#14870 Re: UEFA Champions League

Post by AmiĐa_Idriz »

Meni ono i izgleda poput igre prosjek ekipe.
MyTao

#14871 Re: UEFA Champions League

Post by MyTao »

turbofolk wrote:
jeza u ledja wrote:

Ne... Svodi se na to da trenutni tim Real Madrida, cak I ako uzme LP ove godine nije najbolji tim svih vremena. Zaboli me ona stvar za Barselonom.

Postoje timovi Real Madrida koji su bili bolji, da ne spominjemo dominaciju drugih timova jer vama je sve Ronaldo vs Messi.
turbofolk

#14872 Re: UEFA Champions League

Post by turbofolk »

supercali wrote: Ako cemo gledati greske niko ne prica kako je barcelona ostecena na nou campu prije tog overbro uzvrata
Niko ne prica kako je barca igrala sa interom kad su isli busom u milano pa zijanili cini mi se jer je onaj vulkan podivljao i sl
Greske sudija mozes naci u korist svake ekipe a isto tako i kontra svake
Jel dortmund razvaljivao reala pa se slomi go i tad je isla prica da je go bio manji nakon montiranja za par cm a real bio drugo poluvrijeme tu i sl
Svasta nesto se moze naci za svakoga
:thumbup: :thumbup:
Slažem se da su sudijske greške sastavni dio igre. I uvijek su greške koje su u korist Reala ili Barcelone bile pod lupom. Uvijek se njima šilji - to ćeš uvijek čuti od neutralnih navijača. Ovdje je tema LP, a rekao bih da u La Ligi Real ima veći protektorat kod sudija, ali tamo je već i politika sastavni dio sudijskih slobodnih procjena :D
turbofolk

#14873 Re: UEFA Champions League

Post by turbofolk »

MyTao wrote:
Ne... Svodi se na to da trenutni tim Real Madrida, cak I ako uzme LP ove godine nije najbolji tim svih vremena. Zaboli me ona stvar za Barselonom.

Postoje timovi Real Madrida koji su bili bolji, da ne spominjemo dominaciju drugih timova jer vama je sve Ronaldo vs Messi.
Meni nije. Ja u te rasprave Ronaldo i Messi ne ulazim.
Slažem se 100% sa ostatkom komentara :thumbup:
Artest

#14874 Re: UEFA Champions League

Post by Artest »

bingov buraz wrote::bih:
Tomahawk11 wrote:Ovi na Areni nisu normalni...

- Ovaj program sadrži plasiranje Rome!!! :lol: :lol: :lol:
Ima onaj staronja što dođe kao gost komentator,ima neku funkciju u FS Srbije,ne može nesrbe ni nacrtane,teški šovinista samo ne smije javno,nisam upratio njegov komentar sinoć,kaze jednom prilikom onaj drugi voditelj od naših večeras igraju lupam Modrić,Džeko i Kolarov,kaže lik mrtav hladan samo je Kolarov naš :mrgreen:

Inače su za 10 momci sa Arene.
I sinoc se trudio da omalovazi Dzekin gol. Govori mu onaj voditelj kako se Dzeko dobro snasao, prijem lopte, reakcija...ali jok, ovaj navalio isticat losu reakciju neodgovorne odbrane Barcelone, mada ne bi da umanji Dzekine zasluge. Djikan zamalo presvisno od muke.
vernes81

#14875 Re: UEFA Champions League

Post by vernes81 »

supercali wrote:Previse se barcelona oslanja na mesija
Prije je imala i xavija i iniestu i jos dobrih koji su to pokrivali a i bili su svi mladji sada je to vec druga prica
Sve sam blizi misljenju da kad messi ode da ce barca postati prosjek tipa borusije haman
O ovom i ja kontam, iako navijam za Real bilo bi bezze da Barsa padne ku... za usi kao Milan ili Borusija jer bi to dobro sjebalo i Spansku ligu i El klasiko i sve.
Post Reply