Ukrajina

Post Reply
jefferson

#14851 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

video wrote:
Challenger__ wrote:To što ja mislim isto kao ogromna većina Sarajlija nema nikakve veze sa Ukrajinom, a o besmislenosti paralela (izuzev u sličnosti pravnih situacija) sam se izjasnio još na temi Sirija.

Dakle, ne trudi se uzalud, ne interesuju me nikakve lažne paralele.
Opet izvrdavas odgovor :roll:

Ne mogu vjerovati da osoba koja a to moram priznati, zna puno o nekim stvarima koje se dogadjaju sirom svijeta NE ZNA odgovor na ona moja pitanja :?

Ono nisu nikakva "bezvezna" pitanja i od krucijalnog su znacaja za ovu temu ;-)

P.S.

Smatram te kao ozbiljnu osobu i od takve ocekujem sve samo ne izvrdavanja !
Pitao sam i ja, ako se Girkin bori protiv fasista sada, protiv cega se borio 1995 u BiH?
Naravno niko od ovih sto su puni cinjenica tipa "fals flag" i slicno, nisu dali odgovor.
jefferson

#14852 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

L u c i f e r wrote:
Međunarodni promatrači Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (OESS) već drugi dan pokušavaju doći do mjesta nesreće, međutim u tome ih sprečavaju proruski separatisti. Kako je saopćio glasnogovornik OESS-a, Michael Bociurkiw, njihovom timu je dopušteno da bude u blizini mjesta nesreće i pregledaju teren, ali im nije dozvoljen pristup olupini aviona.
Hmm...zašto li...vjerovatno jer je i OSCE sudionik u zavjeri zle imperije SAD protiv slobodarske Rusije. :)
Kazem ja, sljedece scene: vezanje OSCE posmatraca za bandere. Bar Girkin ili Strelkov kako god mu je ime, ima iskustva.
video

#14853 Re: Ukrajina

Post by video »

Challenger__ wrote::lol:

Pa jadan ne bio, zna se šta Sarajlije, ogromna većina, misle o tim zločinima i ko se za njih tereti. Spadam među njih i tu se nema ništa ni dodati ni oduzeti.
Koliko znam da se pod nick-om Challenger__ ne nalazi "ogromna vecina" vec jedna osoba i od TE osobe LICNO me interesuje odgovor. Je li to tesko preko usana ( do duse ovdje je slucaj o tastaturi) prevalit istinu ma kakva je ona bila :shock:

Hajde, mozes ti to, znas da mozes, bez obzira sta bi drugi onda o tebi pomislili.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#14854 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#14855 Re: Ukrajina

Post by pici »

L u c i f e r wrote:
Međunarodni promatrači Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (OESS) već drugi dan pokušavaju doći do mjesta nesreće, međutim u tome ih sprečavaju proruski separatisti. Kako je saopćio glasnogovornik OESS-a, Michael Bociurkiw, njihovom timu je dopušteno da bude u blizini mjesta nesreće i pregledaju teren, ali im nije dozvoljen pristup olupini aviona.
Hmm...zašto li...vjerovatno jer je i OSCE sudionik u zavjeri zle imperije SAD protiv slobodarske Rusije. :)
16:50 - Ukrajinske vlasti ponovile su apel obiteljima stradalih putnika i članova posade da blokiraju bankovne račune svojih najmilijih. Naime, prema njihovim informacijama, na mjestu nesreće krade se gotovina i kreditne kartice stradalih.
Jadovanima krenulo... :oops:
Renta

#14856 Re: Ukrajina

Post by Renta »

Challenger__

#14857 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Ta jedna osoba misli isto što i ogromna većina Sarajlija - http://sh.wikipedia.org/wiki/Masakr_u_u ... se_Miskina i ako se ne vratiš na temu završili smo priču.
JohnnyS

#14858 Re: Ukrajina

Post by JohnnyS »

Proxyji su srušili avion, proxyji su palili gume po Stradunu, proxyji su krivi za Kapiju i jednako tako su proxyji krivi za Markale, ja ne znam što je tu čudno...
mirsek

#14859 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

daxon wrote:
sanjin_1 wrote:podrzavas Rusiju iz jednostavnog razloga sto se nadas Ruskoj podrsci kada jednom opet ti i takvi kao ti krenete u ostvarivanje svojih nauma.
Kakvi kao ja? Ti si patološki bolesnik! Bi li mi ovo "takvi kao ti" smio u facu reći, ako hoćeš nađimo se kod sebilja na sred ćaršije?

Zašto mnogi, uključujući i mene u ukrajinskom sukobu podržavaju Ruse, pa zgadio im se svijet po receptu EU i USA, žele da takav svijet ima kontra teg, bojimo se da ne postanemo kao Libija, Irak, Afganistan, Sirija i ostale zemlje gdje su USA eksperimentisale sa svojom demokratijom, a evo sada i Ukrajina doživljava sudbini tih pobrojanih zemalja, bojim se da ne završimo kao palestina ako USA pronađe nove dobre momke, a to može preko noći postati i Srbija, sjetimo se i Sdam je jedno vrijeme bio good guy..., zato ne likuj i ne budi previše siguran kako su USA na strani Bosne i Bošnjaka, sa njima nikad ne znaš na čemu si, jer ako se ovo sranje sa Rusima produbi i proširi, mogli bi upravo Srbi amerima postati strateški partner protiv Rusije na balkanu... Da li bi i u tom scenariju podržavao svijet po modelu USA?
japin_mutapi wrote:danas u "narodnoj republici" ratuju isti oni koji su ratovali protiv muslimanskih divljaka na balkanu bar je to jasno ko dan
Dobro, paralelan zaključak, izveden iz tvoje logike rasuđivanja zbog jednog čovjeka za kojeg znaš da se borio saq četnicima bi bio ovakav:
Danas u Siriji i Iraku u redovima ISIL-a, al nusre, al kaide... ratuju isti oni muslimanski divljaci sa balkana protiv kojih su se Srbi borili na Balkanu, bar je to jasno kao dan.
Je li nam ovo sugerišeš? Jer tvoje paralele su upravo takve, ako zbog nekolicine njih koji su bili sa Srbima, tj. par Srba koji su otišli tamo, okarakterišeš čitav narod kroz tih par ljudi, tada, na isti način, zbog nekolicine njih, istim principom si okarakterisao i svoj narod, tj. daješ legitimitet svakome ko to uradi. Ukoliko ti pristaješ na takvu logiku, ja ne želim, ne želim da iko BiH poistovjećuje sa nekakvim halifatom u Iraku, ISIL-om, al nusrom i ko zna čime zbog toga što je nekolicina pacijenata iz BiH otišla tamo i pridružila im se.
BRAVO :thumbup: :bih:
video

#14860 Re: Ukrajina

Post by video »

Challenger__ wrote:Ta jedna osoba misli isto što i ogromna većina Sarajlija - http://sh.wikipedia.org/wiki/Masakr_u_u ... se_Miskina i ako se ne vratiš na temu završili smo priču.
Nisi ti nikakav balavac koji bi na ovaj nacin zavrsio ovo zapoceto a to znamo nas oba pa i hrpa forumasa ovdje ;-)

Odgovorio si na trecinu moga pitanja i opet te molim da odgovoris u potpunosti na sve jer ovim ne odgovaranjem sam sebi "skaces u stomak" i postajes ne vjerodostojan sugovornik a to ti ni malo ne prilici ;-)
insomnia78

#14861 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

JohnnyS wrote:Proxyji su srušili avion, proxyji su palili gume po Stradunu, proxyji su krivi za Kapiju i jednako tako su proxyji krivi za Markale, ja ne znam što je tu čudno...
Ha ya
False flag
Jasno ko dan

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Challenger__

#14862 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Ista mislim u vezi Markala 1 i 2. A sad da čujem odgovor - kakve to ima veze sa Ukrajinom?
dječak sa šibicama

#14863 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Zašto mnogi, uključujući i mene u ukrajinskom sukobu podržavaju Ruse, pa zgadio im se svijet po receptu EU i USA, žele da takav svijet ima kontra teg, bojimo se da ne postanemo kao Libija, Irak, Afganistan, Sirija i ostale zemlje gdje su USA eksperimentisale sa svojom demokratijom
by daxon

Samo da te ispravim, USA je itekako eksperimentirala u BiH i sa BiH, Dejtonska BiH je americka zamisao i rabota, Platforma kojom je pederacija blokirana na duzi period i stvoreno stanje anarhije gdje ministar moze biti ko god pozeli, pa i smetljar sa ulice, takodje americkih ruku djelo... 5 je trecina od 17, americka matematika u BiH.

Itd, itd.
mirsek

#14864 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

japin_mutapi wrote:
daxon wrote:
japin_mutapi wrote:danas u "narodnoj republici" ratuju isti oni koji su ratovali protiv muslimanskih divljaka na balkanu bar je to jasno ko dan
Je li nam ovo sugerišeš? Jer tvoje paralele su upravo takve, ako zbog nekolicine njih koji su bili sa Srbima, tj. par Srba koji su otišli tamo, okarakterišeš čitav narod kroz tih par ljudi, tada, na isti način, zbog nekolicine njih,
đe to piše
ja tako nazivam ove proruske borce separatiste i teroriste a njihovog harambašu strelkova četnikom jer to oni i jesu i strelkov jeste četnik
četnici sa balkana su otišli kod sebi bliskih i sa kojim dijele iste "vrijednosti" i ja za to stvarno nisam kriv
Kakve ba vrijednosti.
Traze ljudi neku licnu satisfakciju da su oni ko bitni pa trce da se slikaju sa "bracom" rusima jer im inace ostaje samo sumadija gdje su baje.
Jel i mi tako dijelimo vrijednosti sa turcima pa ubijamo armence i kurde i pokusavamo da obnovimo otomansko carstvo ?
zilog

#14865 Re: Ukrajina

Post by zilog »

dječak sa šibicama wrote:Glavu dajem da si bio jedan od onih sto su cmizdrili "aaaaa kako to da su dokumenti iz aviona koji je udario u WTC citavi, islamofobija, cionisti, masoni"
Vidim ja da bi dala glave, jer nisam tako "cmizdrio".
dječak sa šibicama wrote:A kako ces ti mene tretirati, znas sta me zaboli.... pokusaj zamisliti.
Zamislio sam i skontao - pi*ka
dječak sa šibicama

#14866 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Image
KAMI666

#14867 Re: Ukrajina

Post by KAMI666 »

Treba ovog @konj... sorry, @sanjina_1 upitati nesto ali da nam iskreno odgovori:

Posto volis da pominjes cetnike i Srebrenicu, i da usporedjujes danas ono sto se radi u Ukrajini, de mi reci jel ti zao onog naroda u avionu sto su izginuli, mislim da je najveci broj bilo Holandjana, jer oni su eto i dopustili da se desi Srebrenica (umprofor je bio Holandski).
Reci sada uholjezu jedan, jel ti drago sto su Holandjani, njih ponajvise, poginuli tim obaranjem aviona, kako ih vi nazivate olosem ljudskim. Eto Rusija kriva za cetnike, a Holandjani za pad Srebrenice. Jel ti drago da je taj olos Holandski izgorio nad nebom? Jer eto ti i svi vi ostali protezete tu pricu Rusi-Bosna-Srebrenica. Ili je narod proruskih Ukrajinaca manje vrijedan? Ili si ti Holandjanima oprostio genocid koji su dozvolili, a mogli da sprijece?

Licemjeru jedan.

PS: ti si isto nas narod, ali si licemjer. Tvoja moze da bude samo zlatna kasika Alijina, i tu ti je dziza/crta.
Last edited by KAMI666 on 19/07/2014 18:19, edited 1 time in total.
video

#14868 Re: Ukrajina

Post by video »

Challenger__ wrote:Ista mislim u vezi Markala 1 i 2. A sad da čujem odgovor - kakve to ima veze sa Ukrajinom?
Posto neces da budes direktan - evo ja cu otipkati za tebe ;-)

Znaci, po tebi, za ona tri navedena masakra (jedna od mnogih al samo je njima rijec) koja su se dogodila u SA u rasponu od 92 do 95 KRIVA JE VOJSKA REPUBLIKE SRPSKE !
Challenger__

#14869 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

a sad konačno - kakve to ima veze sa Ukrajinom?
video

#14870 Re: Ukrajina

Post by video »

Challenger__ wrote:a sad konačno - kakve to ima veze sa Ukrajinom?
Nisi odgovorio :?
mirsek

#14871 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

Chelli odgovori mu vise direktno.
Svakako ce trolati i bezveze prebacivati temu na tvoj stav dok otvoreno ne odgovoris.
Nema nikakve poveznice sa markalama i ovom temom koliko god neko pokusavao da to isforsira.
Challenger__

#14872 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Srpsko-bosanske snage, zovi ih kako hoćeš. Znači, zajebavaš me. OK.
jefferson

#14873 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Pa ima.
Oni koji su pucali po Sarajevu se hvale kako su srusi avion u Ukrajini, pa onda da nisu oni krivi, da su vec mrtva tijela ba u avionu (kao sto su onomad tvrdili da su "muslimanski eksremisti" dovezli mrtva tijela na Markale).
Sve to se desava u Ukrajini pod komandom covjeka koji je pucao po Sarajevo, a ni uzimanje talaca tipa UN i OSCE mu nije strano.
L u c i f e r

#14874 Re: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

Zašto mnogi, uključujući i mene u ukrajinskom sukobu podržavaju Ruse, pa zgadio im se svijet po receptu EU i USA
:lol: :-)
Image
:skoljka:
Challenger__

#14875 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

mirsek wrote:Chelli odgovori mu vise direktno. Svakako ce trolati i bezveze prebacivati temu na tvoj stav dok otvoreno ne odgovoris. Nema nikakve poveznice sa markalama i ovom temom koliko god neko pokusavao da to isforsira.
Odgovorio sam ja odmah. Zna se šta je sarajevsko mišljenje o tim stvarima.
Post Reply