Da, to je u slučaju ako je jedna saobraćajna traka na izlazima kao primjer kružni tok između autoputa i Vogošće, zaribao sam od umora...IcedFlame wrote:Vrati vozacku onom ko ti je dao.Mehemed wrote:Očigledno ne znaš osnove propisa u saobraćaju kada je u pitanju kružni tok. Vanjskom stranom se smije voziti SAMO U SLUČAJU islaska na sljedećem izlazu
nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#14851 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
-
noviclan
#14852 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
shandrprcSA wrote: danas![]()
Esvaka mu cast mada je vw mogao i zakociti (bubnuo ga u zadnji dio) ali hiljadu puta sam bio u ovakvoj situaciji kad ga sibam prema asu i to lijevon trakom prvi koji starta se uvali a i drugi konj krene za njim i pustaju pjesake a ovaj drugi stoji u pola raskrsnice i zatim hajvanu trubim a on ko veli koji kurav trubis zakoci...
-
noviclan
#14853 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jel' ovo roki poceo plakat treba li stravu saljevati e sta mislis da na koldjinom kruznom toku imaju zebre pa to bi bilo posla za auto limareBakir1 wrote:https://www.instagram.com/p/BmyhSOZj-gX/?hl=hr
- Bakir1
#14854 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Meni su zanimljivi polozaji vozila 
-
avijon
#14855 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne postoji zakon za kruzni tok. Primjenjuju se pravila kao i na normalnoj cesti. Opet govorim on u videu kaze da ima prvenstvo a udes je bio nesta drugo i nije tu kriv ali bi mogao u buducnosti da bude kriv zbog nepoznavanja osnovnih pravila.Mehemed wrote:Očigledno ne znaš osnove propisa u saobraćaju kada je u pitanju kružni tok. Vanjskom stranom se smije voziti SAMO U SLUČAJU islaska na sljedećem izlazu, tj. u ovom slučaju na izlazu gdje se desio udes, tako da nije mogao da mu presjeće put jer se ovaj sa Škodom morao isključiti na istom izlazu, ne smije nastaviti voziti u kružnom toku, a pošto vidim da širina tog dijelia puta omogućaje da komotno dva auta mogu da voze jedan pored drugog(ne znam da li su dvije trake, ne vidim nikakve linije) a Subaru je bio na lijevom dijelu ceste tako da desni dio ceste ostane slobodan da se može proći što ovaj sa Škodom naravno nije mogao jer je uletio minimalno duplom brzinom u kružni tok nego što je dozvoljeno, a da nije mogao je komotno da prođe pored Subaru-a jer ima prostora za teretni kombi, a kamo li za Škodu.avijon wrote:Nek mu neko javi da nema on prednost iz unutrasnje nad onim iz vanjske trake u kruznom
-
Mehemed
#14856 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Koliko samo osoba ne zna koristiti kružni tok, koliko ih samo ne dadne žmigavac kada misli napustiti kružni tok, jedno 90%, a kamo li sve ostalo. Realno nema ni 3% osoba u BiH koje u potpunosti znaju sva pravila kružnog toka.
- kabal1337
#14857 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ma pusti ih Mehemede, vidis da popljuju kad neko nije ni kriv. A sve pomno prateMehemed wrote:Koliko samo osoba ne zna koristiti kružni tok, koliko ih samo ne dadne žmigavac kada misli napustiti kružni tok, jedno 90%, a kamo li sve ostalo. Realno nema ni 3% osoba u BiH koje u potpunosti znaju sva pravila kružnog toka.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#14858 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
kad jedan dan osvane snimak kako se uvaljivao,a nigdje pjesaka sta cete onda?
-
Mehemed
#14859 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nemaju pametnija posla.kabal1337 wrote: Ma pusti ih Mehemede, vidis da popljuju kad neko nije ni kriv. A sve pomno prate
- bitanga_sa_otesa
#14860 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
jbga nismo nista postigli u zivotu....neuspjeh...Mehemed wrote: Nemaju pametnija posla.
-
vauvau
#14861 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kažu policija je uzela izjavu svjedoka koji se kretao iza u rotoru, ovaj sa subaruom je presjekao put ovom sa škodom. Nije bilo pješaka na pješačkom prijelazu.bitanga_sa_otesa wrote:kad jedan dan osvane snimak kako se uvaljivao,a nigdje pjesaka sta cete onda?
-
noviclan
#14862 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Sinoc sarajevskom obilaznicom kroz safeta zajke kruznitok buca city niko u kruznom do policijske patrole i lagano se príblizavam i stajem pred kruzni jer kreten police man uopste nije dao zmugavac za iskrucenje prema elektrotehnickoj skoli i ja poceh trubiti i iskljucim se ispod podvoznjaka eto kud ces dalje kad "polni organi" ne koriste isto jbgMehemed wrote:Koliko samo osoba ne zna koristiti kružni tok, koliko ih samo ne dadne žmigavac kada misli napustiti kružni tok, jedno 90%, a kamo li sve ostalo. Realno nema ni 3% osoba u BiH koje u potpunosti znaju sva pravila kružnog toka.
-
noviclan
#14863 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Cuti dobro je sta mislis da mu je otisao spojlervauvau wrote:Kažu policija je uzela izjavu svjedoka koji se kretao iza u rotoru, ovaj sa subaruom je presjekao put ovom sa škodom. Nije bilo pješaka na pješačkom prijelazu.bitanga_sa_otesa wrote:kad jedan dan osvane snimak kako se uvaljivao,a nigdje pjesaka sta cete onda?
- bitanga_sa_otesa
#14864 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
to bi tek bila tragedija...noviclan wrote: Cuti dobro je sta mislis da mu je otisao spojler
- Travnički Noćni Šetač
#14865 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne daj se generacijodrug_profi wrote:
Pa yebemliga i ja sam nekakav veteran. 51 puna.
Koliko li on treba imati da bude stariji?
- seoBIH
#14866 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne znam da li ti je neko odgovorio, ali u kroznom toku, vanjskom trakom mozes voziti do prvog, ili drugog izlaza.Mehemed wrote: Očigledno ne znaš osnove propisa u saobraćaju kada je u pitanju kružni tok. Vanjskom stranom se smije voziti SAMO U SLUČAJU islaska na sljedećem izlazu, tj. u ovom slučaju na izlazu gdje se desio udes, tako da nije mogao da mu presjeće put jer se ovaj sa Škodom morao isključiti na istom izlazu, ne smije nastaviti voziti u kružnom toku
- Laertes
#14867 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Što, u suštini, znači da, zakonski gledano, možeš i puni krug, jer u slučaju kontakta, niko ne može dokazati gdje si ušao. Šupački jeste, ali je po zakonu.seoBIH wrote:Ne znam da li ti je neko odgovorio, ali u kroznom toku, vanjskom trakom mozes voziti do prvog, ili drugog izlaza.Mehemed wrote: Očigledno ne znaš osnove propisa u saobraćaju kada je u pitanju kružni tok. Vanjskom stranom se smije voziti SAMO U SLUČAJU islaska na sljedećem izlazu, tj. u ovom slučaju na izlazu gdje se desio udes, tako da nije mogao da mu presjeće put jer se ovaj sa Škodom morao isključiti na istom izlazu, ne smije nastaviti voziti u kružnom toku
- seoBIH
#14868 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Tacno i to, ali ako imaju svjedoci, ili neka kamera, vjerujem da ti ne ide u prilog. Kako god, ja sam se osvrnuo na koristenje kruznog toga.
-
vernes81
#14869 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nemam pojma sta ce oni al znam sta ces tibitanga_sa_otesa wrote:kad jedan dan osvane snimak kako se uvaljivao,a nigdje pjesaka sta cete onda?
- bitanga_sa_otesa
#14870 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
smijat se i dalje budalamavernes81 wrote: Nemam pojma sta ce oni al znam sta ces ti![]()
-
Melo15
#14871 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Vec sam jednom pisao kako mi je policajac rekao da bas iz tog razloga "najbolje" je voziti sve vanjskom makar 3 kruga pravio, jer ne mozes dokazati nista i onaj iz unutrasnje je uvijek kriv...Laertes wrote:Što, u suštini, znači da, zakonski gledano, možeš i puni krug, jer u slučaju kontakta, niko ne može dokazati gdje si ušao. Šupački jeste, ali je po zakonu.seoBIH wrote:Ne znam da li ti je neko odgovorio, ali u kroznom toku, vanjskom trakom mozes voziti do prvog, ili drugog izlaza.Mehemed wrote: Očigledno ne znaš osnove propisa u saobraćaju kada je u pitanju kružni tok. Vanjskom stranom se smije voziti SAMO U SLUČAJU islaska na sljedećem izlazu, tj. u ovom slučaju na izlazu gdje se desio udes, tako da nije mogao da mu presjeće put jer se ovaj sa Škodom morao isključiti na istom izlazu, ne smije nastaviti voziti u kružnom toku
- zomri
#14872 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
znajući iz prve ruke vozačke navike dotičnog ovo mi je više vjerovatno od verzije koju je ispričao. da je kako doći do zapisnika tih nesreća pa da manje nagađamo.vauvau wrote:Kažu policija je uzela izjavu svjedoka koji se kretao iza u rotoru, ovaj sa subaruom je presjekao put ovom sa škodom. Nije bilo pješaka na pješačkom prijelazu.bitanga_sa_otesa wrote:kad jedan dan osvane snimak kako se uvaljivao,a nigdje pjesaka sta cete onda?
hoće li mu iduće auto trajati duže od 3 mjeseca, ima li kakva kladionica?
-
tempuser
#14873 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pitanje za sve ove inzenjenjere saobracaja i ostale strucnjake. Ako sam dobro locirao o kom kruznom toku se radi, ako je crveni pravougaonik subaru, crveni X predpostavljeno mjesto udara, a plavi pravougaonik octavia, po kojim zakonima fizike je moguce da je subaru uzeo prednost skodi u kruznom toku, a da ga pri tome ne udari u zadnji desni tocak ili bratobra nego ga pogodi s ledja ispod desne stop lampe i zavrsi 20-30m dalje u Z.V. Kelija i to u desnoj traci?

Ko ista zna o ovome jasno mu je da da je uzeo prednost Octaviji koja ne nastavljala dalje kroz kruzni tok morala ga je pogoditi unutar kruznog toka otprilike na mjestu plavog X i to bocno u zadnju desnu stranu i zavrsiti unutar kruznog toka, a ne 30m dalje prema Dobrinji. Ovako ga je stigla s ledja van kruznog toka, vjerovatno zviznula prednim lijevim coskom i produzila dalje.

Ko ista zna o ovome jasno mu je da da je uzeo prednost Octaviji koja ne nastavljala dalje kroz kruzni tok morala ga je pogoditi unutar kruznog toka otprilike na mjestu plavog X i to bocno u zadnju desnu stranu i zavrsiti unutar kruznog toka, a ne 30m dalje prema Dobrinji. Ovako ga je stigla s ledja van kruznog toka, vjerovatno zviznula prednim lijevim coskom i produzila dalje.
- bitanga_sa_otesa
#14874 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
.
Last edited by bitanga_sa_otesa on 26/08/2018 22:04, edited 1 time in total.
-
vauvau
#14875 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Tako jutros na kavi pričaju policajci. A izgleda da je ovaj iz subarua od ranije poznat policiji.zomri wrote:znajući iz prve ruke vozačke navike dotičnog ovo mi je više vjerovatno od verzije koju je ispričao. da je kako doći do zapisnika tih nesreća pa da manje nagađamo.vauvau wrote:Kažu policija je uzela izjavu svjedoka koji se kretao iza u rotoru, ovaj sa subaruom je presjekao put ovom sa škodom. Nije bilo pješaka na pješačkom prijelazu.bitanga_sa_otesa wrote:kad jedan dan osvane snimak kako se uvaljivao,a nigdje pjesaka sta cete onda?
hoće li mu iduće auto trajati duže od 3 mjeseca, ima li kakva kladionica?