Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
zeljko_mo
#14851 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
odem na ovu stranicu da promjenim lozinku i ime na routeru
http://192.168.0.1/Docsis_system.asp
ali upisujem ime i loziku koju ste mi dali naljepljenu na disk od rutera i opet piše pogrešna lozinka ili ime
ali upisujem ime i loziku koju ste mi dali naljepljenu na disk od rutera i opet piše pogrešna lozinka ili ime
-
kazo
#14852 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pokusaj prazna polja ostaviti i enter, ja se logujem tako. Ne upisujem nikakav username i pswzeljko_mo wrote:odem na ovu stranicu da promjenim lozinku i ime na routeru
- avaks
#14853 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
192.168.0.1zeljko_mo wrote:Ako ima netko pametan da mi objasni kako ući u postavke rutera da promjenim lozinku i ime
sistem je xp
modem i ruter zajedno : dpc/epc3925
ubacim disk ali samo čitam pdf. nikakve instalacije
pa ako netko može odvojiti malo vremena da objasni
i samo Login bez ikakvog kucanja tj. prazna polja ostavi. Trebalo bi da radi jer je i kod mene EPC 3925 i tako prolazi.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#14854 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
AP nemam pa s tim niko se ne moze nakaciti na moj internet, download se poboljsao, ali ovaj upload i dalje nije ono sto placam, a mislim da je ovo počelo od kako je još jedna kuća dobila priključak sa istog stupa s kojeg ga ja dobijam, jer prije nisam imao nekih većih problema sa konekcijom.avaks wrote:Ako ti niko ne koristi wireless i ne radi upload zovi ih da provjere. To je kriminalno sporo.
Ja od kako sam potpisao Grande paket fakat nemam zamjerki, da kucnem u drvo. Brzina na spidtestu i veća od deklarisane.
Ne pamtim kada je download bio ispod 20 a paket je 20/2
20.06. sam primjetio da mi je oslabio upload

Još lošiji upload nego što je bio

Poslati cu im email pa cemo da vidimo sta ce biti
- Telemach
#14855 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Mehemed
Postovani,
Molimo Vas da nam dostavite Vase korisnicke podatke,kao i kontakt telefon u pp,kako bi mogli provjeriti o cemu se radi.
Srdacan pozdrav,
Postovani,
Molimo Vas da nam dostavite Vase korisnicke podatke,kao i kontakt telefon u pp,kako bi mogli provjeriti o cemu se radi.
Srdacan pozdrav,
-
zeljko_mo
#14856 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
kazo wrote:Pokusaj prazna polja ostaviti i enter, ja se logujem tako. Ne upisujem nikakav username i pswzeljko_mo wrote:odem na ovu stranicu da promjenim lozinku i ime na routeru
neće jbg opet isto piše molio bi telemach da odgovori (ipak ste ljudima mogli davati normalne rutere nego ovo zajedno i modem i ruter gdje trebaš biti "genije" da bi promjenio lozinku i naziv mreže

- Telemach
#14857 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@zeljko_mo
Postovani,
Molimo Vas samo da nam dostavite Vase podatke i broj telefona u pp,kako bi Vam dali sve potrebne informacije.
Srdacan pozdrav,
Postovani,
Molimo Vas samo da nam dostavite Vase podatke i broj telefona u pp,kako bi Vam dali sve potrebne informacije.
Srdacan pozdrav,
- typeOnegative
#14858 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
zeljko_mo wrote:kazo wrote:Pokusaj prazna polja ostaviti i enter, ja se logujem tako. Ne upisujem nikakav username i pswzeljko_mo wrote:odem na ovu stranicu da promjenim lozinku i ime na routeru
neće jbg opet isto piše molio bi telemach da odgovori (ipak ste ljudima mogli davati normalne rutere nego ovo zajedno i modem i ruter gdje trebaš biti "genije" da bi promjenio lozinku i naziv mreže
Ako nece ni s praznim poljima , nema druge nego fabricki reset modema . Imam taj modem i imao sam istu situaciju . Uzmi makaze ili neki slican siljasti predmet i pritisni mali dugmic sto sam ti oznacio na slici (ovaj gornji sa rupicom , ne sa izbocinom ) i drzi ga petnaestak -dvadeset sekundi dok se lampice ne pogase i ponovo ne upale . Sacekaj da modem ponovo dobije konekciju tj dok se ne upale one prve cetiri lampice i onda kucaj 192.168.0.1 , ostavi prazna polja , uloguj se i postavi zeljene parametre . Naravno , kad sve zavrsis obavezno save settings .

-
NediM17
#14859 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Govno od modema, ne moze sastavit mjesec dana da radi kako treba. Makar jednom mjesecno mi se desi da se bukvalno "zakuje", gore sve lampice uredno, ali nemam pristup internetu niti mrezi, kao ni lokanoj adresi 192.168.0.1 , samo restart s guza pomaze, takodjer, wireless signal mu je karina. Drugi par cipela je sto lampice na njemu rade kako one hoce, jedan dan narandzaste, jedan zelene, jedan dan gori i TEL1 i TEL2, drugi dan ne gori, a opste nemam telefon, nego sam na DUO MIX-u, i tako dalje, al eto, fakat nije net los, ne mogu se pozaliti, samo da je ping bogdu bolji, ali i ovako je O.K..zeljko_mo wrote:kazo wrote:zeljko_mo wrote:odem na ovu stranicu da promjenim lozinku i ime na router
Pokusaj prazna polja ostaviti i enter, ja se logujem tako. Ne upisujem nikakav username i psw
Ako nece ni s praznim poljima , nema druge nego fabricki reset modema . Imam taj modem i imao sam istu situaciju . Uzmi makaze ili neki slican siljasti predmet i pritisni mali dugmic sto sam ti oznacio na slici (ovaj gornji sa rupicom , ne sa izbocinom ) i drzi ga petnaestak -dvadeset sekundi dok se lampice ne pogase i ponovo ne upale . Sacekaj da modem ponovo dobije konekciju tj dok se ne upale one prve cetiri lampice i onda kucaj 192.168.0.1 , ostavi prazna polja , uloguj se i postavi zeljene parametre . Naravno , kad sve zavrsis obavezno save settings .
EDIT: I zaboravih jos da ga napljujem, neki dan je nesto pisto Boga strah! Iskljucio ga iz struje, ukljucio, opet pisti, iskljucim ga 10 minuta, dozva se. Valjda jednom necu zatec izgorenu kucu zbog njega.
- typeOnegative
#14860 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hmmm cudno, ja nemam nikakvih problema s njim. Sve radi kako treba, ima vise od godine kako sam uveo, wireless signal je OK u cijelom stanu i nemam probleme koje si naveo. Modem najvjerovatnije nije ispravan, zovi ih da ti daju drugi.
Sent from my GT-I8262 using Tapatalk
Sent from my GT-I8262 using Tapatalk
- Reglan
#14861 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kada se potrosi koliko minuta od onih 1000 zovu oni iz centrale da kazu da smo pri kraju potrosenih minuta?
- Telemach
#14862 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Reglan
Postovani,
Nakon utrosenih 1400 minuta, telefonska sekretarica Vas obavjestava koliko minuta Vam je preostalo.
Informacije o trenutnom zaduzenju za utroseni telefonski saobracaj, uvijek mozete provjeriti na broj 1910.
LP
Postovani,
Nakon utrosenih 1400 minuta, telefonska sekretarica Vas obavjestava koliko minuta Vam je preostalo.
Informacije o trenutnom zaduzenju za utroseni telefonski saobracaj, uvijek mozete provjeriti na broj 1910.
LP
Last edited by Telemach on 25/06/2014 16:24, edited 1 time in total.
- vkmiro
#14863 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jednom me iskljucili radi duga,kada su vidjeli da su pogriješili, kažu " biceš ukljucen za 24 sata". Kad se malo izdereš, onda te ukljuce za 5 minutaaj_ba wrote:Raja jedno pitanje...
Neki dan odem do Telemacha u BBI s ciljem da pređem na veci paket. Zena koja radi za salterom prvenstveno veze nema i ne zna obavljati svoj posao. Trebalo joj je 100 godina da me pronađe u sistemu, dok na kraju nije dosla neka mlađa djevojka i to odradila. Uglavnom, dolazimo do dijela kad ona meni govori da imaju neka 2 neplacena racuna! Govorim da je to nemoguce, jer je sve uredno placeno i pitam je da mi kaze za koji mjesec "nije placeno". Međutim, opet nesposobna zena govori da to nije trenutno moguce da mi kaze.
WTF? Pise kao da nesto nisam platio, ali eto ne zna ona sta tacno. Popizdio sam bukvalno.
Eh sad me zanima da li jos ima neko s ovim iskustvom tj. da vam pokusaju nakaciti neke kao neplacene racune?
- dingosp0
-
kazo
#14865 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovo se I meni cesto desava, dolazio onaj iz telemaha kaze nije to nista :/ al hajd. Sto se tice signala tu je bezobrazluk pravi jedva se u prizemlju konektujem.NediM17 wrote: EDIT: I zaboravih jos da ga napljujem, neki dan je nesto pisto Boga strah! Iskljucio ga iz struje, ukljucio, opet pisti, iskljucim ga 10 minuta, dozva se. Valjda jednom necu zatec izgorenu kucu zbog njega.
Sent from my SM-T210R using Tapatalk
- munevera44
#14866 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
pitam u ime kolegice ....................... ima digitalnu pola programa ne radi......... jel to ono dvije žabe se popišaju u SA i nema digitalne.......................?????????????????????
-
shandrprcSA
#14867 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
jestemunevera44 wrote:pitam u ime kolegice ....................... ima digitalnu pola programa ne radi......... jel to ono dvije žabe se popišaju u SA i nema digitalne.......................?????????????????????
- Maharadza
#14868 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Šalji im podatke od kolege (broj ugovora ili ime i prezime adresa tel.) na pp ovdje i moraju ti poslati ekipu ili te nazvati u roku 24h koliko znam. Ažurni su barem na tom polju pored slanja računa.munevera44 wrote:pitam u ime kolegice ....................... ima digitalnu pola programa ne radi......... jel to ono dvije žabe se popišaju u SA i nema digitalne.......................?????????????????????
- madesa
#14869 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
nazoves ih jedno ti kazu,odes kod njih u BBi drugo ti kazu
- avaks
#14870 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
3 različita operatera, svako svoju priču (samo pozivi) nema daljemadesa wrote:nazoves ih jedno ti kazu,odes kod njih u BBi drugo ti kazu
To neka te ne brine, ovaj nick na forumu je izgleda najpouzdaniji.
- vkmiro
#14871 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da pitam " Telemach", što ne povecaju broj radio stanica na D3GO, pa samo tri radi stanice je stvarno malo, treba staviti radio stanice sa prostora citave BiH. Odnosi se na slišanje preko PC-a
- Johnny071
#14872 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
vkmiro wrote:Da pitam " Telemach", što ne povecaju broj radio stanica na D3GO, pa samo tri radi stanice je stvarno malo, treba staviti radio stanice sa prostora citave BiH. Odnosi se na slišanje preko PC-a
hahah cuj ga pa nije rat... kupi sebi radio levatu... a radio stanice imaju online broadcast za PC genije
-
kakaljin
#14873 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa zasto onda moja tv ima radio stanice i to 35 radio stanicaJohnny071 wrote:vkmiro wrote:Da pitam " Telemach", što ne povecaju broj radio stanica na D3GO, pa samo tri radi stanice je stvarno malo, treba staviti radio stanice sa prostora citave BiH. Odnosi se na slišanje preko PC-a
hahah cuj ga pa nije rat... kupi sebi radio levatu... a radio stanice imaju online broadcast za PC genije
http://www.mojatv.ba/lista_radio.html
Jest ko ce slusati radio na tv-u ali makar ima se u ponudi.
- Radar71
#14874 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
domacikakaljin wrote:Pa zasto onda moja tv ima radio stanice i to 35 radio stanicaJohnny071 wrote:vkmiro wrote:Da pitam " Telemach", što ne povecaju broj radio stanica na D3GO, pa samo tri radi stanice je stvarno malo, treba staviti radio stanice sa prostora citave BiH. Odnosi se na slišanje preko PC-a
http://www.mojatv.ba/lista_radio.html
Jest ko ce slusati radio na tv-u ali makar ima se u ponudi.
http://www.telemach.ba/D3+-+digitalna+t ... v_start2=0
strani
http://www.telemach.ba/D3+-+digitalna+t ... v_start2=0
- Reglan
#14875 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Samo da vam puknem zalbu jednu.
Sinoc kad je bilo najbolje u prici sa jednom malom ostadoh bez neta.

Sinoc kad je bilo najbolje u prici sa jednom malom ostadoh bez neta.