Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#14826 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Je li ko isao iz zenice za prag,autom,busom?
Oi

#14827 Re: Zeničani

Post by Oi »

kakavdanakneiskustvu wrote:Je li ko isao iz zenice za prag,autom,busom?
Da, autom.
Eborg

#14828 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Ma samo przi Budimpesta - Bratislava - Prag. S tim da je autoput na dionici Brno - Prag apsolutna katastrofa.

Madjarsku vinjetu kupi na prvoj pumpi nakon granice, cesku i slovacku u Slovackoj.
apsidejzi

#14829 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

Casual's wrote:Ma hajde, svi znaju da je Adnan jedan od najogavnijih novinara u Zenici.
Nema kome nije lizao stranački pakaš. Ne znam zašto se isti frajer ovdje predstavlja kao neka moralna vertikala ? Debil snimao tijela nečije djece i zumirao ih kako bi on imao ekskluzivu.
Zadnjih godinu dana vijesti na ZB su samo agencijske ili bilteni MUP-a, eventualno ukoliko dobije neki mail od sugrađanina isti objavi.
Zenica nema adekvatnog digitalnog medija, i ZB, 072info su daleko od toga.

Sa rudarima ima dobar odnos, i redovno je izvještavao o njima (poznanstva). Zbog toga ga isti hvale, dok ostali pljuju.
Pa hajd ziv bio, pomozi nas sa jednim kvalitetnim portalom ciji ces ti biti urednik. Evo ja cu sredit tehnicki dio sa domenom, serverom i wordpressom. Nacemo i prigodan template. Nacemo i dizajnera al nam treba jedan novinar.
N.N.

#14830 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Almira je zvijer sa znanjem. Ekstra cura :)

Ali Bato mozda misli na onu skroz lijevo na TV-u :D Sjedila u cosku, neka bunda na njoj, ili tako nesto... :P
Casual's

#14831 Re: Zeničani

Post by Casual's »

apsidejzi wrote: Pa hajd ziv bio, pomozi nas sa jednim kvalitetnim portalom ciji ces ti biti urednik. Evo ja cu sredit tehnicki dio sa domenom, serverom i wordpressom. Nacemo i prigodan template. Nacemo i dizajnera al nam treba jedan novinar.
Već praviš "zenički portal" grešku, template se ne traži, on se napravi - tako se gradi kvaliteta, iz temelja.
Obzirom da sam imao neke dodire na polju novinarstva znam o kakvoj osobi govorim.
Ja_Ja

#14832 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Casual's wrote:
apsidejzi wrote: Pa hajd ziv bio, pomozi nas sa jednim kvalitetnim portalom ciji ces ti biti urednik. Evo ja cu sredit tehnicki dio sa domenom, serverom i wordpressom. Nacemo i prigodan template. Nacemo i dizajnera al nam treba jedan novinar.
Već praviš "zenički portal" grešku, template se ne traži, on se napravi - tako se gradi kvaliteta, iz temelja.
Obzirom da sam imao neke dodire na polju novinarstva znam o kakvoj osobi govorim.
Nije ni vazno o kome ili cemu govoris kada nema bolje. Evo malo su se sa Zenita trznuli pa se kod njih moze s vremena na vrijeme nesto procitati, ali htio ti to priznati ili ne Dzonlic jos uvijek najazurniji. Nemas ti nista od "boljeg" novinara kada novinar ne radi svoj posao. Dzonlic je bar napravio nesto i gura to nesto jos uvijek. Danas svako moze napraviti wordpress stranicu i napuniti je informacija za par sati.
Kralj Tvrtko I.

#14833 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Džonlić ima ekipu, nije sam. Tako da nije to samo napraviti portal i ožeži. Imamo mi dosta portala tog tipa, koji samo copy/paste rade. I to od koga, naravno, od Džonlića. Ja lično pratim ZB a i ostale pomalo. Ostale ne pratim da bi dobio informaciju ( jer bi osjedio čekajući) nego ih baš pratim zbog toga da vodim hoće li ikada sami nešto napisati. U mnogo slučajeva je ovo prvo c/p.
I Džonlić preuzme text i od klixa, akta.ba, pa čak i rtl.a ali kao pravi profesionalac on to i napiše. A ne kao ostali, potpišu tekst kao svoj. Evo ja lično sam poslao tekst 2014 godine. On ga je objavio u potpunosti. Tekst je kopiran i na mojportal, i na kakanj-x, i na zenitu je i pročitan, na narodnom radiju. Na još desetine radija sam čuo od ljudi kako su slušali taj tekst.
Ne branim Adu, govorim ono što znam.
Casual's

#14834 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Ja_Ja wrote:
Casual's wrote:
Nije ni vazno o kome ili cemu govoris kada nema bolje. Evo malo su se sa Zenita trznuli pa se kod njih moze s vremena na vrijeme nesto procitati, ali htio ti to priznati ili ne Dzonlic jos uvijek najazurniji. Nemas ti nista od "boljeg" novinara kada novinar ne radi svoj posao. Dzonlic je bar napravio nesto i gura to nesto jos uvijek. Danas svako moze napraviti wordpress stranicu i napuniti je informacija za par sati.
Najažurniji jeste, ali od 10 tekstova koji su zadnji na ZB 2 su njegova. Portal mu je trenutno najbolji, ali to samo govori koliko su drugi loši.
Aktivirali su se i RTVZE.ba, tu su npr. sve autorski tekstovi, Zenit takođe. On kao čovjek i novinar je hamel, nikada mi iz glave nije izašla fotka dok u smrskanom autu viri zumirana smrskana glava ( nesreća gdje je poginuo Paulinov sin ).
didzej1602

#14835 Re: Zeničani

Post by didzej1602 »

i slikanje majke one dvije djevojcice koje je ubio otac prije nekoliko godina, dok je sjedila u bolnici i cekala informaciju o drugoj kcerci. fuj
Norm

#14837 Re: Zeničani

Post by Norm »

Novi rijaliti???
Ja_Ja

#14838 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Sve je to uredu i opravdano, kao novinar podlaze pod odredjenu profesionalnu kritiku. Ja ne vidim nista lose ako prepise neki tekst o Zenici ili zenicanima i uredno ga citira. Na kraju krajeva radi se o portalu koji donosi vijesti iz Zenice i ne vidim razlog da sve bude njihovo djelo. I pored toga c/p Zenica Blog je vec godinama prvi u gradu. Godinama je bio malte ne jedini izvor informacija za ljude van BiH. A moje misljenje je da je izmislio novinarstvo za ostale koji vode stranice vezane za nas grad. Pa covjece do neki dan su pojedini novinarcici najavljivali zemljotrese. Ima Adnan svojih musica ali nije to toliko ni lose.
kakavdanakneiskustvu

#14839 Re: Zeničani

sorted wrote:@belfy

Da nije malo pokasno? Da moze bolje valjda bi se do sad afirmisao znacajnije. Kad vidis brate da nisi za nesto batali. Nek se drzi servisnih i dnevnih informacija jer za dublju analitiku i poentiranje nema ni znanja ni talenta.
:thumbup: :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#14840 Re: Zeničani

Oi wrote:
Da, autom.

koiko traje i koliko kosta put autom?
Oi

#14841 Re: Zeničani

Post by Oi »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Oi wrote:
Da, autom.

koiko traje i koliko kosta put autom?
ruta zenica - samac - osijek - budimpesta - bratislava - brno -prag je duzine oko 1000 km. cestarina u hrvatskoj je cini mi se 28 kuna u jednm smjeru, a vinjete kroz madjarsku, slovacku i cesku kostaju po oko 10 eura manje vise. vremenski ti treba oko 12 sati, malo vise ako pravis pauze. najvece su guzve oko budimpeste i normalno kad se priblizavas vecim gradovima (gyor, bratislava, brno...). dionica brno - prag je u legendarna po svome losem stanju, ali polako je sredjuju.
kakavdanakneiskustvu

#14842 Re: Zeničani

hvala
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#14843 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Što raja proziva Hamzu Alića po fejsbuku :lol: čak je i John Leech morao stati u njegovu odbranu 8)

Što se njega tiče: smeće osoba, smeće novinar. Nažalost trenutno najbolje što ovaj grad nudi.
avenija

#14844 Re: Zeničani

Post by avenija »

Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#14845 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Jimmy McNulty wrote:Što raja proziva Hamzu Alića po fejsbuku :lol: čak je i John Leech morao stati u njegovu odbranu 8)
Sta je rec :?
Freamon Lester

#14846 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

_BataZiv_0809 wrote:
Jimmy McNulty wrote:Što raja proziva Hamzu Alića po fejsbuku :lol: čak je i John Leech morao stati u njegovu odbranu 8)
Sta je rec :?
Zbog toga sto je sa ostalim SDA kadrom glasao protiv uvrstanja u dnevni red rasprave o stanju u Celiku. Kao treba njima vise pripreme i sl. budalestine. Realno momak je obrazom platio kriminal stare SDA bagre. Nisam mu ja kriv sto je poletio za par stoja da se zakaci na listu. Gradis ime casno i posteno u individualnom sportu dvije decenije i onda dopustis da te za male pare blamiraju. Da svaku upalu misica i onaj ekstra napor za vrhunski rezultat zrtvujes za H. Begagica i jos par kriminalaca... tragicno...

Usput da se nadovezem na Dzonlica. Covjek radi svoj posao. Imao je vrhunskih clanaka, ali imao je i teskih flopova. Kao i ovaj gore bacio se na noz za stranku kada je bio onaj skandal sa slikama i anketom. U odnosu na neke kolege iz ovog grada makar nije svoje guzove uvalio na politicku listu. Sva ostala navlacenja koja mu ljudi osporavaju su normalna u svijetu. Novinar je u kapitalizmu sredstvo koje se moze kupiti. Ljudi i dalje vjeruju da postoje mediji koji izvjestavaju bez imalo navlacenja na neku stranu ili bez agende koja se valja iza brda.

Last edited by Freamon Lester on 03/12/2016 09:26, edited 1 time in total.
belfy

#14847 Re: Zeničani

Post by belfy »

i, eto. dodjosmo do onog sto sam i ja pricao, iako su neki pogresno shvatili... no, forum k'o forum, a ljudi k'o ljudi...
kakavdanakneiskustvu

#14848 Re: Zeničani

u zije dizdarevića 18,blatuša,u 5 ujutro muzika tako glasna,techno,tako nesto,za ne povjerovati,na nekom od nizih spratova,ne znam kako komsijama koji su blize ne smeta,kad ja na 18. spratu to cujem
Ja_Ja

#14849 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Ukide gradonacelnik besplatne kafice. Kaze da se godisnje trosilo i do 180,000KM na kafe. Kada nebi nista uradio do profesionalizacije i ukidanja javasluka po raznoraznim gradskim kancelarijama i salterima ja bih bio zadovoljan.

U drugim vijestima; kriminalac, i kadabahija Seki koji bi u svakoj normalnoj sredini bio na dugogodisnjoj robiji je jedini kandidat za predsjednika Celika. Vrli i uhljebljeni Demiri je povukao svoju kandidaturu. Nadrealno!
kamberovica polje

#14850 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

Ja_Ja wrote:Ukide gradonacelnik besplatne kafice. Kaze da se godisnje trosilo i do 180,000KM na kafe. Kada nebi nista uradio do profesionalizacije i ukidanja javasluka po raznoraznim gradskim kancelarijama i salterima ja bih bio zadovoljan.

U drugim vijestima; kriminalac, i kadabahija Seki koji bi u svakoj normalnoj sredini bio na dugogodisnjoj robiji je jedini kandidat za predsjednika Celika. Vrli i uhljebljeni Demiri je povukao svoju kandidaturu. Nadrealno!
Još nema ni po godine da je pucao pred stadionom na navijače...pička kabadahijska.
Post Reply